maanantaina, tammikuuta 21, 2013

Helsingin vapaamuurarit


         2013

Miksi vapaamuurarit kieltävät olevansa salaliitto tai salainen järjestö mutta jäsenistö on taas salattu?

Miten rekisteröity yhdistys voi olla salainen jäsentensä nimien suhteen? Miksi ovat rekisteröineet yhdistyksen vaikka laki ei salli ja vaikka haluava salata jäsenensä?


Kaksi suurinta filosofista ja käytännön kysymystä:
1)Onko se uskonto?
2) Onko se salaseura?

Tuomari ja syyttäjä saavat oikeuslaitoksen mukaan kuulua vapaamuurareihin syytetyn, lautamiehien ja puolustuksen tietämättä.

Useimmat VM rituualit keskittyvät symbolisesti alistumiseen, kostoon ja tuomion hyväksymiseen valan/ "veljeskuntamoraalin" rikkomisesta. Naisilla ei ole vapaamuurari-sielua nähdä vapaamuurarijumalan suuria universaaleja tekoja ja tarkoituksia.
Vaikuttaa siltä, että nykyinen suomalainen versio velikytky-kerhona on etääntynyt kauas valistuksen ajatuksista ja tehtävistä, varsinkin Turussa ja pohjoisempana Suomea.    Mikä sitten on motiivi salaisille listoille  - jos tämä on vain "harmiton pikkupoikamainen kerho"?  Kun tämä on kuitenkin valinnut olevansa julkinen rekisteröity yhdistys

Käsittääkseni rekisteröidyn yhdistyksen täytyy julkaista jäsenlistansa? Tietääkö joku asianajaja? Kolmas kysymys 
  •  Minkälaisia ihmisiä kiinnostaa rituaalit, joissa vakuutellaan alistumista ja puhutaan toistuvasti veljeskostosta pettureille? Vapaamuurarit ilmaisevat olevansa valataosin kirkon jäseniä mutta Jeesus ei tosiaankaan opettanut kostoa keskeiseksi rituaaliksi.

HYVÄT VELJET MUURARIT
21.1. toimittaja Risto Vuorinen


 "Suomessa on noin 7000 vapaamuuraria. Heidän rituaaleistaan ja vaikutusvallastaan tiedetään yhä hyvin vähän. Vapaamuurareiden jäsenkunnassa on runsaasti poliittista, taloudellista ja yhteiskunnallista eliittiä, erityisesti rahoitusalan ja rakennusalan johtohahmoja.


Vapaamuurarit väittävät keskittyvänsä jäsentensä henkisen kehityksen ja hyväntekeväisyyden edistämiseen. He kieltävät muodostavansa salaseuroja, mutta eivät kerro julkisesti toiminnastaan ja rituaaleistaan.
Ylen 360-videolla pääset tutustumaan suomalaisten salaseurojen mystisiin temppeleihin ja symboleihin, joita ei aiemmin ole julkisesti juuri nähty.
YLE.FI


    2008


Kävimme vapaamuurarien loosissa, Suomen suurloosin toimipisteessä. Suomen suurloosin Helsingin Vapaamuurarit on vain miehille tarkoitettu järjestö, jonka päämääränä on henkinen kasvu ja kehitys salaisten rituaalien kautta. Vapaamuurarit harrastavat hyväntekeväisyyttä ulospäin näkyvänä toimintana.

Vapaamuurarien voidaan sanoa olevan olleen ensimmäinen ammattiliitto, työntekijöidensä tapaturma- ja eläkekassa, työn laatua tarkkaileva, ammattitaitoista työvoimaa välittävä toimisto ja työoloja valvova elin.

Vapaamuurarien
toiminnanjohtajalla on käsitys ja "perimätieto" siitä, että heidän rituaaleillaan on alkuperää jo muinaisen Egyptin faaraoiden rituaalikultista. Vapaamuurarien temppelitilan "alttarin" vasemmalla puolella on hiomaton kivikuutio. Tämä tarkoittaa kehittymätöntä sielua.

Oikealla puolella on hiottu kivi, joka symbolisoi henkisesti kehittynyttä sielua, joka on käynyt eri vihkimysvaiheet prosessina läpi. Toiminanjohtajan mukaan mm Trajanuksen portilla on nähtävissä samantyyppiset kivet. Myöskin jonkin faaraon sarkofagin yksi puoli on käsittelemätön, joka myös symbolisoi tätä samaa sielun kehittymisen välttämättömyyttä salaisen tiedon avulla. Maya-kuningas Pacalin muumion toisessa kädessä oli pallo ja toisessa kuutio.


Rituaalit ovat dramaturgisia symbolinäytelmiä, tietoon ja jäsenyten vihkiviä initiaatiorituaaleja, joiden juuret ovat kymmenien tuhansien vuosia vanhoissa heimorituaaleissa, ainakin hyvin samankaltaista toimintaa on arkaaisina vaiherituaaleina ja koetusrituaaleina nähtävissä vieläkin afrikkalaisissa initiaatiorituaaleissa. Niissä mm tunnustetaan vihittävan alemmuus ja voimattomuus, vihkijän voima (loosissa suurmestarin arvo), ylemmyys alemman tason vihittävien suhteen tiedon ja ymmärryksen antajana.

Heimo antaa vihittävälle elämän salaisuuden ja vihittävä saa arvonsa heimon kautta, jo aivan konkreettisesti eri arvoasteikkojen kautta. Arkaaisin ja yksioikoisin hierarkia on ollut ikäjaottelu kohtuullisen demokraattisena arvoasteikkona heimon jäsenille, jotka ovat olleet riittävän uskollisia heimon hyvinvoinnin huolehtimisessa.

Kehittyneitä mysteerikultteja ovat Demeterin Eleusiin mysteerit ja Isiksen kultit. Vihittävä uudelleensyntyi rituaalien kautta ja sai esim salaisen uuden nimen. "Sinä olet jumala" on vuosisataisten huhujen mukaan ollut Eleusiin mysteerin viimeinen initiaatiolause.

Suurloosin rituaalien aineistona ovat mm. legendat ja myytit. Rituaalit ovat nähtävästi koko ajan kehittyviä ja muuttuvia ja suurmestari soveltaa dramaturgiaa tarpeen ja vihittävän mukaan. Vapaamuurariuden (tiettävästi) korkein aste Suomen suurloosissa on "temppeliritarit", jolle tämän jäsenen täytyy maksaa taas lisäjäsenmaksu.


Vapaamuurarit ottavat jäsenikseen kenet tahansa tarkastuksen selvittävän, kahden jäsenen suositteleman, moraalisen, (käytännössä) yli 30-v. miehen, joka tunnustaa kaikkivaltiaan luoja-Jumalan olemassaolon, Vanhan Testamentin arvon ja kykenee maksamaan jäsenmaksua eikä ole tuomittu yli 6 kk vankeusrangaistukseen. Kuitenkin Suomessa vapaamuurareissa toimii vain pari duunaria ilman akateemista taustaa.

Euroopassa Vapaamuurareihin kuuluu niin kristittyjä, muslimeja kuin juutalaisia. Silloin "alttarilla" on Raamattu, Koraani ja Toora. Helsingissä on vain Raamattu (tai VT).

Silti vapaamuurarien symboliikassa on enimmäkseen kristillistä symboliikkaa, mm. kolminaisuus, kolmio ja ristisymbolit. Ylösnousemus oli jo Eleusiin kultissa. Suomessa on 160 loosia, yli 6000 jäsentä. Saksassa natsit estivät loosien toiminnan, koska vapaamuurarit eivät periaatteessa tunnusta diktaattoreita. Kuningashuoneisiin on kuitenkin Englannissa ja Ruotsissa hyvin lämpimät suhteet. Ruotsissa vapaamuurarit sulatettiin välittömästi aatelisjärjestelmän osaksi ruotsalaisen assimilaatiotaktiikan mukaisesti.

Vapaamuurarien synty muurarien veljeskuntalooshista on perustunut rakentamisen taidon "pre-tieteellisille", jaloille periaatteille: suunnittelu, hahmottaminen, järjestelmällisyys, taitojen jatkuva kehittäminen, kestävyys ja ylpeys laadusta tekijän nimen takeena. Jumalaa ihaillaan korkeimpana suunnittelijana ja näkymättömän järjestyksen herrana. Antautuminen Jumalalle on tärkeämpää kuin maallinen rakkaus.


Mielenkiintoisin anti vierailulla olikin se, että Suomen ev.lut. arkkipiispa Paarma on hyväksynyt Vapaamuurarien toiminnan myös papeille kelpaavaksi ajanvietteeksi - näin siis vapaamuurarit väittävät (arkkipiispa kielsi tänään suoraan hyväksyneensä järjestön tomintaa ja rituaaleja, vaikka salliikin ilman täsmennettyä mielipidettä pappien toiminnan järjestössä). Suomen suurloosi ei tunnusta myös naisia toimintaan ottavia looseja, joista yksi pieni toimii Suomessakin.

Vapaamuurarien museo on yleisölle auki tiistaisin klo 13-17 Kasarmikatu 16D. Kuvat temppelistä, jonne yleisöllä ei ole pääsyä.  - Kuvat Arhi Kuittinen, jälleenjulkaisu eri sivuilla ja printtaaminen kielletty.
Dokumentti vapaamuurariliikkeen perusajatuksista ja veljeskunnan päämääristä rikkaiden jäsenten organisaationa.

Kaikkea ei tarvitse ottaa tosissaan mutta kaikkea voi pohtia.

video

http://www.youtube.com/watch?v=x0rZSEAvDSY

  • Juri Lina - In the Shadow of Hermes (Full Movie) Under the Sign of the Scorpion
   .

7 kommenttia:

Luovuksissa kirjoitti...

Mielenkiintoinen kirjoitus. Onko tietoa kuka on alimman kuvan taiteilija? ...joskin teos vaikuttaa hieman simppeliltä.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Varmaan kopsattu jostain itävaltalaisesta 1910-luvun teoksesta. Näyttää tyylillisesti sieltäpäin olevan, enpä kysynyt taiteilijaa.

Anonyymi kirjoitti...

http://koti.phnet.fi/petripaavola/vapaamuurarit.html

Anonyymi kirjoitti...

Rappareilla ei kyllä ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa, joten tämä "Jumala", jota tulee kunnioittaa, ei muuten ole kristinuskon Jumala.

Surullisen vähän kritiikkiä tässä kirjoituksessa. Lähinnä tämä blogipäivitys vaikutti vapaamuurariuden mainospuheelta. Kaikki vaan liittymään lahkoon, josta kukaan ei tiedä loppujenlopuksi yhtään mitään!

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

MOT selvitti vapaamuurareiden salaisuuksia

:: MOT: Hyvät veljet muurarit - TV1

- Maanantai 21.1. klo 20:00

Suomessa on noin 7000 vapaamuuraria, joiden rituaaleista ja vaikutusvallasta tiedetään yhä hyvin vähän. Heidän joukossa on runsaasti poliittista, taloudellista ja yhteiskunnallista eliittiä.

Vapaamuurarit kieltävät muodostamasta salaseuroja, mutta he eivät kerro julkisesti toiminnastaan ja rituaaleistaan. Muurarien looseja on ympäri Suomea.

Vapaamuurarit kertovat olevansa tavallinen yhdistys, mutta sen jäsenluettelot ovat hankalasti saatavilla.

MOT-toimitus teki virallisen tietopyynnön Kansalliskirjastoon, jonne ne tulisi toimittaa. Viikkojen etsimisen jälkeen kirjastosta löytyi vain kymmenen vuotta vanhoja luetteloita.

Ohjelman on toimittanut Risto Vuorinen.

Lähde: Yle TV1

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Vapaamuurareiden salainen rituaalikirja Hymyn netissä

Hymy julkaisi helmikuun numerossaan yli 7 000 vapaamuurarin nimet, salaisen jäsenlistan tästä pitkälti toista sataa loosia sisältävästä mystisestä seurasta.

Hymy on julkaissut myös vapaamuurareiden rituaaleja koskettelevan jutun.

http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/vapaamuurareiden-salainen-rituaalikirja-lue-hymyn-netissa

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

" Yle:n MOT tv-dokumentissa (Hyvät veljet muurarit 18.01.2013). Dokumentin oleellisin anti olikin todiste siitä, että salaseurojen todellisia jäsenluetteloita varjellaan, eikä niitä anneta journalistien käsiin, vaikka muurarien jäsenmatrikkeli julkaistaan ja toimitetaan kansalliskirjastoon kahden vuoden välein.

Syynä tähän on vain ja ainoastaan se, että jäsenlistoista löytyisi merkittäviä poliittisia ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Nyt ihmisten saatavilla on vain putsattuja Hymy-lehden julkaisemia jäsenluetteloita, joiden tarkoitus on harhauttaa kansaa luulemaan, että korkean tason poliitikot eivät ole mukana salaseuroissa, vaikka juuri hyvävelikerhojen eli salaseurojen avulla noustaan yhteiskunnan avainpaikoille.

http://totuusbloki.wordpress.com/2013/09/09/vapaamuurarit/