tiistaina, lokakuuta 23, 2018

Kirjamessut haastatteluvideo - Miekkojen paljastuksesta Suomessa. Ruotsissa löytö: 1500 year old Finnic sword in "Sweden" lake - Miekka 1500 v. vanha suomalaisten löydetty Ruotsista 2018


  •  Kirjamessuilla haastatteluluennot suomalaiselta miekkatohtorilta Mikko Moilanen: Tutkijat eivät ymmärrä löytöjen määrää 
thelocal.se
Sword has been found. "Sweden" was Finnish speaking that time in year 500.
" Swedish" language is now only latin dialect after west Rome colonization wars and corruption. W Rome started the firs crusade in year 400 in Finnish speaking "Sweden".

1500 v. vanha miekka löydetty ajalta jolloin "Ruotsi" oli vielä suomenkielinen  länsi-Rooman kolonisaatiosotien jo alettua "Ruotsin" alueelle ja myöhemmin etevänä keinona eliitin korruptiota kulttuurin kaappamiseksi. Ei ole mitään "muinaisruotsia" kielenä tms. Ruotsin nykyinen kieli on yksinkertainen 80% italian murre anglo-saksa-italiasta muokkautuneena. Saksan kielikin on vain italian murre - osittain taustalla natiivien suomen kieli. Länsi-Rooma ja ruhtinaat aloittivat uudet hyökkäykset vanhan Rooman jälkeen suomalaisten alueelle v 400 "Ruotsissa".

Onko miekka suomalaisen heimolaiset vai hyökkääjien?
Pituus viittaa suomalaisten miekkaan. Vai onko muita arvioita?

MIKSI Museovirasto on valehdellut miekoista. Valtion Museovirasto eri nimikkeillä on 100 vuotta valehdellut ettei Suomessa ole tehty miekkoja - ilman tutkimusta. Ei tieteellinen toiminta perustus siihen että valehdellaan ilman tutkimusta vahvoilla väitteillä. Uusin tutkimuksin olisi voinut jäädä tekemättä ilman tohtorin omaa intressiä. Museovirastoa voi vain moittia ja vaatia perääntymään sadoissa katteettomissa väitteissä.

Janakkalassahan on vielä 5 miekkahautaa avaamatta joita museovirasto on viivytellyt 4 vuotta - koska eivät halua että suomalaisten todellinen historia murskaa suomenruotsalaisten kolonisaatiovirren  "Suomi on ruotsalainen" - propagandan.
   Washingtonin senaatin kirjastossa aidoksi kartaksi varmistettu :

rt.com
 

An eight-year-old girl made an amazing discovery when she unearthed an…thelocal.se

The find has prompted huge interest from archaeologists and historians. "It's about 85 centimentres long, and there is also preserved wood and metal around it," explained Mikael Nordström from the museum. "We are very keen to see the conservation staff do their work and see more of the details of the sword."


   Propagandan väistelevä sanailu jatkuu Suomessa:
Mikä ihmeen runsas? Ei 1500 ole enää mikään noin runsas tonni. Aivan harkittua sosiaalista ohjelmointia taas, suomalaisen alkukulttuurin halveksuntaa aikamääreiden sotkemisessa ja ruotsinalueen natiivin suomenkielisen alkuperän torjumista. 


" Ruotsalainen Saga Vanecek, 8, oli kesällä uimassa Vidöstern-järvessä perheensä mökillä Jönköpingissä, kun järven pohjassa tuntui jotakin kummaa  ”Tunsin jotakin vedessä ja nostin sen ylös. Siinä oli kahva, ja menin kertomaan isälle, että se näyttää miekalta”, Vanecek kertoi Ruotsin yleisradioyhtiölle Sveriges Radiolle.

Museon tutkimuksissa löytö paljastui noin 1 500-vuotiaaksi miekaksi. Miekka on kaiken lisäksi erittäin hyvin säilynyt, kertoo Mikael Nordström Jönköpingin lääninmuseosta BBC:lle."

 
 b)

Oldest swords in Finland are over 3000 year old:
 
Oldest iron knife maybe 6000 years old but official state archelogical research system has hided the knife   c)
 
Finnic in "Sweden/Sverige" battle AGAINST West Rome  in year 500  

"Swedish" area was fuly Finnish speaking Finnic tribal area still year 500. But West Rome colonization project with war and corruption was relentless from year 400 to 1000 in "Swedish area". Sweden and Denmark became part of colnization machine and next was Finnic Finland but West Rome did not succeed to change original language in Finland area.


  
d)

Saksan alueella tuolloin osa heimoista oli suomenkielisiä n 20-70% . Nykyinen saksankielihän on pääosin latinan murretta Rooman kolonisaatiokeinojen takia ja myös jonkinverran pohjana suomenkielisiä sanoja. Suomalaiset heimot Ruotsissa joutuivat hyökkäyksen kohteeksi 400 alkaen mitä seurasi Länsi-Rooman kauppasota suomenkieltä vastaan ja lahjonta kulttuurimuokkauksena.
Arminius - born as the son of a Cheruscan, abducted as a pawn of the Romans, and raised as a soldier, he returns to subdued Germania under Emperor…

   Norjan ja islannin kouluissa opetetaan muinaissuomalaisista kuninkaista, joista sittemmin Norjan ja Ruotsin, Ranskan, Saksien, Englannin ensimmäiset vaaleat kuninkaat olivat lähtöisin, mutta meillä historiastamme ennen Vatikaania vaietaan tyystin? Mitä halutaan peitellä? Tässä perimätietoihin perustuvat kuninkaallisten kaaviokuva.
Archeology museovirasto Suomi suomi100 historia muinaishistoria museum history.
 .

1 kommentti:

o k kirjoitti...

Ligurialaiset. Vendiläis-ugrilainen heimo, joka asutti Po´n laaksoa ja Etelä-Ranskaa. Roomalaiset miehittivät alueen 218-201 e.a.a. Ranskalainen kielitieteilijä d´Arbois de Jubainville tuli siihen tulokseen että ligurian kieli oli suomalais-ugrilaista kieltä. Strabon mukaan ligurialaiset paimensivat lampaita vaihtaen nahkoja ja hunajaa oliiviöljyyn ja italialaiseen viiniin. Heidän nimityksensä luonnonsatamalle, vada, on erittäin vanhaa vendiläis-ugrilaista perua; tarkoittaa myös kalastusverkkoa.