- This text in English -
Taas uusi Elopin harhautus hyväuskoisten toimittajien kritiikin torjumiseksi ja viivyttämiseksi:
- Nokia riensi korjaamaan Elopin lausuntoja - "käännösvirhe"
- Espanjalainen El País -lehti kirjoitti hiljattain Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin todenneen, että vaikka Nokia onkin toistaiseksi tyytyväinen yhteistyöhön Microsoftin kanssa, yhtiö ei sulje pois mahdollisuutta siirtymisestä Android-käyttöjärjestelmään.
Uutista siteerattiin lukuisissa it- ja talousalan julkaisuissa maailmanlaajuisesti.
- Nokian viestintä on kuitenkin nyt ilmoittanut, että "El País oli kääntänyt Elopin puheet väärin" -Tietoviikko
Elop jatkaa Ollilan Nokian tuhoamiskonseptia vaikka jo hermoileekin turvamiestensä varjossa.
Nokia on pelkkä väline näille yritysteurastajille, salaliittolaisille, oman uransa edistäjille teollisuuseliitin jalkojen juuressa - ilman rohkeutta ja kehittämishaluja. Oma julkinen profiili pelkkänä kulissina.
Yritysten kaappaaminen ja pilkkominen suurempien yritysten turvaksi on sotaa "EU"-pörssikapitalismissa, jossa yritykset eivät ole yhteiskunnan hyväksi ja valtion suojeluksessa. Hajota ja hallitse.
Olen jutellut monen designerin ja Nokian käyttökokemuspsykologin kanssa siitä, että Nokian johto vastusti toistuvasti muotoilua, asiakastutkimuksia ja muuntautumiskykyä.
Merkittävin vaihe, NOKIA "2110" -läpimurtomalli, saatiin muotoilultaan läpi vain hilkulla ja suomalaisten designerien epätavanomaisella painostuksella.
Nokian johdon helposti muutosvisioista loukkaantuva narsistinen tyyli ei muuttunut. Monet lahjakkaimmat insinöörit jopa erotettiin kunnes tajuttiin että he olivat vuosia edellä nerokkuudessaan ja Nokian kehityksen jalustoja.
Tulevaisuusosaston visioille vuonna 1996 taskutietokoneesta naurettiin johtotasolla kaviaarilounaan aikana.
Mediakultuurin kehittyessä todellisessa maailmassa Nokian insinöörijohto loi lopullisen stagnaation ja kielsi lopulta kaiken konseptuaalisen muutoksen pörssihybriksen ollessa täynnä ilmaa - itsestäänselvä valmistautuminen ja muuntautumiskyky teknologisiin JA mediakulttuurisiin muutoksiin kirjaimellisesti kiellettiin. iPhone oli naisten puhelin johdolle.
Nokian "rauta" oli pyhä ja käyttäjälle ensisijainen ohjelmistokokemus ja interaktiofiilis julistettiin toissijaiseksi.
Määrä voittaa laadun?
Vain vanhan suppean insinöörieliitin ensimmäinen kännykkäkonsepti pidettin Nokian "ydinajatuksena" ja taskutietokone-kehittely haudattiin ja sabotoitiin idioottimaisesti komeroon, jotta optioinsinöörien perinteisiä innovaatioita nuoret insinöörit ja käyttöliittymähumanistit eivät kumoaisi.
Ollilan hovi rakensi Nokiasta firmana tukkoisen ja hierarkisen linnakkeen, jossa määrä korvasi laadun ja nuoret insinöörit uuvutettiin pienellä palkalla ja palkattomalla ylityöllä. Oliko se Nokian ennätys jotain 20 erilaista kännykkää vuodessa?
Tässä "määrä"-ideologiassa (pakkomielteessä) Nokia seurasi tuhoaan noudattamalla vanhan aatelis-luokkayhteiskunnan eliitti-ideaaleja. Eliitti linnottautuu ja puolustautuu estääkseen hierarkian muutoksen hinnalla millä hyvänsä.
Uusliberalistiseen itsetuhoon liittyy aina tämä metafyysisen itsetuhon konsepti - firma alkaa kilpailla itse itsensä kanssa itsetarkoituksellisesti (narsistinen statuskamppailu) sillä sillä ei ole mitään henkistä päämäärää ja tarkotusta luoda jotakin todellista ja hyödyllistä. Tarpeellista. Stimuloivaa. Vapauttavaa.
Nokiana havainnekuva 1996 |
Applen visuaalinen ja interaktiivinen iPhone-kosketuskonsepti oli ollut vuosia Nokian kehitysosastolla tarjolla mutta vanhemmat optioinsinöörit olivat vain loukkaantuneita ja vimmaisen kateellisia heidän vanhentuneiden innovaatioittensa ja sekavan vnhentuneen Symbianin hautaamisuhasta.
Jorma Ollila ja muut sokeat Nokiaruhtinaat uskoivat, että määrä on tärkeintä ja vallanpitäjien ideat paljon tärkeämpiä kuin nuorien älykkäämpien insinöörien ja poispotkittujen humanistien ideat.
Ja vieläkin tätä Nokian tuhon optioeliittiä ja itsetuhoista eliittikonseptia "yritysmallina" ylistetään mediassa, palkattoman ylityön kylmiä vaatijoita.
Vain tasa-arvo luo tehokkuutta ja uudistumiskykyä.
Kaikki kansainväliset vertailut ovat osoittaneet, että pohjoismaat ovat saavuttaneet jotakin ainutkertaista myös tehokkuudessa - mutta jota kokoomuksen "talouspuhe" ja pankkikeskeinen eurofanatismi nyt tuhoaa järjestelmällisesti poliittisessa systeemissämme.
Olemme yhteiskuntanan Nokian kaltaisten firmojen kanssa ideologisessa sodassa, vaikka kuinka meitä taas harhautetaan puhumalla eliitin jaloudesta ja hyväntahtoisuudesta.
Firmat vaativat älykkäitä ja itsenäisiä yksilöitä mutta halveksivat veronkiertäjinä itsenäisyyttä tuovaa hyvinvointivaltiota.
Nokian johto loi toki oman raha-Samponsa, oman kuplansa, ja koko Nokian toiminnan keskipisteeksi muodostui optiosysteemi ja Ollilan edessä kumartelu.
Aito talous ei ole firmojen eliitin ryöstöretki ja optiotaivas vain raha motivaationa - ei vaan vakaa talous on säätelevän valtion kokonaismalli uuden talouden ja koulutettujen ihmisten toimintakyvyn ehdoilla yhteiskunnassa, jossa ei tärvitse pelätä ja hävetä.
Nokia toimivan osan pohjana olivat pelkästään vain nuoret nerokkaat insinöörit, jotka hyvinvointivaltio oli luonut mieleltään ja kyvyiltään tasapainoisina, uteliaina - ja Nokian johto kohteli kaikin tavoin kaltoin tätä Nokian tärkeintä aarretta.
Yksilön nerokkuutta ja muutosvoimaa halveksittiin eliitin miljoonakuppauksessa, jossa Nokia ei ollut asiakkeiden palvelija ja itsestäänselvästi vuorovaikutteiselle kehitykselle kurottautuva prosessi.
Nokiasta tuli pelkkä itseään kiittävä brändi - Jari Sarasvuon ja "globaalien" uusliberalistien oppien mukaisesti.
Kun julmuudesta tehdään hyve ja "tehokkuuden synonyymi" tiedämme seisovamme kulttuurin totaalisen tuhoutumisen äärellä kuin Mayapapit kädet veressä temppelin huipulla.
- Yhteiskunta ei ole yksi ja yhtenäinen, vaan se muuntuu erilaisten intressien kamppailussa[3]. Politiikan ja talouden toimin voidaan kasvattaa eriarvoisuutta, vaikka se ei ajan oloon varmasti olekaan ihmisten enemmistön etu. Toisten etujen turvaaminen joskus vain rapauttaa toisia. Suomalainen yhteiskunta on muuttunut tässä suhteessa.
-
Keskusteluilta on hyvä esimerkki siitä, että suomalaiseen keskusteluun on hiipinyt pitkästä aikaa ajatus yhteiskuntaluokista.
- Luokkapolitiikkaa vai moraalipolitiikkaa?
- Latvia’s Economic Disaster Heralded as a Neoliberal “Success Story”: A Model for Europe and the US?.
Kaksi nousevaa peliyhtiötä, suomalainen Supercell ja amerikkalainen Backflip Studios, toivat yhteensä 100 miljoonan dollarin myynnin Clash of Clans ja DragonVale -peleillään, paljastaa Apple sovelluskauppansa vuosikoosteessa.
- Apple paljasti: näin paljon Supercell ja toinen firma myivät yhteensä
Tarkemmin Apple ei yhtiöiden myyntiä kerro ja kaksi peliyhtiötä on paketoitu yhteen, jotta Apple ei paljastaisi niiden lukuja liian tarkkaan.
"Tämä on ollut uskomaton vuosi iOS-kehittäjien yhteisölle", iloitsi Applen verkko-ohjelmistojen ja -palveluiden johtaja Eddy Cue tiedotteessa. "Kehittäjät ovat tehneet yli seitsemän miljardia dollaria App Storessa ja me jatkamme työtä tarjotaksemme heille parhaan ekosysteemin." http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/apple+paljasti+nain+paljon+supe...
1. Sun Tzu said:
18. All warfare is based on deception.
19. Hence, when able to attack, we must seem unable;
when using our forces, we must seem inactive; when we
are near, we must make the enemy believe we are far away;
when far away, we must make him believe we are near.
Therefore, if the enemy is at ease,
be able to exhaust him;
if the enemy is well fed,
be able to starve him;
if the enemy is settled,
be able to move him;
appear at places where he
must rush to defend,
and rush to places
where he least expects. The art of war is
of vital importance
to the State.
2. It is a matter of life and death,
a road either to safety or to ruin.
Hence it is a subject of inquiry
which can on no account be neglected.
"Riemu Nokian käänteestä voi olla ennenaikainen"
"Lumia-myynti on todennäköisesti tullut suurelta osin vielä polkuhintaan kaupatuista halvemmista malleista, joten 920 ei taida sittenkään olla se lopullinen menestyksen avain.
Kirjailija ja kolumnisti Jouko Marttila arvioi blogissaan Nokian iltapäivällä antaa positiivista tulosvaroitus toteamalla, että riemu Nokian käänteestä voi vielä olla ennenaikainen.
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/quotriemu+nokian+kaanteesta+voi+olla+ennenaikainenquot/a869562
+
Talouslehti Forbesin arvion mukaan syy Nokian Lumia-puhelinten menestykseen saattaa olla niinkin tylsä kuin alennusmyynnit.
– On varsin todennäköistä, että Lumian myyntiä vauhdittivat isot alennukset esimerkiksi Italiassa ja Isossa-Britanniassa, Forbes kirjoittaa.
http://www.uusisuomi.fi/raha/56313-lumian-menestyk...
Talouslehti Forbesin arvion mukaan syy Nokian Lumia-puhelinten menestykseen saattaa olla niinkin tylsä kuin alennusmyynnit.
– On varsin todennäköistä, että Lumian myyntiä vauhdittivat isot alennukset esimerkiksi Italiassa ja Isossa-Britanniassa, Forbes kirjoittaa.
http://www.uusisuomi.fi/raha/56313-lumian-menestyk...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti