tiistaina, tammikuuta 01, 2013

Katainen vaikenee 23 miljardin verohelpotuksista


Katainen vaikenee 23 miljardin verohelpotuksista
Katainen vaikenee 23 miljardin verohelpotuksistaKatainen, EK ja kokoomus ovat totaalisen väärässä markkinakapitalismin ehdoista.  

Laaja ja toimiva markkinakapitalismi vaatii hyvinvointivaltiota.
Katainen harhauttaa.

Luokkasodan aakkoset kokoomuksen ja EU-katastrofia ajaneen profeetan mukaan: Katainen kieltää veroprogression palauttamisen ja verohelpotusten eli verotukien poistamisen ideologisella paatoksella kasvavien tuloerojen puolesta 
 • Katainen: "Rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskuntaan" 
Katainen vaikenee 23 miljardin verohelpotuksista, jotka on osoitettu ylikansallisille suuryrityksille ja katteettomalle rikastumiselle valtion tuilla.

Kataisen logiikan mukaan rahat eivät nyt riitä on, koska kokoomus onnistui talouspuhehysterialla hyvinä vuosina talousnousun aikana 1996-2008 laihduttamaan valtiota, siis luomaan räikeitä tuloeroja, purkamaan veroprogressiota, sallimaan harmaan talouden ja poistamaan hyvinvointivaltion peruspalveluja mm. nuorilta mielenterveysongelmaisilta,

niin nyt Kataisen logiikan mukaan täytyy kärsia lisää ja olla poistamatta varakkaiden verohelpotuksia sekä vuosittaista 23 miljardin verohelpotuksia verolain ohi suurfirmoilta ja tuilla rikastuvilta keskustan ekliittikannattajilta, suurmaanviljelijöiltä ja suurmaanomistajilta.

Verotus on itsenäisen valtion toiminnan ja laajan aidon markkinakapitalismin pohja.
Verotus on nyt lamaannutettu poikkeussäädöksillä varakkaita varten.

Kansalaisten laaja ja tasainen kulutuskyky luo hyvinvointivaltiossa aitoa markkinakapitalismia.

Jos haluamme toimivan valtion, niin verotuksella jaetaan resursseja ja luodaan kansalaisille toimintakykyä.

Tuloerojen järjetön kasvaminen johtuu pelkästään verolainsäädännön ideologisesta rukkaamisesta - kokoomuksen ja keskustan ministerien keskinäisessä toinen toisensa lahjomisessa.
Maan tapa verohelpotuksissa poliittisena korruption törkeimmässä muodossa.
Veroprogressio pitäisi palauttaa ja veroparatiisikikkailu sisarfirmojen kautta estää hyvin yksinkertaisilla laeilla. 

Miksi julkisessa keskustelussa ei selvästi vaadita nopeita muutoksia verolainsäädäntöön?
Nopeita ratkaisuja todelliseen elvyttämiseen ja valtion toimintakyvyn palauttamiseen epäonnistuneen eliittiideologian jälkeen? 

Nykyinen tasavero ja veronkierron helpottamainen hallituksen suojeluksessa ei luo dynaamista yhteiskuntaa vaan kurjistumista. 

Valtio on kokonaisuus, talouden edellytys ja niinpä yleinen hyvinvointi sekä tulojen jakaminen luo laajaa kapitalismia, kuluttajien markkinakapitalismia - nimenomaan yksityisyrittäjien toimintaa helpottamaan.


 • Verotukien hinta vuodessa: 23 miljardia euroa 

  "Viimeistään keväällä hallitus joutuu hakemaan uusia säästökohteita. Lisää tulojakin pitäisi löytää.

  Uusien veronkorotusten sijasta hallitus voisi puuttua nykyistä tarmokkaammin moniin erilaisiin verotukiin ja -vähennyksiin, joita Suomessa on Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tuoreen raportin mukaan edelleen peräti 194 kappaletta.
  • Vatt on laskenut, että vuonna 2012 verotukien kokonaissumma ylittää jo 23 miljardia euroa."


Nyt hallitus kuihduttaa jopa koulutusta ja yliopistoa.
Kokoomuksen tahdissa marssiva hallitus ja SDP estävät tahallaan kaiken uudistumisen, jotta se voisi onnistua ideologisen uusliberalistisessa valtion tuhoamisessa.

Suuryritysten monopoleille raivataan tilaa ja yhteiskuntaluokkien eroja kasvatetaan räikeästi.
Meitä kuljetetaan ylikansallistten firmojen EU-helvettiin kokoomuksen luokkasodassa. 

Hyvinvointivaltio loi hyvinvointiyhteiskunnan,

jota nyt kansainvälisissä vertailuissa kiitellään mutta se romahtaa vauhdilla, jos ei palata laajaan veroprogressioon ja valtionyhtiöihin.
 • "Pitääkö (Suomen) hyvinvointivaltio purkaa?",

  kysyy Suomen Kuvalehti Maailmanpankin ekonomistilta Kaushik Basulta.

  Ja hän vastaa: "Suomen ja muiden Pohjoismaiden ihmisoikeuksilla ja sosiaalisilla normeilla on tärkeä opetus koko maailmalle. Älkää luopuko arvoistanne vaan tehkää niistä vientituote."Kun veroprogressio on purettu, kansantuote kasvaa mutta nyt valtion velka kasvaa myös - valtio on tehty epäfunktionaaliseksi, veroparatiisit täyttyvät ja riskisijoittajien pankkeja rahoitetaan verotuksen kautta      

Kuvaan liittyvä kommentti:

 • " Vaikka hallitus, vasemmisto mukaan lukien, muuta väittää, tuloerot kasvavat edelleen.
   Ne räjäytti kasvuun Esko Ahon (kesk) hallituksen tekemä veromuutos, jota erityisesti 2000-2010 -lukujen porvarihallitukset ovat kiihdyttäneet hyvätuloiste...n veronalennuksilla ja verotuksen painopisteen siirrolla tasaveroihin.    Pääomaverotuksen eriyttämisen jälkeen suurin yksittäinen tulonsiirto köyhiltä rikkaille oli ns. sosiaalitupo, jolla poistettiin yritysten Kela-maksu ja siirrettiin 800.000.000.000 – 1000.000.000.000 euroa / vuosi kansalta suuryritysten omistajille. Kaikki hallitukset Holkerin hallitsemattomasta ”hallitusta rakennemuutoksesta” lähtien ovat karsineet sosiaalisia tulonsiirtoja aiheuttaen lopulta lähes miljoonan ihmisen köyhyyden.

Tuloerojen lisäksi on muita mittareita, jotka kertovat taloudellisen hyvinvoinnin – tai vaihtoehtoisesti pahoinvoinnin – kehityksestä. Global Progress Indicator, GPI, on tällainen. Se ottaa huomioon BKT:n tekijöiden lisäksi mm. tuloerot. Ehkä häveliäisyyssyistä sen aikasarja on laadittu Suomeen toistaiseksi vain kerran, vuonna 2008. Käyrä kertoo saman kuin tulonjakotilasto: Harri Holkeri & Erkki Liikanen ja Esko Aho & Iiro Viinanen aloittivat taloudellisen hyvinvoinnin hyvän kehityksen alasajon. GPI on pudonnut jo alle 1970 -tason. Ennen Holkerin ja Ahon hallituksia GPI seurasi BKT:n kehitystä. Käyrien muoto on lähes sama kuin tuloerokäyrien.


Nämä aikasarjat osoittavat, että tuloerojen kasvatus on tietoinen poliittinen valinta. Miksi vasemmisto sellaisen sallii? Selitys piillee demareiden keskiluokkaistumisessa. Suomen mediaanipalkka, jota Suomessa eniten saadaan on noin 2.700 euroa / kk. Ay-liike keskittyy tämän palkansaajaryhmän edunvalvontaan. Veikkaukseni on, että suurin osa demareista on gaussin käyrällä hyvin lähellä tätä arvoa. Bemari-demareita ei enää kiinnosta köyhälistön asiat ja kannatuskin on sen mukainen. Keskipalkkaiset (n. 3.100 € / kk) taas ovat jo siirtyneet kokomustaan. Vasemmistoliitto ryssi 1990-luvulla niin pahasti, että sieltä ei ole helpolla nousua, eikä tämä 1995-hallituksen uusinta nyt auta yhtään. Köyhillä, pienituloisilla ja tulottomilla ei vain yksinkertaisesti ole enää puolustajaa. Siispä seurauksena on tämä luokkayhteiskunta, jota poliittisesti korrektit tutkijat vasta uumoilevat, mutta joka on jo tätä päivää. Syttyykö uusi luokkasota, jää nähtäväksi. Toivottavaa se ainakin on, tosin ilman väkivaltaa. "


http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/12/24/huomisen-suomessa-koyha-tietaa-paikkansa/201244075/139
JyvNOlli Rehnin ja Kataisen tulisi erota välittömästi; 

Olli Rehn: "Useat tiesivät Kreikan huijaavan".
Tämä jälkiviisaus on vain valheiden ja salaliiton tunnustamista. Rehnin tulisi myöntää, että EU-"talousteoriat" ja pyrkimykset perustuivat pelkille valheille.
Siksi sitä ei tule jatkaa.

EU-lobbaajat ja pankkieliitti, joista useimmat kuuluvat vanhoihin aatelissukuihin, ovat ajaneet vain valtioiden tuhoamista, eivätkä rauhan ja hyvinvoinnin Eurooppaa.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12885283831...


Uudenvuodenpuhe Kekkosen kengissä.

Niinistön kauhukuva oleskeluyhteiskunnasta?

Niinistön, EK:n ja Kokoomuksen sisällissota oleskeluyhteiskuntaa vastaan.

Halpatyövoiman on taattava paremmiston elintason nousu, verohelpotukset, ylimistön porvarillisen hegemonian palautus ja tuloerojen sekä köyhien kuolleisuuden kasvu.

"Niinistö keskittyy taudin oireisiin"
Kokoomuksen hurmaaEi kommentteja: