lauantaina, toukokuuta 09, 2015

Wahlroos ja eliitin ydinideologia: pyhä viha heikkoja vastaanTämä on eliitin ydinideologia:   ylemmyydentunne.

  • Wahlroosin puheista kohu - "80 prosenttia ihmisistä idiootteja"

Arvottomia.
Syöpäläisiä, eliitin etuja uhkaamassa.


Eliitti halveksii varsinkin niitä, jotka uskovat eliitin valheet ja lupaukset.Huijattavat eivät ansaitse rahaa, leipää tai elämää fasistien voimantunnossa, jossa omatunto on heikkoutta ja salaliitot viisautta.

Puhe viisaista rahankäyttäjistä puolustelee vain eliitin luokasotaa, jossa eliitit on vapautettu veronmaksusta ja 70-luvun menestyksen tuonut tasaava, reaalitaloutta elvyttävä veroprogressio on heille kuin aurinko vampyyreille. 


Eliitti osaa osoittaa tunteita vain rahalle, mikään muu ei tuo heille olemassaolon tunnetta kuin raha. Rahan takia eliitti on valmis sytyttämän sotia ja polttamaan ihmisruumiskasoja. Ylimääräiset uuniin ja rahat pörssin tietokoneelle.

Eliitin moraali samaistuu vain eliitin ja röyhkeiden tarpeisiin,
muut ovat muurahaisia ja tallottavaa ruohoa klaanien ulkopuolella.

Siksi demokratia ja yhteiskuntasopimus tuhotaan niin huolettomasti vetoavilla valheilla, eliitin moraali kiinnittyy aivan eri perusteisiin kuin tavallisen ihmisen ilman empatiaa ja ilman valtion yhteistä kokonaiskuvaa, talouspolitiikkaa. Eliitti kunnioittaa vain rahaa, valtaa ja huijareita.Yhteiskuntasopimuksen isähahmosta Thomas Hobbesista väitellyt poliittisen filosofian tutkija Mikko Jakonen pitää keskustan tapaa käyttää käsitettä omituisena. Yhteiskuntasopimus on modernin valtion perusta ja peruskäsite, jonka jokainen politiikan opiskelija oppii, mutta keskustalaiset eivät käytä käsitettä tässä mielessä.
– Perinteisesti yhteiskuntasopimus koskee jokaisen yksilön tasavertaista asemaa suhteessa valtioon, eikä suinkaan erilaisten työmarkkinaosapuolten kabinettisopimusta, Jakonen sanoo.


”Puhe yhteiskuntasopimuksesta osoittaa, että asiat ovat pahasti pielessä”

Onko täällä palattu valtiota edeltävään sekasortoiseen luonnontilaan, kysyy tutkija.
 Eliitin tiedottamistoimisto tiedostamattomille


Eliitin uutiset - YLE

Antti Heikkilä

Valtamedia ei kerro, kuinka Euroopassa, Saksassa ay-liikkeillä ja järjestöillä on paljn enemmän keskusteluvaltaa kuin Suomessa

Iiro Viinanen: Hallituksen otettava valta ay-liikkeeltä

Valheet, nuo korvaamattomat

"Voitti vaalit pitämällä valtionvarainministeriön=kokoomuksen leikkausmiljardilukua mahdottomana. Aloitti hallitusneuvottelut vaatimalla kaikkia hyväksymään valtiovarainministeriön=kokoomuksen leikkaustason."


Veronkierto ja verohelpotukset eliitin hyväksi ovat nyt 40 miljardia vuosittain.

Kestvyysvaje on tahallisesti tuotettu tekosyy yhteiskunnan hajottamiseksi. Kuten EU.
Eliitin sirkusapinat ja läntisen fasismin historian väärentäjät
 Soinin kirkkaat valheet perussuomalaisten hyväksikäyttöön oikeistolaisessa vedätyksessä Rikkauden historia on valehtelun, varkauden, huijaksen, salaliittojen, saastuttamisen, lahjonnan historia


Esko Seppänen:

"Minä olisin kirjoittanut aivan oman lukunsa Vakuutus-Pohjolan kaappauksesta ja tyhjentämisestä Sammon hyväksi ja sitä kautta Sampo-Leonian hyväksi ja sitä kautta Björn Wahlroosin hyväksi. Koko tapahtumasarja lienee saanut alkunsa Björn Wahlroosin päässä, ja yhteistyökumppanina hänellä toimi vanha kilpailija Peter Fagernäs. Hän rahasti Pohjolasta ne sadat miljoonat, jotka sinne jäivät Wahlroosin poikien viedessä miljardit. Siinä apuna toimi ruotsalainen vakuutusyhtiö Skandia, ja sana ”ruotsalainen” tarkoittaa usein näissä yhteyksissä Wahlroosia.

Mitä taas kotimaisiin valtakeskittymisiin tulee, turhan pieneksi on kirjassa jäänyt analyysi Wahlroosin klaanin liitosta työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. Näyttää siltä, että Suomen suurimman eläkeyhtiön rahoilla valtaa on ostettu Wahlroosin Sammon hyväksi."

Arvopaperi-lehti:

"Ruuskasen mielestä mekanismi näyttää jälkikäteen selvältä: Mandatumin ja Sammon osakkeiden vaihdolla Wahlroos sai omistuksen Sammossa, minkä jälkeen suomalaisten vuosikymmeniä maksamat lakisääteiset maksut kulkeutuivat osinkoina Wahlroosille ja muille osakkeenomistajille.

Wahlroos perusteli kevään 2001 jättiosinkoja ylikapitalisaation purkamisella. Hän itse sai tuona vuonna 26,5 miljoonan euron pääomatulot.

"Tästä yhteisten varojen purkamisesta ei käyty keskustelua julkisuudessa, vaikka valtio oli Sammon suurin omistaja. Mielestäni sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosasto olisi voinut kiinnittää siihen huomiota”, Ruuskanen arvostelee."

Kansan Uutiset:

"Björn Wahlroos tienasi autovakuutuksellasi miljoonia

Vakuutusyhtiö Sampoon kerääntynyt varallisuus purettiin uusille omistajille keväällä 2001.

Miten Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos tienasi yhdessä päivässä 26,5 miljoonaa euroa yhtiöstä, jossa ei ollut ollut päivääkään töissä?

Jokaisen auton omistajan on otettava lakisääteinen moottoriajoneuvon vastuuvakuutus. Jokainen työssäkävijä on vakuutettu tapaturman varalta. Nämä kaksi vakuutusta muodostavat 30–40 prosenttia vahinkovakuutusyhtiöiden saamista vakuutusmaksuista.

Vaikka vakuutukset ovat lakisääteistä sosiaaliturvaa, saavat vakuutusyhtiöt jakaa niistä kertyvät voitot samalla tavalla kuin vapaaehtoisista vakuutuksista koituvat voitot."

Esko Seppänen:

"Rahastojen valvojiksi ilmoittautuvat työnantajien ja työntekijöiden järjestöt. Se symbioosi on korporatismia, sitä itseään.

Järjestöt käyttävät kansalle – ja tässä tapauksessa työeläkkeen saajille – kuuluvaa valtaa ilman että ne ovat siihen täysin edustavia. Niiden edustajat yhtiöiden hallintoelimissä ovat eläkkeensaajien tavoittamattomissa ja ylisuurilla palkkioilla korruptoituja.

Kun olen nostanut demokratian pelsebuubina framille Wahlroosin, kiinnitän huomion siihen, että hänen johtamansa Sampo Oyj:n ja suurimman työeläkeyhtiömme Varman välillä on kummallinen personaaliunioni.

Varma kuuluu käytännöllisesti katsoen kaikkien merkittävien suomalaisten suuryhtiöiden omistajien kärkikymmenikköön, mutta pienehköillä osuuksilla. Varaa olisi niitä osuuksia kasvattaa sen sijasta että meidän eläkerahoistamme 2/3 sijoitetaan ulkomaille hyödyttämään ulkomaista talouselämää.

Luvut elävät, mutta viime vuoden lopussa Varman 4 000 miljoonan euron ja 70 suomalaisen pörssiyhtiön salkussa yli neljäsosa oli kiinni Sampo Oyj:n osakkeissa ja muita käyvältä arvoltaan suurehkoja myös Fortumissa, Nokian Renkaissa, Wärtsilässä, Nokiassa, Elisassa, Metsossa, UPM-Kymmenessä ja YIT:ssä. Varma on sijoittanut lähes yhtä paljon (3 750 miljoonaa) riskipitoisiin ulkomaisiin hedge-rahastoihin kuin suomalaisiin turvallisiin pörssiyhtiöihin, ja ulkomaisissa sijoituskohteissa on myös monien veroparatiisien yhtiöitä."

1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Rikkauden historia on valehtelun, varkauden, huijaksen, salaliittojen, saastuttamisen, lahjonnan historia

The bottom 20 percent has 0.1 percent of the wealth. The next 20 percent has 0.2 percent of the wealth. Together, it's 0.3. The next group has 3.9, 11.3, and the richest group has 84-85 percent of the wealth. So what we actually have and what we think we have are very different.

Dan Ariely: How equal do we want the world to be?

http://www.ted.com/talks/dan_ariely_how_equal_do_we_want_the_world_to_be_you_d_be_surprised