lauantaina, elokuuta 01, 2020

Suomen muinaishistoria on Euroopan historia 100 linkkiä - NEWS Finnish ancient history archeology 2020 Finland bronze age - Arkeologia 10000 vuotta

Archeological News Finland
Ancient Finnic Norden; Nordic‚ Finnic Native History
Sivua päivitetään jatkuvastiHS 2018
Finnic Europe is the Native Europe 43000 years

Finns are the original native lineage of native Europeans 


Every genetically "European" now have some original Finnic genes. Finnish language is the oldest language in Europe. Greek culture is based on Finnic Hyperborean shamanistic culture according to Apollo-texts. Start the journey. Some english links down here, follow the rabbit.  * 
Read information and archeological news on this page - over 100 links


  New 2020


     Virallisen Historian valheet - Luento-video    Lecture, Helsinki 2020

Second source of our history links - 300 links:

Facebook-ryhmä - 300 linkkiä muinaishistoriasta ja arkeologiasta, selailehttps://www.facebook.com/groups/1482080471881390/
      News 2017 British genetic connection with Finns 

 • He named "R1a1a" genes in Europe the "clan"

  of a "patriarch" Sigurd, reflecting the theory

  that R1a1a
    in the British Isles has Norse origins "
   
"In his last book Jakten på Odin Thor Heyerdahl advanced a highly controversial idea postulating connections between Tanais and ancient Scandinavia. In preparation of the book he conducted some archaeological research on the site of Tanais. Heyerdal`s idea was based on the old Norse sagas of Snorri Sturlason. (1178 - 1241)"
Manage
 • From Norden and Siberia  haploryhmä Y - R1a.  Ja kuinkas ollakkaan, Tanaiksesta löytynyt DNA sopii suoraan pohjolan ja Siperian kansoihin, haploryhmä Y - R1a. 
"9 Y-chromosome markers were obtained from a skeleton. The result was 389I=13, 389II=30, 458=15, 385=11, 393=13, 391=11, 635=23, 437=14, 448=19. This result is characteristic for haplogroup R1a.[1]"

 "Bryan Sykes in his book Blood of the Isles gives imaginative names to the founders or "clan patriarchs" of major British Y haplogroups, much as he did for mitochondrial haplogroups in his work The Seven Daughters of Eve.
  


 • He named R1a1a in Europe the "clan" of a "patriarch" Sigurd, reflecting the theory

  that  "R1a1a" 
  in the British Isles has Norse origins "

 Tälle ei voi kun nauraa, 
kun toimittajat välttelevät kymmeniä uusia ja satoja vanhoja todisteita suomalaisten laajasta natiivikulttuurista ja vallasta Euroopassa - tässäkin otsikko on tahallaan harhauttava, ei kerro suomalaisten heimojen koko Euroopan laajasta kattavasta kulttuurista: 


 "The hunter-gatherers show the greatest similarity to modern-day Finns",

says Pontus Skoglund, an evolutionary geneticist at Uppsala University in Sweden.
A DNA study conducted on the prehistoric skeletal remains of three individuals from the nearby large offshore island of Gotland supports that area having been ethnically interconnected with Finland and Kvenland during the primeval era, just as the medieval accounts of Hversu Noregr byggdist and Orkneyinga saga suggest. Source Nature com Link:
  Finnic Design year 1000 iku-Turso jewel

Pronssikauden ainutlaatuista designia Suomessa year 1000

 Miksi arkeologian tohtori on hämmentynyt? 


   Finnic sword culture


Miksi ei tunnusta että viikinkikulttuuri oli suomalainen kuten islantilaiset täsmälliset saagat kertovat? Eikö arkeologian tohtori vieläkään ymmärrä että suomenruotsalaisten ohjaama "musevirasto" on ensisijaisesti propagandavirasto joka on salannut ja tuhonnut tuhansia kohteita ja esineitä "jotta Suomi olisi ruotsalainen".

Ilman tutkimuksia Museovirasto on väittänyt etteivät miekat Suomessa ole tehty Suomessa. Esim. museovirastossa on salainen noitarumpuhuone jota ei ole tutkijoille näytetty 30 kpl rumpuja (nyt ehkä tuhoavat kun olen puhunut siitä, syyttäkää vain paranoidiseksi, luotettava henkilö on nähnyt huoneen, kertokaa toimittajille, minua ei uskota). Oulun kupeesta löydetty kultainen kruunu on sentään tunnustettu tuhotuksi ruotsia puhuvien virkamiesten vihaisesta toimesta 1800-l. Sibelius-monumentin paikalla oli iso stone henge vielä 1600-l. ym.  
HS haastattelu:
"Maan uumenista on Suomessa paljastunut viime vuosina valtavasti tuhatvuotisia viikinkimiekkoja 
    – Löydöt hämmästyttävät jopa arkeologian tohtoria"  HS


Museoviraston sensuuri repeilee.

Mitä muuta voi sanoa? Toinen asia sitten on  että pystyvätkö ihmiset tekemään johtopäätöksiä sillä oikeistolaisen massamedian päätoimittajat halauvat "unohtaa" uusia historalöytöjä ja johtopäätelmiä.

Nämä eivät tule maan uumenista vaan historiasta, jonka eliitin hegemoniakulttuuri on torjunut, demonisoinut, väärentänyt ja sensuroinut. Älä suostu enää aivopesuun.

 • Vielä 2016 ja aikaisemmin toimittajat väittivät pahimmillaan että "Suomessa on vain 2 Ulbrecht-miekkaa", joku tutkija väläytti 14  - nyt kun ensimmäinen tutkimus on tehty niin tulos on yli 28.  Museovirasto on harkitusti valehdellut erityisistä miekoista ja kansainvälisesti Suomea on sen takia halveksittu mitättömänä tekijänä varhaiskeskiajalla. 


Perustuuko koko Euroopan kulttuuri suomalaiselle natiivikulttuurille?
Kreikkalaistenkin? Kyllä.


Britain's Stone henge has a cultural starting point in Finland 5500 year ago

       Stone Hengen esikuvat Suomessa: 

 •  Monuments of Stone and of the Sky

     Archaeoastronomical investigations into ancient Finland


       Ridderstad, Marianna. P.
,   2015University of Helsinki 

Seuraa Facebookissa - Our History Group 
300 links

         Article 

   FINNISH KINGS, ORIGINAL VIKINGS 
     First kings of Europe        

          LINK:  ARTICLE TRANSLATED IN ENGLISH 

   Olivatko "viikinkikuninkaat" suomalaisia?
       Linkki  suomeksi
Voittajien, germaanien ja skandinaavien omasta historian kirjoituksesta ja arkeologian saralta nousee eteemme hämmentäviä asioita suomalaisista.

                      


Finnic connections and Orkney connections


 Brutal Colonization in Norden 1600 years 
- Rome Vatican attacks in Nordic & Scandinavian Finland  from year  400  
 by Rome Vatican war lords (from area of Italy, France, German and Sweden) in Finnic Norden - from year 400 to 1800  - 1200 years


Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia ja käydä kirkossa, on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto"  
Every Finn can be killed if he doesn't want to go to the church and learn Swedish language " 
       - Year AD 1622 Swedish law,   
käräjäoikeuden pöytäkirja "Ruotsin itämaalle"  
         2020 New foundings in Finland:

Uusia löytöjä paljastuu joka kuukausi - kuitenkaan museoviraston ihmettely ei johdu tietämättömyydestä vaan järjestelmällinen historian vääristely ja löytöjen tuhoaminen paljastuu vasta uusilla löydöillä


Arkeologinen jättilöytö Suomussalmella:
ensin löytyi rannerengas ja ohimokoru rautakaudelta  ja hauta – katso video tutkimuksista 2020 5

- Rautakaudella Kainuun on luultu olevan erämaa-aluetta. Vapun jälkeen Suomussalmelta tehdyt korulöydöt kenties kirjoittavat Kainuun historiaa uusiksi.
YLE  - https://yle.fi/uutiset/3-11346012

Puolanka 2011, ainutlaatuinen löytö myös pronssikauden koruja, todistavat suomalaisten rikkaudesta ja heimojen vahvuudesta -- https://yle.fi/uutiset/3-5316251      2018 löytö - Finnic Novgorod Culture, over 1000 y old


    NEWS 2020

  Dokumenttisarja YLE:llä katsottavana - katso Relic Hunters in Finland, videos
NEWS 2019

Finnic ancient tribes in France

LIGURIA 

 - The homeland of a Finno-Ugric tribe, which inhabited the Po valley and southern France.

 The Romans occupied the area of 218-201 e.a. The French language linguist d'Arbois de Jubainville came to the conclusion that the Ligurian language was Finno-Ugric. According to Strabo, Ligurians were kneading the sheep by switching skins and honey to olive oil and Italian wine. Their appointment to the natural harbor, vada, is a very old Finno-Ugric withdrawal; also means a fishing net.

http://www.palladiumkirjat.fi/jattilaisten_maa.htmRanskalainen kielitieteilijä d´Arbois de Jubainville tuli siihen tulokseen että ligurian kieli oli suomalais-ugrilaista kieltä. Roomalaiset miehittivät alueen 218-201 e.a.a. 
NEWS

NORSE CONTACT WITH NATIVE AMERICANS BEFORE THE VIKING AGE

When the Vikings reached the New World, they called the native inhabitants (American Indians or Native Americans), “Skræling.” There has been much debate as to what exactly this word or label meant. Some translate it as “skin wearers,” which may be true as to how they described them.

     Luentovideoni 2017

 Lecture in Finnish by Arhi Kuittinen - Suomen muinaishistoria

NEWS 2017


    ROMAN FORT revealed in Finnic "Sweden" year 500

      Historia avautuu sensuurin alta - ristiretket suomalaisten heimojen alueille

Year 500 in Finnic "Sweden"
- all Pope's soldier Romans killed

Ruotsin museovirasto on vain 100 vuotta viivytellyt roomalaisen linnakkeen kaivauksia Ölandissa mutta nyt vihdoinkin kaivaukset todistavat että suomalaisten heimojen "Ruotsi" oli suoraan Vatikaanin länsi-Rooman keisarin hyökkäyksen kohteena - kaivaukset todistavat suomalaisten kostosta ja vastaiskusta v 500.

Norjaa puhuvat Viikingit jatkoivat suomalaisten kanssa yhteistyössä vastahyökkäyksissä n v. 640 alkaen Englantiin ja Pariisiin ym. kukistamaan Rooma-Vatikaania. Viikinkijohtaja Rollon petoksen takia imperialistista Roomaa ja paavia ei tuhottu 700-l. 
Vatikaanin aivan ensimmäinen ristiretken kohteena olivat suomalaiset jo vuonna 400 AD.

Rooman raja kulki v. 350 suomenkielisen alueen mukaisesti! Suomalaiset heimot olivat se ainoa Rooman imperiumin voittanut vastustaja ennen Vatikaanin lahjontaoperaatiota.

Museovirastojen valheet romahtavat kuukausi kuukaudelta pohjoisen Euroopa historian paljastuessa: kirkko ei tullut rauhanomaisesti pohjoismaihin eikä myöhäisvaiheessa.

Kaivauksissa keisarin palkasotilaiden suut on täytetty pilkkaavasti eläinten luilla ja kivillä kun sotilaat haudattiin tavallisesti mahtailevasti usean kolikon kanssa.  


Suomalaisten kädenjälkeä todistaa vahvasti se, että tapettujen hopeaa, koruja ja aseita ei varastettu vaan jätettiin maahan.  Samoin on toimittu Eurassa n.1050-1150 ristiretkitaisteluissa sekä v. 1000 Vatikaanin korkea-arvoisen valtuuskunnan huikean arvokkaiden kolmen hopeakäädyn hautaamisesta maahan hyvin todennäköisen tappamisen jälkeen.   

  

  First Vatican-Rome crusade

Remains at a Swedish fort tell a story of bloody Iron Age warfare
 Victims' mouths stuffed with animal teeth in a "humiliation worse than death"

 • On Öland, an island off the coast of Sweden, archaeologists 2017 have unearthed the remains of a 1,500-year-old fort whose inhabitants were brutalized in such an extreme way that legends about it persist to this day. As researchers piece together the fort's final days, it sounds like they're telling a horror story. 
 • Possibly hundreds of people sheltering behind the fort's defenses were executed and abandoned, their bodies left to rot in place without burial. Their wounds were indicative of execution. And some of their mouths were stuffed with goat and sheep teeth, possibly a dark reference to the Roman tradition of burying warriors with coins in their mouths.  

Kalmar Museum c

 • "Etelä-Ruotsin valloituksen loppuviheesta kertova "Historiankirjoitus Gesta Danorum" on käännetty englanniksi. Ennen viikinkien aikaa käydyssä Bråvallan taistelussa suomalaiset, virolaiset kuronit ja sveat taistelivat tanskalaisia ja länsigööteja vastaan. Urheimmat soturit olivat suomalaiset Arvakki ja Keklukari." 
Suomalaisten tappamia roomalaisia, paavi-keisarin palkkasotilaita, myös slaaveja, joista tuli 33% nykyruotsalaisten geeniperintöä.  


Kuva:   http://www.independent.co.uk/news/science/archaeology/exclusive-slaughtered-bodies-stripped-of-their-flesh-a-gruesome-glimpse-of-iron-age-massacre-at-uk-s-8798680.html

 Tapettujen roomalaisten palkkasotilaiden kolikoita 
- killed romans year 400 in sweden, coins left in battle area, Öland
     FIRST ROME-VATICAN CRUSADES YEAR 400 
    - 1150 AGAINST FINNIC TRIBES


Rooma-Vatikaanin rahoittamat sekakansat suomalaisten heimoja teurastamassa - Siksi Viikingit päättivät tuhota Rooma-Vatikaanin mutta se jäi kesken Rollon petoksen takia.Suomalaisten taistelut 


länsi-Rooman "ristiretkiä" lahjomia mafiaruhtinaita vastaan alkoivat v 400.

 • Saxo grammaticus kirjoitti laajan historian Gesta Danorum,

  jossa käsitellään mm. kveenien, suomalaisten ja kuronien taisteluja daanigootteja vastaan. Bråvallan taistelussa noin v.755 urheimmat s
  oturit olivat suomalaiset Arvakki ja Keklukari. Islantilainen Snorri Sturlason n.v. 1250 kirjoitti aina suomalaisista kunnioittavasti ja arvostavasti. Kveenisuomalaiset puolustivat perinteistä asumaaluettaan Finnvedenia daaneja vastaan.
 •  Taisteluja käytiin etelä-ruotsissa. noin v. 400-750 jkr. Riimukivistä löytyy monen suomalaisen päällikön nimi. esim. Onnenpeow, Onela ja Othrere. Suomeksi kuningas Onnenpoika, Onnela ja Ohtaharjas.
 NEWS 2019

Muinaiset todisteet kertovat vahvasta korkeakulttuurista, kestävä ja jatkuva, Suomen kieli, olutmäskilöytö 4500 v, jyvät, jätinkirkko-temppelit 5500 v. vanhoja

Tietoja tästä verkkosivustosta

HELSINKI.FI
Uudet löydöt paljastavat, että metsästäjä-keräilijät omaksuivat maanviljelyn Ahvenmaalla ja Itä-Ruotsissa jo 5000 vuotta sitten.

NEWS 2018

Viikinkilinna
 • Puhuivatko tanskalaiset tavalliset viikingit tanskaa eli anglo-italiaa vielä v 900 vai osittain vielä alkuperäistä natiivikieltä suomea?

Eliitti puhui mutta suurin osa ehkä puhui vielä suomea suomalaisten daaninmaalla. Jos käytätte ihan tavallista järkeä ja katsotte dokumentteja ja yleisiä historiankirjoja niin tämä vaihe 300-1050 on tahallaan sotkettu, hämmennetty ja ennenkaikkea sensuroitu.


YLE.FI
Arkeologit uskovat, että linnoituksen raunio on peräisin 900-luvun jälkimmäiseltä puoliskolta Harald Sinihampaan valtakaudelta
NEWS 2018

TELESURTV.NET
The two ancient Greek musical instruments, a harp and a lyre, were found in Russia’s Taman Peninsula

   More News and Knowledg form native European history

      From Finnic Culture 10000 years
 Finland, Sipoo

Temple of Lemminkäinen
Lemminkäisen Temppeli   ->  search Google map
     
   


      Tempel of Lemminkäinen 


 -  "Lemminkäisen Temppeli" Finland Helsinki, Sipoo (search Google Map)         
    
     Suomen salainen historia


 


SECRET FINNISH & EUROPEAN HISTORY 


- NATIVE CULTURE IN EUROPE


(for English use google-translator SETTING ON 
from right side of this page)
Native European history is the deepest history of Europe and source of all storytelling and real history and base for all religions. For a starter JRR Tolkien used Finnic history as source for Lord of the Ring books.    NEWS 2018


Itämeren rannoilta löytyi tuhansien vuosien takaisten kauppapaikkojen ketju

 • Haudoiksi luullut kiviladelmat olivatkin jokisuiden kauppasatamia, joissa etelästä tuotu pronssi vaihtoi omistajaa, sanoo ruotsalaistutkija   - YLE Suomi100


Selvästi massamedia, "journalistit" ja  akateemiset tutkijat ohittavat kaikki uudet löydöt ja nipun vanhoja tietoja vanhoista kirjoituksista - eikä johtopäätöksiä tehdä suomensukuisten heimojen laajasta ja vanhasta natiivikulttuurista Euroopassa. Keskusteluissa toistetaan tiukan sensuurin & prpagandan periaatteita eikä johtopäätöksiä tehdä huikeista löydöistä ja laajoista kulttuureista jotka todentavat että suomalaiset heimot, Hyperborea ja Arkadia-kulttuurit, ovat Euroopan natiiveja ja Intian, Egyptin, Sumerin ja Kreikan kulttuurien alkukulttuuri jo niiden omien mytologioidenkin viittamana.

NEWS 

 • Finnish speaking bronze age Europe

Tanskasta n. v 100 löydetty kampa jossa lukee selvällä suomenkielellä riimuversiona "HARJA" kts kuva.

Tanska oli vielä suomenkielinen n. v 350-400 saakka ja Ruotsi n. v 600 

Suomalaisilla oli ikivanha kirjoituskulttuuri  kuten ikivanhalla kulttuurilla tulee olla. Agrcola ei tuonut kirjoitustaitoa eikä luonut suomenkieltä kuten YLE taas väitti.

Suomessa kirjoitettiin riimukirjoitusta 1400-l loppuun saakka ja on avoimesti muutaman professorin hyväksymä fakta - joka sensuroidaan massamediasta museoviraston narratiivissa. 
 • RUNE (riimu) sana tulee tietysti RUNO-sanasta. Satututkijathan antoivat selvän lausunnon että kaikki nämä mytologiat ovat pohjoisesta, suomalaisten heimojen alueelta peräisin. Mitään keskustelua ei massamedia päästänyt esille.

Tietoja tästä verkkosivustosta

ANCIENT-ORIGINS.NET
Creation myths are like bubbles of time, and when you pop one, stories of how prehistoric cultures interacted with each other, and nature, are found. Celtic mythology, more so than most folkloric systems, offers a perspective on how people interacted with the land and sea during different seasons


Maailman vanhimpia verkkoja löydetty Suomesta
 
Antrean verkko. Tämä on vähän mystinen, solmut ovat hyvin monimutkaisias, keskenään erilaisia ja liian paksuja joten tämä epäkäytännöllinen verkko on luultavasti rituaaliverkko tai matemaattisen kielen "kirja". Tampereella tehtiin tästä 1975 väitöskirja - olisi hienoa jos joku pätevä lukisi väitöskirjan uudestaan ja arvioisi ovatko ne verkosta luetut matemaattiset mallit ja algoritmit todella valideja todisteita.

Kuten myös löydetty maailman vanhin aito oluen mäski 4500 v vanha


SAKARIPALSI.WORDPRESS.COM
Suomen alueen vanhin esihistoriallinen esine on löydetty Karjankannakselta, Antrean Korpilahden kylästä 1913-1914. Osa verkkoon liittyvistä
Suomesta on löydetty vanhin aivan aito olutmäski
"Sysmänkin muuttotappiota voitaisiin ehkä lieventää ottamalla Sahti jälleen osaksi omaehtoista kulttuuria"

Tietoja tästä verkkosivustosta

YLE.FI
Tutkijoiden mukaan Warin muinaisen valtakunnan eliitin välit pysyivät kunnossa, kun se kerääntyi säännöllisesti yhteen ja joi juhlien kunniaksi olutta

ANCIENTPAGES.COM
Located at Point Hope, Alaska, Ipiutak was once a flourishing city where people lived, traded and practiced unusual rituals. Today, there are only ancient ruins and artifacts left, but the site is of great archaeological and historical importance. Unraveling the mystery of Ipiutak could help usSuomalaiset yrtit - kirja

Osta uusin painosversio, tärkeä. Vatikaanin ruotsalaiset tuhosivat ruokakulttuurimme kieltämällä yrtit ja pakottamalla nälkään surkealla verovehnän pakkoviljelyllä, osa on takaisin tässä. Sami Tallberg 25. huhtikuuta 2014  Uusittu painos. Jälleen kerran. Seksikäs. Kaupoissa nyt. Kullekin 75 kasville täysin uusi PLUS-osio jossa ravinto- ja kansanparannustietoa kasveista. Nettisivuilta kätevä tilaus Adlibriksen kautta: samitallberg.comTaito

KOTILIESI.FI
Kalevalainen jäsenkorjaus vapauttaa kudosjännityksiä, tehostaa aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Lue, mitä kalevalainen jäsenkorjaus on. Kalevalainen jäsenkorjaus on perinteeseen pohjautuvaa pehmytkudoskäsittelyä eli mobilisaatiohoitoa, jossa käsitellään tuki- ja liikuntaelimistöa NEWS 2019

Lämmin kivikausi

Lapistakin on löydetty hyvin lämpimän ajanjakson Tammi- ja lehmusrunkoja 15000 v vanhoja - jostain syystä "tiedeyhteisö" ja massamedia haluaa unohduttää tämänkin löydön.


TALOUSELAMA.FI
Alaskan sulavien jäätiköiden kätköistä on löytynyt halkaisijaltaan jopa 1,6 metrisiä pystyssä olevia kantoja juurineen sekä puunrunkoja, joissa on vielä kaarnaa tallella. Alustavat ikämääritykset osoittavat puiden kasvaneen vuosien 600 ja 1000 välisenä aikana. Lämpimiä ajanjaksoja ...
 NAISEUDENVOIMA.COM

Burning Woman – patriarkaalisen maailmanjärjestyksen nousu ja tuho - Notre Dame paloi Pariisissa 15.4.2019. Tietämättä tästä mitään, istuin kotona tuntien maailman murenevan ympärilläni – kollektiivinen oli niin suuressa murroksessa, etten pystynyt muuta kuin tarkastelemaan tuota muutosta energioissa, vanhan poistumista "


9 Extremely Ancient Maps That Should Not Exist | Ancient Code

Among numerous findings throughout the years, researchers around the globe have stumbled upon certain discoveries that should have never been made. Some of these discoveries directly contradict the beliefs and ‘tales’ set forth by mainstream scholars about mankind, its origins and ancient civili...

Kun Turkissa asui vain sinisilmäisiä suomalaisten esi-isiä:

Kun Turkin alueella oli vain suomalaisten esi-isiä ennen indoryntäystä - valtava temppelialue ennen viljelyä, valtava todiste vahvasta kulttuurista ja suunnitelmallisuudesta


#muinaishistoria #eurooppa #outohistoria #historia #suomi10000
THE MYSTERY OF GÖBEKLI TEPE - Graham Hancock on London Real Tartary Tech, Pictures, Info, Science Tests, all things Tartary only
Finnic tribal totem, Siberia


Laattatoteemi Siperia No 3https://www.facebook.com/Megalithesdumonde/photos/a.872495392806374/2092017150854186/?type=3&theater&ifg=1So blue eyed native from EnglandSMITHSONIANMAG.COMA forensic artist has recreated the face of a woman alive 3,700 years ago


Salo, puhuvan kuusen vieressä, myös turistikartoissa

"Tänä päivänä osa suomalaissiirtolaisten ja alkuperäisväestön jälkeläisistä elää noudattaen kummankin kulttuurin perinteitä. He myös kokevat syrjintää kahdesta eri suunnasta.

Heitä kannattelevat voimakas yhteys luontoon, hiljaa olemisen taito, samanlainen huumori ja pienessä huoneessa hikoilu."YLE.FI

Mitä yhteistä on suomalaisilla ja intiaaneilla? Uutuusdokumentti avaa ainutlaatuisten fintiaanien kovan reservaattiarjen ja paljastaa kahden pohjoisen heimon samankaltaisuuden


Fintiaanit kantavat suomalaisuutta mukanaan

YLE.FI

Ainutlaatuiset kuvat: Näin elävät fintiaanit, intiaanien ja suomalaisten jälkeläiset

 • Sauna, metsä ja alkoholinkäyttö yhdistivät Amerikkaan muuttaneita suomalaisia siirtolaisia ja ojibwa-intiaaneja. Syntyi liittoja, joiden jälkeläisiä elää yhä Pohjois-Amerikan intiaanireservaateissa.Katariina Souri 

   Noitarovio - videot- Puhumme luonnosta ja metsästä, henkisestä perinnöstämme. Lopussa laulamme arkaaista metsälaulua, menneille ja tuleville sukupolville. Kannattaa katsoa aivan loppuun asti, on sen verran komea päätös Noitarovio-videosarjalle. Kiitos Kalle Kirjalainen upeasta toteutuksesta Ja kiitos huikea, voimallinen Susanna Kaltaisesi antavat meille paljon toivoa.

MTVUUTISET.FI


Hollolalaisen metsän keskeltä löytyy uskomattoman kaunis luonnonlähde, jonka turkoosinhohtoinen vesi ei jäädy talvellakaan.Hyvin todennäköisesti puhui suomenkieltä jossakin muodossa - ja se että kielispekulaatiot on kielletty näiden löytöjen yhteydessä kertoo minusta jo aika paljon. Englantilaiset kielitutkimusryhmät ovat panostaneet tuloksiaan suomenkielen laajuuteen vielä 1700 v sitten, ennen uuden Rooman ruhtinaiden kolonisaatioterroria. "Viikinkien" viimeinenkin odinkultinvaihe on nimiltään suoraan osoitettavissa suomenuskoisten perusshamanismiin.

LIVESCIENCE.COM


Was a Bronze Age priestess a first-class traveler or a homebody?
Luontoyhteys ja shamanismi - maailmankuvan ydin ihmiskuvan perustana eikä päinvastoin

- tärkeä ymmärrys shamanistisesta filosofiasta

Tietoja tästä verkkosivustosta
TIEKU.FI
Kasvit puhuvat keskenään, tunnistavat sukulaisensa ja muistavat. Niiden aistit ovat herkät, ja nyt uusi tutkimus osoittaa, että ne myös varoittavat toisiaan vaarasta samalla välittäjäaineella kuin eläimet.

Tietoja tästä verkkosivustosta
ILTALEHTI.FI
Jäsenkorjauksesta on ammennettu apua erilaisten vaivojen hoitoon tuhansia vuosia  Tartaria - sensuroitu osa Siperian suurta historiaa


NEWS 2015

ARTS GLIMA

 NEWS 2018


Aamulehti Finland

 • 10000 years old village ruins under water in East-Finland Carelia Arkeologit ovat löytäneet Kaakkois-Suomesta kivikautisen asutuksen, joka oli jäänyt vedenpinnan alle. Helsingin yliopisto tiedotti löydöstä maanantaina.
Asutus on löytynyt Kuolimojärven alta. Yliopiston tiedotteen mukaan varhainen asuinpaikka kirkastaa kuvaa mesoliittisen ja varhaisneoliittisen kivikauden asutuksesta Etelä-Karjalassa noin 10 000–6 000 vuotta sitten.
Käsitys Suomen muinaishistoriasta muuttuu. 
    Onko tätä massamediassa tuotu esille aijemmin: 
 "Nykyään noin metrin syvyydessä oleva liesikiveys löytöineen ei voi olla peräisin kuin vedenpinnan nousua edeltävältä ajalta, noin 9 000–8 000 vuoden takaa. Lieden palomaasta saatiin otettua näyte, josta pyritään löytämään ajoitettavaa materiaalia."
 
 Helsingin yliopisto: Savitaipaleen kivikautinen löytö avaa uuden aikakauden Suomen arkeologiassa

Vedenalaistutkimuksessa käytetyn kaivaustekniikan avulla on mahdollista löytää vastaavia kohteita.    NEWS 

NEW EDITED WITHOUT SWEDISH CULTURAL SHIFT


    NEW FRESH  KALEVALA 

      - saga coming book 2020

Seuraavasta Kalevalasta pestään suomenruotsalaisten ja Vatikaanin vaikutukset ja lisäykset pois. Kalevala on nyt uskomatonta muinaissuomalaisten pilkkaa ja häpäisyä - samalla otteella natsit tekivät oman version uudesta testamentista kuten suomenruotsalaiset raiskasivat suomalaisten kulttuuria lahjomalla ja juottamalla laulajia laulamaan mitä käsketään.
 "The Finnish national epic Kalevala by Lönnrot leans on Christianity" 
– how about another Kalevala based on sahamnism, bear cult, wisdom, original nature-connection?  NEWS

20000 ancient culture ruins in Finland  NEWS


Sanskritin alkuperäinen kulttuuri - Suuri Pohjoinen kulttuuri  
 
 • - Intialainen, 

  erittäin merkittävä henkinen opettaja Sri Mataji Nirmala Devi, New Yorkissa 27.9 1981 puhuu siitä, missä Sanskrit on saanut alkunsa - eli siis Norjassa ja kun tiedetään, että muinaisuudessa Norja oli suomalaisten heimojen aluetta - pohjoisessa Kvenland ja Norrin valloittamaa etelässä. "Pure Sanskrit word. Now then we discovered that the Sanskrit must have started somewhere near Norway, because it is said that it started at the place where that Rohini Nakshatra – is one of the constellations – is at right angle. Now that’s the place where it is at right angle, is Norway’s the place where it is at right angle. So maybe that the pre-Latin language got purified into Sanskrit – there was a big rapport in this time – and one became the Latin and another became the Sanskrit. And there are so many common words and common concepts that it’s remarkable how we have lost contacts and how we are separated now, even as nations."  NEWS

New temple ruins 

  found in Finland: 

5000 years old astronomical temple (one of the 50 temple ruins in Finland!)  
 • Marianna Ridderstad has proven that these stone wall temples have been erected with same principles as Stone Henge. 
Mitä suora kansanperinne Suomessa ja Ruotsissa kirjoitettuna kertoo suomalaisista?


- [1898] Yrjö Koskinen “Ne kansat, jotka historian alalla ovat liikkuneet, jakaantuvat syntyperänsä puolesta kolmeen luokkaan: Semiläiseen, Arjalaiseen ja Turanilaiseen (Turjalaiseen). Wertailevan kielitieteen kautta on tultu siihen päätökseen, että kaikki kolme kerran ovat yhteisestä kotiperästä lähteneet, ja niinpä tawataankin historian ensimmäisellä aamukoitteella Arjan ja Turanin kansoja wieretysten Hindukuh- wuoren tienoilla. Waan Turanilaisten luokka jo warsin warhaisina aikoina hajosi useihin kansan-sukuihin, jotka järjestänsä ja eri nimillä - Tungusit, Mongolit, Turkin-suku ja Suomen-suku - lewisiwät Aasian koillisiin ja pohjoisiin seutuihin sekä osittain Eurooppaankin. Altain ja Uralin wuoristot tuliwat sitten kauan aikaa olemaan näiden sukujen yhteisenä keskustana, ja tästä syystä käytetään Turanilaisesta luolasta usein nimi Ural-Altailainen, samate kuin Arjalaisten luokkaa nimitetään Indo-Eurooppalaiseksi.
Mutta kaikista Turanin osakunnista näyttää Suomen-suku wiimeiseksi pysyneen alkuperäisillä koti-sijoillaan ja on sittenkin aina ollut likeisimmästä yhteydestä Arjalaisten kansa, niin että vuosituhansien kuluessa näiden wälillä on syntynyt monenpuolista waihe-waikutusta, josta vielä kielet kantavat todistusta, waikka historialliset muistot enimmältään owat riutuneet.
Wanhimmat muistomerkit osoittawat Suomen-suvun jälkiä useilla aloilla, mistä sittemmin Arjalaiset tai Semiläiset kansat wallalle pääsivät. Semmoinen ala oli Media (“Mada” s.o. “maa”), josta vielä Boroasterin aikana kesti ankaraa taistelua Turanilaisten ja Iranilaisten (Arjalaisten) wälillä. Semmoinen ala oli myöskin Assyria ja Mesopotamia, mistä Semiläiset aikaisin woitolle tulivat, saaden Turanilaiselta alkuväestöltä perinnöksi sen iki-wanhan aakkos-kirjoituksen (nuolenpää-kirjoitus), jonka jäännökset wielä löydetään Riniwen ja Babelin raunioista. Jos tästä silmät luodaan Euroopan puolelle, näyttää sielläkin ennen Arjalaisten tuloa asuneen Suomen-sukuista alkuväestöä, josta kenties muinaiset Iberit ja Etruskit sekä nyky-ajan Baskit owat jäännöksiä. Nimi Finn, joka wihdoin on siirtynyt tänne Suomenniemelle, näkyy Arjalaisten suusta alkuansa merkinneen juuri tätä alkuväestöä ja tavataan vielä 2:sella wuosisadalla j.kr. (Ptolemaion maantieteestä) alisen Weikselin warrella. Tacito kuvailee sen-nimisen kansan erinomaista raakuutta ja köyhyyttä; se oli metsästäjä- ja kalastaja-väestö, joka raudan puutteesta käytti luu-kärkisiä nuolia, puki itsensä wuotiin, eikä huolinut asumuksia rakentaa, saati maanviljelystä ja kauppaa harjoittaa. Sitä vastoin ne Finnit, jotka Skandinawilaisten tullessa wallitsiwat Ruotsista ja Norjasta, ja Skandinavian saduista tawallisesti Jotuneiksi sanotaan, seisoiwat korkeammalla siwistyksen kannalla, tunsiwat nähtäwästi sekä raudan takomista että maanviljelyksen elinkeinoa, ja oliwat olletikkin taika-taidostansa suuressa maineessa. Muutoin heitä kuwataan sotaisiksi jättiläisiksi, joiden kansa Skandinawilaiset usein saiwat ankaraa taistelua kestää; mutta usein myöskin solmittiin niiden välillä ystävyyttä ja naimis-liittoja, ja warsinkin pohjoisella Norjanmaalla moni mahtawa suku luki äidin-kantaansa Jotuneista. Tätä samaa kansaa asui Suomenkin maasta, ja Skandinawian sadut mainitsewat tällä puolen Finniläisiä kuninkaita, joiden kansa Ruotsin Ynglinga-hallitsijat oliwat moninaisista keskuuksista. Suomen omista muinais-taruista niille annetaan nimet Hiidet ja Jättiläiset, toisinaan myöskin Jatulit ja Jotunit. He ovat Suomalaisten tullessa wihdoin täältä hävinneet, jättäen muistomerkeiksi sekä kiwiset rauniot ja linnan-jäännökset, jotka kantavat heidän nimeänsä, että myöskin kiwi-aseita ja oudonlaisia paikan-nimiä, jotka näyttäwät heistä alkunsa saaneen. Yhtäläiset paikan-nimet luoteisella Wenäjän-maalla antavat syytä arvata, että ne Muinais-Tihudit, joista sen maan tarut puhuwat, samoin owat olleet tätä yhteistä alkuväestöä, jota niin-muodoin olisi hämärässä muinaisuudesta täyttänyt koko pohjoisen alan Uralista länsi-mereen.”
- - Suomen kansan historiasta [1898] Yrjö Koskinen
     NEWS 2017


Finnic cultural signifigance


Suomalaisten magiaa ja kulttuurialuetta koko Euroopan mitassa, hedelmällisyyssauva

- Puolakin oli nähtävästi proto-suomenkielinen alue 10000 v sitten
   

NEWS

HYPERBOREA

Suomalaisten eurooppalaisen historian ydin:
Eurooppalaisen kulttuurin alkuperä ja ydin joka tasolla myös kreikkalaisten viitteillä
Freyia = Rouva, Taivaan Rouva (in Finnish)Northern Hyperboreans were most important cultural source for Greek:

Armor engraved
with figure of Apollo followed by two Hyperborean virgins and Zeus accompanied by two young women • There are two tombs, the tomb of Argi and Opida and the tomb of Laodiki and Yperochi. They are associated with the worship of the mythical Hyperborean (northernmost) Virgins and the myth of goddess Leto.  
 • ( Leto > Lehto, a Finnic sacred tree and worship ) 
 • Hyperborean Virgins were the daughters of Hyperborean people  - http://wikimapia.org/12951271/Tombs-of-the-Hyperborean-Virgins
Nearby cities: Artemida (Loutsa)Municipality of RafinaNea MakriCoordinates:   37°24'3"N   25°16'2"E
NEWS

 • SEA PEOPLE - King named Kupanta-Kurunta.  A Finnic name? 
Kuulostaako suomalaiselta sukunimeltä. Minusta kuulostaa. Se on sotajohtajan nimi, joka liittoutui muiden merikansojen kanssa ja lopetti Egyptin verotuksen ja laajentumisen Ramses III aikana. Pohjoisen kansat. 
  
    Finnic Europe and language 

 
Hittite Empire
In western Anatolia (modern Turkey) of ancient days were the now well known Hittites. They had various tribes to the west of the Hittite Empire. Luvians, Carians and Lydians for example. Well funny this:
Carians - Karelians
Luvians - Livvi or Liivi
Lydians - Lyydiläiset,
 Coincidence three times? Not saying they're the same people, but strange just the same.Then in the Hittite languages:
SIUNAS (god) - finn., siunaus (blessing)
SARRUMENI (to break) - finn., särkee, särjetä (break)
KESSAR (hand) -finn., käsi (hand)
KUIS (who) - finn. kuka (who)
KUIN (which) - finn., kuin, kumpi (which)
HURZAKISI (curse) - finn., hurskas (righteous)
NINIKTA (lift) - finn., nosti (lift)
HASSIKITTEN (hash-shi-kitten)(argue) - finn., kinata (argue)
KASA (kasha) (behold) - finn. katso (look, behold)
more specifically compare Carian words to finn (karelian):
KATTU - finn. köyttää
KEVI - finn. korva
ILE - finn. lehti
KUTI- finn. koti
XARAS - finn. härkä
KUR (sleep) - finn. kuorsaa (snore)
PERU (born) - finn. peri (inherited)
In Lydian vs Finnish:
KAS (itch) - finn. kiusa
LABRYS - finn. kirves, leka (axe or hammer)
NEWS

 • "A letter from the Pope Benedictus XII caught the attention of historians, because it, written in 1340, names one of the hosts of the Rapala 'castle' as Cuningas de Rapalum, King of Rapola. It is interesting, because at this time it is thought that the area had already for long been under Swedish control, and yet, a tribal chieftan, calling himself king of Rapola, is in charge of the Rapola 'castle'.

  The Pope uses the word Cuningas, which is Finnish, not Swedish "
    

There is some picture from an old wall in Savo-Karelia. It's sad it doesn't say exactly where to find this wall.
I've been spending time to look in map the places mentioned in Mythologia Fennica. I've found so many places to visit next summer. Seems that Mynämäki is one of the "oldest" places in Finland. 
Also found Rapola linnavuori and Hakoisten linnavuori also near Hämeenlinna.


Viking Age Finland is a topic which is rarely discussed when talking about Finnish history. In schools, pupils learn next to nothing about pre-Medieval Finnish society. Also, historians have been rather reluctant to deal with the topic in-depth in recent…
ALLEMPIRES.COM
   A interactive map of Finland        

Mikael Koskivirta  
--  I love that interactive map, where can be seen elevation changes on the terrain in about 1 meter accuracy. And from the left you can choose also aerial pictures of the same place and normal map also. 

It is sad, that for example from Sotkamo Hiidenlinn
a - where should be gigantic steps made by Hiisi giant, according to Mythologia Fennica - the resolution has been downgraded, so no-one can't see the steps in there, even if they are there.
 
I think that may be one of the reasons it is not high resolution in that part of Finland. I send some mail to Maanmittauslaitos about that, but I haven't got any answers so far.
It is sad, that for example from Sotkamo Hiidenlinna - where should be gigantic steps made by Hiisi giant, according to Mythologia Fennica - the resolution has been downgraded, so no-one can't see the steps in there, even if they are there. I think that may be one of the reasons it is not high resolution in that part of Finland. I send some mail to Maanmittauslaitos about that, but I haven't got any answers so far. "

 


NEWS 2017 10

  Mikael Koskivirta:

 - Been studying the so called Fomorians
    of old Irish mythology 

Seems to me, that they are the sea people of the nordic countries, tho they ofcourse have been showed as a demonic giants. Giants they may have been, but everything that is not towards biblia and christianity was demonic at that time...like nowadays also.
Also Nemedians, that occupied Ireland after fomorians, were from scythia, and scythe poeple had finnish leaders and language.
According to the Lebor Gabála, Nemed, like those who settled Ireland before him had a genealogy going back to the biblical Noah. Nemed was the son of Agnoman of Scythia, the son of Piamp, son of Tait, son of Sera, son of Sru, son of Esru, son of Friamaint, son of Fathochta, son of Magog, son of Japheth, one of the sons of Noah. 

Old Irish sagas are very very intresting... and almost every case the old history leads to old nordic people.

The Fomorians (Old Irish: Fomoire, Modern Irish: Fomhóraigh) are a supernatural race in Irish mythology. They are often portrayed as hostile and monstrous beings who come from the sea or underground. Later, they were portrayed as giants and sea…
EN.WIKIPEDIA.ORG


Giant = Jatuli   

(Jatuli is the original word for giant)


        Some information
Diana = Danu, Dana (both Druid and old Finnic Denmark "goddess", power) 


    = Taika, Taina

- perhaps of "Celtic" origin, though it is also possible that it is an early Scythian/Finnic loanword in Celtic).  Pallas Athena is from same Dana-goddess, feminine nature power tradition.  


        https://en.wikipedia.org/wiki/Danu_(Irish_goddess)
...See More


In Irish mythology, Danu ([ˈdanu]; modern Irish Dana [ˈd̪ˠanˠə]) is a hypothetical mother goddess of the Tuatha Dé Danann (Old Irish: "The peoples of the goddess Danu"). Though primarily seen as an ancestral figure, some Victorian sources also associate her with the land.[1]
EN.WIKIPEDIA.ORGJatulintarhoista, kuppikivistä, ynnä muusta mielenkiintoisesta.  Kiveen ikuistetut pyhät muodot Kuva 1. KuutiokiviKuva 2. Munakivi Kuva 3. KolmiokiviOn yleisesti tiedossa tietyt muodot, jotka monet vanhat kansat ovat pitäneet pyhänä muotona ilmentäen jumalten voimia tai kuvannut maailmankäsitystä. Siten aloitamme kolmiolla. Kolmio...
     SINIKIVI.COM


 


 • INTERACTIVE 3D LASER MAP  
Etsi itse - Search yourself - online for topographic anomalies in Finland: 5000-2000 year old castles and ritual stone markings  
Etsi topograafiselta kartalta muinaismerkkejä yli 4 m kokoisia muinaisalueita, linnavuoria ym 

    NEWS 2017

Mayojen hieroglyfejä muistuttavia symboleja löytynyt muinaissuomalaisten asuinalueelta


TIETOISKU

Brittiprofessorit tarjosivat muistaakseni 1988 museovirastolle että heidän yliopistonsa maksaa suoesinetutkimuksen, jossa tutkumusryhmä etenee ja seuraa biopolttoaineeksi avattavia suotyövaiheita ja etsii esineitä ja muumioita -- museovirasto sanoi EI.  Siis: pelkäävät jatkuvasti että soista löytyy esineitä jotka muiden löytöjen ohella rikkovat ruotsalaisten valehistorianarratiivia.     NEWS 2017


  Suomalainen aito veistetty kivitoteemi, ikä 9000-40000 vuotta

     NEWS 2017

     Finnic status and mythical art 2000 y old  
Tässäkin on Ikiturson/Ikuturson duaaliolemus ja museovirasto ei halua myöntää kuinka tärkeä myyttinen  ja filosofinen hahmo ja idea Ikiturso on ollut. 2000 v vanha - ikää ei tietysti pystytä määrittelemään kuin arviona.

Kaksi käärmettä kreikkalaisessakin kulttuurisymboliikassa on tämän Ikiturson jälkeläinen. Kreikkalaiset itse ylistivät Hyperboreaa, suomalaisten pohjoismaita, Eurooppalaisen kulttuurin kehdoksi Apollokultissa ja jopa Sokrateen suulla.  -- Linkki

Sutton Hoo kypärässäkin on ihan suomalainen ikiturso, selkeästi otsassa.
* Laajasti kuvina levitetyssä Kopioissa ei ole ikitursoa hyvin kopioitu alkuperäisestä, oudosti.

Elämän voiman, kiertokulun, shamanistisen duaalisuuden mystiikka ja filosofia, luonnonyhteys suomalaisuuden ytimenä Europpan ainoana natiivikulttuurina.
     NEWS 2017


n 3000 vuotta vanhat taistelupronssikirveet Suomesta - erittäin korkeaa teknologiaa, josta ei massamediassa haluta ikinä mainita

     NEWS 2017


Blue eyed Natives of the Europe - 43000 years


 MORE  NEWS 2017

This is big one

Most North and middle American Indians and Finnic genes are ultimate near relatives.

Keski-Amerikan intiaaniheimoissa on täysin suomalaisia heimoja. Katso DNA-metavertailututkimuksen tulos - tämä on vallankumous tiedossa kulttuurien ja suomalaisten leviämisestä:
Myös Neanderthaaleja 2015 tutkinut ja kirjan tehnyt suomalainen ryhmä myönsi että löysi Pohjois-Amerikan intiaaneilta selviä suomalaisia geenimarkkereita.

Missä on kuohunta ja keskustelu?
Miksi sensuuri jatkuu?
   
Finnic line, original "Nordic" genetic native roots of Europe         
- Spanish cave "Nordic" native ancestor-skeleton 7000 year 
old Finnic blue eyed man    
BBC   NEWS


The megalith people of Newgrange were of mitochondrial haplotype H11.
 In the world nowadays, H11 is most prevalent in
Finland

Newgrage ja yhteys egyptiliseen astronomiaan:


 

Oldest local preserved genetic line in Europe is in Finland - 6000 years


Geenilinjan todisteet ainakin 6000 vuoden suomalaisesta kulttuurista

Tällä luennolla tunnustetaan vihdoinkin se mitä moni arkeologi, antropologi ja uskontotieteilijä ovat vuosia sanoneet minulle sangen vihaisesti että on mahdotonta - kuitenkin kulttuuritutkimus, jopa satututkimus ja muiden kulttuurien kymmenet viittaukset Pohjolaan, Pohojoisten kuninkaiden Hyperboreaan ja Arkadiaan ovat viitanneet tähän: 


Suomalainen geenilinja on paikallisesti, lokaalisesti suomalainen 6000-vuotta, yksi suurista äitilinjoista. Eli myös kulttuurilinja ja kielilinja, eheä identiteettilinja on erittäin mahdollista lokaalisesti. Tämä on siis Euroopan vanhin paikallinen jatkuva pysyvä geenilinja. Ottaen huomioon merkittävät löydöt kivikaudelta, Suomi on todennäköisesti kivikauden kulttuurikeskus ja nimenomaan vahvalla kulttuuri- ja shamaanilinjalla astronomisten temppeliraunoitten (jätinkirkot 35 kpl Stone Henge esikuvina)  ja tuhansien silloisten muualta Euroopasta tuotujen kiviesinelöytöjen todistamana.  

Tieteen päivät 12.1.2017 
VIDEO
Professori Mika Lavento: Suomalaisuuden alkuperän tutkiminen monitieteisyyden näkökulmasta (johdanto) Dosentti Petri Halinen (Helsingin yliopisto): Esihistorian näkemys Suomen väestöhistoriaan. Dosentti Päivi Onkamo (Helsingin yliopisto): Mitä geenit kertovat suomalaisten alkuperästä? Filosofian tohtori Outi Vesakoski (Turun yliopisto): Uusia näkökulmia suomalaisuuden kielelliseen alkuperään 
Finnic line - EUROPEAN true native line


 • "Scandinavians" 

are the earliest Europeans

November 19, 2014    
Scientists have sequenced a 37,000-year-old genome. The results show that present-day Scandinavians are the closest living relatives to the first people in Europe.

 • Tohmajärveltä löytyi yli 2000 vuotta vanha vedenalainen muinaislöytöalue - kyseessä Suomen merkittävin löytö


                ---- MORE  news after prologue -----

 Factual Archeology and History of Finland
* Updated  Sivua päivitetty XXii  26.12. 2016

Visit Finland - White Night Magic from Timo Kaukolampi & Tuomo Puranen on Vimeo. 

Swedish colonization rulers and Rome Vatican forbid taming of the Muses for Finnic tribes on year 1260 

image from Norway archelogy institution


     Lyhennelmä tästä tekstistä ja mini-linkkikokoelma:  

    FINNISH CULTURE HISTORY 

 There was no separate  ancient "Scandinavian" Nordic culture at all.  It has straight line  from Finnic tribes in vast Nordic Europe and Siberia. 
We are speaking only about ancient Finnic/Finnish shamanistic and socially advanced democratic tribal culture all around Norden, Nordic and baltic area, also in Scandinavia, England, Ukraine, Germany, Siberia and before that - all over Europe.  Read ahead more and choose English from right side of the page.  


 •         NEW theory 2106:    About Finnish and Sumerian origin - Read in English KALEVA 
Suomen vanha heimo, Kaleva, Euroopan natiivit, joka joutui paavin ruhtinaiden miekan ja kolonisaation alle. Kolonisaation kohteeksi - ja kolonisaatio jatkuu massamediassa, joka räikeästi on ottanut retoriikkaan länsimaiset arvot perustelemaan utta kolonisaatiota ja Suomen heimon alistamista tyhjästä luodun velan orjaksi. 
1600-1250 years old Finnish/Finnic mythical object, Finnic Novgorod-culture
Laukon kartanon edustalla Vesilahdella sijaitsevalta maineikkaalta. Pohdonsaarelta on tehty merkittävä muinaislöytö. Täysin ainutlaatuinen mytologinen kolmipäinen kotkakoru           Luistari - year 300-800 original Finnic arts


  "Suomi on kolonnialismin tunnistamisen takapajula"                                - Vadén

    "  Elonkehä 1/16 lehdessä on mainio Tere Vadénin juttu alkuperäiskansaistumisesta. Siinä kiinnittää erityisesti huomiota väliotsikointi 
      "Kolonisoitu suomalaisuus"
  Vadén kirjoittaa siitä, kuinka kolonisoidun aseman huomiottajättäminen millä tahansa hengen elämän alueella on yhä edelleen ns. "sivistyneen" suomalaisen kunnia-asia. Koetaan kunniakkaaksi kärsiä hyvällä statuksella mutta alistetussa asemassa. Onhan aateliset asemat aina kuninkaan myöntämiä ja "Suomessahan ei kuninkaita ole omasta takaa". Tekstijakso on täynnä hyviä ja tuoreita huomioita tyyliin: "Samaan aikaan ei-eurooppalainen henkinen perintö on laiminlyöty, ellei aktiivisesti nujerrettu ja tuhottu". Tähän täytyy huomauttaa, että koko eurooppalainen kulttuuri on itsessään tätä aktiivista nujertamista ja mustaa magiaa muistuttavaa tuhoamisrituaalia täynnä. Eurooppa on itse tuhonnut valtavan osan itsestään ja henkisestä lajirikkaudestaan. Ja tuon häviölle jääneenkin eurooppalaisen hengenilmapiirin pelastaminen Suomeen on tabu. 
  "Juha Pentikäinen on todennut, että Suomesta tunnetaan varmuudella 43 karhunkallosaarta, joista yhtäkkään ei ole arkeologisesti tutkittu. Samaan aikaan museovirasto suojelee ja ylläpitää jokaista kivirakennelmaa, jonka ruotsalainen tai venäläinen aatelisto on pystyttänyt." 
  On tuskin liioiteltua sanoa että Suomen museovirasto harrastaa aktiivisesti vieraan vallan toimesta mustana magian tuhoamisrituaalia suomalaisuutta vastaan. Tämä tilanne saa jatkua vapaana kenenkään puuttumatta, koska kaikki tärkeät valtapoterot on miehitetty kansalliselle edulle vihamielisellä aineksella. Toisaalta tässä on vastakkain hyvin energinen ja ylenpalttisesti resursoitu kolonnialismi ja toisaalta poliittisesti täysin neuvoton alkuperäiskansaisuus.  "


  • "Matti Sarmelan Perinneatlas "tietää kaiken"
  – 580 sivua ilmaista sivistystä pdf-muodossa: 

      Prolog    

  Blue eyed Finns (these original "Scandinavians","Nordic people") were first "homo sapiens" in Europe, literally first true Europeans in Europe 43000 years ago cultural and genetic base for later European pahases. They were dark skinned and blue eyed race first but got light skin genes 5000 years ago from some other tribes who had been with neanderthals before that. Maybe Finnic-tribes did come directly from Africa. European head profile characteristics and light eye and hair comes from Finnish line. Finnish language is oldest language in Europe. Vikings were originally part of Finnish tribes.    All Nordic/"Scandinavians" were Finnish tribes speaking Finnish still year 300.  Finnish/Finnic original "Nordic" genetic roots of Europe         
  - Spanish cave "Nordic" ancestor-skeleton, BBC     Scandinavians are the earliest Europeans

  Scientists have sequenced a 37,000-year-old genome. The results show that present-day Scandinavians are the closest living relatives to the first people in Europe.


           The most biggest secret in European history 
  Early Medieval Finnish "Kven" (Kaleva) rulers of Europe is well recorded but ignored by university scientists
   

  •  
  • Queen-word is from Kven-tribal word, Kainuu 
   - True history of Finland in a valiant attempt to eradicate an unhealthy stigma the country has suffered through the distorted lenses of a biased press.  -- Matias Falk
     
  • 20 cultures have mentioned first European base culture, Hyperborea       -  more in English  after News section  -

        Alkusanat in Finnish 
        Tässä Euroopan geenilinjojen uudelleenmäärittelyn uutisoinnissa on taas vakava virhe yleissolostuksessa. 


  Tässä ei kerrota, kuinka europpalaisten piirteiden taustalla eli muilla eurooppalaisilla on runsaasti alkuperäisten eurooppalaisten "karjalalaisia" vaaleita geenejä (hiukset/silmät). Isolaatio merkitsee siis vain sitä että karjalalaiset, todelliset viikingit, merikansa, eivät ottaneet heimoonsa indo-geenejä mutta indo-kansa Eurooppaan tulleena on saanut karakteerisesti merkittäviä vaikutteita alkuperäisiltä eurooppalaisilta, joita indus-kansa kutsui vaaleiksi aryaneiksi.  

     Siis: 

  Kaikilla eurooppalaisilla on suomalaisia geenejä mutta vaaleilla "itä"-suomalaisilla ei ole indo-geenejä.
  Tilanne

  Tarvitsee vain lukea ja kuunnella kertomuksia vuosien varrelta tapauksia kuinka museovirasto torjuu, tuhoaa ja vähättelee arkeologisia löytöjä systemaattisesti. Sekä väärintulkitsee yhä systemaattisesti, tahallisesti, ideologisesti vähätellen.

  Kulttuurina, kielenä ja geneettisenä jatkumona Suomi on vanhin jatkumo ja keskittymä Euroopassa, vaikka Vatikaani ja ruhtinaat onnistuivat tuhoamaan sitä mutta selvästi suora kulttuurijatkumo kivikaudelta alkuperäisen eurooppalaisen heimokulttuurin jäljiltä.

  Käräjäoikeudetkin selvästi haukkuvat erillistä suomalaista kulttuuria, heimoa ja asennetta vuosisadasta toiseen eivätkä näe kulttuurisesti Suomea Vatikaanin absorboiman Ruotsin mentaalisena tms osana muuta kuin verotuksen ja kolonisaation kohteena.

  Suomalaisten kohtalo oli kauhea saksilaisten kirkkoruhtinaiden (3 linnaketta 1200), sitten kauheampi Tanskan, Ruotsin ja edestakaisin Tanskan vallan alla.  Tutkijoiden uskomaton vähättelevä ideologinen retoriikka suomalaisten kohtalosta ja Ruotsin ryöstökolonisaation seuraamuksista.   
  Miksi korkeasti koulutetut yhä tukevat väärennettyä historiaa ja luovat satua ihanasta Ruotsin kolonisaation ja nälänhätien ajasta?

  "Jos suomalainen pikkutyttö tai –poika olisi todella päätynyt Persiaan hallitsijan käsiin, hänen elämänsä olisi mullistunut – eikä välttämättä huonoon suuntaan." "... Luksusorja"  

  Tutkijan mukaan omasta heimosta, kulttuurista, kielestä, metsistä, luonnonhenkien vuorovaikutuksesta pois joutuminen seksiorjaksi "ei ollut hassumpaa". Ja SEKSIORJA-sanaa ei käytetä tässä asennetta muokkaavassa narratiivissa koska noudatetaan suomenruotsalaista vähättelevää ja ivallista historiantulkintaa, jossa suomalaisille ei saa osoittaa sääliä vaan suomalaisten on "metsäläisinä" oltava kiitollisia kolonisaatiokulttuurin seuraamuksille ja oman kulttuurinsa tuhoamiselle. Tämä halveksiva narratiivi manipulaationa on juuri nyt iso elementti suomalaisten itsehalveksunnassa ja poliittisessa passiviisuudessa oikeiston terrorille. Alamaisidentiteetistä pidetään narratiivina kiinni koska pappi ja eliitti niin käskee traumahistorian voimalla. "Luksus-orja"? Mikä nimike. Ole saatanan pakana kiitollinen ruotsalaisten raiskaavasta kolonisaatiohistoriasta ja nälkään tappavasta verotuksesta Tukholmaan ja Turkuun, joka tuhosi suomalaisten heimojen tuhansien vuosien puolustuskulttuurin orjakauppiaitakin vastaan sekä käänsi Novgorodin viholliseksi ruotsalaisten kaappaamia suomalaisia vastaan.   Ruotsalaiset kielsivät suomalaisilta metsästämisen jopa nälkävuosina "aatelisten ja kirkkoherrojen metsistä". Olkaamme kiitollisia tästä sivistyksestä.


  "Keskiajalla ja vielä uuden ajan alussa useita tuhansia suomalaisia joutui orjuuteen. Erityisen haluttuja olivat vaaleahiuksiset, sinisilmäiset suomalaiset pikkutytöt- ja pojat. "
  Great shift is going on in perception of History: 
  500 new archeological places

  - thousands more not mapped in Finland  Suomen historia on paljon laajempi kuin nyt käsitetään,

  Huge stone & bronze age culture area in new mapping:
  -Metsähallitus löysi satoja uusia muinaisjäännöksiä viiden vuoden tutkimusprojektissaan. Inventointien myötä esimerkiksi lakisääteisten… YLE.FI  ENSIO KARJALAINEN
            Miekat  Finnic Swords


  Museovirasto on 100 vuotta valehdellut että suomalaiset eivät kyenneet valmistamaan miekkoja - vaikka museoviraston varastot ovat täynnä suomalaisia miekkoja myös pronssikaudelta. 

   38 kpl +ULBRECHT+ miekkaa - Swords in Finland   Museovirasto ja sitä kautta YLE:n toimittajat valehtelivat useassa otteessa 2017 mennessä YLE:n ohjelmissa ettei Suomessa olisi Ulbrecht-miekkoja "kuin ehkä pari".  Törkeää historian vääristelyä. 


  Kulttuurin vähättely on ideologinen ase, jolla tuetaan suomenruotsalaisten hegemonian narratiivia suomalaisten alistamisen ja kulttuurin tuhoaimisen välttämättömyydestä, "Suomalaisten sivistäminen".  Kun kouluhistoriassa mm. syytetään Venäjää suomalaisten orjien ottamisesta niin moni oppilas ei ymmärrä että Ruotsi aloitti sodan hyökkäämällä Venäjää vastaan pakottamalla suomalaiset sotilaat tappaamaan Tukholman sotaretkillä.  Muinaisessa kreikassa ja sen esikuvassa muinaissuomalaisessa kulttuurissa puolueet oli kielletty. Jos pidit suljetun puoluekokouksen tai suunnittelukokouksen tai lobbauskokouksen, sinut tapettiin tai karkoitettiin. Kaikki oli avointa mikä olisi demokratian ehto. * Ukrainan alueella ym sinisilmäisten suomalaiskaupunkeja kutsuttiin nimellä "Ne joilla ei ole kuningasta" gelunit (skyyttien nimike) - kreikkalaisten esikuvina. ** Heloniitit, heetit voi olla sama historiallisesti kuin gelonit. Merirosvot omaksuivat 1:1 viikinkien eli kvenien, suomalaisen kulttuurin 100% demokratiana päätösten teossa ja johtajan valinnassa.  Vähättelyn narratiivi on kolonisaation, elitismin ja Vatikaanin narratiivi kulttuurin tuhoamisen välttämättömyyden hegemoniana, jotta suomenruotsalaisen eliitin suomalaisilta ryöstämät maat eivät olisi varkaiden ja tappajien sukuperintöä vaan sivistäjien "palkkio". Historian väärentäminen on tärkeä osa eliitin vallan, rikkauksien ja kolonisaation kulttia, vanhan rahan sukujen ihailun kulttia ja yhteiskuntaluokkien politiikkaa - suoraan poliittisesti veroprogressiota, hyvinvointivaltiota ja vahvaa omaa kansallisvaltiota vastaan.  

    
  Vähättelyn narratiivi tukee ruotsalaisten ylistämisen narratiivia. Massamedian satumaailmassa ruotsalaiset ovat maailman suvaitsevaisimpia ja sosiaalisimpia ihmisiä. Ruotsissa työskennelleet työläiset kertovat sinulle toisen tarinan.

  https://kalmistopiiri.wordpress.com/2016/01/30/uusi-vaitostutkimus-rautakauden-laatumiekat-eivat-olletkaan-tuontitavaraa-manner-euroopasta/

  Mentaalihistorian polttoleima  Propagandan Ruotsi

  Kun meidät on upotettu valheeseen ja suomenruotsalaisten fantasiaan hyvistä ja sivistyneistä ruotsalaisista "metsäsuomalaisten" ihanteeksi 900 vuoden ajan niin koettakaa tajuta, eliitti on aina elänyt omaa elämäänsä ja heidän nokkimisjärjestyksensä on hyvin julma, seksuaalisesti alistava ja se näkyy eliittikouluissa ja piireissä aivan suoraan, on aina näkynyt. Ruotsalainen eliitti on aina ollut rasistista vihakulttuuria eikä aijo muuttua feodaali-ihailunsa kanssa, kuningaskulttinsa ja kolonisaatioaikeittensa kanssa. Ei ruotsalainen eliitti liiku maahanmuuttajien kanssa mutta se rajojen aukaisu väestönsiirrolle on loistava kulissi ja ase suvaitsemattoman eliitin ja taktisen hierarkian suojaksi:   Vatican's Sweden    Students came forward with the reported abuses to a teacher at a literary festival in Kalmar, Sweden - IBTIMES.CO.UK|HENKILÖLTÄ JAMES TENNENT

  Kolonisaation mekanismit tänä päivänä Suomessa
  Suomalaiset orjina ja halveksunnan narratiivin kohteena


  Tämä sivu ja tietopaketti kertoo suomalaisten historian avautumisesta systemaattisen sensuurin ja uskonnollisen kulttuurihegemonian, pakkouskonnon "kulttuurikuvan" alta. 

         News - Uutisia  2017 

               


        Finnic Native Europe

      Suomalaisten alkuperästä uusia todisteita  • kuva: wikimedia commons


  Uppsalan tuomiokirkon pyhäinjäännöslippaan luita tutkittiin nykyajan keinoin ja todettiin, että tähän saakka kaikki legendassa täsmää, myös väkivaltainen kuolema…
  YLE.FI|HENKILÖLTÄ ANNIINA WALLIUS  kuva: wikimedia commons

  Berliinin lähellä sijaitsevasta Gross Fredenwaldenista löydettiin taannoin Euroopan vanhin tiedossa oleva hautausmaa, jonka uskotaan olevan jopa 8 500 vuotta vanha. Kaksi mielenkiintoisinta hautausmaalta tehtyä löytöä olivat kuuden kuukauden ikäisen vauvan luuranko sekä merkillinen pystyyn haudattu mies, jonka arvioidaan olleen noin 20-vuotias kuollessaan. Ovatko suomalaisen heimon jäseniä, koska nämäkin yksityiskohdat poikkeavat intian suunnasta tulleiden ruskeasilmäisten indo-"eurooppalaisten" valloittajien tavoista? 

  Finnish kings 

  - start of every kingdom of Europa, based on Finnish king-line

  Suomalaiset kuninkaat Euroopan historiassa
    - Read first >  Kaltio-article         (use translation pages if you need to)

  List of Finnish kings in historical texts 


  v. 1154 j.a.a.
  Arabialainen historioitsija ja tiedemies Al Idrisi kertoo Suomen kuninkaalla olevan omistuksia Norjassa. 

  v. 1187 j.a.a.
  Ruotsalaisen kronikan mukaan karjalaiset valloittavat Ruotsin pääkaupungin ja tuhoavat sen. 

  noin 1200 j.a.a.
  Tanskalainen historioitsija Saxo Grammaticus kertoo Suomen kuninkaista.
  1220 j.a.a.
  Islantilainen piispa, runoilija ja historiankirjoittaja Snorri Sturluson kirjoittaa Ynglinga-saagan. Suomen ja Ruotsin hallitsijasukujen avioliittoja ja sotia käsitellään.
  1230 j.a.a.
  Orkneyinga-saagan johdannossa Fundinn Noregrissa kerrotaan Suomen ja Kainuun kuninkaista, ja näiden suorittamasta Norjan valloituksesta. Saagan mukaan Ruotsin, Norjan, Orkneysaarten, Normandian ja Englannin hallitsijasuvut polveutuvat em. suomalaisista kuninkaista.
  1320 - 1340 j.a.a.
  Eerikin kronikka, eli nykyisen kouluhistorian tunnustama tarina "ristiretkistä" Suomeen, sepitetään.
  1340 -luku j.a.a.
  Lyypekin kaupunginkronikka mainitsee Birger Jaarlin liittäneen Suomen Ruotsin valtakuntaan.
  1362 j.a.a.
  Ruotsin "Itämaan", eli Suomen ja Karjalan, laamanni saa oikeuden osallistua kuninkaan vaaliin. Suomesta tulee täysivaltainen osa Svean valtakuntaa.
  1438 j.a.a.
  Vesilahtelainen suurtalonpoika Daavid julistautuu Suomen kuninkaaksi ja asettuu vaarallisen talonpoikaiskapinan johtoon. Kapina kukistuu.
  1548 j.a.a.
  Mikael Agricola kirjoittaa Uuden Testamentin esipuheen, jossa esitetään fiktiivinen tarina "ristiretkistä" Suomeen. 

  1554 j.a.a.
  Katolisena Ruotsista karkoitetun Johannes Magnuksen historiateos ilmestyy Roomassa. Suomi esitetään muinaisena kuningaskuntana.


  1555 j.a.a.
  Olaus Magnuksen tunnettu "Pohjoisten Kansojen Historia" ilmestyy. Suomi mainitaan vanhana kuningaskuntana.
  1598 - 1599 j.a.a.
  Suomen aateli ja linnojen isännät sotivat kuningas Sigimundin puolella Kaarle herttuaa vastaan Ruotsin sisällissodassa, -mm. sotaretki Uplantiin ja Tukholmaan. Kaarlen voitettua Suomen aatelistolle ja papistolle koittaa kovat ajat. Määrätietoinen ruotsalaistaminen alkaa. 
  1616 - 1639 j.a.a.
  Historiankirjoittaja Johannes Messenius viettää poliittisista syistä aikaansa vankina Kajaanin linnassa, jossa hän kirjoittaa historiateostaan. Suomi mainitaan vanhana kuningaskuntana.
  1650 j.a.a.
  Mikael Wexionius esittää historiankirjassaan Suomen vanhana kuningaskuntana.
  1670 -luku j.a.a.
  "Tuntemattoman tekijän Suomen kronikka" luettelee Suomen muinaiset kuninkaat.
  1700 j.a.a.
  Daniel Jusleniuksen "Vanha ja Uusi Turku", jossa Suomi esitetään muinaisena kuningaskuntana.
  1700 -1705 j.a.a.
  Johannes Messeniuksen Scondia Illustrata painetaan. Suomen kuninkaita käsitellään perusteellisesti.
  1728 j.a.a.
  Tuntemattoman tekijän Suomen kronikka ilmestyy julkaisussa Swedische Bibliothek.
  1742 j.a.a.
  Keisarinna Elisabethin poliittinen veto, manifesti Suomen itsenäisyydestä, aiheuttaa vipinää: "Hattujen sodan" takia venäläisten miehittämässä Suomessa kokoontuvat maapäivät Turkuun valitsemaan Suomelle kuningasta. Valituksi tulee myöhemmin tsaarina ollut, Pietari III, senhetkinen kruunperijä. Venäläiset vetäytyvät pois hankkeesta, ja tekevät rauhan Ruotsin kanssa 1743. 
  1768 j.a.a. 
  Historiantutkija Tatishtsev kertoo Suomen kuninkaista Venäläisessä Historiassaan.
  1769 j.a.a.
  Sven Bringin kirjoittama Svea Rikes Historia ilmestyy. Suomi on edelleen muinainen kuningaskunta. Kirjasta otetaan uusia painoksia 1778, 1784 ja 1790.
  1771 j.a.a.Norjalainen Gerhard Schöning kritisoi historioitsijoiden käsitystä Suomen kuninkaista teoksessaan Allgemeine Nordische Gesichte.
  1772 j.a.a. 
  Ruotsalainen Johan Ihre vastustaa kiivaasti käsitystä Suomen muinaisista kuninkaista. Ihre tuntee saagat, mutta väittää että ne ovat pötyä. Ruotsin muinais-kuninkaiden kohdalla hän ei kyseenalaista saaga-lähteitä, kuten eivät hänen seuraajansakaan. 
  1774 j.a.a.
  Billmark julkaisee J.Messeniuksen "Suomen Riimikronikan", jossa siis kerrotaan Suomen kuninkaista.
  1783 -1884 j.a.a.
  Venäjän keisarinna Katariina Suuri julkaisee kirjoituksen Venäjän historiasta, jossa hän pitää Venäjän perustajana pidettyä Rurikia suomalaisena kuninkaanpoikana. Teos julkaistaan saksaksi 1786.
  1784 - 1800 j.a.a.
  Henrik Gabriel Porthán julkaisee Paavali Juustenin Suomen piispainkronikan kommentoituna. Porthán kiistää suomalaisten omien hallisijoiden olemassaolon ja Suomen itsenäisen hallinnon ennen ruotsalaisten tuloa. Porthánin perustelut ovat kestämättömiä. Hän mm. väittää ettei Suomessa ei voinut olla kuninkaita, koska täällä "ei ollut linnavuoriakaan". Hyökkäilyn ymmärtää, sillä samoihin aikoihin Sprengtporten esitteli Venäjällä suunnitelmaa itsenäisestä Suomesta.
  1789 j.a.a.
  Kr.Gananderin Mythologia Fennica. Suomi esitetään vanhana kuningaskuntana.
  1792 j.a.a.
  Historian professori Billmark vastustaa Suomen kuninkaiden olemassaoloa.   ja Nykyaika

  " Suomalaisten muinaiset valtiomuodostumat ja hallitsijat salataan edelleen huolellisesti sanomalehti-tason yleissivistyksessä ja kouluopetuksessa osana suomalaisen identiteetin hämärtämistä. 70-luvulta alkaen tilanne on entisestään huonontunut.
  Suomen suomalaisista kuninkaista on jäänyt muitakin merkkejä, kuin historioitsijoiden maininnat. Kuvissa esiintyvät länsisuomalaiset mitalit ovat olleet hallitsijan lähimmilleen antamia suosion ja vallan merkkejä. Tapa kopioitiin tänne Bysantista, jonka kanssa oltiin paljon tekemisissä edellisen vuosituhannen vaihteen aikoihin. Virallisesti ko. esineet tulkitaan "bysanttilaisten rahojen kopioiksi". 

  Jos kuninkaat ovat eläneet, heidät on myös haudattu. Euran Pappilanmäen komeimpia kumpuja kansa on nimittänyt perinteisesti "kuningashaudoiksi". RKP:n hallitsema Museovirasto ei ole toistaiseksi antanut lupaa näiden kumpujen tutkimiseen, vaikka ko. tontti on lunastettu Museovirastolle jo vuosikymmeniä sitten.
  Suomen kuningaskunnan on täytynyt jättää jälkiä myös kansanrunouteen ja kronikoihin sekä meillä että muualla. Anglosaksien, eli nykyisten englantilaisten vanhin anglosaksinkielinen kirjallinen muistomerkki, Exeter-book 600-luvulta AD, toteaa täsmällisesti: "Caelic weold finnum". "Caelic (=Kaleva) hallitsi suomalaisia". Suomalaiset ja heidän hallitsijansa olivat siis varhaiskeskiajan englantilaisille tuttuja päivänpolitiikan hahmoja, aivan kuin Jeltsinit ja Clintonit tämänpäivän ihmisille, ja heidän tekemisistään kerrottiin juttuja sen ajan pubeissa, jos niitä oli. Kronikkoihin ei yleensä kirjata sellaisia tapahtumia tai henkilöitä, joita aikalaiset eivät pitäneet tärkeinä.
  Suomalainen vanha kansanrunous tuntee henkilön nimeltä Ikutiera Nieran poika. Orkeyinga-saagan I luvussa, Fundinn Noregrissä mainittu kuningas Thorre on sama kuin suomalaisen kalevalamittaisen runouden Tiera. Kuningas Snaer samassa lähteessä on Niera.
  Aude Rikas, joka myös esiintyy saagoihin pohjautuvassa sukutaulussa, on Ahti?, sillä: 

  "Armas Haahti(=Ahti), Saaren vanhin, Saaren kuuluisa kuningas, lähti pikkuissa sotahan, pikkuissa perän pitohon, lassa laivan vanhimmaksi. 

  Ahti aina arvelevi, rahojansa raksuttavi, helkyttävi hopeitansa;kaksin päivin, kolmin päivin rahat raksui pöydän päällä, helkkyi Huotolan (=Luotolan, ts. Ahvenanmaan) hopeat. 


  Hoi on Ahti veijoseni, muistatko kuin sotia käimme, kuin ennen hyvin elimme: sata päätä tappelimme, tuhat päätä turmelimme (=Ahvenanmaan ja Birkan hävitys ja ryöstö n.975 j.a.a.?). 


  Ennen Ahti maita uupu, kuin Sampsa siemeniä.
  Ahtilla on siis rahaa ja maita aina vertauskuvallisuuteen asti. Ahtin voisi näin olettaa Suomen kuninkaaksi 900-luvun lopulta, jolloin hänen valtapiiriinsä kuului niin muinainen Suomi, Kainuu ja Karjala kuin Ahvenanmaakin, siis koko Fennoskandian "Fennia" Jäämeren Maalangenilta Nevalle ja Syvärille, Ahvenanmereltä Vienanmerelle, Bjuröklubbenilta (Skellefteåsta) Kuolan perukoille.(Siteerattu Martti Linnalta)
  Bjuröklubbenin niemi on ollut Ruotsin (Helsinglandin) pohjoisraja, joka myös tunnettiin "ryssän rajana". Rajalinja jatkui Pohjanlahden toisella puolella Pähkinäsaaren rauhan rajajokena tunnettua Peta-ojaa pitkin, niin että karjalaisten liikenneväylänä käyttämä Pyhäjoki jäi rajan pohjois/itä-puolelle. Pähkinäsaaren rauhassa lienee vahvistettu Svean valtakunnan ja Novgorodin tasavallan väliseksi etupiirirajaksi Suomen puolella vanha Kainuun, myöhemmin Karjalan, ja (Länsi-)Suomen rajalinja. "Ryssänraja" -nimitys on perua siltä ajalta, jolloin Karjala oli perinyt Muinais-Kainuun valtakunnalta Kemijoen ja siitä etelään olevat Pohjanmaan jokivarret, "Seitsemän kymen Karjalan". 

  Meille siis kerrotaan Suomen historiasta sellaista, mitä ei ole tapahtunut, ja toisaalta vaietaan melkein kaikesta suomalaisten tekemisistä mitkä eivät sovi viralliseen svekomaaniseen historiantulkintaan. Herääkin kysymys, miksi tämä kalabaliikki satojen tai tuhansien vuosien takaisista asioista. Yksilön käsitys oman etnisen ryhmänsä menneisyydestä ja roolista kansojen joukossa on kuitenkin merkittävä hänelle itselleen. Se millaiseen joukkoon tiedät kuuluvasi, vaikuttaa suoraan siihen millainen kuva Sinulla on omista mahdollisuuksistasi, ja joko lujittaa tai heikentää Sinun itsetuntoasi.
  Edellä kerrotut historian Suomi-kuvan vaiheet osoittavat, että suomalaisten aktiivisesta ja itsenäisestä roolista kansana alettiin vaieta ja tietoja suomalaisesta kulttuurista jne. pois-selittää samoihin aikoohin kun Suomen ja Ruotsin edut alkoivat mennä ristiin. Suomalaisten kuuliaisuutta kruunulle varmistettiin valehtelemalla historiaa. Tämänhetkisessä historian väärentämisessä ja pimittämisessä on kysymys samasta asiasta. Meidän ei haluta olevan terveesti ylpeitä omasta etnisestä taustastamme, eikä meille haluta suoda mitään positiivisia yhteisiä kokemuksia suomalaisina. Suomalaisten historia ennen v. 1250 on vaiettu olemattomiin, legendaa "Erik-kuninkaasta Henrik-piispasta" kerrotaan totena, nykyisten geenitutkimusten tulokset suomalaisten eurooppalaisesta geeni-yhteydestä tulkitaan svekomaanien mieliksi käsittämättömällä tavalla, ja selviytymisemme 2. maailmansodasta itsenäisinä tuntuu edelleen olevan häpeän eikä tyytyväisyyden aihe. Ainoat "suomalaiset" asiat, joista voimme olla ylpeitä ilman että "mediavoimat" saavat näppylöitä naamaansa, ovat Kekkonen, Tom of Finland ja VAMPIRA. Kun emme kuitenkaan voi muuttaa syntyperäämme muuksi, lienee siis perusteltua muodostaa itse oma käsityksensä siitä mitä suomalaisuus on ollut tai on." -- Kimmo Markkanen  Miten on, Alma Media Oyj, onko tosiaan Yleisradio syynä kaupallisen median ongelmiin? Ja kaupallisen median sivistymättömyyteen? "  
  "Alkuperäinen teksti MTV: "Finnish may not have been written down until the 16th century, but as with any language, it has a history that stretches back far earlier than that." > Mtv:n väärentävä "suomennos":
  - "Suomea on puhuttu vasta 1500-luvulta saakka, mutta sen juuret ovat paljon syvemmällä."

  Uskomatonta propagandaa.  38  +ULBRECHT+ swords in Finland, 500 others 


  Väitös 


  Rautakauden arvomiekkoja tehtiin paljon myös Suomessa  

  News 2016   

  Ei ollut "metsäsuomalaisia" ennen kuin ruotsalaiset, saksilaiset ja tanskalaiset klaanit Vatikaanin käskeminä ja rahoittamina tuhosivat kymmeniätuhansia vuosia vanhan kulttuurimme. "Viikingit" olivat alkuperältään suomalaisia ja suomalaisten palkka-armeijaa alunperin - kuten skyytit. Tämä on tärkeimpiä uutisia historiastamme, jonka pitäisi muuttaa maailmankuvaasi. 

  Suomesta on löydetty 38  +ULBRECHT+ miekkaa

  •  Säiläkirjoitusmiekkoja pidettiin arvossa osaksi niiden oletetun taistelukestävyyden vuoksi, kuten säilissä ilmenevät iskujäljet todistavat

  The most advanced glue in stone age
   Teollisia kivikauden tuotteita: 


  Mies silittelee koivun kylkeä, halaa runkoa lämpimästi ja kiittää puuta sen antimista. Sen jälkeen hän istahtaa puun juurelle, avaa muovipänikän korkin ja ottaa...   AAMULEHTI.FI

  Suomalaiset heimot yrittivät vastatoimenpiteenä kaataa laajenevan Ramses III:sen - ja kaatoivat Egyptin kulttuurin suuruudenhulluudesta lopulliseen taantumaan: estivät Egyptin kolonisaatio- ja verotusvaatimukset suomalaisen Euroopan suhteen; 
  Jurgen Spanuth uskoo merikansojen alkukodin olleen pohjanmeren tienoilla Helgolandissa. Merikansoja olivat akhaijit, ityrheenit, Sardiniasta kotosin olevat sirdanat, danaanit Kreikasta, filistelaiset seka lyykialaiset. Karnakin temppelin piirtokirjoitus kertoo:" Ne olivat kaikki pohjoisia kansoja, jotka tulivat kaikenlaisista maista ja joille oli tyypillistä vaalea tukka ja siniset silmät. 
  Egypti ja Vatikaaniin "viikinkien" koston kohteina:   Myös Vatikaani suututti kauppakieltojen ja verovaatimusten kanssa suomalaiset heimot - kuten Egypti - ja siksi suomalaisalueen "viikingit" hyökkäsivät samoista syistä myöhemmint Englantiin ja Pariisiin vastavetona Vatikaanin aggressioille ja uhkailuille, eivät ryöstöretkelle. 

  • The Taklamakan Mummies - China


   Vanhimmat kiinalaiset vaaleat muumiot 

   ovat 100% sinisilmäisten itä-suomalaista N1-geenilinjaa Kiinan valtion arkeologien virallisen lausunnon mukaan. Suomalaiset heimot siis perustivat kiinalaisen kulttuurin. Ikiturso on alkuperäinen jing-jang -filosofia ja symboli olemisen ja muutoksen prosessin kaskoisolentona. 

   The Taklamakan Mummies  (Tocharian mummies) 
   In the late 1980's, perfectly preserved 3000-year-old mummies began appearing in a remote Taklamakan desert. They had long reddish-blond hair, European features and didn't appear to be the ancestors of modern-day Chinese people. Archaeologists now think they may have been the citizens of an ancient civilization that existed at the crossroads between China and Europe.


  Finnic = European native genetic line also in oldest China mummies.

  Kiinalaiset muumiot karjalalaista n1c1-linjaa


  Suurin kysymys.

  Mistä me olemme.

  Muinaiset viisaat - osa 11: Arkadialainen alkukulttuuri

  • " Tämän kirjoitussarjan aiemmissa osissa on esitelty runsaasti esimerkkejä arkadialaisten vaikutuksesta suomalaiseen kulttuuriin. Kansanperinteemme on täynnä myyttejä, tapoja, symboleja, sanoja ja uskomuksia, joilla on suora tai välillinen yhteys muinaisiin viisaisiin. Valitettavasti Suomen historiasta ennen kristinuskon saapumista tiedetään varsin vähän. Oikeastaan informaation vähyys on jo itsessään melko epäilyttävää. On hyvin todennäköistä, että kansamme ja asuinalueemme historiassa on jotain sellaista, jota meidän ei haluta tietävän." 

  • ICYMI: New analysis of the remains of a Bronze Age young woman buried in Denmark determining that she took multiple long trips in her final years.  

  This Bronze Age young woman was also probably from one Finnic tribe fom variety of tribes.     Suomesta on löydetty eniten   kivikautisia kivityökaluja ja kiviä ym jotka ovat kotoisin eri puolelta Eurooppaa, myös Englannista.   Eikö tämä ole aika definitiivinen todiste kulttuurikeskuksesta?  


  Suomalainen tausta Euroopan natiiveilla 
  - Nature-julkaisu  A DNA study conducted on the prehistoric skeletal remains of three individuals from the nearby large offshore island of Gotland supports that area having been ethnically interconnected with Finland and Kvenland during the primeval era, just as the medieval accounts of Hversu Noregr byggdist and Orkneyinga saga suggest:   "The hunter-gatherers show the greatest similarity to modern-day Finns", says Pontus Skoglund, an evolutionary geneticist at Uppsala University in Sweden.    
        Nordic pharaos
  Monien muiden todisteiden ensimmäisenä vaiheena. Oliko suomalaisten sinisilmäiset heimot ympäri se merikansa, joka yritti kaataa Ramses III:n suuttuneena Egyptin kauppakielloista pohjoiseen.  Suomalaiset heimot olivat meripihkan tuottajia Egyptiin ja kaikkialle maailmaan. Egypti halusi verottaa meripihkakauppaa ja suomensukuiset suuttuivat. Tanskalaisesti haudasta löydettiin 2015 egyptiläisä lasihelmiä Tuankhamonin ajalta.  Seth I, Ramses I ja II olivat punatukkaisia vaaleaihoisia eli suomensukuista isälinjaa kun faaraoiden linja yht'äkkiä vaihdettiin Ramses I valtaannousulla. Kallon muoto on selvästi pohjois-eurooppalainen.  Geenitutkimukset on salattu Egyptin hallituksen toimesta. Punatukkaiset liitetään suomalaisin heimoihin lukuisissa vanhoissa lähteissä suomalaisten kaupungeissa mm Ukrainan ja Tanskan alueella.


  Seth I, Egyptin kukoistuskauden faarao, Nordic/Finnic line,


   look even blonde wig in grave painting: 

  Ramses II. Kallon moto ja hiukset viittaavat alkuperäiseen eurooppalaiseen linjaan eli suomalaisiin heimoihin. Egyptin hallitus on kieltänyt Ramses eli Seti -linjan geenitutkimuksen julkaisun. 


   

   Blonde wig and blue eyes with nordic pharaos Ramses I & II:
       "Scandinavian" "Nordic line" is originally Finnish genetic line 
  • "It is obvious that this (Finnish/Swedish ancestor) is not the case (of anomaly), because this guy has been in Europe for 40,000 years and he still has dark skin." 
  BBC       Suomalainen linja on ns "skandinaavisen" linjan taustalla perimmäinen tausta. 
  Ruotsalaiset ovat enimmäkseen suomalaista linjaa. Ruotsalainen kulttuuri ja kieli on niin kovin nuori miksaus suomalaisten kauppiaiden ja palkkasotilaiden eli viikinkien kulttuurin sekoittuessa  mm sakseihin. Tanska-Norjan-Ruotsin kieli syntyi ensin helppona kauppakielenä välineeksi kun Suomea normannien kandainvaellusten keski-Eurooppa ei enää ymmärtänyt v. 500. 
  Tolkien

  and ancient Finnish culture

  • " Kullervo   is the origin story for Shakespeare's Hamlet - a young man whose uncle kills his father and on whom he wreaks a terrible vengeance," says Verlyn Flieger. "It is likely that Tolkien knew that Shakespeare had used this tale." 


  • Kullervo, Tolkien's fascination with Finland  Koko moderni fantasiakirjallisuus 
  pohjautuu suomalaiselle mytologialle, 

  vaikkakin Lönnrotin Kalevala onkin tahallinen vääristelmä, rujosti karsittu ideologinen ivaelma  jotta suomalaisten jumalat ja hengettäret tehtäisiin kuolevaisiksi satuhahmoiksi Lönnrotin paperilla ja suomalainen luontosuhteesta nouseva rituaalikulttuuri ja tieto unohdettaisiin.
  Sensuroitu ja ideologisesti väärennetty Kalevala, Kalevan pojat  Kalevala koostuu suppeasta ja sensuroidusta otoksesta 
  Suomalais - Karjalaisia kansanrunoja joita on säilynyt runolaulajien suvuissa. 
  Lönnrotin kasaamat ja osittain itse ”laulamat” runot eivät edusta Suomalaisen kansanuskon luomismyyttiä.

  90 % kaikista kerätyistä runoista on jätetty pois ja Kalevalaisen maailman luomismyytti on väännetty väkisin ”jumalaisen mystiseksi” jotta kristinusko voi säilyttää oman asemansa kaikkeuden hallitsijana. Että Väinämöinen olisi alisteinen jollekin suuremmalle (kristinuskon) jumalalle. Kansanrunot kyllä ovat laulettu oikein ja kertovat oikeista asioista. Kansanrunot eivät ole sama asia kuin kirja nimeltä Kalevala.
  Lönnrot ”hahmotteli” Sotkan munan munimaan Ilmattaren polvelle ja Väinämöisen syntymään Ilmattaresta vasta kun maailma oli luotu. Väinämöisestä tehtiin eräänlainen Herakles; ei täysi jumala mutta puolijumala kuitenkin… 
  Ei se niin mennyt kuten Lönnrot satuili Kalevalaan. 

  Sitä paitsi Lönnrot muutti runojen kronologiaa röyhkeällä tavalla.

  Jopa Miihkalinen Simana lauloi Väinämöisen siksi jumalakasi jonka polvelle Sotka muni munansa (alkuräjähdystä edeltävä universumi), joka loi munien sirpaleista (materian synty) maailman ja joka oli kaikkeuden ainoa jumala. Väinämöinen oli 100 % universumin täysi jumala ja joka treffasi muita jumalia (mm. Joukahaisen kilpalaulannassa) ennen kuin varsinaista meidän maailmaa oli edes luotu. Tämäkin suuri avaruudellinen metafora on käsite joka on väärennetty Suomalaisten mieliin "paikallistapahtumana". Siksi se tuleekin vasta 3:na runona Kalevalassa, ei ensimmäisenä. 
  Sinisen hirven symbolinen merkitys (Väinämöisen henkipursi) on yleistetty Kalevalassa kuvaamaan vain veden päällä kulkevaa fyysistä venettä....vaikka se oli avaruudellinen instrumentti:
  ” Sormin suistuvi sulahan, Käsin kääntyi lainehesen, Kourin kuohuun kohahti, Selästä sinisen hirven, Hernevartisen hevosen”
  Vasta seitsemännessä runossa alkaa tuntemamme Kalevalaisen maailman luomismyytti:” Vaka vanha Väinämöinen uipi aavoja syviä….Eessänsä vesi vetelä, takanansa taivas selvä…” mutta tämäkin kohta on kronologisesti katkaistu pois alkurunoista ja ”leikkaa ja liimaa” menetelmällä jatkuu muuna tarinana. Juuri tämä kohta on se kohta jossa Sotka löytää Väinämöisen mereltä ja munii Väinämöisen polvelle. 
  Kalevala kertoo siis kahdesta tapahtumasta. Jumalien ajasta ennen omaamme maailmaa ja oman maailmamme aikana. Mutta Lönnrot on väärentänyt tapahtumat ikävällä tavalla.
  Sininen hirvi    -  Tapani Joensuu   SKVR-tietokanta  Suomen Kansan Vanhat Runot (SKVR) sisältää lähes kaiken arkistoihin tallennetun kalevalaisen runouden.  www.SKVR.FI

  Karjalan alkuperäinen nimi on ollut Kirjala. Viittaa kirjokanteen, ehkä myyttisen tietouteen, universaaliin taivaan ja tähtien tietouteen. 
  Tällä on tärkeä rituaalimerkitys Lontoon saksalaiselle Crownin klaanin eliittirappareille: Crown klaani Lontoossa teurastaa ja syö druidien ja suomalaisten tietäjien pyhän eläimen joka vuosi. Druidit olivat suomalaisen heimojen ja suomalaisen shamanismin vaiuttava linja. Egyptiläinen uskontomystiikka perustuu pitkälle druidilaiselle perinteelle.  


  Finnish tribes in China since over 3000 year

  Suomalaiset vaaleatukkaiset ja osin punatukkaiset muumiot.

  Suomalaiset sinisilmäiset, vaaleat heimot aloittivat silkkitien ja hoitivat välietappiasemat.

        Kuulostaako uskomattomalta?
  • --  During an excavation beneath the Tarim Basin in western China, archaeologists were surprised to discover more than 100 mummified corpses that dated back 2,000 years. But a college professor named Victor Mair was downright stupefied when he came skull-to-skull with some of the blonde-haired and long-nosed Tarim mummies after they were dug up and put on display at a museum. So in 1993, Mair returned to collect DNA samples from the mummies. Test results ultimately validated his hunch that the bodies were of European genetic stock.
  While Ancient Chinese texts from as early as the first millennium B.C. describe groups of far-East dwelling Caucasian people, there is no mention of how or why they ended up there.
  • Denmark area also was part of Finnish culture and language zone before 300/400 ac. 
     

  Kalevan Pojat.  
  Isot pronssikirveet olivat olleet tahokkaita huonoja yksinkertaisia kilpiä vastaan. Vasta monikerroskilvet, komposiittikilvet, tehosivat kirveitä vastaan. Nyt on muistettava, että suomalaisia kutsuttiin jättiläisiksi useissa lähteissä, ei vain kokonsa vaan teknologiansa ja sotataktiikkansa takia, yrttien vaikutusten tietotaidon ja heimojen satakunta-puolustusliittojen (roomalaiset ja kreikkalaiset matkivat suomalaisia mm. sadanpäämies, linnavuori-viestijärjestelmän (länsi-Suomesta itään pienet viesti- ja puolustuslinnakkeet  sekä pyhät paikat (kirkkojen alla) yli 400 km pituudelta, jotkut tasan n 33,3 km välein, Euroopan ensimmäinen kattava viestijärjestelmä)  tähden. 

  Toivottavasti arkeologit jossain vaiheessa julkisesti myöntävät, että Tanska oli suomalainen v. 300 saakka eikä vain  kulttuurivalhe, "skandinavia" ruotsalaisen 1500-l täysin väärennetyn poliittisen historiankirjoituksen mukaan. Suomenruotsalaisten kulttuuripolitiikasta ja kolonisaatiosta on päästettävä irti yli 600 vuoden systeemin jälkeen.
  When Christians made their theological push into Europe, suppressing native religions and supplanting them with a foreign God, some pagans resisted by…
  ANCIENT-ORIGINS.NET

  Museoviraston historianväärennöksiä 
    - uutta verbaalisotaa suomalaisen historian leimaamiseksi ja vähättelyksi:  
  – Suurista ryöstösaaliista tai suomalaisten sotureiden jättämistä jäljistä ulkomailla taas on merkkejä hyvin vähän.

   
  Eli ei todisteita "suomalaisten hyökkäyksistä" MUTTA tutkija toteaa aseista ja korkeasta teknisestä kulttuurista käsittämättömän johtopäätöksen ideologisella paatoksella:
  - Tämä viittaisi siihen, että täällä on arvostettu kuolemaan liittyvien kulttien ja rituaalien yhteydessä sotureihin tai soturiuteen liittyvää symboliikkaa, Joonas Ahola sanoo.
  Tutkija siis kieltäytyy kohtelemasta muinaissuomea kuten muita kulttuureja - eivät suomalaiset tutkijat syytä moralistisesti muita eurooppalaisia kulttuureja "kuolemankulttuureiksi" miekkojen perusteella.   http://finnsanity.blogspot.fi/2015/05/viikinkiajan-vaaristely-jatkuu.html

  Tämä on poliittinen diskurssi ja 900 vuotta kestänyt kulttuuriprojekti estää Suomen kulttuurin esiinnosto. Miten hourupäitä arkeologian tutkijat Suomessa ovat kun ihmettelevät moralistisesti  aseiden löytymisen määrää Suomesta ja samalla ällistelevät että ei löydy jälkiä ulkomailta suomalaisten hyökkäyksistä,valloitusretkistä ja SAMALLA jopa syyttävät suomalaisia kuolemankultin kannattajiksi. Eivätkä pohdi vanhan kulttuurin pitkäjänteistä puolustusideologiaa ja museoviraston piilottamaa tietoa pronssikauden vallituksista. Tutkijat ovat totaalisen kieroja poliittisia demagogeja, jotka toistavat suomenruotsalaisten väärennöksiä. Koska Suomen täytyy "olla ruotsalainen" - eikä suomalaisilla ole sen takia omaa historiaa vaikka ovat Euroopan ensimmäiset natiivit homo sapiens -linjasta?

    

  • Kalevala, Saagat ja muinaislöydöt

  Fornjotr-tarusto saagoissa sekä Vesilahden Kirmukarmun
  ja Euran Pappilanmäen arkeologiset löydöt.     
  Kalevalaiset henkilöhahmot Vesilahden, Euran, Vöyrin, Kaarinan, Englannin, Tanskan ja Norjan muinaisesineistössä 
  .


  "Vasemmalla Ikuturso Euran Pappilanmäen 600-luvun loistomiekan huotrasta. Toinen kuva punaisella taustalla Ikutursot päät vastakkain suurin piirtein saman aikaisessa Sutton Hoon kypärässä kypärässä Englannista."       Ikuturso Vesilahden Kirmukarmun kullatussa miekanponnessa 600-luvulta

  .


  Finnish ice skiing technology 4000 years ago

  Suomalaista teknologiaa 4000 v:n takaa BBC:ssä 

  Nämäkin löydöt Suomesta ovat täysin historiaa mullistavia, uudelleen kirjoittavia

  Toisen luulöydön mukaan hevonen Suomessa jo 4500 v - yhtä aikaa kuin Egyptin piirrokset hevosmiehistä. Rekijalaslöytö hevoskulttuuriin viittaa jo yli 6000 v. vanhaan aikaan.

  Olut on ollut 1000 v. vanhempaa perua Suomessa kuin Egyptissä. Lähtökohta aidolle oluen valmistukselle 4500 v sitten. 
   
  Egyptiläinen eliitti on lisäksi ollut alunperin pohjoiseurooppalaista ja suomalaista linjaa. Egyptin hallitus on kieltänyt geenitutkimukset punatukkaisten muumioiden mm. Ramses I geneettisestä alkuperästä mutta jotakin tietoa on päässyt. Pronssikaudella moni suomalaiskaupunki ja shamaani oli kuuluisa juuri punatukkaisuudesta.


  Euran muinaispuku noin vuosilta 1020-1070  Totem 
  Vanha Juma, valvova esi-isä, tiedon valvoja, tiedon kerääjä, ehkä jo ikiturso-kultin datatoteemi: 

  - A 10,000 year old statue believed to be twice as old as the Pyramids of Egypt has been sent to Germany for research. Covered with Mesolithic symbols, archaeologists... yournewswire.com

  This is very Finnish cultural totem in every style aspect. 
  IKITURSO , the source of power, knowledge and life, is part of cyclic "jingjang"-wisdom and world view culture: complex knowledge of everything connected in holistic universum.     Scythians and Finns  
  • Skyyttien suurimman kaupungin asukkaat olivat suomensukuisia mikä myös herättää kysymyksen skyyteistä, olivatko skyytit suomalaisten palkkasotilaita: 

   Platonin Sokrates ihailee pohjoisen hyperborean tiedemiestä, joka kulkee Skyyttien suojaamana.  Kreikkalaisten tärkeimmän Apollokultin mukaan kreikkalaiset saivat uskontokulttuurinsa hyperborealaisilta, joilla aurinko ei laske kesäisin. 
  Historiankirjoitus on täynnä esimerkkejä skyyttien ja suomalaisten heimojen symbioosista, mikä ohitetaan historiakeskustelusta.                Those who follow no king  

             - Gelonus, Ukraine Finns

  • " The GELONI or GELON-os, had a tribal government, independent from the Scythians. They enjoyed a similar type of independence and privileges that the "border guard" Transylvanian "Hungarians" had. They could have been the ancestors of the KOMI or FINNS.


  (F.U. *KOJE-ME > KOMI =man)    To the Scythians however it meant.  GE-Lڠ -NU-US'     =  "those who follow no king"
  Northern Finnish kings 


  were only military leaders in original Finnish tribal democracy, in first organized democracy in Europe.

  Apollo cult texts says clearly that Apollo, god of culture, visits in Nordic Hyperborea every midsummer for original rituals where  all European culture have come.  Osiris-mytologia voi olla suomalaisilta orfilaisuuden kautta, kristus-odin-elämänpuu -mytologia voi olla suomalaisilta. Suomalainen kulttuuri on paljon vanhempaa kuin egyptiläisten ja Ramses I muumio on geneettisesti pohjoiseurooppalainen, joka oli suomalaista kulttuuripiiriä. Egyptin hallitus kielsi geenitutkimuksen virallisen julkaisun.
  • Eurooppalaisen uskontokulttuurin syvät vedet ja alkujuuret? 
  • "Aurinkolaiva" selvittää muinaissuomalaisen maailmankuvan aatteellisia taustoja. 

   Se valottaa Suomen unohtunutta henkistä perinnettä sekä sen yhteyksiä itämaiseen ajatteluun ja antiikin mytologiaan. Siten se avaa uusia teitä suomalaisen kansanrunouden ja myyttikuvaston tutkimiseen. Kiinnostavan tutkielman ytimessä on yli tuhat vuotta vanha suomalainen mysteerikulttiperinne, Ritvalan helkajuhla, ja sen yhteys Lemminkäisen, ohran kasvun ja aurinkolaivan mytologiaan."
  Yksi kaupan keskus Euroopassa pronssikaudella?


  Oldest town in Europe, Käkisalmi?


  Neuvostoliittolaisten arkeologien kaivausten mukaan Käkisalmi on Euroopan vanhin kaupunki, n 8000 v vanha, järvimalmivarannon vieressä. Museovirasto kieltäytyi yhteistyöstä ja kaivuusta.   Uusin museoviraston harhautus:

  Viikinkiajan vääristely jatkuu museoviraston toimesta.  Entäs toisinpäin - kuinka Suomi vaikutti Euroopan vanhimpana kulttuurina? 
  • 5500 v vanhat astronomiset temppelit eli ns jätinkirkot, maailman vanhin aidon (eri kuin sumerilainen marjaolutvelli) modernin mallas-oluen valmistus 4500 v. ja maailman vanhin kalastusverkko 10500 v.
  Jätinkirkko Kastelli  • Röykkiöiden sisällä voi olla erilaisia rakenteita. A. M. Tallgrenin vuonna 1918 ottamassa kuvassa Euran Lähteenmäen pronssikautisesta röykkiöstä on paljastunut laakakivistä rakennettu paasiarkku https://kalmistopiiri.wordpress.com/2015/07/02/suomen-pronssikautiset-roykkiot-moninaisia-hautaustapoja-ja-merkityksia/   Ridderstad, Marianna:  Pohjanmaan jätinkirkot ovat muinaisia aurinko-observatorioita.
   Marianna Ridderstad, Jari Okkonen 


  • Astronomy, religion and the structure of society in prehistoric Finland

            Scientific paper - A4 Artikkeli konferenssijulkaisussa (vertaisarvioitu).  
  Tila PublishedHyväksytty/In press - 2015 -
  OtsikkoAstronomy and Power: How Worlds are Structured : Proceedings of SEAC 2010
  Toimittajat EditorsM. Rappenglück, B. Rappenglück, N. Campion, F. Silva
  Sarjan nimi ja alasarjan kirjaintunnus:British Archaeological Reports International Series
  Suomessa astronomiset temppelit eli jätinkirkot ovat 2000 vuotta vanhempia kuin tämä juhlittu astronominen kilpi:


  Finnic Tribes = Sea People?


  Platonin opettaja jo puhui että vaalea merikansa tuhosi Atlantiksen.

  Oletko koskaan kuullut tätä kun Atlantiksen historiankirjoitusta on esitelty?  • Part of Sea People warriors were Finnic tribes, forefathers of the Finnic "Vikings". It is written on the Karnak wall that sea people were blue eyed : Finns/ Finnic people were living all over the Europe and they were angry for reason to Pharao for egyptian tax requests etc. Norwegian and Danish etc "Vikings" also spoke oldest Finnic language untill year 500  when western Finnic tribes started to speak step by step more commercial latin-saxian language because of the business and Pope's political demands, language pressure in commercial palces and heavy bribing. Kiev, London, Berlin, Paris, Bonn, all were originally Finnic cities in early Finnic Europe. 

    

  Seti I is genetically "Nordic", Finnic.
  - 1177 B.C.: The Year Civilization Collapsed (Turning Points in Ancient History)
  In 1177 B.C., marauding groups known only as the "Sea Peoples" invaded Egypt. The pharaoh's army and navy managed to defeat them, but the victory so weakened Egypt that it soon slid into decline, as did most of the surrounding civilizations. After centuries of brilliance, the civilized world of the Bronze Age came to an abrupt and cataclysmic end. Kingdoms fell like dominoes over the course of just a few decades. No more Minoans or Mycenaeans. No more Trojans, Hittites, or Babylonians. The thriving economy and cultures of the late second millennium B.C., which had stretched from Greece to Egypt and Mesopotamia, suddenly ceased to exist, along with writing systems, technology, and monumental architecture. But the Sea Peoples alone could not have caused such widespread breakdown. How did it happen?                  ::       English Prolog continues


   
      Finnish-culture and skills - ancient base culture for all European culture?


  History is stranger than you can imagine with your basic flawed history knowledge.

  Famous Sutton Hoo helmet is possibly from Finnish pre-viking  culture - Finnish ikiturso-themed king helmet:
  All Nordic religions and gods are based on old Finnish shamanistic and astronomical temple-culture.

   Stone Henge is based on older Finnish stone temples and astronomical culture from Finland. Also oldest identical Menhir- fallic stones are in Finland. 
   
  Oldest temples in Finland are 5500 years old: nicknames now are ”Jatulinkirkko”, ”Jatulin church”, Jätinkirkko” - ”Church of giants” - about 34 archelogical ruins.  ”Viking”-culture is only one string from vast ancient Finnish speaking culture. European genetical character blue eyes are directly from Finnish genetic line. Swedish language and culture is young and is based on Finnish genetic blue eyed line, only 1300 years old. Finnish culture and language is +10000 years old.

  Still the blue eyed and light colored hair genetically dense population center is in Finland, not in Sweden.

  Finnish tribes were red haired ja blue eyed.
  Earliest true european genetic line is quite direct line for present blue eyed Finns, original "scandinavian" lina. Finnish language is oldest and original European language.
  Did Finnic tribes destry Atlantis? 

  Platons teacher said clearly that white sea people destroyed Atlantis.
  Red haired ja blue eyed Finns in town Budini  Denmark, Norway, Sweden, Finland, Karelia, Estonia - all have all been one Finnish speaking culture area from stone age to the year 300. English population were until 300 genetically Finns but language has been changed earlier. English blue eyed population are nearest genetical population for Finns in Europe. Blue eyed ”Eastern” Finnish genetic line has not changed a lot from stone age.  

   Links: 

  Scientific Article in English ”Church of giants”: 

  http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0905/0905.2035.pdf  First blue eyed European - a Finn from Spain: 

  http://www.theguardian.com/science/2014/jan/26/swarthy-blue-eyed-caveman-dna-tooth  https://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=fi&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.ursa.fi%2Fblogi%2Fta-old%2Fauthor%2Fjmpekkol%2F  https://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=fi&tl=en&u=http%3A%2F%2Fretkipaikka.fi%2Fvapaa%2Fpattijoen-kastelli-on-jatinkirkko-mystinen-ja-nayttava-muinaisjaannos%2F

  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=fi&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=fi&tl=en&u=http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_j%25C3%25A4tinkirkoista&usg=ALkJrhhnpBdgRjzkmgQEEpGu010-T1qHoA

  http://retkipaikka.fi/vapaa/pattijoen-kastelli-on-jatinkirkko-mystinen-ja-nayttava-muinaisjaannos/

   http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2166573/Prehistoric-DNA-bones-cave-proves-English-originally-came-Spain.html

  http://www.livescience.com/21246-cavemen-bones-oldest-human-dna.html
   
         ::

  Prolog  in Finnish            -- use english translation from right column --             Historia  - Distorted History  Miksi torjuva asenne jatkuu vuodesta toiseen arkeologiassa?


  "Pimeätä historiaa ei haluta kohdata"

  Sekä esineiden että ihmisjäänteiden palauttaminen on yleisesti ottaen ollut Eeva-Kristiinan mukaan hidasta ja hankalaa Pohjoismaissa saamelaisille. Hän uskoo nihkeyden "johtuvan siitä, että pimeää historiaa ei olla oltu valmiita kohtaamaan". "Meillä on ollut maine demokraattisina, humaaneina hyvinvointivaltioina ja siksi on ollut vaikea myöntää, että Pohjoismaissa on ollut laajamittainen kolonialismi, jossa koko pohjoinen saamelaisalue on kolonisoitu"


  Tutkijat uskaltavat viimeinkin puhua suoraan saamelais-alueiden terrorikolonisaatiosta oikealla nimikkeellä mutta koko Suomi on ollut ruotsalaisten kolonisoima ja suomalaiset kokivat aivan samaa ja paljon pahempaakin kuin saamelaiset.

  Miksi historia on niin vääristynyt? 

  Kolonisaation vääristämä historianymmärrys ja ideologinen tulkinta "metsäsuomalaisista" kolonisaation ja sensuurin luomuksena.   Pohjoismainen temppelikulttuuri ja Stone Hengen temppelikulttuuri on suomalaista alkuperää.

  Taustalla on vahvoja faktoja jopa geenitutkimuksesta. "Skandinavia" ja "skandinaavisuus" on suomalaisen kulttuurin perillinen, skandinaavit ja englantilaiset ovat geneettisesti enimmäkseen suomalaisten perillisiä. Vaaleat hiukset ja vaaleat silmät, kasvojen muoto ovat suomalaisen linjan geneettistä perintöä koko Euroopan alueella - kts geenitutkimuslinkit edellä. 

  Uppsalassa on ollut kuuluisin suomalaisen shamanistisen ja luontokiertoa kunnioittavan temppelikulttuurin viimeinen suuri temppeli.   -- kts lopusta yhteenveto-video suomalaisesta kuningaskulttuurista.


  Tanskasta, Norjasta Karjalaan ja Viroon Pohjoinen oli vielä vuonna 300 suomenkielinen kulttuurialue.
   
  Uppsalan temppelin juuret eivät ole jälkivaiheen "viikinkiuskonnossa" vaan suomalaisessa shamaaniuskontokultissa, jonka vanhimmat Euroopassa tunnetut astronomiset temppelit ovat 5500 vuotta vanhat jätinkirkot Suomessa.
    
   Laajasti käytetty ideologinen "skandinaavi"-sana 
   on täysin väärällä tavalla yleisessä käytössä alkuperäisestä eurooppalaisuudesta eli suomalaisesta vanhasta kulttuurialueesta. Suomalaiset edustavat geneettisesti suorinta linjaa kivikauden pohjoisiin rotuihin - myös kivikauden espanjassa.

  Tällä kielipelillä kielletään alkuperäisen eli suomalaisen kulttuurin tausta Skandinaviankin alueella puhuttaessa historian "skandinaaveista" ja siten eristämällä se pois suomalaisesta kulttuurista yhdistämällä muinaisuus vain nykyisiin skandinaaveihin, nuorempiin kulttuuriehin.  Sillä pyritään esittämään myöhäinen sekakulttuuri eli tanskalais-norjalais-ruotsalaiset 900-luvun sekakielellään muka alkuperäiseksi kulttuuriksi

  koska käsite perustuu 1400-1945 ruotsalaisen "aateliston" eli maavarkaiden levittämään ideologiseen välineeseen, keksintöön, rotuoppiin, jossa ruotsalaiset erotellaan suomalaisista jotta alkuperäinen paikallinen suomalainen sukujuuri ja kulttuurihistoria harkitusti unohdettaisiin ja sensuroitaisiin ruotsalaisen aatelisfantasian ja vallan mukaiseksi.

  Ruotsalaiset polttivat kaikki yksityisten tekemät historiakirjat (mm. Messenius joutui 15 vuodeksi vankilaan tehdessään historiakoostetta ja lähdeteokset poltettiin) joissa oli Suomen heimohistoriasta ja kulttuuri-uskontohistoriasta tietoa ja kertomuksia, häpeästä vapaa hedelmällisyyskultti, yhteisöidentiteetti ilman avioliittoa ja tajunnanlaajennussienien huippuunsa viety käyttö oli uhka neuroottisella ja ultrakontrolloivalle kirkkokulttuurille. Museovirasto jatkaa aateliston emotionaalista rotuoppia ja torjuu kivi- ja pronssikauden tuhansien löytöjen lajaa todistusaineistoa Euroopan vanhimmasta kulttuurista.


  Museoviraston suomenruotsalainen rotuoppi suomalaisten "juurettomuudesta", kulttuurittomuudesta ja sivussa kasvaneesta "metsäläisyydestä" alkaa murentumaan julkisestikin:
  "Hervan mukaan 


  Rauta- ja kivikauteen on jo otettu Oulun yliopistossa uusi perspektiivi.  – Kivikauden osalta tällä hetkellä tehtävä tutkimus antaisi viitteitä siitä, että vaikkapa maatalouskulttuuriin liittyviä piirteitä on omaksuttu pohjoisessa aikaisemmin kuin mitä on ennen kuviteltu. Tämä saattaa muuttaa käsitystä myös Eurooppaan ja Euraasiaan liiittyvissä tutkimuksissa".
  Luitko tarkkaan   mitä tutkija tunnustaa satojen vuosien ideologisen vääristelyn ja arkeologisen tuhoamisen jälkeen? Tämä on huikea skandaali. Karjalaa eivät museoviraston tutkijat tunnusta tutkimusten mielenkiinnon kohteeksi eikä Käkisalmea vanhimmaksi kaupungiksi Euroopassa neuvostoliittolaisten arkeologien tutkimusten mukaan (n. 8000 v. vanha, vallirakennelmia, sepän pajoja, järvimalmia huikea määrä).
  Tämä on hyvin vahva todiste viikinkikulttuurin suomalaisuudesta ja sen tasa-arvokulttuurin jatkumosta:

   
  Aijemmat kirjalliset viitteet historiassa naissotureista ovat osoittaneet Euroopassa suomalaisiin, mm. kveenihin, finnoihin.

   Tietysti viikinkikulttuurin erkaantuessa Suomesta pohjalla viikinkikulttuuri-prosessissa on myös muita kuin suomalaisia, suomalaisten palkkaamien palkkasotilaiden mukanaolo Vatikaanin hyökkäyksiä vastaan ja kostohyökkäyskinä, viikinkien oman kultuturin kehittymisessä.

  Vatikaanin aggressiivinen lajentumispolitiikka ja huonosti dokumentoidut ristiretket (Vatikaanin inkvisition suljettu kirjasto voisi antaa vastaukset) pohjoiseen käynnistivät viikinkikulttuurin vastainvaasion: Viikinkien hyökkäykset Englantiin 800-l olivat vain kostohyökkäyksiä vaikka ne esitetään viikinkien aloittamana invaasiona. Vatikaanin inkvisition suljetussa kirjastossa on hyvin todennäköisesti raportteja 700-luvun esiristiretkistä.

  Suomalainen kirjoituskieli on vanhaa
  •  1400-luvulle saakka suomalaiset talot nimettiin ja merkittiin "viikinkien" riimukirjoituksilla, suomalaisten omalla kirjakielellä. Jopa kreikkalaiset ovat nähtävästi matkineet heimodemokratian ja virkamiesten nimittämisen suomalaisten heimokulttuurista, sillä jokin kulttuuritausta Kreikkalaisten hyperborea-ihailulla on oltava.  - Mihin Janakkalan miekkamies on kuulunut, kenen valtaa hän on ylläpitänyt, kuka piti valtaa Hämeessä, millainen yhteisö seudulla asui? Näitä pohtii nykyään...
    "Queen" = Finnic Kveen, all queens were originally Finnic women imported to new Europe

  Siberian Finnic Queen

  Hautalöydön Siperialaisella prinsessalla,


  joutsenprinsessalla, on vahvasti annos suomalaisia N1 geenejä.

  Tatuoinninit ja visuaalinen tyyli viittaavat myös


  vahvasti viikinkikulttuurin alkukulttuuriin: 


  and second "Siberian" Finnic princess, Finnic N1 genetic line, Viking style tattoos  2500 y old

  http://siberiantimes.com/culture/others/features/siberian-princess-reveals-her-2500-year-old-tattoos/    

  Miksi ihmiskunnan parhaimmat ja kauneimmat miekat 1000-1300-luvuilta  löytyvät juuri Suomesta?
  1000 vuotta vanha miekka, taidokkain esteettisin viikinkimiekka
   - Suomesta, naisjohtajan haudasta,  Suontaka Sword:    Janakkala  jykevää suomalaista muinaiskulttuuria vahvasta kulttuurista: Suomi oli pronssikauden laajin kulttuuri Euroopassa.


  Ei se ollut tuntematon, museovirasto on vain kieltänyt suurimman osan linnavuorista.


      3000 y old Finnic swords, northern Finland :


  Tanskan suomalaisten heimojen pronssia, ohuet erikoisveitset mm parranajoon    Mistä "Suomi" sana on? 
  Karolingien akteissa mainitaan olleen niiden juuttien, vendien ja saksien lähettiläiden joukossa, jotka saapuivat Charlemagnen luo Suomi-niminen ylimys.    Lähde: Matti Klinge: Muinaisuutemme merivallat.
  Väärennös : historianopetus   Museovirastolla on yksi ainoa suomenruotsalainen ideologia geopolittisesti motivoituna "länsi"-ideologiana, mantra ja se on: suomi on ruotsalainen.


  Museovirasto ei ole tehnyt tiedettä vaan propagandaa. Siksi koko Suomen historia pysyy verorahoilla yhä väärennettynä ja sensuroituna. Museovirasto ei suojele eikä kartoita tärkeimpiä kohteita Eurooppalaisen kultturin kehdosta.

  Paljon on muinaismuistoja tuhottu kirkon kiihkoilijoiden toimesta, suurin osa, valtavia muurirakennelmia ja jätinkirkkoja, Euroopan tärkeintä kulttuuriperintöä. 


  • 1880 Oulun läheltä löydettiin kultainen kruunu. Se sulatettin ja myytiin Helsinkiin viranomaisten toimesta, jotta kansa ei luulisi turhia Suomen menneisyydestä ja kiistäisi kirkon opetusta kuinka ruotsalaiset toivat sivistyksen Suomeen. Kansallismuseolla on ehkä kuva täsät kruunusta.  Päätodiste - suomalainen natiivilinja Euroopassa  The  Big One.


  Finnish line, Direct genetic line from stone age.

  Jykevät todisteet esi-isiemme hampaista:


  a)

  Eli tutkijoiden kielellä "skandinaavien" esi-isä - on siis suomalainen. Sinisilmäisyys on suora geneettinen liite natiivieurooppalaisille.

  Suomalaiset ovat  eurooppalaisten geneettinen pohjalinja.

  Eurooppalaisten vaalea tukka ja siniset silmät ovat suomalaisesta geneettisestä linjasta vaikka 7000 v on indogeenejä sekoittunut muille kuin suomalaisille.


  b)
  • "Scandinavians" are the earliest Europeans

                                                          -  November 19, 2014 


  Ruotsihan on kuitenkin kieltänyt vimmaisesti vuosikymmeniä että suomalaisia ei saa kutsua skandinaaveiksi ja Skandinavian osaksi. Tämä historian kieltäminen ja jakaminen on vain jatkettua ruotsalaisen aateliston rotuoppia ja siis ideologi, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen, kulttuurin ja historian kanssa.

  100% Finnic Scandinavia - before year 400-600, before Roman colonization and cultural corruption, corruption methods to change the language through trade places and language of elite to have trade permissions with old and new Vatican Rome. 


  "Scandinavians" are the earliest Europeans  - Scientists have sequenced a 37,000-year-old genome. The results show that present-day Scandinavians are the closest living relatives to the first people in Europe.

   

  d)


  Palataan geenitodisteisiin vanhan kulttuurin todistuspohjana:

  • Finns in a Genetic Class of their Own

  • Finns belong to a unique genetic group of their own. According to a new wide-ranging genetic mapping study, Finns differ from Central Europeans as well as from their neighbours in the east  - YLE
  Jotta erillinen geenilinja ja aito Euroopan natiivikieli säilyisi, täytyy oman kulttuurin olla ollut vahva, kehittyvä ja jatkuva, elinovimainen.


  Uusin englantilaisen tutkimusryhmän kielikartta esittää että Pohjoismaat, Viro ja Karjala olivat vielä vuonna 300 suomenkielistä kulttuurialuetta.   

  Islantilaisten ja italialaisten saagojen ("pohjoisen kuninkaat") ym mukaan suomalaiset kuningasheimokunnat olivat Euroopan vanhimpia ja identiteetiltään selkeitä - päinvastoin kuin ruotsalainen rosvojen sekakansa ja sekakieli.

  Ranskalaisetkin sinisilmäiset aateliset olivat ylpeitä vielä 700-1200-luvun dokumenteissa suomalaisista Kven/Kaleva -sukujuuristaan.

  Poliittisesti ja taloudellisesti Suomen valtio ja kulttuurialue on kohta tuhottu EU:n alaisuuteen joten nyt suomenruotsalaisen kulttuuritulkinnan ja eliitin palvelijat voivat ivallisesti tunnustaa mitä ovat peitelleet ja tuhonneet n. 150 vuotta tutkivasta arkeologiasta.


  Historian ja identiteetin vääristely "Suomi on ruotsalainen" on tehnyt tehtävänsä ja monet eliitin urahissiin pyrkivät suomalaiset kerjäävät itsetuhoisalla tavalla antautuen  huomiota "Euroopalta", sen pankkiireille ja amerikkalaisille kenraaleille uhrautuen. Huomionkipeinä, ilman identiteettiä. Suomalainen eliiti on väittänyt, että ilman taloudellista ja sotilaalista antutumista emme voi sanoa olevamme eurooppalaisia.  Samaan aikaan Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti pitävät oman valuutan päämäärätietoisesti.

  Ruotsin suomalaista kulttuuria halveksiva kolonisaatio on siis yhä käynnissä oman eliittimme petoksellisena meeminä ja projektina, ruotsalaisen aateliston karmeana imitaationa. Wahlroos matki kirjaimellisesti aatelistoa aatelikartanossaan ja pukeutumisessaan ja lähtikin lopulta fantasioittensa Ruotsiin juottamaan ja syöttämään ruotsalaista atelistoa.   
   
  Suomalaiset ovat vanhin ja geneettisesti selkein eurooppalainen "kantarotu", sillä "skandinaaveiksi" itseään kutsuvat ovat vain geneettisesti yhtenäisimmän eli suomalaisten originaalin kannan ja kulttuurin jälkeläisiä. Suomen geneettinen linja, kieli ja kulttuuri ovat Euroopan vanhin ja suorin linja kivikaudelle. 
  Onko tässä Olmecien ällistyttävän realistisessa pääpatsaassa suomensukuinen vieräilemassa 3500 v sitten? Suora nenä ja suorat poskipäät, ihan eurooppalaisen/suomalaisen linjan piirteet. Suomalaisille kuvattin terävä hiippa-huopapipo monissa varhaisissa kuvituksissa, jota myös skyytit ja maagit ym käyttivät - skyytitkin tod näk ainakin osasuomalaisia. Nämä eivät ole missään nimessä parrattomia paikallisia intiaanrotuja.  "Bearded" Olmecs?This particularly significant discovery is of the head of a man, with pointed beard, earplugs and headdress, from one of the mounds near Tres Zapotes.Neither the beard of the moustache are found in the Amerindian genotype.There are several other bearded figures in Olmec art, again placing an emphasis on the idea that the Olmecs were a multi-cultural society with influences from different cultures from the both Pacific and Atlantic. 
  Kuuluisat viikingit bysantissa olivatkin enimmäkseen suomalaisia.
  • Bysantin asiakirjoista löytyy monta suomalaista nimeä, kuten Tukia, Sinkko, Tuuri ja Kari. Suomalaisia palveli paljon Bysantin keisarin henkivartiajoukoissa. Suomalaiset matkasivat laajalti Venäjällä. 
  Suomen historiassa on 12 mysteeriä, jotka eivät oikeastaan ole mysteerejä.

  Suomalainen kulttuuri on  eurooppalaisen kulttuurin kehto alkuperäisenä geneettisenä pohjalinjana eurooppalaisille, johon sitten sekottui keski-Euroopassa "arjalainen"muuttoliike idän kautta. Suomessa tehty useita arkeologisia huippulöytöjä joista ei julkisuudessa haluta vetää johtopäätöksiä.

  Kivikaudella alkusuomenkieli on voinut olla todennäköisesti laajin kielialue Euroopassa.


  Ruotsalainen kolonisaatio ei ole ollut vain verotusta vaan kulttuurisotaa, yhä jatkuvaa suurimman europpalaisen muinaiskulttuurin tuhoamista ja vähättelyä 900 vuoden ajan.

  Suomenruotsalaisten antiteesi - mm. RKP:n nimessä "ruotsalainen" on identiteettisen herrarodun ideologian erottautuvan dikotomian ylläpitäjä ja kolonisaatio-historian toistaja:  

     

  alisteisia tälle ovat mm. sana ja kultuurimääre "suomalaiset", ne, jotka eivät saa määritellä itseään, eivät taidettaan, eivät politiikkaansa  vaan "globalisaatio" tai suomenruotsalaisuus tai keinottelijoiden AAA-luokitus. 

   
  Miksi suomenruotsalaiset haluavat yhä tiukasti erottautua "suomalaisista" ja kieltää puhumasta suomalaisesta kulttuurista ruotsalaisen kulttuurin ja genetiikan pohjana - eivätkä kutsu itseään suomalaisiksi Suomessa  vaan pakottavat Suomea elämään säätiöittensä korruption painostamana yhä eliitin kolonisaatioaikaa ja pakkoruotsia maanryöstön jälkiseuraamuksina? 
  Ja kyllä, meitä on aivopesty ihailemaan Ruotsia.

  Harkitusti väärennetyllä ja sievisttyllä Ruotsin historialla, yhä ja jatkuvasti:
   
  •  In 1922, Sweden became the first country in the world to establish a eugenic governmental agency, the State Institute of Racial Biology 
  "Kansankodin pimeämpi puoli"    

  Imperialismin kosto odottaa?  Tiesitkö että ruotsalaiset kadetit yhä repäisevät asepuvun hihastaan yhden napin rituaalisesti symboliksi Suomen menetyksestä ja sen palauttamisesta?   Tämä on ideologinen ja virallinen julistus kulttuurisodan jatkumisesta, ruotsalaisesta näkökulmasta ja asenteesta Suomeen myös tulevana Ruotsin kolonisaation kohteena. 

  Oliko olemassa suomalaista kulttuuria ennen ruotsalaisia?   Valtava todistearsenaali kertoo meille että ruotsalainen kulttuuri on vain pieni hyttysen lento verrattuna suomalaisten jykevään, koko ihmiskunnan maailmanhistorian taustaan vaikuttaneeseen kulttuuriin. Jo suomalaiset heimot olivat yksi vanha kulttuuri ja yksi kieli erittäin yhteistyökykyisinä maailman laajimman tiedonvälitysjärjestelmän avulla,  tasavälein rakennettujen linnavuorten signaalijärjestelmällä.    Tässä kirjoituksessa myönnetään keskiaikainen järjestäytyminen mutta linnavuoret kertovat  pronssikaudesta jatkuneesta yhtenäisestä järjestäytymisestä eli heimovaltiosta yhteisenä suomalaisena kulttuurialueena:
    "Vanhojen kronikoiden ja saagojen mukaan Suomessa oli päällikkö-kuninkaita ja järjestäytyneitä heimovaltioita ennen ruotsalaisten tuloa. Suomen heimokuningasaika alkoi ilmeisesti merovingiajalla 500-luvun lopulla. Tuolloin Suomessa alkoi arkeologian kannalta hyvin vauras ja rauhallinen aika ja kauppayhteydet olivat vilkkaat niin itään, etelään kuin länteenkin. Merkittävää on, että 500-luvun hautalöytöjen perusteella ainakin rikkaamman kansanosan elämä Suomessa oli tuohon aikaan vauraampaa kuin samaan aikaan Ruotsissa.
  Heimokuningasaika alkoi Lounais-Suomesta. Unto Salon mukaan nimi 'Satakunta' tulee sotilaallisesta organisoitumisesta. Salon arvion mukaan Satakunnan ja Kalannin alue oli 600-luvulta eteenpäin jaettu Keski-Euroopasta levinneen organisoitumismallin mukaisesti kahteentoista 'Satakuntaan' ("Huntari" tai "Hundrare"). Kalanti oli jaettu neljään, ja muu maa eli Vakka-Suomi, Pohjois-Häme sekä Etelä-Pohjanmaa kahdeksaan 'satakuntaan'.


  kirjallisuutta

  Hermeetikko 1&2 (Kne Kanerva), Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta, Suomen mysteerit, Muinaishämeen kuningaskunta(Jukka Mäkinen), Suomen linnavuoret (H.J.Appelgren), Suomen riimikronikka((Johannes Messenius)


  " Jos hyväksymme, että rotanmyrkky on sivistyksen viemistä rotille niin sitten voimme hyväksyä Yleisradion ohjelmasarjat ruotsalaisten positiivisesta vaikutuksesta sivistyksenä suomalaisille junteille. 

  Jos "agent orange" oli sivistystä vietnamilaisille niin nykyisin kokoomus- ja keskustan valtaama YLE:n hallitus on sivistyksen asialla suomenruotsalaisten rahoittamien ja
  ohjailemien historiantulkintojen, näiden "dokumentti"-sarjojen tiimoilta. "


  "Suomi on ruotsalainen" I 
    YLE & suom r säätiöt  
  - sekavan ällistyttävä, huvittava ensimmäinen jakso osa 1 löytyy nyt Youtubesta videona. Uskomatonta suomenruotsalaista eliittifantasiaa ja huikeaa historian painotusten koomista väärentämistä, rasistista paatosta - kuinka suomalaisen kulttuurin alistajasta ja tuhoajasta on tehty suomalaisen kulttuurin pelastaja ja korvaaja:
  Suomenruotsalaisten identiteetti. Vallanhimo. Ruotsalaisuuteen vetoaminen. Kolonisaatioidentitetin korostus. Unohdus.

  Mistä se nousee? 

         

  Kyllä, suomenruotsalaisten on määritettävä suomalaisuus
  - muuten ei suomenruotsalaisilla olisi omaa herra-identiteettiään, 
  nuhtelijan paikkaa, suomalaisen kulttuurin kieltämisen valta-asemaa ja roolia eliitin "ylä-identiteettiä" tuottamassa. Eliitti on Suomessa jotakin muuta kuin kansallista identiteettiä edustamassa, riittämättömyyttä saarnaamassa, alistumista julistamassa kantasuomalaisille. Kansallisuus kielletään kun Ruotisn kansallisuutta samalla ylistetään.

  Mielipuolista kulttuuriterrorismia. Vallan strategiaa, elitismiä. 

  Rasistit esiintyvät rasismin vastustajina, rasistit, jotka kieltävät suomalaisen kulttuurin, vaativat suomalaisia kunnioittmaan vain muita kulttuureja.
  Siksi heidän on räkäisesti naurettava sukujuhlissaan "suomi on ruotsalainen" -sarjan reaktioille kantasuomalaisten olohuoneissa.
  Mitään muuta identiteettiä kuin se "sivistyneempi", "sivistyksen tuojan", demokratiasta välinpitämätön "määrittelijä" ei heillä ole, ei muuta kuin oikeus väärentää kantasuomalaisten historia ja identiteetti - jopa museovirasto ideologisena vähättelyn ja kätkemisen välineenä, säätiöiden ja rahastojen jatkeena YLE:n hallinnoimassa suomenruotsalaisten "maailmankuvassa"

  jossa ei saa olla suomalaista kulttuuria, historiaa eikä identiteettiä. Vain muita on kadehdittava eliitin mallissa, joka toistaa pakkomielteisesti Ruotsin kolonisaatiota ja sen perusteluita. 
   


  Suomenruotsalaisen eliitin on tuhottava musiikkikulttuurikin, kuten oikeiston kaappama taideyliopisto tuhoaa oman taideilmaisun ja sibeliusakatemian,

  musiikkielämän rahat ohjataan ulkomaisten artistien luxuspalkkoihin ja suomenruotsalaisia kompaavan oikeistoeliitin bilettämiseen ympäri maailman musiikkitapahtumissa ja seminaareissa kunhan vain suomalaiset säveltäjät eivät nouse ja edisty ettei kukaan luulisi että on olemassa suomalaista asennetta, näkemystä ja kulttuuria. Musiikkitalokin on yksityistetty ja musiikkitapahtumien järjestäminen on tehty mahdottomaksi rahattomille, korkeasti koulutetuille  artisteille - veroraholla rakennetussa talossa.

  Vain eliitin keskinkertaisuudet, suosikit, kylpevät nyt rahassa, ne, jotka tukevat äärioikeistoalsita eliittiä. 
  Oma identiteetti kielletään rasistisesti Suomessa, selväsanaisesti joka viikko eri tahoilla ja samaan aikaan ruotsalaisten tai saksalaisten ja amerikkalsiten identiteettiä ja itsetuntoa, jopa vallanhalua, ihaillaan mitä estottomimmin ja mitä omituisimmalla paatoksella - ilman perusteita.    Se, mikä suomalaisilta kielletään, sitä pitää ihailla muissa länsivaltioissa.

      Paradoksien kulttuurisota.  Kaikkien nähtävillä. Hulluus ja kyvyttömyys eliitin suojelussa. 

  Suomalaisten identiteetti on siis kielletty ja natsien suurimman sodanaikaisen kauppakumppanin, Ruotsin identiteettiä on ihailtava pakahduttavasti. Ghettoruotsin, rotumellakoiden, uskonnollisten vihamurhien, kadonneiden tyttöjen, maahanmuuttajien rasististen raiskaajien ja ulkomaalaisjengien Ruotsia on pakolla ihailtava "rasismivapaana" - mikä on mieletön valhe valtamedian sokeasti pönkittämänä. 


     Missä on logiikka?

  Ei ideologisessa sodassa tarvita logiikkaa kun luodaan hegemoniaa ja retorista vyörytystä ison rahan median paineella, massalla ja sensuurilla.

  Onko suomenruotsalaisella eliitillä mitään muuta tehtävää ja ylemmyydentunnon buustia kuin vain määritellessä suomalaisuutta suomenruotsalaisuuden kautta? Ei.

  Ihailtu raha ja omaisuus on tietysti suomenruotsalaisille heidän olemuksensa vankka ydin, jotta vuosisatojen ryöstöretki ja länsi-Suomen parhaat mökkipaikat voitaisiin perustella oikeutetuksi.
  Vanhan rikkauden lähteenä toiminutta kolonisaation ryöstöretkeä ei ajatella hetkeäkään muuna kuin palkintona suomalaisten pakkokäännyttämisestä Paavin (Paavi Aleksanteri III antaa tappoluvan ruotsalaisille rosvoruhtinaille tappaa veroa vältteleviä kastettuja suomalaisia mikä oli Vatikaanin lakien vastaista ilman inkvisitiota) ja 1100-luvun saksien ja saksalaisten avulla - koska suomalaiset ovat suomenruotsalaisille vain metsäkansa "joka ei osaa rahaa käsitellä" ja "joka oli kirkonvastaisia pakanoita".
  Vatikaanin siunauksella tämä suomenruotsalainen identiteetti, josta 90% Ruotsin ruotsalaisista ei tiedä mitään edes olemassaolevaksi - eikä halua hävetäkseen tietäkään, sillä kolonisaatioaika on häväeten sensuroitu myös Ruotsissa - osittain se tiedostaen häpeäleimalla jota eliittiämme ohjaileva suomenruotsalaiset rahasuvut eivät tunnusta.   
  Tämä YLE:n ohjelmasarja on niin brutaali ja epätoivoinen suomenruotsalaisen identiteetin keinotekoisena kohottajana että naurattaa farssina ja huojuva identiteetin paljastajana. Katsotaa todistelun epätoivoisuutta, kun itä on heille demonisointina oman identiteettinsä ainoa perustelun lähde.
     

  Suomenruotsalaisten ylemmyydentunnon taustalla

  - Ruotsalaisen aateliston kirjat natsien yöpöydällä.

  Tieteellisellä "evoluution karsintaperiaatteella", evolutiivisella soveltuvuusperiaatteella ja toisaalta tällä natsien alkulähteellä, ruotsalaisen protofasismin rasismilla, ruotsalaisten aatelisten määrittelemälle rotuopilla, puhtaiden voimakkaiden nuorien valikoinnilla (mm. Arvo Ylppö) - ei ole mitään yhteistä: ruotsalaiset aateliset vain oikeuttivat omalla Narnia-fantasiallaan kolonisaatio-julmuutensa ja halveksuntansa suomalaisia kohtaan ja sitä oli vahvistettava sillä monet aateliset tiesivät, että suomalaiset ovat olleet Euroopan vanhin kulttuuri jääkauden jälkeen, eurooppalaisen kulttuurin pohjavirta ja ensimmäinen kuningaskunta, ranskalaistenkin alkuhovien ylpeys esi-isälistassa.

  Ensimmäiset systemaattiset rotuoppikirjat tulivat Ruotsista - Suomen kolonisaatiota pyhittävän halveksunnan pohjalta. Suomen kolonisaatio nähtin tehtäväksi alemman rodun "sivistämiseksi" - rankan verotuksen ja tahallisten nälänhätien perustelemiseksi. Vielä 1800-luvulla suomenruotsalainen eliitti antoivat suomalaisten kuolla nälkään nälkävuosina viljavarastot täysinä ja kutsivat sitä lakonisesti Jumalan kostoksi protofasistisella paatoksella.
     Ruotsalaisten torjuma suomalaisten pitkä historia

       http://www.kaltio.fi/vanhat/index43ec.html?81


  Kulttuurin kaappaaminen jatkuu 

  - rotuoppi  RKP:n sekä säätiöiden toiminnan sekä identiteetin pohjana


  Kuinka suomalaiset ovat uskoneet suomenruotsalaisten sadut - jopa sisällissodan suomenruotsalaisen eliitin palkka-armeijasta ja kuolemanpartioista eli ns "suojeluskunnasta" ja talvisodan hengestä suomenruotsalaisten venäjävihan ja natsien politiikan hyväksi?

  Sisällissodan alkua valehdellaan yhä massamediassa suurella voimalla, somenruotsalaisten tulkinnalla: ei kerrota sitä, että etupäässä suomenruotsalainen eliitti lahjoi ja uhkaili virkamieskunnan ja eduskunta eli demokratia joutui kyvyttömyyden tilaan terrorin alla.

  Eliitti oli päättänyt luovuttaa Suomen Saksalle joten työväestö päätti pelastaa Suomen ja demokratian.  Kansa taisteli itsenäisyyden puolesta.

  Kuinka natsien kanssa aloitetun jatkosodankin jälkeenkin suomenruotsalainen eliitti esti taas demokratiaa, historian avoimuutta ja tasa-arvoa toteutumasta?  Historiaa yhä lisää väärentämällä - Vänrikki Stoolin propagandatarinoiden tyyliin ja kouluissa yhä Stoolia luettamalla.
  Suomenruotsalaiset katsoivat olevansa muita kuin suomalaisia, etuoikeutettuja kaikin keinoin:

  •  "Asuttamista 1941-1950 hankaloitti niin sanottu ruotsalaispykälä, jonka mukaan suomenruotsalaisilta alueilta ei saanut lunastaa maata siirtolaistiloja varten. Tämä vaikeutti varsinkin uusien kalastustilojen luomista. Näin siirtokarjalaisista kalastajista tuli eräs eniten vääryyttä kärsinyt osa evakoista"   
   - Lähde Karjala Liitto

  Kun suomenruotsalaisia myötäilevä diskurssi puhuu Ruotsista, täysin järjettömällä tavalla perustelu ja logiikka muuttuu erilaiseksi kuin Suomesta puhuttaessa. Ruotsalaiset saavat määrittää omaa identiteettiään ja suomalaisten on alistuttava sadunomaiseen ideaaliin suomenruotsalaisten tarinaan ruotsalaisuudesta "pelastavana kulttuurina ja ohjaajana".
   
  Ruotsi-diskurssi on myös valtavien valheiden varassa. Ruotsin rasistinen, rodullinen ja nationalistinen hierarkia on aivan jotain muuta kuin suomalaisen oikeiston fantasiaruotsi. Eivät ruotsalaiset kirjaohjelmat kerro kuinka syvällä perinteinen rasismi ja varallisuusluokkajako Ruotsissa vallitsee. Mitä varakkaammasta suvusta Ruotsissa olet, sitä epätodennäköisemmin menet naimisiin maahanmuuttajan kanssa - varsinkin jos olet varakas nainen. Tässä on ruotsalaisen luokkayhteiskunnan koko kuva ja jatkumo.

  Suomalaiset Euroopan kulttuurin luojina


  Suomessa ja laajoilla suomenkielisillä alueilla (pohjoismaat ja pohjois-Eurooppa) oli 5500 vuotta sitten Euroopan edistynein kulttuuri. Euroopan myöhempien kulttuurien pohjana.
    
  Jätinkirkot ovat maailman vanhimmat astronomiset rakennelmat - luultavasti suomalaiset shamaanit (mikä rotua silloin täällä olikaan mutta kulttuurisesti suomalaiset) olivat tiedon lähde Stone Hengelle

  Pronssikaudenkin suurimmat rakennelmat   olivat Suomessa - linnoitukset, linnoitusvallit ja linnavuoret - joita eliitti ja kirkkofanaatikot tuhosivat laajasti 1600-1980. Käkisalmi on Euroopan vanhin kauppakaupunki - yli 8000-v.  Oitin pyramidi eli kiviharjanne on vain suurista kivistä muodostunut. Onko se luonnontuote vai suomen pyramidi?
  300-luvulla kaikki pohjoismaat, Tanska, Ruotsi, Viro, Norja, Karjala ja  Suomi olivat suomenkielistä aluetta tuoreen englantilaisen kielikartan mukaan.   Englanti oli geneettisesti suomalainen hieman erilaisella kulttuurilla ja kielellä. Shamanistinen maailmankuva ja ihmiskuva oli täysin identtinen.

    

  n. 1084 - 1160 (arvio) "I ristiretkellä" Vatikaanin palkkasotilaat mm teutonit, saksit, danskit ja ruotsalaiset heimot mantereelle tuhosivat suomalaisen heimojärjestelmän ja kulttuurin. 
  Todellinen ensimmäinen ristiretki:   v. 400 eteläisen "Ruotsin-alueen" valloitusyritykset hyökkäykset - roomalainen v 500 linnake löydetty 2017  n.900 Ahvenanmaan ristiretki, museoviraston hyväksymä, pyhimysalttareita 13 kpl, kaste-tai-teloitus-meiningillä irlantilaiset sotilasmunkit, miekkamunkit, Vatikaanin kuolemanpartiot, jotka muuttuivat sotilaallisiksi Viikinkien hyökkäyksien jälkeen.    Museovirasto kieltäytyy tutkimasta "ensimmäisen" ristiretken n. 1084 taistelun kenttää EURASSA, jotta historia ei avautuisi: jolta löytyy jatkuvasti taistelun esineitä ja jopa saksalaisia ritarisormuksia.

  Todellinen historia on ideologisen peiton ja satojen vuosien poliittisen sabotaasin alla.  Ahvenanmaalta on löytynyt vanhin Viikinkikaupunki  Todistaako se että "tanskalaiset/ruotsalaiset" loivat tänne suurkulttuurin?

  Ei, vaan että viikinkikulttuuri on alunperin suomalaiseta kulttuurista eriytynyt kulttuuri reaktiona Vatikaanin hyökkäyksiin suomalaisia heimoja kohtaan mm. Virossa.       Kaksi vahvaa viitettä suomalaisen kulttuurin jatkumoon: 

  Naiset taistelivat viikinkien riveissä kuten suomaalaisten heimojen sissisodankäynnin puolustuksessa, jota useat antiikin historioitsijat ihmettelivät "Hyperborea".

  Totaalinen demokratia: taistelijat äänestivät sodankäynnin vaiheista. Merirosvot omaksuivat myöhemmin suomalaisen/viikinkikulttuurin 

  • Jopa Platon puhuu suomalaisista, hyperborealaisesta tietäjästä, jota Sokrateskin ihmetteli. Suomalainen kulttuuri oli tiedekulttuuri, luonnonilmiöitä, yrttejä ja kemiaa tutkiva kulttuuri.


   
   Nyt Stonehenge

  paljastuukin olevan spiraalin sisällä - eli suomalaisen jatulintarhan sisällä.  1) Stonehenge on 1000-v nuorempi
  kuin esikuvansa suomalaiset astronomiset temppelit eli jätinkirkot länsi- ja itä-Suomessa.
   

  2) Suomessa on Euroopan vanhimmat isot kallioon ja maastoon kaiverretut jatulintarha-spiraalit

  3) Suomesta on nyt löytynyt jätinkirkkojen yhteydestä manhireja, jotka ovat täysin identtisiä muodoltaan ja kooltaan brittien falloskivien kanssa - Suomessa vain vanhempia.

  "On neidolla punapaula..." on tuhansia vuosia vanha jatulintarhan eli spiraalitanssin hedelmällisyysrituaalin rituaalilaulu. Stonehenge on nyt kolmen todisteen kautta suomalaisen kulttuurin kulttuuriperimää.


  Brown patches of grass left by short hosepipe lead to 'lightbulb moment' that may confirm monument was once a perfect circle  theguardian.com         | Henkilöltä Steven Morris


  Tämä on jo neljäs todiste siitä että Stonehenge on suomalaisten esikuvien ja tietotaidon mukaan rakennettu: tämän jonotalo-hirsirakennuksen esikuva on lähinnä suomalainen kivikauden hirsinen jono"rivi"talomalli. Suomesta on löydetty 2012 myös manhir-falloskiviä jotka ovat täysin identtisiä englantilaisten manhir kivien kanssa  - ja jätinkirkkojen vanhempi ikä todistaa klttuuriperustan tulevan vanhemmasta suomalaisesta kulttuurista.  -- Fourth Prove that Stonehenge is Finnish origin   #jätinkirkko #stonehenge #Finland
  Peltojen alle on jätetty satoja jatulintarhoja  Suomessa kirkonmiesten kehoituksesta peittää tai tuhota pakanajäljet. 
  Tässä jutussakin pyritään kieltämään rituaalimerkitys 

  - mutta tunnustetaan ilmiön laajuus
  - Eri puolilta maailmaa tunnetaan kummallisia kivilabyrintteja. Meidän rannikollamme niitä on yllättävän runsaasti. Nyt latomusten tarkoitusta haetaan modernisti omasta kulttuuripiiristä.
  Museovirasto valehtelee jopa ulkomaalaisille tutkijoille 
   ja kieltäytyy tekemästä julkista listaa monista mm. pronssikauden jäljistä, jotta suomalaisilla ei olisi omaa historiaa ja jotta Suomi olisi ruotsalainen ja saksalainen ja antautuisi pankkiireille lopullisesti. Suomalainen eliitti kieltää painokkaasti että olisi olemassa mitään suomalaisuutta ja siksi alistuminen europankkiirien terrorille on suurta mielihyvää tuottavaa kaaosta suomalaiselle eliitille, joka pyrkii saattamaan Ruotsin aloittaman kolonisaation loppuun saakka - kohta miellä ei ole suomenkieltä kun talous ja armeija on tuhottu euroterrorilla ja Amerikan maihinnousulla. 

    

  Poliittinen kolonisaatio jatkuu mm. Nato-junttauksessa, euroterrorissa "Meidän täytyy alistua Saksan talouspolitiikalle Saksan hyväksi"


  ja 

  museoviraston johtajan vaatimuksessa 2014 tuhota kaikki museoviraston arkeologiset luunäytteet.

  Totaalinen  ja vimmainen kulttuurituho, jotta eliitin samaistuminen  Ruotsin kolonisaatioon ja suomikuvaan toteutuisi.  Maanpetturuus suurena fantasiana, jotta Suomea ei olisi eikä suomalaisia ja eliitin ryöstöretken historia häviäisi historian hämärään.
   

   Hävitetty historia ja sen rippeet: miksi tutkijat ohittavat laajat eurooppalaiset kuningashistoriat Suomesta?


  • Miksi Miekkamiehen ainutlaatuinen hauta on merkittävä? Koska siihen on lisätty viikinkien miekka, joka tekona kertoo muinaiskulttuurimme kunnioittamisesta 1300-luvun jälkeenkin 
  Hervan mukaan Pohjois-Suomella onkin luultua suurempi rooli Euroopan kehityksessä menneiden vuosituhansien aikana.

  Rauta- ja kivikauteen on jo otettu Oulun yliopistossa uusi perspektiivi.

  – Kivikauden osalta tällä hetkellä tehtävä tutkimus antaisi viitteitä siitä, että vaikkapa maatalouskulttuuriin liittyviä piirteitä on omaksuttu pohjoisessa aikaisemmin kuin mitä on ennen kuviteltu.
  Tämä saattaa muuttaa käsitystä myös Eurooppaan ja Euraasiaan liiittyvissä tutkimuksissa.

  http://yle.fi/uutiset/sotavankileirin_todellisuus_kaivetaan_esiin_inarissa/7466000

       II

     Mitä on suomalaisuus?


      Mitä geenilinjat ja kieli paljastavat?  "Kansanperinteen kerääjät"

  Perinteen tuhoajat ja väärentäjät.

  100 perinteen kerääjää pietarilaisten rahoilla ja Lönnrotin sensuurin raiskaamana 1800-luvulla ovat olleet ennenkaikkea perinteen tuhoajia ja sen uskontorituaalisen luonteen kieltäjiä. Kalevala on törkeä väärennös suomalaisten kuolemattomista jumalista tarinahahmoiksi redusoituna - rituaalimerkitykset kieltäen ja riisuen harkitusti.

  Yleinen loru on, että Lönnrot olisi tallentanut kaiken kuulemansa. L kuitenkin juotti laulajille viinaa ja kertoi mielenkiintonsa kohteet.


  -- Elias Lönnrot kirjoitti tutkijan otteella talteen kaikki runot, mitä keruumatkoillaan kuuli. Jokaista säettä ei siveyssyistä Kalevalaan kuitenkaan painettu. Runot ovat kuitenkin kaikki hyvässä tallessa, osa tosin edelleen julkaisematta.  yle.fi

     Suomen kieli oli kivikaudella Euroopan laajin kulttuurikieli ja -alue (uusin englantilainen kielikartoitusteoria 2014 tukee tätä) ja geneettisesti druidikulttuurit ovat pitkälle suomalaisia (esim sini-vihreä-silmäisyys, vaaleatukkaisuus ja eurooppalainen kallonmuoto on suomalaisesta geenilinjasta, ei "arjalaisesta").  

  Suomesta on löytynyt monia maailman vanhmpia esineitä, jotka todistavat suomalaisen kulttuurin  - suomenkieli ei ole Siperiasta vaan Afrikasta eikä ole erillinen geenilinjasta. 

  • Museovirasto ei ole muuttanut suomenruotsalaisten naurettavia teorioita suomalaisista vaikka sadat löydöt ovat kumonneet kaikki ruotsalaisen aateliston keksimät sadut suomalaisista metsäkansana.   Kuuntele suomenkieltä. Täysin afrikkalainen kieli, pehmeä, joustava, laulava vokaali-intonaatio ja selkeä joustava konsonantti.  

  Geneettinen eroavuus ja vanhan kulttuurin jatkuvuuden todiste  Suomalaisten selvästi itsenäinen genomilinja tilastollisessa vertailussa - kertoo vanhasta kulttuurista, joka on pysynyt erillään muusta Euroopasta geneettisesti itsenäisellä kulttuuri-identiteetillä (jatkuva kulttuurilinja) vaikka ei kaupankäynnissä olisikaan eristäytynyt ja on eurooppalaisen genetiikan perusta kun ei ole sekoittunut eteläiseen/itäiseen kansainvaellukseen pronssi/rautakaudella.   Samaan aikaan suomalaiset ovat kivikauden vanhin jatkumo ja samalla nykyisestä manner-Euroopan geenisulattamosta säilynyt erillinen jatkuma, vaikka ovatkin europpalaisen geenipohjan ydin.

    


  -- Using principal component (PC) analysis, we studied the genetic constitution of 3,112 individuals from Europe as portrayed by more than 270,000 single nucleotide polymorphisms (SNPs) genotyped with the Illumina Infinium platform. In cohorts where the sample size was >100, one hundred randomly chosen samples were used for analysis to minimize the sample size effect, resulting in a total of 1,564 samples. This analysis revealed that the genetic structure of the European population correlates closely with geography  2) Katso Espanjan suoran  esi-isämme tapaus: tummaihoinen ja sinisilmäinen - Euroopassa - mutta ei siis sekaantumista neanderthaaleihin 7000 v. sitten koska ei neanderthaalin ihogeenejä - eikä missään tapauksessa lainkaan intian ym "arjalaista" "kaukaasialaista"  geenilinjaa vaan oma geenilinja ja 100% oma kieli.   Alku-suomalaiset toivat europpalaisten selkeimmät piirteet, kallonmuodon ja sinisilmäisyyden. 


  Monissa karjalaiskylissä oli hyvin tummia suomalaisia vielä 100 v. sitten eli minimaalisella vaalealla neanderthaali-ihogeenillä - eikä geneettisesti alisteista suhdetta siperian tummiin geeneihin tms.  3) Karjalaisten laulu muistuttaa merkittävästi afrikkalaisia lauluja - monen ulkomaalaisenkin mielestä. Karjalle laulettu naksuttelu- ja maiskauttelu-lauluviestintä on ilmiömäisen afrikkalaista.   Suomenkieli poikkeaa hurjasti muista arjalaisvaikutteisista kielistä. Suomenkieli on Euroopan vanhin kieli monen kielitieteilijän mielestä, niin omaehtoinen ja monimutkainen kieli, oma vanha kehityslinja.

    

   Kanteletar on kokoelma josta löytyy druidikulttuurinkin alkuperäisiä suomalaisia loitsuja. SKS arkistoista ja parista SKS- julkaisusta löytyy suomalaista seksuaaliritualismia joten Intian kama sutra ritualismi ei todellakaan ole maailman seksuaalisuuden ainoa keskusteos! 

  Islantilaisten saagojen mukaan suomalaiset olivat suurimpia noitia eli parantajia. Islantilaiset kirjoittivat vain hyvin harkittuja sanoja.


  Suomalaisen kulttuurin yksi jatke kivikaudelta:
  Kanta-ruotsalaiset ovat ehkä keskimäärin 40-50% karjalan-suomalaisten jälkeläisiä ja venäläiset keskimäärin n. 60% suomalaista geenilinjaa.

  Vaaleat ruotsalaiset ovat yli 33% slaaveja.

  Onko tätä opetettu mediassa, Ruotsissa yleisenä tietona? Suomalaiset ovat alle n 5% slaaviheimosekoitusta mitä antropologit ihmettelevät näin pienenä sekoitusasteena. Suomalaisten heimokulttuuri oli viimeiseen asti vahvaa.

  Five-thousand-year-old DNA gives insight into the spread of agriculture across Europe.
  NATURE.COM    


     

    III

  Nyt Stonehenge paljastuukin olevan spiraalin sisällä - eli jatulintarhan sisällä.   Denmark - bronze age

  1) Stonehenge on nuorempi kuin esikuvansa suomalaiset astronomiset temppelit

  eli jätinkirkot länsi- ja itä-Suomessa.  kts wiki


  2) Suomessa on vanhimmat isot kallioon ja maastoon kaiverretut jatulintarha-spiraalit

  3) Suomesta on nyt löytynyt jätinkirkkojen yhteydestä manhireja, jotka ovat täysin identtisiä muodoltaan ja kooltaan brittien falloskivien kanssa - Suomessa vain vanhempia.

  "On neidolla punapaula..." on tuhansia vuosia vanha jatulintarhan eli spiraalitanssin hedelmällisyysrituaalin rituaalilaulu. Stonehenge on nyt kolmen todisteen kautta suomalaisen kulttuurin kulttuuriperimää.

  Miksi suomenruotsalainen kulttuurieliitti sensuroi Kalevalasta positiivisen seksuaalisen ja rituaaliseksuaalisuuden - ja kehysti sen vain negatiivisella ja tuhoavalla seksuaalisuudella Vatikaanin eli kirkon oppien muaksiesti?

  Koska Kalevala luotiin propagandateokseksi, hienovaraiseksi aivopesukoneeksi, suomenruotsalaisten muokkaamaksi peiliksi, jolla suomalaisia masennettiin vain lisää satojen vuosien kolonisaation jatkeeksi.

  Elias Lönnrot kirjoitti tutkijan otteella talteen kaikki runot, mitä keruumatkoillaan kuuli. Jokaista säettä ei siveyssyistä Kalevalaan kuitenkaan painettu. Runot ovat kuitenkin kaikki hyvässä tallessa, osa tosin edelleen julkaisematta.
  • Runoja pystyy hakemaan SKVR-tietokannasta (Suomen Kansan Vanhat Runot sähköisessä muodossa) -- käyttäen haluamiaan hakusanoja, kuten ”lempi”.


  Laaja teoria suomalais-ugrilaisen kulttuurin alkuperäisestä laajuudesta Euroopassa.

  - ORIGINS AND NATURE OF THE FINNO-UGRIC LANGUAGES:
  THE MOST MODERN  VIEW  BASED ON ALL THE NEW HARD DATA 

  Origins in the Aboriginal Languages of the Boat Peoples of Prehistoric Europe 
  This article is created because, outside of realms of Finnic studies, a very old entrenched theory of Finno-Ugric origins seems to persist in encyclopedias and texts in the major languages.       IV


  Yleisradion ja ruotsalaisuuden säätiön rahoittamat ja sanelemat molemmat "dokumenttisarjat", jotka väittävät Ruotsin tuoneen sivistyksen Suomeen ja muokanneet peruuttamattomasti suomalaisten luonteen uudelle "ruotsalaisen" sivistyksen tasolle, ovat rasistisilta faktoiltaan vakavasti vääristyneitä. Euroopan vaikutus häivytetään ja Ruotsin sekava muiden kulttuurien kopioiminen feidataan pois. Tämän päälle luodaan illusio omaa erillisyyttä korostavien suomenruotsalaisten evankeliumista suomalaisille: me määritämme teidät.

  Kaikki näkökulmat ja historian syy-suhde-seuraamukset vääristetään tässä propagandasarjassa.

  Mitään suhteellisuudentajua ei ole havaittavissa.

  Tulkinta ei voi olla oikea, jos epäoleellisia yksityiskohtia toistetaan ja tärkeimmät perusteet, kuten verotus ja aateliston suomalaisten halveksinta kolonisaatiosodan motiivina, ohitetaan ruotsalaisen invaasion alkuna - ja kun suomalaisen vähemmistön kouristeleva fantasia omasta voimastaan suomalaiseen kulttuuriin nostetaan toteemiksi tavallisille suomalaisille.  Nämä YLE:n dokumenttisarjat ovat oikeastaan dokumentteja suomenruotsalaisten identiteettikriisistä. Säälittäviä ja surullisia mutta paatoksessaan pelottavia poliittisia voimannäyttöjä. Vastoin Yleisradion periaatteita ja säädöksiä.  On kuitenkin aivan eri asia ihailla rationaalisesti nykyisen Ruotsin talouspolitiikkaa, sosiaalipolitiikka ja keskustelukulttuuria - sillä ei ole kuitenkaan mitään yhteyttä Suomen kolonisaation romantisoinnille.  " Vuosina 1600-1700 noin 100 000 suomalaista miestä kaatui Ruotsin sodissa, maamme väkiluku oli noin 300 000.

   Vastaava määrä olisi 1900-luvulla ollut miljoona uhrattua miestä Ruotsin ryöstöretkille.

   Ja huomatkaa; nuo kaatuneet olivat kaikki miehiä, siis valtaosa suomalaismiehistä kaatui ruotsalaisten sodissa 1600-luvun aikana.   -- Sande Parkkonen    Ironisinta tässä suomenruotsalaisten fantasiatarinan Ruotsin vallan ajan sekä suomenruotsalaisuuden merkityksellisyyden palvonnassa on se, että ruotsalaiset eivät tiedä suomenruotsalaisten olemassaolosta - ja ideologisesti eivät ruotsalaiset haluakaan tietää varsinkin aktiivisen median aiheen ohittamisen takia

  - sillä he haluavat unohtaa Ruotsin verisen rosvoimperialismin, kolonisaation verotusjulmuuden Tukholmalle ja Turulle, vaurautensa rakentamisen suomalaisten uhraamiselle 30-vuotisessa ryöstösodassa, aatelisten epädemokraattisen despotismin ja yliuskonnollisen luokkayhteiskunnan ajan.

  Historian vääristelyn kammottavat seuraamukset ja kolonisaatioalistumisen identiteetti nähdään nyt Kataisen ja Stubbin Suomen myynnin oikeistolaisessa europolitiikassa: kokoomuksen mielestä Suomi on uhrattava Saksalle eikä erillistä Suomea tarvita.

  Suomi maksaa nyt rikkaamman Tanskan, Englannin ja Saksan eurojäsenmaksuja. Kokoomuksen ideologisen euroaatteen johdolla luovuttiin EU-neuvotteluissa Itä-Suomen maataloustukiaisista 450 miljoonan euron verran samalla kun Ranska ei luopunut mistään. Länsi-Suomen ja Ahvenanmaan suomenruotsalaisille EU-tukiaiset toki juoksevat vyöryen.

    V  Kolonisaatio jatkuu vihana suomalaista identiteettiä vastaan.    Suomea ajetaan alas valtiona 


  ja faktisesti rahatkin siirretään "EU:lle" eli saksalaisille pankkiireille. Ideologia Suomen luovuttamiselle ja suomalaisen identiteetin halveksimiselle on pitkä ruotsalaisen tuontikulttuurin sisäänrakennettu tuhoamismentaliteetti eli itsetuhoeetos historiassamme - ja siihen liittyy itsetuhoinen lataus tietämättömyytenä Suomen omasta historiallisesta kulttuuri-identiteetistä ja omintakeisesta vahvuudesta; Kolonisaation tarjoamaa herrakulttuurin hierarkista ja ulkoapäin määriteltyä identiteettiä ja arvohegemoniaa.

  Tämän käytännön ilmentymänä on ollut suomalaisten muinaismerkien jatkuva tuhoaminen viranomaisten ja kirkkokiihkoilijoiden toimesta.

  Oikeiston germanismi ja Suomen luovuttaminen saksalaisille pankkiireille on toistunut historiassamme nyt kolmatta kertaa. Taustalla on saksilaisten/tanskalaisten kirkkoruhtinaiden ristiretket ja verotuslinnakkeet Suomessa 600-1200 vuosina. Saksalaisen kulttuurin brutaali valta saapui Suomeen suurieleisesti ja ylimielisyys oli häikäisevää.


     Traumatila


  Valloittajien kulttuurin ihailu, vahvempien palvonta ja oman kulttuurin pakonomainen halveksunta on psykologinen traumatila, joka voi jatkua satoja vuosia vaikka kolonisaatio olisikin lakannut. Porvarioikeisto halusi luovuttaa Suomen Saksan valtaan ja tämä oli suurin syy sisällissodan syttymiselle: työläiset halusivat itsenäisen ja demokraattisen Suomen. Kokoomus jatkaa ja ylläpitää vuoden 1917 eetostilannetta, uhkakulttuuria, työläisten nujertamista ja Ruotsin kolonisaation aiheuttamaa traumaa nyt euroalistumisen politiikan kautta.


  Nämä keskustelukulttuurin ongelmat eivät johdu suomalaisesta eli orig karjalaisesta kulttuurista vaan pakkouskonnosta, Vatikaanin eli kirkon häpeäkulttuurista (*Suomessa ei koskaan tehty aitoa uskonpuhdistusta vaan Agricola toimi myös inkvisiittorina pakanavainoissa), syntikulttuurista, sen naapurien kyttäämisestä ja laulavan kulttuurin ja luontorituaalien kieltämisestä - jopa yrttien kieltämisestä pakanallisena:   V  Ruotsalaisethan eivät pidä 

   meitä tällä hetkellä missään tapauksessa ruotsalaisina.


  Mutta suomenruotsalaiset pitävät.

     Mitä tästä paradoksista voi päätellä?

  Suomenruotsalaisilla on oma traumatilansa.

  Heillä on ylemmyyskompleksi kun taas tavaliset suomalaiset toistavat aatelisten kolonisatioajan alemmuuskomplekisaan. 

  Se, mitä Vatikaani ja ruotsalaiset aateliset tuhosivat suomalaisten kulttuurista ja luonnonkansan sekä omavaraisen kauppiaskansan mentaliteetista kielloilla, rangaistuksilla, pakanalaeilla ja shamaanien teloituksilla, ei puhuta.
  • Suomessa ei koskaan tehty aitoa uskonpuhdistusta vaan Agricola toimi myös inkvisiittorina pakanavainoissa


  Nuoret historioitsijat ovat nyt julkisuudessa hiljaa eivätkä osallistu keskusteluun, sillä he pelkäävät apurahojensa puolesta, jotka usein ovat suomenruotsalaisten säätiösihteerien tai kokoomuslaisten virkamiesten peukalon alla.

  Jotta historiaa valaiseva dokumenttisarja olisi uskottava, sen olisi käsiteltävä myös Ruotsin negatiivisia vaikutuksia.

  Suomalainen ahdistus, itsemurhaluvut, viinaanmeneminen ja herrapelko on suoraan yhdistettävissä Ruotsin kuninkaiden ryöstöretkiin Euroopassa, jolloin suomalaisia nuoria pellavapäitä pakotettiin ennennäkemättömiin ja epäinhimillisiin tappotouhuihin ja siviilien ryöstämiseen, traumatisoitiin verisissä murhaorgioissa Ruotsin aatelisten ryöstösaaliiden tähden.

  Ruotsi rikastui, Suomi köyhtyi ja ahdistui: suomalaiset miehet kääntyivät kirkon myymän ruotsalaisen viinan puoleen ja väkivalta valtasi Suomen "ruotsalaisena sivistyksenä," ryöstömurhien ja raiskausten tuliaisena Euroopan ryöstöretkiltä.
   
  Identiteetin ja kulttuurin menettäminen tyhjiönä kuninkaan kirkon kulttuurisilppurissa on vieläkin suomalaisen ahdistuksen juuri.  Analyysi ohjelman alusta:
  "Suomi on ruotsalainen"-ohjelman  aloitusjaksossa alku on puhtaan propagandafilmin alku:

  luodaan heti mentaalinen asetelma, jossa halveksunnan kohde on "itä" ja kaiken hyvän lähde on "länsi".

  Ohjelmassa esitetään välittömästi uskomaton väite ja alustava sanaton premissi siitä, että Suomi ei voi olla itsenainen.

  Näin alitajuisesti perustellaan ja esitetään väistämättömäksi historiaksi Ruotsin kolonisaatoväkivalta, itsestäänselväksi paikalliskulttuurin nujertaminen ja vuosisadat Ruotsin aatelisten verotettavana - jalostusprosessissa saamme olla kiitollisia hyväksikäytössä.

  Identiteetti täytyy vain ehdottomasti jäsentää vain valloittajan ehdoilla ilman moraalisia asetelmia - kuten kirkko asian selvästi jäsensi: jumalan tahdosta Suomen kansa on asetettu Kuninkaan palvelijaksi.

  Itä esitetään rumana ja länsi kauniina.

  Ruma kolonisaatiohistoria pyyhitään isolla kädellä heti pois pöydältä.

  Törkeintä ja katsojaa lamaannuttavinta on esitellä Suomi vain valloittajien objektina. Premissi: Suomalaisilla ei ole ikinä ollut omaa identiteettiä - ruotsalaiset "lahjoittivat" identiteetin. Ohjelmasarja jatkaa kolonisaation loogista aivopesua, jossa kulttuurihegemoniaa ei saa kyseenalaistaa tai olet pakana tai "idän sivistymätön ihminen".

  Ja heti seuraavaksi juontaja onkin puhumassa kuinka Ruotsin kuningas onkin yhä suomalaisten oma kuningas, kuinka suomalaisten sydämet haluavat vieläkin ihailla aatelisten Luksus-elämää ja ylimielisyyttä. Eliitin projektio ja vuosisatojen jatkuva rummutus on ällistyttävä. 


  "Kuninkaittemme jäljillä" jakso 1 YLE
  (poistunut Areenasta)
  "Keskiajalla Ruotsi laajeni itään. Sarjan ensimmäisessä osassa seurataan vanhojen legendojen kertomuksia kolmesta ristiretkestä Suomeen ja nähdään mitä tarinoista tänään on jäljellä."

  Suomenruotsalainen historiantulkinta pyöristää tässä sarjassa kaikki kulmat ja luo sokeita aukkoja historiantuntemukseen, jotta kolonisaatiosta ei puhuttaisi kolonisaationa.
    VI


  Kirkon terrori oli käsittämättömän brutaalia ja järjestelmällistä kolonisaatiota.


  Tämän takia Vatikaanin inkvisition kirjaston raportteja munkeilta ja myöhemmin papeilta Suomen kolonisaation etenemisestä ei julkaista.

  Lait olivat epäinhimillisiä ja täsmällisiä paikalliskulttuurin tuhoamiseksi.

  1978 asti Suomessa oli voimassa lait, jotka kielsivät kansanparannusperinteiden suorittamisen.

  Ankarilla rangaistuksilla.

  Eikä varsinkaan puhuta suomenruotsalaisten vallassa olevassa kaunistelevassa historiantulkinnassa, kuinka raskas verotus heitettiin suomalaisten päälle. Valloittajien papin eli ns "Piispa Henrikin" tappoa jaksetaan velloa itsesäälinomaisessa hysteriassa ja pseudouskonnollisessa keinonostalgiassa. Vatikaanin avustajien tappamien suomalaisten määrää ei arvioida.


  Suomessa työläisille maksettiin pienempää palkkaa ja verotus oli ankarampaa kuin ruotsalaisten. Tästä ei vahingossakaan puhuta. Laivan rakentaminen jopa 1600-luvulla oli reilusti kaksi kertaa kalliimpaa Ruotsissa kuin Suomessa.


  Rajoitukset ammatinharjoittamiseen ja muuttamiseen olivat Suomessa todella tiukat ja epäinhimilliset ihmisille. Käytännössä tämä merkitsi maaorjuutta ja aliravitsemusta pitkälle 1700-luvulle.

  Ruotsalaisten hallinnoimassa "oikeuslaitoksessa" mainitaan 1500-luvullakin selvästi "suomalaiset" erikseen "ruotsalaisista" erilaisin luonteenpiirtein ja rangaistavin tottumuksin, joten oikeuslaitoskaan ei pitänyt Ruotsi-Suomea yhtenä Ruotsina vaan Suomea vain tsuhnien kolonisaatio-verotusmaakuntana.  Nälkävuosina ihmiset kuolivat nälkään, koska erikseen Suomessa lukutaidottomat eivät saaneet kerjätä. Ilman kirkon "lukutodistusta" joutui ojaan, putkaan kuolemaan tai ruoskittavaksi ja kuolemaan.

  Tämä julma käytäntö on sattumalta jäänyt historioitsijoilta julkisuudessa mainitsematta.

  Näemme selvästi kuinka armoton sopeuttamislaitos ja mielanhallintavirasto kirkkokin oli kuninkaan toisena nyrkkinä armeijan ja nimismiesten rinnalla. Suurina nälkävuosina kuninkaan varastoissa toki oli viljaa ja kirkolla hopeaa mutta virkamiehet antoivat mieluummin suomalisten kuolla viljavaraston ulkopuolelle nälkään.


  Tässä suomenruotsalaisten aatelisilta perityssä muumi-maailmankuvassa ja ohjelmasarjan historiantulkinnassa väitetään, että latina ja ruotsi olisivat olleet Suomen ensimmäinen kirjakieli.

  Karjalassa on kirjoitettu Suomea paljon paljon aikaisemmin kyrillisiä kirjaimilla.

  Tässä ohjelmassa ei kerrota sitä, että suomalaisten kuninkaat olivat sangen tunnettuja vuosina 300 eaa - 1000 jaa.

  Islantilaisten saagojen mukaan suomalaiset kuninkaat olivat taitavimpia, luotettavimpia ja kunnioitetuimpia kuninkaita. Kaikki, mitä on voitu saagoista varmistaa muista historianlähteistä, on ollut aitoa historiankirjoitusta.

  Venäjän perustajan "Rusin", Rur'ikin, geenipooli on peräisin Keski-Suomesta uusien tutkimusten mukaan.

  Ranskalaisissa n. 700-1100-luvun aateliskirjoissa ylpeillään, jos suvussa on suomalaisen kuninkaan verta.  VII  Suomi oli pronssikaudella Euroopan organisoitunein kulttuuri ja luultavasti mös kivikaudella.


  Suomenkielinen alue oli vielä 300-luvulla Tanska-Norja-Ruotsi-Viro-suomi-Karjala.   Silti museovirasto antaa maanviljelijöiden yhä tuhota näitä korvaamattomia rakennelmia.

  Papit ja viranomaiset ovat satoja vuosia vimmaisesti tuhonneet suomalaisten muinaiskulttuurien merkkejä. Siksi niitä on niin vähän. Traagisinta on juuri komeiden ja korvaamattomien jätinkirkkojen muurien ja porttien tuhoamiset: tieto ainutlaatuisesta astronomisesta taidosta on osaksi tuhottu.

  Kevätpäiväntasaus on esi-isiemme pyhin päivä  "miksi ne pystytettiin mahdollisimman näkyviksi: kivien hedelmällisyyttä lisäävä potenssi koetettiin nostaa mahdollisimman suureksi ja mahdollisimman kauas vaikuttavaksi."
  Mysteerejä riittää Pohjolassa.


  Turkukaan ei todellakaan ole Suomen vanhin kaupunki;

  Käkisalmi on n. 8000 vuotta vanha kauppapaikkakaupunki ja -linnoitus sekä luultavasti raudantakomisen keksimisen kehto - oletettavasti vanhin rautaveitsi 6000-v on löydetty 100 km itään Käkisalmesta, joka on järvimalmin rikkain kehto maailmassa: takojan Sampo.

  • Odin Väinämöinen on yksi muinaisista kristushahmoista ja ehkä jopa Vatikaanin kristuskultin esikuva sotilaiden mithras-kultin kautta: valloittamaton pohjola oli mystinen ja Odin suuri soturien jumala, vapaaehtoinen kuolemalle antautja ja kuoleman voittaja, ylösnoussut. 

   Kalevala on vain väärennös, tursistirihkamaa, suomenruotsalaisten pyrkimys kieltää ja poistaa suomalaisten oma uskonto ja jumaluudet kuolevaisiksi, viihdesaagaksi.  – Kivikauden suomalainen liima pitää ja on samaa luokkaa kuin nykypäivän superliimat joita kaupasta voi ostaa, sillä pystyy liimaamaan kasaan esimerkiksi saviruukkuja, kehuu intendentti Leena Lehtinen.  - Koivuntervaliiman lempinimi on tökötti ja siinä käytetään lisäksi vahaa ja muita sidostuotteita. Valmis tökötti kuumennetaan ruukussa ja valmista liimaa käytettiin muun muassa nuolenkärkien kiinnittämiseen sekä purukumina. Todennäköisesti tuota valmista tököttiä vain pehmitettiin suussa ennen käyttöä eikä sitä jauhettu samassa tarkoituksessa kuin nykyään.  Maailman vanhin kalastusverkko on löydetty Suomesta.

  10500 v. vanha ja hyvin monimutkaisilla solmuilla, kuin tehtaassa tehty täsmätuote. 


  Maailman vanhin rautaveitsi on juuri löytynyt Suomesta ja museovirasto on lähettänyt sen ulkomaiseen labraan, koska eivät usko suomalaista analyysiä näin vanhasta iästä.

  Suomen puolelta on löydetty maailman vanhimpia asbesti-kulhoja, joiden tarkoitus on erittäin todennäköisesti voinut olla metallurgia ja raudan massatuotannonväline. Astioiden ikää en nyt löydä mutta niiden avulla pitäisi kirjoittaa historiaa uusiksi kuten myös löydetyn rautamiilun avulla.
  Raudan käsittely ihmiskunnalle keksittiin luultavasti Käkisalmen rautamalmiesiintymien luona kuten Neuvostoliittolaiset arkeologit esittivät - ja museovirasto kielsi tämän tutkimatta asiaa.


    
  Opetettiinko tätä koulussa?

  Suomalaisia arkeologeja ei jostain syystä kiinnosta venäläisten arkeologien näkemykset suomalaisugrilaisten kulttuurin ikivanhasta juuresta.


   
  Jauri Varvikko kirjoittaa Rurik-suvusta (Venäjän Rusin perustajat, joita viikingeiksi väitetään): "Rurikovichien kirjalliset sukupuut ulottuvat aina Vladimir Monomakhiin asti, eli 1100-luvulle. Nyt tehdyt geenitestit vain todistivat eri sukuhaarojen keskinäisen sukulaisuuden. Venäläistä R1a-ta on vähän päässyt sekaan, samoin kuin Gediminien N1C1:tä, mutta Rurikeiksi itseään kutsuvat suvut olivat mieslinjoiltaan järjestään N1c1 Varsinais-suomalaista 14 23 linjaa. Testatuista rurikovicheista noin 70% on keskenään sukua vähintään tuhatluvulta. Venäjällä ei ole kuin kaksi perinteistä ruhtinaslinjaa: Gediminit ja Rurikit, jotka kummatkin ovat N1C1-sukuja. Romanovit on ulkomailta tuotu. Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjän kaikkien suurien aatelissukujen mieslinjojen päähaplotyyppi on N1c1, joko Baltiasta tai Varsinas-Suomesta ja silloin puhutaan tuhansista aatelismiehistä, koska Rurikit ja Gediminit olivat ruhtinaina Venäjän kaikissa kaupungeissa. Onko joku sitten Rurikin, Olegin, Ruarin tai Ragnarin perillisiä, on toisarvoista, koska näyttää siltä, että he olivat jo tullessaan keskenään sukua. Muita germaanihaploja (R1b) tavataan enimmäkseen Baltiassa ja esim. Smolenskin alueella, jossa oli suuria skandikolonioita ja siirtolaisuutta. He eivät kuitenkaan edustaneet hallitsevaa luokkaa, sillä ruhtinaslinjat ovat huomattavan puhtaita.

   
  Lennart Meri kirjoitti jo aikoja sitten ettei Rurik ollut ruotsalainen viikinki vaan eestiläinen tai suomalainen. Ukolle naurettiin vuosikymmeniä kunnes 2000-luvun alkupuolella suoraan alenevassa polvessa olleista sukulaisista kaivettiin DNA ja kas kummaa, ei jälkeäkään ruotsalaisten geeniperimästä.
   

  Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta
  "Jo kauan ennen kuin venäläisiä tai ruotsalaisia oli edes olemassa kansana, olivat Pohjolaa hallitsevat muinaissuomalaiset suorittaneet niin tarkkoja ja ennennäkemättömän monimutkaisia, satojen kilometrien laajuisia geometrisiä laskutoimituksia, että vastaavaan tarkkuuteen päästiin vasta satojen vuosien päästä..."  Miksi  YLE:n "kuninkaat" sarjassa ei kerrota, kuinka Suomen valloitus alkoi Vatikaanin irlantilaisten sotilasmunkkien hyökkäyksistä v. 900 ja Ahvenanmaan pakanalehtojen tuhoamisesta, jotka museovirstokin jo myöntää mutta toimittaja välttelevät?

  Missä on maininta saksilaisten ruhtinaiden verotuslinnoituksista?

  Sekä perustietoa kulttuurijohtajien ja lääkäreiden eli shamaanien teloituksista?

  Jokainen, joka ei suostunut kastettavaksi, tapettiin miekalla, tulella tai kylmällä maakellarisellillä.

  Toinen vaihe irlantilaisten jälkeen oli saksilaisten kirkkoruhtinaiden linnoitukset Suomessa. Ja raskas, katkera verotus. Jota ruotsalaiset alkoivat himoita.

  Tämä ohjelmasarja on naurettavan lapsellinen ruotsalaisten ohuiden kirkkolegendojen sentimentaalista ihailua: järkyttävä moralistinen "piispa Henrikin" legendan itsesäälinomainen paisuttelu on vain todellisen historian torjumista; kolonisaation motiiveja, kieltolakeja, elinkeinojen kieltämistä, maavarkauksia ja muita valloituksen muotoja ei tässä tuoda lainkaan esille. "Puhumattakaan ruotsalaisten toimeenpanemasta kansanmurhasta 1230-luvulla Hämeessä ja myöhemmin Karjalassa ".

  Verotus oli niin helvetillistä keskiaikaisessa Suomessa että Turun tuomiokirkon katto oli kultalaatoilla peitetty. 


  Tämä kultainen katto oli tärkein syy kuninkaan "uskonpuhdistukseen" kirkoissa. On todella kumma että historioitsijat eivät puhu tästä katosta - tai ei sittenkään: silloin jouduttaisiin pohtimaan sitä verotuksen ja turhamaisuuden määrää, mitä Turun eliitti Suomessa harjoitti.

  Keskiajalla Euroopassa suurin kuolleisuusprosentti oli juuri julmassa Turussa. Rajoittamaton Elitismi, Turun tauti.   YLE:n Sarjassa myös väitettiin, taas kerran, että Viipurin perustivat ruotsalaiset mikä on täyttä sontaa.

  Ruotsista on löydetty riimukivi jossa surraan Kyreliassa (Karjalassa) kaatunutta viikinkipäällikköä, joka kuoli karjalaisia vastaan käydyssä taistelussa.


  Ahvenanmaan kohdalta rannikolta on löydetty ensimmäinen kirkollinen hautausmaa. Yht’äkkiä kaikki seudun ihmiset haudattin tälle hautausmaalle mikä kertoo väkivaltaisesta ja pakotetusta käännyttämisestä. Ei vapaahetoisesta kristinuskosta.

  Suomalaisen eliitin käännytys onnistui lopulta seuraavalla tempulla: kukaan muu ei saanut käydä kauppaa Euroopassa muuta kuin "kristityt", kastetut.  Seuraava vaihe oli ovela.  Kaikki kirkot oli nimetty 1400-luvulle saakka Marian-kirkoiksi.


  Miksi? Koska pappien käännytyksen ja uhkailun (kirkot täynnä helvettikuvia) kohteena olivat vain naiset, jotta lapset saataisiin kastettua. Kohta koko Länsi-Suomi oli kastettu.

  Tässä ohjelmassa puhutaan ruotsalaisten tekemistä Novgorodin "hävitysretkistä" vaikka kyse oli nopeista ryöstöretkistä ja nopeasta paosta hälytyksen alla. Novgorod, Kiova ja Moskova ovat suomalaisten perustamia. Kysykää kokoeneilta historian tutkijoilta kuina tästä on kirjoitettu varhaisimmissa historiankirjoituksissa.  Kaikki uskonnollinen käännyttäminen on palvellut taloudellista halua ja himoa.

  Paavin Aleksanteri IIIs bullasta puhuttaessa ei kerrota, että paavi antaa ensimmäisen kerran Vatikaanin historiassa käytännössä luvan teloittaa kastettuja ihmisiä ilman paavillista tutkintaa. Aikaisemmin paavin ruhtinaat olivat tietysti teloittaneet kristittyjä ilman tutkintaa mutta ilman paavin lupaa.

  Ruotsalaisten valloitussodasta Suomeen tutkija Tuomas Heikkilä yhä puhuu "retkenä".

     Retki? Leppoisa, helppo?

  Tutkijan mukaan kuninkaan lupakirjoilla tulleet ruotsalaiset eivät ottaneet maata suomalaisilta vaan asuttivat alueita, joita suomalaiset eivät käyttäneet. Tämä on jo hysteerisen naurettavaa. Todella sekava mainoselokuva suomenruotsalaisten maailmankuvasta.

  Kansallismuseossa on Vatikaanin lähetystön komeat hopeavitjat vuodelta 1000-1050. Suomalaiset ovat siis tappaneet lähetystön ja kaivaneet Vatikaanin taikakalut maahan sillä magiaesineitä ei voinut kierrättää uskomusten mukaan - vitjoissa on pyhimysten luurasioita.   "Kymenlaaksosta Kannakselle on kaivettu esiin hautuumaita 700-1300 luvuilta.
  Ja kas kummaa, ne ovat (idän) kristillisen perinteen mukaan rakennettuja. Euran hautalöydöille, mitkä ovat rikkaampia ja kehittyneempiä esineistöltään, kuin mikään pohjoismaala..."

  "Novgorodin vaikutuspiirissä ollut Karjala ja Vatjanmaa sekä Inkeri olivat olemassa korkeakulttuurina kauan ennen kuin Ruotsista oli tietoakaan. Minäkin olen vatjalais-karjalaisten jälkeläinen, kuten sadat tuhannet nykysuomalaiset". V.H.


  "Missään (svekomaniassa) ei ole annettu selitystä siitä, mikseivät "viikingit" valloittaneet Suomea, vaikka ryöstivät ja alistivat koko muuta Pohjois- ja Keski-Eurooppaa. Asiaa valaissee norjalais-tanskalainen kronikka "Häpeällinen retki Hämeeseen". Viikinkien 60 aluksen laivasto poltettiin, kolmasosa tapettiin, kolmasosa otettiin orjiksi ja loput pakenivat". - V. Hiiri


  Norja, Englanti, Ranska, kaikki mainitsevat suomalaiset sukujuuret kuninkaille.

  "Norjalaiset kertovat historianopetuksessa, että Norjan perustivat suomalaiskuninkaiden pojat Norr ja Torr. Tästä on useampi germaanikronikka ja skandisaaga, joiden sisältöjä käytetään muualla Skandinaviassa ja Saksassa historiallisina lähteinä, muttei Suomessa. Miksiköhän?" V. Hiiri


  Raskas verotus ja kirkon sylkäisemät syntilistat, kirotut lait (metsastys ja siis lihan syönti oli kielletty tavallisilta suomalaisilta) ja verot ovat tehneet tästä kansasta katkeran ja sisäänpäinkääntyneen.  VIII


  Ruotsalaisille ainakin on aivan selvää että kysymys suomalaisista on kysymys todella erilaisesta mentaliteetista ja kulttuurista.

  Ongelmanratkaisutavat ovat erilaisia.

  Sisukkuus on selvästi erilaista "yksilön kunniana".

  On triviaalin typerää luulla, että suomenruotsalaisten säätiöiden rahoittamat "dokumentit" olisivat millään tavalla tekemisissä historiantutkimuksen ja suomalaisen pitkän historian kanssa. Meillä on paljon pidempi historia kuin ruotsalaisilla. Suomen kieli on originalai ja aito kieli kun taas ruotsi on kömpleö sekoitelma neljää eri kielijuurta.  Tätä ei peruskoulussa opeteta:  Ruotsin kolonisaatioprojekti pysähtyi aivan viime hetkellä kun kuningas oli allekirjoittanut asetuksen, jolla Suomen kieli kiellettiin julkisena kielenä koko Ruotsin alueella mutta Suomen sota ja Tsaarin vapauksia antava valta vapautti Suomen aivan uudenlaiseen kulttuuri- ja kauppakehitykseen.  Se, että itsenäinen Suomi aloitti Ruotsin sosialistisen kapitalismin matkimisen eli hyvinvointivaltion rakentamisen 1964 ja varsinkin 1970-luvulla oli suomalaisten oma poliititnen valinta uudesta valtiomuodosta. Siitä ei voi vetää mitään perusteluja 900-vuotisen kolonisaatiohistorian ylistämiseksi.

  Vanhat skandinaaviset saagat ovat historiallisina lähteinä hyvin kiisteltyjä, mutta suurin osa yleisestä ”viikinkejä” koskevasta mielikuvastakin on peräisin juuri saaga-tarinoista. Siksi onkin kiinnostavaa tietää, mitä ne kertovat Suomesta ja suomalaisista.

  Tämä kappale on tehty vanhasta suomen kielen tuohikirjeestä,

  joka on kirjoitettu kyrillisin kirjaimin:
  Hexvessel - A Letter In Birch Bark, from the album No Holier Temple Released September 7th 2012 via Svart Records Music and lyrics by Mat McNerne...


  IX


       I Jälkikirjoitus


  Molemmat YLE:n  sarjat ovat selvästi ruotsalaista nationalismia - suomenruotsalaisten mielikuvituksena.

  On aivan eri asia ihailla rationaalisesti nykyisen Ruotsin talouspolitiikkaa, sosiaalipolitiikka ja keskustelukulttuuria - sillä ei ole kuitenkaan mitään yhteyttä Suomen kolonisaation romantisoinnille.

  Ironisinta tässä suomenruotsalaisten Ruotsin vallan ajan palvonnassa on se, että ruotsalaiset eivät tiedä suomenruotsalaisten olemassaolosta - ja ideologisesti eivät ruotsalaiset haluakaan tietää varsinkin aktiivisen median aiheen ohittamisen takia - sillä he haluavat unohtaa Ruotsin verisen imperialismin, aatelisten epädemokraattisen despotismin ja yliuskonnollisen luokkayhteiskunnan ajan. Aktiivisesti.

  Imperialistista aikakautta ylittävää nationalismia suomenruotsalaisten haaveversiona ja illuusiona ruotsalaisesta universaalista nationalismista, "hyvästä rasismista" länsimaisuutena,  Suomen täytyy tässä konseptissa ja valtapelissä alistua "ruotsalaiselle nationalismille" ja tämän "ruotsalaisen nationalismin" suomenruotsalaisten etuoikeuksille hyvin kiitollisena ja kieltää oma identiteettinsä ja Ruotsin negatiiviset vaikutukset Suomen synkeässä historiassa.

  Olen ollut kahdessa tilanteessa, jossa suomenruotsalainent toimittaja on yrittänyt puhua kovin kömpelöä mutta "aitoa" suomenruotsiaan ruotsalaiselle ja ruotsalainen vieras on vain kylmästi puhunut englantia - vahvana vinkkinä toimittajalle että lopeta tuo ruotsin kielen raiskaaminen.
  X

  Vielä historiasta

  kun puhutaan vaikutteista ja Ruotsista vain yhtenä vaikutteiden antajana ja vallan ottajana niin - monivaiheinen historia, suomenkieli on suuri kysymys monelle historian tuntijalle.

  Kannattaa kuitenkin kysyä, miksi suomenkieli olisi Suomessa levinnyt myös länsi-Suomeen vasta myöhään kun samalla muut kielet levisivät vahvasti kauppakielinä mm v 500 Ruotsia kohden? Mikä muu kieli Ruotsissa olisi ollut, kuin suomenkieli jos Ruotsissa oli vielä 1500-luvulla tuhat alkupeäristä kylää suomenkielisinä? Suomenkieli on laajimpia sanastoja ja monimutkaisin kielioppi, hyvin erilainen kieli: se kertoo vanhasta ja laajasta kulttuurista.
   

  " Ei pidä sekoittaa käsitettä Suomi nykypäivänä ja suomenniemi satoja ja tuhansia vuosia sitten. Itä-Suomi ei ole ollut samanlaisessa a)kansojen b)historian c)alistuksen jatkumossa, kuin Länsi-Suomi:

  Kalmarin unioni oli Pohjoismaiden valtioliitto vuosina 1397–1523 ja Tanska oli pomona. Vanha-Suomi on Viipurin kuvernementin alue, joka siirtyi myöh. Ruotsilta Venäjän valtaan vuosina 1721 (laajennettiin 1743). Yhdistettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1812. mikä puolestaan oli Venäjän keisarikunnan autonominen osa vuosina 1809–1917.

  Siis Tanska ja Venäjä pitivät nykyistä Kymenlaaksoa sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalaa (ja menetettyjä Viipurin- ja Käkisalmen lääniä) hallinnassaan - 322 vuotta - .

  Alueella oli hallintokielenä ensin tanska ja saksa.

  Läänien pääkaupungeista, Viipurista ja Sortavalasta, oltiin suoraan Köpikseen virkayhteydessä. Myöhemmin hallintokieli oli myös venäjä ja Suurruhtinaskunnassa näiden rinnalle tuli ruotsi silloin, kun virkamies ei osannut edellisiä. Hallintokulttuuri tuli ruotsista, koska sen hoitivat kirkko ja sen luterilaiset papit. Sen ajan ulkostamista.

  Ruotsin keskiajalla kehittynyt kuningaskunta liitti 1200-luvun keskivaiheilla Länsi-Suomen ja noin vuoteen 1300 mennessä osan Karjalaa osaksi itseään. Ruotsin alla Vanhan-Suomen alueet (ja virkakielenä myös ruotsi) oli siis joko

  - 295 tai 395 vuotta -- ( 1200/1300-1397 ja 1523-1721).

  Joten väitteet, että (koko) Suomi on historiallisesti kuulunut 800 vuotta kiinteästi Ruotsiin on puppua.

  Historiallisista syistä voisi myös vaatia toiseksi "kotimaiseksi" ainakin Itä-Suomeen tanskaa, venäjää ja saksaa, tai mksei saamea, jota on tiettävästi puhuttu Suomen alueella jo 5000 eKr (myös koko Ruotsin alueella). Ehkä otamme mukaan myös vatjan ja sen nykymurteen (itä)karjalan (livvi), jota on Vanhan-Suomen alueella on puhuttu ainakin 500 jKr lähtien.

  Ainakin minun esi-isani Rusien hovissa pajareina heiluessaan Starja -Ladogassa ja Novgorodissa puhuivat vatjaa ja venättä, saksaa ja ranskaa. Ruotsi oli viholliskieli."    - V. Hiiri
  XI


  Alla on lainaus ruotsalaisen käräjäoikeuden pöytäkirjasta 1600 luvulta. Ruotsalaisen virkavallan edustajat näkivät siis suuren eron suomalaisten ja ruotsalaisten välillä. Savolaiset eivät olleet heistä "ruotsalaisia":  " - Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia,   käydä kirkossa, käräjillä ja kokouksissa ja kaikin tavoin olla esivallalle kuuliainen ja tottelevainen pappisviranomaisille sekä hurskas ja lempeä ruotsalaisille, samaten kuin maan ja valtakunnan muut asukkaat,   sen koti on poltettava, talonkirja tehtävä mitättömäksi ja on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto."  ::


     XII
  Käsittämättömintä "Suomi on ruotsalainen" historianväärennyssarjassa on se käsitys, että Ruotsi olisi ollut johdonmukainen ja esimerkillinen kulttuurikehityksessään ja sivistyksessään demokratiaksi ja hyvinvointivaltioksi.


  Ruotsihan oli vielä 1970-luvulla äärimmäisen avoimen rasistinen maa siirtotyöläisiä kohtaan, kuten suomalaisiakin kohtaan. 

  Ruotsalaiset tiesivät avoimesti että b-luokan kansalaiset oli hankittu -b-luokan paskatöihin.
  Suomalaisille lapsille järjestettiin koulu usein vain haisevissa kellareissa eikä heitä päästetty oikean koulun luokkiin tai edes aitoruotsalaisten urheilukentälle monilla paikkakunnilla.

  Yhä vieläkin ruotsalaiset valehtelevat itselleen historiakeskusteluissa ja kouluopetuksessa kiinteästä yhteistyöstään natsi-Saksan kanssa. Mistään julkisesta historiankirjasta ei löydy, paljonko Ruotsi rikastui sodasta ja natsien teknologisen kehityksen tukemisesta.

  Ja kuinka paljon tuhoamisleireiltä ihmisten suusta kiskottua kultaa ja varallisuutta Ruotsissa vielä on puolalaisten, mustalaisten , humanistien, venäläisten ja juutalaisten tuhoamisesta - ja kuinka ruotsalaiset tiesivät tämän Saksan maksukyvykkyyden taustat. Myös Puolan valtion ryöstetystä kultavarannosta suurin osa vietiin Ruotsiin.
  Ja Ruotsi tiesi tämän.

  Suomenruotsalaiset eivät ole koskaan vaatineet suomalaisille äidinkielen mukaista opetusta Ruotsissa - mutta täällä siitä ollaan itsekkään hysteerisesti vaatimassa koko Suomea opettelemaan suomenruotsia.


  Toisen kerroksen lauluja

  Katsokaa ihmeessä elokuva Ruotsin henkisestä tilasta
  - DVD:ltä tai muuten netistä:
  Jatkuva kolonisaatio 

  Mm. Carl Haglund on Ruotsin puolustusministerin Karin Enströmin hyvä ystävä. Salaiset sopimukset  voi nyt tuhota Suomen, tämä Nato-hysteria ja "isäntämaasopimuksen runnominen, jota valtamedia pumpaa suomalaisille. Olemme syvällä kusessa ruotsalaisten 1000-vuotta vanhan Venäjävihan kanssa.


  Uusia kirjoja - paljon mielenkiintoista mutta osittain yhä vajaata ja varovaista eikä ota huomioon totaalisen ainutlaatuisten löytöjen ja museoviraston torjumien löytöjen (kartoittamattamattomat sekä tuhotut jatulintarhat ja muut pronssikautiset jäljet ja tuhotut muurit)  laajuutta ja  painavuutta kulttuuriteorioissa:

  "Vaiettu muinaisuus on läpikattava teos maamme muinaishistoriasta, joka ei jätä lukijaansa kylmäksi. Kirja kritisoi monia vallitsevia näkemyksiä, se kyseenalaistaa niin jääkauden kuin Suomeen tehdyt ristiretketkin, mutta esittelee myös entuudestaan tuntemattomia kokonaisia muinaismuistotyyppejä, joita on tähän asti pidetty luonnonoikkuina.
  Vaiettu muinaisuus ei ole arkeologiaa vaan antropologiaa. Se marssittaa Suomesta esiin liudan muinaisia kulttuureja jotka työstivät kuppikiviä, tekivät kalliomaalauksia tai jatulintarhoja, ja tutkii kunkin muinaismuistotyypin ympärillä vallinnutta kulttuuria ja aikakautta. Näin muodostuu kuva omista juuristamme.

      http://www.salakirjat.net/product/239/vaiettu-muinaisuus  Suomalaisilla on muutakin yhteyksiä Pohjois-Ameriakn intiaaneihin kuin samoja harvinaisia geenejä


  • " Suomalaiset talonpojat ovat vanhastaan kasvattaneet hiuksensa pitkiksi ja antaneet niiden riippua valtoimenaan. Tapa ei miellyttänyt kirkkoa, jonka mielestä pitkät hiukset olivat miehelle häpeäksi. Niskoittelevia pitkätukkia tuomittiin muun muassa jalkapuuhun. Orivedellä vuonna 1662 piispa Terseruksen kerrotaan paheksuneen »metsäryövärin» näköisiä pitkähiuksisia paikallisia. Kuitenkin vasta uusien hiusmuotien rantautuminen Suomeen 1800-luvun alussa sai aikaan merkittäviä muutoksia rahvaan ulkoasussa. Lasten hiuksiin on liitetty omia erityisiä tapoja ja uskomuksia. Pohjanmaalla tunnettiin tapa, että lapsen hiuksia tai kynsiä ei leikattu ennen kuin lapsi oppi puhumaan. Hämeessä ei leikattu lasten - erityisesti tyttöjen - syntymähiuksia lainkaan. Samantapaisia uskomuksia tavataan myös muilla suomensukuisilla kansoilla. Udmurteilla lapsen ensimmäinen hiustenleikkuu on ollut perinteisesti merkittävä ja juhlistettu tapahtuma, jota varten kutsuttiin vieraita taloon. Perhe antoi lapsen hiusten leikkaamisen kunniatehtäväksi sellaiselle ihmiselle, josta toivottiin elinikäistä ystävää.. "
  • Vaikea ymmärtää, että pörssiyhtiöiden megatuho Talvivaarassa ei ole saanut suomalaisia vieläkään heräämään konkreettisen luonnon lopullisesta tuhosta ja uusliberalismin etenemisen totaalisesta vallankaappauksesta pohjoismaista mallia vastaan.

  Muruja ruotsalaisten tuhoamista historiankirjoituksista


   

  .

  8 kommenttia:

  Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

  Joulusaarna geenitutkimuksen tuloksista:
  Maailman yhteinäisimmän geenikannan kansa, suomalaiset.

  Ihmisen ihmiskuva on jäykkä, jos luulee, että historia ei ole poliittista.

  Historian hallinta on aina poliittista.

  Ideologinen leima on selvä oikeiston ja valtamedian diskurssissa suomalaisista:

  Suomalaisten on alistuttava suuremmalle "eurooppalaiselle kulttuurile" koska suomalaiset ovat jämäkansa ja niskuroiva kansa; "suomalaiset eivät ole erikoinen kansa" ja siten ruotsalainen kolonisaatio ja pakkosivistys on perusteltua ja "moraalisesti hyväksyttävä". Ja jatkuvaa eliitin eurokiiman perusteluna. Alistumista esitetään suomalaisten jalostamisena "eurokuntoon" ja Natoon.

  Maailmankuvan muuttaminen tekea kipeää ja siksi ihmiset pitäytyvät valheissa koska tekee kipeää tunnustaa että on uskonut tuhannen vuoden ajan kudottua valhetta, jonka taustalla on jopa paavi ja Vatikaanin inkvisitio Vatikaanille uskollisten itse itsensä korottaneiden ruotsalaisten ryöstöruhtinaien korottamiseksi.

  Tässä on yksi kirjoitus, joka ymmärtää jotakin uudesta tutkimuksesta vaikka takertuukin vanhoihin malleihin vaikka tulokset ja faktat eivät ole vanhojen mallien takana.

  Jotakin jo tunnustetaan päivä päivältä vaikka se tekee naurettavaksi eliitin satojen vuosien toiminnan motivoinnin ruotsalaisilla rotuopeila.

  -- " Itäsuomalaiset ovat länsisuomalaisten "takana" sekä ruotsalaisiin että venäläisiin nähden – FST-arvo on molempiin noin 70. Itäsuomalaiset eivät siis ole sekoittuneet venäläisten kanssa, vaikka maantieteellisin perustein voisi kuvitella toisin. "

  Mitä johtopäätöksiä tästä pitäisi vetää? Suomalaisten kulttuuri ja identiteeti on erittäin vanha ja jäsentnyt, jotta kans voi olla 10000 vuoden linjassa oma geneettinen linjansa.

  Vastaavaa kulttuuria maailmassa ei ole.

  Suomalaiset ovat myös kulttuuri eivätkä geenimassa kuten kouluissa meille väitetään kun sanotaan että "suomi on ruotsalainen", vain ruotsalaisilta "kulttuuria" saanut genimössö.

  Museovirasto väärentää suomalaista historiaa jättämällä tukimatta aitoa kulttuurihistoriaa, mm. Käkisalmen ympäristöä.

  Eristyksissä eläneet ovat eri asia genettisessä hermeettisyydessään: suomalaiset ovat olleet kauppakansaa ja silti geneettinen linja on Euroopan selkein ja pisin.

  Tästä ei tarvitse vetää mitään rasistisia johtopäätöksiä tämä on vain todiste omasta vahvasta ja hyvin edistyneestä korkeakulttuurista.

  Maailman selkein mutta monitahoisin kieli on myös todiste ainutlaatuisesta kulttuurista.

  On turha tuomita suomalaisten tyytyväisyyttä suomalaiseen kulttuuriin tuhansien vuosien ajan ja pelätä tätä tulkintaa "nationalistisena", "äärioikeistolaisena".

  Arkeologian huomattavia löytöjä ei oteta samalla kokonaisuuden johtopäätöksissä huomioon kuinka merkittävä kansa suomalaiset ovat olleet, euroopalaisen sivistyksen ja kehityksen vanhin taustavoima.


  * Uutta tutkimusta esittelevä kirjoitus (vaikkakin joiltakin mielikuviltaan kiinni vanhassa suomikuvassa ilman johtopäätöksien vaaatimaa dekonstruktiota suomalaisesta kulttuurista skandinaavikulttuurien ja jopa germaanisten taustalla):

  http://jaska.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/137064-suomalaisten-alkupera

  Pantalone kirjoitti...

  Sydämelliset kiitokset upeasta kirjoitussarjasta!
  Minun ajatukseni suomesta jättiläisten maana on tällainen: Suomalainen aseteknologia kehitti onton, putkikeihään. Sen keveys ja vakaus mahdollisti keihään koon moninkertaistamisen niihin lepattaviin riukukeihäisiin nähden. Rakenteensa ansiosta se luonnollisesti myös oli tappava ja tarkka pitkänkin matkan päästä.
  Uudempi paleontologinen tutkimus tulee uskoakseni asettamaan suomalaisten alkuperän uudelleen mietittäväksi. Kiinalaiset (ja muitakin) on tullut käsitykseen, että planeetalla vaikutti samanaikaisesti useita nykyihmisen edeltäjiä. Kiinalaiset ovat satavarmoja siitä, etteivät polveudu afrikan alkuihmisestä, vaan kiinan alueella hengailleesta maludongin ihmisestä. Mekin saatamme polveutua siitä. Muu eurooppa rymysi eurooppaan afrikasta ja me vaelsimme sivistyneesti mammuttien jalanjäljissä siperian halki kiinasta. Miksei niinkin.

  Pantalone kirjoitti...
  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
  Unknown kirjoitti...

  Hei Arhi!
  Onko sinulla minkäänlaisia lähteitä väitöksillesi Käkisalmesta löydetyille 8000-vuotta vanhoille rakennelmille, läheltä löytyneelle "maailman vanhimmalle rautaveitselle", "maailman vanhimmale olutmäskille", 1000-vuotta vanhalle suomesta löytyneelle Buddha patsaalle, Eurasta löytyneille Saksalaisille ritarisormuksille, "Suomen valloituksen alkamisesta Vatikaanin irlantilaisten sotilasmunkkien hyökkäyksillä v. 900" , saksilaisten kirkkoruhtinaiden linnoituksista Suomessa tai sille että kiinan vaaleat muumiot ovat N-haploryhmää?

  Vaikka kuinka googlaan ja kääntelen sanoja, niin kaikki hakutulokset vievät vain sinun kirjoituksiisi.
  Olen erittäin kiinnostunut Suomen esi-kristillisestä historiasta ja nämä väitteet ovat lähes uskomattomia.
  Varsinkin lähteettöminä.

  Martti kirjoitti...

  Ruotsin tulisi palauttaa Uumajan lähellä olevalta Bydgen rajakivesta pohjoiseen länsipohjan alueet takaisin historialliseen Pohjanmaahan, mitkä kuuluivat sille muinaisen Kainuun ajoista alkaen.

  Ratkaiseva isku kainulaisten riippumattomuudelle oli joutuminen keskelle Ruotsin ja Novgorodin välistä geopoliittista kamppailua, ja rajalinjat vedettiin kainulaisten maitten halki, kuten Pähkinäsaaren rauhassa 1323. Ruotsin kruunu ja kirkko halusivat liittää Pohjan alueet valtakuntaansa kilvassa Novgorodia vastaan, ja keino oli ruotsalaisten uudisasutus. Muinainen Kainuu oli täten jaettu kolmeen osaan: Ruotsin Länsipohja, Novgorodin Pohjanranta/Kainuunranta, ja alue etelään Pyhäjoesta, Eteläpohjanmaa ja Satakunta.

  Nuijasota 1597 oli kainuulaisten viimeinen voimanponnistus itsenäisyydestä. Se on kerrottu olleen Suomen ensimmäinen sisällisota, mutta sitä se ei ollut. Kyse oli muinaisen Kainuun jäljelle jääneiden alueiden hallinnasta, itsenäisyydestä. Kainuu alueena menetti historiallisen yhteytensä Ruotsin puolella ja Kainuu tuli käsitteenä tarkoittamaan vain alueita etelään tästä rajasta, eli Suomen historiallista Pohjanmaata. Varsinainen "Suomi" oli Turunlinnan ympärillä ja joka nykyisinkin puhekielessä on Varsinais-Suomea.

  Kuvaavaa on että Fleming perusti Kyrön skanssin linnoituksen Karvialle, silloisen Kyrönjoen, nykyisen Karvianjoen latvaan, peläten kainuulaisten hyökkäävän sitä kautta silloiseen Suomeen. Yhteydet muinaisesta Kainuusta Kainuunmeren (Pohjanlahden) yli ja ympäri Ruotsin ja Norjan puolelle olivat 1500-luvulla paljon vilkkaammat kuin Sisä-Suomen suuntaan yli harvaan asutun ja vaikeakulkuisen maanselän.

  Itse asiassa Pohjanmaa katsottiin vielä 1500-luvulla Norrlannin itäiseksi osaksi ja siten se oli osa Ruotsiksi kutsuttua aluetta. Selkeästi suomalaiseksi maakunnaksi Pohjanmaa alettiin mieltää vasta 1600-luvulla, kun eteläinen Ruotsi liitti Norlannin itseensä. Siten 1500-luvun valtakunnanpolitiikalla saattoi olla nuijasodan synnyssä suurempi rooli kuin minkään muun nykyisen kansallisvaltio-Suomen alueella tapahtuneen talonpoikaislevottomuuden kohdalla.

  Wiikin mukaan saamelaisista miehistä enemmistö on "Iivareita". Heillä on noin pari prosenttia sitä vähemmän kuin Etelä-Pohjalaisissa miehissä. Suurin Iivarien keskittymä on Satakunnassa ja Kalannista muinaisen Kainuun rajat alkoi, muuttuen tuhatluvulla Suurkyröksi ja Pyhäjoen tullessa 1300-luvulla Pähkinänsaaren rajalinjaksi, Novgorodin eli seitsemän kymin Karjalaksi. Huvittavaa on se, että rajakivenä Suomen puolella oleva Hanhikivi, on nykyisin Novgorodin perillisen Venäjän rakennustyömaa. Ruotsin puolella rajalinja jatkui Norjan puolelle parikymmentä kilometriä pohjoisessa olevalta Bydgenkiveltä.

  Lopullisesti kainuulaisten aika päättyi Täyssinän rauhansopimukseen ja sen jälkeiseen nuijasotaan, jossa Ruotsi ja Venäjä vetivät rajalinjan Suomenlahdelta jäämerelle. Suomen puolen vielä "itsenäiset" alueet joutuivat alistumaan varsinaisen Suomen levittäytyessä pohjoiseen.

  Prof. Heikki Ylikangas mainitsee plogissaan Nuijasodan syyt, josta piti esitelmän elokuussa 2014 Ilmajoella että Hämäläiset talonpojat ilmoittivat joulukuun lopulla 1596 Olavinlinnan päällikölle Gödick Flinkelle näin: - Jos kainuulaiset tahtovat nostaa kapinaan heidätkin, ei heillä hämäläisillä olisi mitään sitä vastaan, koska heillä ei ole mitään muuta kuin nälkä ja kuolema ovella".

  Ruotsin kuninkaaksi pyrkivä Kaarle herttua poistui Suomesta tyytyväisenä miehenä 1599 syksyllä, mestattuaan huomattavan joukon valtaa pitäviä Suomen aatelisia. Kuningas Sigismundin kuoltua, Kaarle herttua julisti itsensä v. 1607 Ruotsin ja Kainuun (Kvenland) kuninkaaksi.

  Lähde: http://finnpro2001.blogspot.fi/

  Mietiskelijä kirjoitti...

  Sille, että Suomi olisi ollut kehittynyt yhteiskunta Rooman aikana, pitäisi löytyä myös luonnontieteellisiä todisteita. Ja niitähän kyllä löytyy.
  1. 250 eaa - 400 jaa vallitsi ilmastossa Rooman lämmin kausi. Vuoden 500 tienoilla oli kylmä kausi, mutta se meni nopeasti ohitse ja lämpötilat kohosivat jälleen. Vuoden 1000 paikkeilla alkoi pieneksi jääkaudeksi sanottu aikakausi. http://www.dandebat.dk/images/1613p.jpg
  2. Suomen joet ja järvet antoivat lohta ravinnoksi riittävät määrät. Jostain luin, että suomalaiset söivät nykytutkimusten mukaan (silti varmaan totta!) noin kilon lohta päivässä. Tämä takasi runsaan D-vitamiinin saannin ja pohjoisen pimeinäkin vuoden aikoina kansa pysyi terveenä.
  Siten fyysiset olot kulttuurin kehittymiselle olivat mitä parhaimmat.

  Vuonna 1000 alkanut pikku jääkausi oli varmasti kova koettelemus ja heikensi kulttuuria. Katolinen kirkko oli vahvoilla ja halusi lisää valtaa. Katolisen kirkon tukemat ruotsalaiset hyökkäsivät, eivätkä suinkaan tuoneet sivistystä vaan tuhosivat suomalaisen kulttuurin 600 vuodeksi. Venäjän valloitettua Suomen 1808 ja antaessa Suomelle suuriruhtinaskunnan arvon ja rajoitetun itsenäisyyden (tsaari hyväksyi hallinnon päätökset) suomen kulttuuri hyppäsi jälleen huimaan nousuun. Itsenäisyys taisi olla suurempi kuin nyt on. Harmillista, että Venäjän, joka tahtoi suomalaisten irtautuvan täysin Ruotsin vallasta, ja ruotsia kannattavien suomalaisten välille syntyi ristiriitoja ja alkoi venäläistämisen aika.

  Roman warming on tietenkin ilmastonmuutoksen johdosta kyseenalaistettu. Se on ikävä uhka hiilidioksidipäästöjen aiheuttaman ilmastonmuutoksen todellisuudelle. Ilmastonmuutos uhkaa myös Suomen tuhoa. Aurinkotutkijoiden mukaan 2050 on jälleen pikku jääkausi. Kun suomaiset nyt tuhoavat hiilivoimalansa, ei energian tarvetta pystytä tyydyttämään metsistä saatavalla energialla. Jos Maunderin minimin kaltainen kylmä kausi voi alkaa, jolloin myös sadot Suomessa tuhoutuvat 1850 luvun tapaan, olemme ulkomaisen ruoka-avun tarpeessa.

  Mietiskelijä kirjoitti...
  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
  Bon kirjoitti...

  Kiitos, kiitos ja vielä kerran suuret kiitokset tästä huikeasta määrästä arvokasta dataa mitä olet kerännyt blogiisi!
  Ei jätä todellakaan kylmäksi.
  Ei ole mitään muuta huomautettavaa paitsi, että jos katso kännykällä blogiasi niin jotkut tekstit ja kuvat ovat sekaisin, että kannattaa valita oikeasta yläkulmasta "Tietokonesivusto" -näkymävalinta.
  Ja että tekstejä voisi hieman "järjestellä", joissain kohdissa tuppaa aihe loppumaan ja seuraava aihe alkaa heti alla.
  Vaikka se ei niin tärkeää olekaan, sattuu vaan särähtämään omaan silmääni. Näistä tiedoista voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan, ja tämän kirjan ehdottomasti Suomen kansan pitäisi lukea!