tiistaina, tammikuuta 01, 2013

Miksi vasemmisto ei puhu valtionyhtiöistä: STX -ilmiö mediassa


MTV3
MTV3
Miksi vasemmisto ei puhu valtionyhtiöistä: STX -ilmiö mediassa
Miksi vasemmisto ei puhu valtionyhtiöistä: STX -ilmiö mediassa
YLE:n päätoimittajat vaativat valtiota tukemaan ylikansallisia veroparatiisifirmoja, jotta  suomalaiset telakat pyörisivät. Tämä on poliittisen ideologian esittämistä eikä vain uutisointia.


Miksi kokoomus- ja keskustajohtoinen YLE ei kysele valtionyhtiöiden perään selkeinä työllistäjinä - mutta puffaa hämärää ylikansallista veroparatiisiyhtiötä STX:ää?

Miksi YLE ei selvitä, onko jo Lipponen tai Vanhanen luvannut EU:lle, että Suomi luopuu telakkateollisuudesta mm. Ranskan eduksi?


Lipposen päiväkäsky;
Lipponen vannotti meppejä äkäisesti, että Suomen etua ei saa ajaa, jotta Suomen "sopeuttaminen" EU:hun saisi kiitosta eurovirkamiehiltä.
Onko tämä suomettuneisuuden uuden valtakauden suunta unohtunut toimittajilta?

Pari meppiä uskalsi 2003 puhua tästä ja kuitenkin valtavasti suomalaisten jokapäiväiseen talouteen vaikuttanut Paavo Lipposen päiväkäsky jäi täysin ilman keskustelua ja analyysiä.
Muut maat lobbaavat itsensä puolesta minkä kerkeävät, oikeistodemari Lipponen taas käänsi suuntaviitat suomettumisen synkempään versioon eliitin iltalypsyssä.

Eliitin perussävel eliittisosialismista kuinka "kapitalistiset" pankit saavat verottaa kansalaisia ja puhua samalla "voitonteosta" kapitalismin "rakennemuutoksena" :


Valtionyhtiöt ovat olleet vakaita ja pitäneet monen palvelun hintatason hyvin alhaisena ja työllistäneet hyvin omien kansalaisten hyväksi.

Nyt kokoomuksen "talouden eheyttämispuheen" vaatimuksesta kymmenet suuret valtionyhtiöt ja valtion varallisuusresurssit (kuten kaivokset ja fosfaatin louhimisen yksinoikeudet) on luovutettu ylikansallisille yhtiöille, jotka lypsävät kymmeniä miljardeja euroja suomalaisilta. Tilanne on aivan järjetön.

EU-lainsäädäntö ylikansallisten yhtiöiden muurinmurtajana  valtioiden murentamisessa
 • - Rakennemuutoksen toimialoilla ei ole kestävä vaihtoehto avata aina valtion piikkiä, mikä on muuten myös EU-lainsäädännön vastaista.   - Jan Vapaavuori (kok.)

"Rakennemuutosta" käytetään itsestäänselvänä vaatimuksena mutta on pelkkä ideologinen ja retorinen väline yhteiskuntasopimuksen ideologisessa destruktiossa.
Kokoomuksen ajama valtion alasajo 1992 lähtien on tehnyt tuhoisaa jälkeä ja selkeästi ihmisten toimintakyky ja keskinäinen luottamus alkaa laskea; aggressiot nousta.
Tilanne on Suomen kannalta katastrofaalinen kokoomuksen ahneuden, sairaalloisen voittajien "darwinistisen"-dystopian ja talouspoliittisesti vastuuttoman pörssi-ideologian takia.
Suomen valtion heikentäminen on selkeä uusliberalistinen ideologia.

Milloin toimittajat ymmärtävät ja ottavat tosissaan tämän puhtaan elitistisen talousdarwinistisen ideologia-projektin?
Milloin vasemmisto ja perussuomalaiset  heittävät pienen kokoomuksen hallituksesta? Vai onko perussuomalaisten ainoa unelma saada vasemmistoliiton tavoin hyväksyntää suomalaiselta oikeistoeliitiltä kuin tsuhnat kartanoisäntää näyttelevältä huijarilta?

Valtionyhtiöt ovat ainoa keino pelastaa Suomen talous ja jopa ulkomaiset sijoitukset Suomessa.

Ulkomaiset sijoittajat sijoittaisivat hulluina rahaa näinä epävarmuuden aikoina Suomen valtion valvomiin yhtiöihin (kunhan ensin on erottu eurosta sekä EU:sta ja nopeasti). Tästä on paljon todisteita ja jopa toiveita ulkomaisilta sijoittajilta.

    Uuden valtionyhtiö-Suomen ABC:

     a)

    Pohjana suomalainen taito, sopeutumiskyky ja ahkeruus, jonka I hyvinvointivaltiomalli on luonut yhä käytettäväksi II hyvinvointivaltion vaiheeksi. Kaikki kortit on vielä  käytettävissä.

     b)

    Valtion takaus ja Suomessa pysyminen vakauden maksimoimiseksi ja koulutukseen integroitavaksi.

Pienyritykset saisivat tilauksia kuten Kekkosen ajan valtionyhtiötaloudessa - tätä mallia voi kehittää monin tavoin vakauden suojissa.

     c)

     Uusi valtionyhtiönäkemys, jossa valtiolla olisi valta mutta joka ottaisi vastaan rahoitusta, joka suostuu hillittyihin mutta aika varmoihin osinkoihin.
 • Työllistäminen ja keinottelun torjuminen voi aluksi maksaa muttaa vakaus tuo rahoittajia.
d)
Valtionyhtiöt antavat tilaa suuremmillekin firmoille tarjota "laadukkaampia" elintasotuotteita.
Valtion tärkeä tehtävä on estää monopolien hintatasojen keinotekoisia nostopumppauksia.


Amerikkalainen eliitin pyörittämä pörssikapitalismi ja pörssipankkien salaliitot ovat niin out ja tuhon pyörteessä.
Itsetuhoista ahneudessaan, luokituksissaan, salaliitoissaan ja valheissaan.

Nyt poliitikoilla riittää show-elkeitä:

PS
  Ranskassa julkisen sektorin osuus BKT:sta on korkea, jotain 57 %.

Kokoomus on päämäärätietoisesti ajanut nyt totaalisen tuhoisaksi osoittautunutta EU-politiikkaa ja talouspoliittisesti impotenttia euroa sekä kokoomus on myös ahkerasti lobannut veronkierron mahdollistaneen veropolitiikan puolesta.
Nuorison syrjäytyminen ja täysi-ikäisten syrjäytyminen johtuu selkeästi itsenäisen valtion vastuun ja perustuslain hylkäämisestä.  Perustuslaissa on selkeästi valtion vastuulla työllistäminen ja kansalaisten jaettu elintaso.Tarvitsemme poikkeuslakeja,

suojatulleja ja poikkeusverotusta vastuuttomille suuryhtiöille palauttaaksemme valtion yhtiöt ja toimiva valtiomalli. Siksi ero eurosta ja EU:sta on vastuullisen valtion valinta   (EU kieltää saastuttavien ja orjatyövoimaa käyttävien yritysten sakkoverottamisen).

Talouspolitiikan ja rahapolitiikan täytyy olla valtion vastuulla, sillä tämä perustuslakimme on tämän kansan valitsema valtiomalli hyvinvointivaltiona.
EU:n perustuslaki ohittaa kokonaan oman perustuslakimme vaikka perustuslain lakien mukaista perustuslain muutosta ei ole uskallettu tehdä laillisesti.

Perustuslaki on palautettava hallituksen toiminnan ehdoksi.
Kokoomuksen puhe säätelemättömästä globalisaatiosta ainoana kapitalismin muotona on vain harhaa. Valhetta.

Valtion purkaminen on lopetettava ja veroprogressio on otettava taas  ankarasti käyttöön, jotta tuloerojen  aiheeton sekä tuhoisa kasvu ja nykyinen kansalaisten kurjistamisen tila lopetetaan välittömästi.

Ihmisten hyväksikäyttö ja ulkoistaminen Aasian orjatyöhikipajoihin alipalkkauksella ei saa olla eliitin vaurastumisen pääkeino ja oikeistolainen valtiomalli tässä maassa.

Hyvinvointi ja taloudellinen yksityisyrittämisen todellinen pohja on resurssien jakamista, ei eliitin itsekästä ja manipuloivaa toimintaa tuloerojen kasvattamiseksi.

1980-luvulla luotu pohjoismainen hyvinvointivaltio Suomessa on ainoa keino pitää Suomi Suomena.

Sellaisena kun kansalaiset sen haluavat. Selkeästi.
Kansalaiset eivät halua Niinistön nyt paisuttelemaa hylkäämisvaltio-ideologiaa ja elitismiä "hyvinvoivien" eliitin johtamana, jotka toimivat "esikuvina" köyhille.
Taloushistoriastamme on tärkeää tietää, että hyvinvointivaltio ei luonut lamaa -1980-luvun päätteeksi vaan oikeistolaiset keinottelijat poliitikkoina ja pankkiireina, pikavoiton tekijät, kuten nyt eurokatastrofin tehtailijat. Unohtakaa se Viinasen kiljuntateatteri televisiossa kansan tuhlaamisesta.

Ylikansallisten pörssiyhtiöiden  hyödyttömät ja valtavat valtion tuet Suomessa on lopetettava.
Koulutusmäärärahat on kolminkertaistettava.
Tulevaisuus on koulutuksessa ja opiskelijan vapaudessa kokeilla eri polkuja ja ideoita.

Yliopistojen vakaa valtion rahoitus on palautettava.
Uusien innovaatioiden ja työmallien kehittäminen on aktiivisen ja ylikansallisista yhtiöistä  riippumattoman kehittämisen varassa.

Romahtanut tieteen tutkimusrahoitus on heti palautettava mutta tietysti järkevästi ja luomaan uusia vakaita ja vastuullisia valtionyhtiöitä. Suomalaisten hyväksi, ei kvartaaliriiston ja pörssikeinottelun hyväksi.

Sosiaali- ja nuorisotoiminnan määrärahat on kolminkertaistettava uudella ja modernilla tavalla nuorison toimintakyvyn ja mielenterveyden varmistamiseksi.

Se luo oikeaa työllisyyttä, Suomen itsenäisyyttä ja aitoa hyvinvointia.

Hyvän ja toimivan valtion ihmisille väkivallan ja hyväksikäytön sijaan. 

Kuunnelkaa talousteoreetikkoja, asiantuntijoita ja monen alan tutkijoita, jotka eivät vielä ole kokoomuksen peukalon ja painostuksen alla. Me tarvitsemme itsenäistä valtiota emmekä kokoomuksen uusliberalistista projektia valtion purkamisessa samoille voimille, jotka ovat jo tuhonneet EU:n velka-ansoilla ja veropakoilulla.


 • Oikeusjuttu paljastaa: Euribor on rikki
Nordea ja Handelsbanken ovat käyneet oikeutta kuntien kanssa lainamarginaaleista.
Oikeuskäsittely voi paljastaa mielenkiintoisia asioita: miksi pankit ovat nostaneet kuntien lainamarginaaleja, vaikka samaan aikaan euribor-korot ovat laskeneet jatkuvasti?
Laman lähestyessä pankkien keinot ja vedätykset kovenevat - taas.


Oikeistodemarien äiti Mauno Koivisto nosti pankit poliitikkojen määräilijöiksi - ja filunki sen kun vain kiihtyy.
 http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/12/28/oi...


EU on ihmeellinen velkasampo.
Maaginen lupausten ja pohjattomien kaivojen täyttäjä.
Kapitalismin lahja sosialismille - alkumakua euroidentiteetistä

Mikä on talouden tarkoitus?
Onko sen päämäärä luoda entistä härkimpi eliitti vai nostaa yleistä elintasoa ja luottamusta?
 • Jo 60-luvulla Arthur Okun osoitti, että kolmen prosentin kasvu bkt:ssa merkitsee työttömyyden alenemista vain yhdellä prosentilla koska kehittynyt teknologia lisää tuottavuutta. Jo 70-luvulla teollisuuden ja tuotannon kasvukäyrät erkanivat lopullisesti toisistaan.

                            Ari Ojapelto, tietokirjailija


 
  • Lääkärissä kulutusluotolla - Lääkkeistä puhumattakaan.

  Ja vasemmisto puhuu "yhteiskunnan kehittämisestä" kun sitä romutetaan jatkuvasti?

  Missä on vastarinta ja tiedostaminen yhteiskuntasopimuksen vasemmistolaisista perusteista? Hälytyskellojen pitäisi soida äänekkäästi eikä kokoomuksen pitäisi hymyillä leveästi vasemmiston tuesta hallituksessa.
   
  Vasemmistoliittolaisetkin puhuvat inhoten ajatuksesta olla perussuomalaisten kanssa hallituksessa mutta Kataisen yhteistyö valtion hajottamiseksi kelpaa mainiosti?

  Jollain tavoin eliitin propaganda menee vain läpi päivästä päivään. Mukavuudenhaluisille.

  Vallankäyttäjät kiistävät vastuunsa valintoihinsa ja veroprogression purkamisen seuraamuksiin. Kansa vain mulkoilee jupisten.

  Demokratiaa?


Ei kommentteja: