maanantaina, toukokuuta 18, 2015

Rikolliset Supon johtajan palveluksessa

Armoa saaneet nöyrästi palvelevat Supon johtajaa eduskunnan pääsihteerinä. 
Seppo Tiitisellä on monia, monia listoja huonomuististen journalistien suojaamana.  Sivistysvaltio.

Missään muussa länsivaltiossa STASI:n johtaja ja salaisen tiedon haltija ei voi toimia parlamentaarisen vallan ohjastajana. Olemme paljon pahemmin korruption ja kiristyksen läpitunkemia kuin itä-Saksa koskaan oli.



Jyrki Saari: KUKA HEITTÄISI ENSIMMÄISEN KIVEN TOIMIA KANKAANIMEÄ KOHTI VONKAAMISESTA?


"Katsotaanpa mitä kansan muistista löytyy

- puoluerajoilla ei ole tässä yhteydessä merkitystä:


Jan Vapaavuorella (asuntoministeri) on tilillään tuomio pahoinpitelystä, varkauteen osallisuudesta sekä vuonna 2001 rattijuopumuksesta

Taru Tujunen (puoluesihteeri, ei ehdolla) on tuomittu myymälävarkauksista

Kimmo Sasi (perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entinen ministeri) tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Kari Häkämies (entinen puoluesihteeri) sai tuomion kolmesta eri pahoinpitelytapauksesta ("tämä on ollut raskas prosessi")

Harri Jaskari (kansanedustaja) sai päiväsakkoja laittomasta uhkauksesta

Prikaatinkenraali Olli Nepponen (kansanedustaja) erosi puolustusvoimien palveluksesta salattuaan rattijuopumustuomionsa

Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko) sai ehdollista törkeästä rattijuopumuksesta ("Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt")

vanhempi konstaapeli Petri Salo (kansanedustaja) on saanut tuomion kunnianloukkauksesta sekä nyt hiljattain törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (hän yritti myös "voidella" hänet pysäyttäneen poliisin, mutta lahjussyytteet hylättiin)

Sirkka-Liisa Anttila on tuomittu vuonna 1965 perättömästä lausumasta eli kansanomaisesti "väärästä valasta" 6 kk ehdolliseen vankeusrangaistukseen, veljensä oikeudenkäynnin yhteydessä.

Kansanedustaja James Hirvisaari sai joulukuussa 2011 sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hovioikeuden mielestä kansanedustaja oli kirjoittanut blogissaan halventavasti muslimeista.

Kauppa- ja teollisuusministeri Kauko Juhantalo tuomittiin vuonna 1993 vuoden ehdolliseen vankeuteen lahjusten vaatimisesta ns. koplausjutussa.

Vuonna 1933 presidentti määräsi syytteeseen asetettavaksi ministeri Juho Niukkasen, jota syytettiin ns. raaputusjutussa valtioneuvoston pöytäkirjan väärentämisestä. Näyttöä ei löytynyt, ja syyte hylättiin.

1953 eduskunta päätti, että neljä ministeriä asetetaan syytteeseen valtionavun antamisesta konkurssikypsälle Salaputki Oy:lle. Ministerit Jussi Raatikainen ja Matti Lepistö tuomittiin sakkoihin ja korvauksiin, Aleksi Aaltosen ja Onni Peltosen syytteet sen sijaan raukesivat.

Vuonna 1960 joukko ministereitä ja virkamiehiä pantiin syytteeseen Helsingin Kätilöopiston urakan antamisesta konkurssin partaalla olleelle Teora Oy:lle. Entiset ministerit Aarre Simonen ja Vilho
Väyrynen tuomittiin virkavirheestä sakkoihin.

Kansanedustaja Eero Lattula tuomittiin törkeästä veropetoksesta, mutta presidentti Mauno Koivisto armahti hänet 11. syyskuuta 1987.

Kansanedustaja Kike Elomaa tuomittiin vuonna 2003 hovioikeudessa kahdesta rekisterimerkintärikoksesta. Elomaan puoliso oli päätekijänä laajassa petosjutussa Ruotsin valtiota vastaan. Kike Elomaan maksettavaksi koitui yli 4000 euron sakot.

Kansanedustaja Mika Niikolta löytyy rötöslistaa enemmänkin: Hän on istunut syytettyjen penkillä erilaisten pikkurikosten ansiosta peräti neljästi. Vuonna 1982, 15-vuotiaana, Niikko ajeli ystävänsä varastamalla työkoneella vantaalaisella rakennustyömaalla. Rangaistuksena koululainen Niikko joutui maksamaan yhteensä 39 päiväsakkoa eli 312 markkaa. Vuotta myöhemmin Niikko päätyi käräjille käsilaukkuvarkaudesta. Vuonna 1985 hän sotkeutui jo vakavampiin rikoksiin. Kahden kumppaninsa kanssa Niikko tuomittiin kymmenientuhansien markkojen vahingonkorvauksiin. He olivat ostelleet katteettomalla pankkikortilla tavaraa lähes 70 kertaa. Lisäksi rapsahti puolen vuoden ehdollinen tuomio. Vuonna 1990 Niikko ajoi suojatiellä polkupyörää taluttaneen naisen päälle. Hän oli liikkeellä varastetulla autolla. Nainen loukkaantui, mutta Niikko selvisi sakoilla.

Helsingin kaupungin liikuntajohtajaa ja entistä kansanedustajaa Anssi Rauramoa epäillään rattijuopumuksesta. Rauramo on itse ilmoittanut asiasta sekä kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle että lähimmälle esimiehelleen apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataiselle.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson tuomittiin kaksi vuotta sitten reilun parin tonnin sakkoihin Hyvinkään käräjäoikeudessa. Syynä oli räikeä ylinopeus. Guzenina-Richardson ajoi itsenäisyyspäivänä Hämeenlinnan moottoritiellä Nurmijärvellä yli sataaviittäkymppiä, kun alueella oli satasen rajoitus.

Osmo Soininvaara on joutunut kahnauksiin lain kanssa radikalisminsa vuoksi. "Olen saanut 40 päiväsakkoa Koijärvellä luvattoman padon tekemisestä ja neljä päiväsakkoa Tampereen virastotalon valtauksesta", hän kertoi IL:n vaalikoneessa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pentti Oinonen on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Nilsiän kihlakunnanoikeudessa vuonna 1989. Tuomio tuli törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenteen vaarantamisesta. Lisäksi Oinonen on tuomittu maksamaan ampuma-aserikoksesta kaksikymmentä päiväsakkoa vuonna 1992.

Kansanedustaja Silvia Modig, 34, tuomittiin vuonna 1995 törkeästä rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta ja liikenteen vaarantamisesta 80 päiväsakkoon. Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että tekohetkellä 19-vuotias Modig oli kuljettanut autoa yleisellä tiellä kymmenen metrin mittaisen matkan 1,4 promillen humalassa. Tuomion mukaan teko on ollut omiaan vaarantamaan toisten turvallisuutta. Hänellä ei ollut myöskään ajo-oikeutta.

Kansanedustaja Timo Kalli on antanut sekä Ylen A-studiolle että Helsingin Sanomille sangen avomielisen lausunnon. Sen mukaan hän ei paljasta vaalikampanjansa rahoittajaa, vaikka laki niin velvoittaa tekemään. Rahoittajaa ei Kallin mukaan tarvitse kertoa, koska kertomatta jättämisestä ei ole laissa rangaistusta. Sitä paitsi hän rikkoisi välipuheen rahoittajansa kanssa, jolle Kalli on luvannut pitää tiedon salassa.
Kimmo Tiilikainen oli pätkäministeri ympäristöministeriössä ja kansanedustaja. Poliisi epäili ruokolahtelaista Tiilikaista velallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta Saimaan Ruokapalvelu Oy:ssä. Tapaus eteni esitutkinnasta syyteharkintaan saakka mutta asia raukesi.
Paula Lehtomäki, ministeri ja kansanedustaja, jonka vastaanottamat KMS-rahat ovat tiettävästi vieläkin palauttamatta. Lisäksi Lehtomäellä on takanaan epäselvyyksiä päivärahoista: “Muun muassa kuhmolainen ministeri Paula Lehtomäki saa korkeinta kulukorvausta, vaikka hän asuu perheineen Sipoossa", kertoo Helsingin Sanomat.
Hannu Takkula, eurokansanedustaja. Kulukorvaus- ja valtuustopaikkajupakka. “Poliitikkojen kotikunta nousi esille Rovaniemen hallinto-oikeuden päätöksen vuoksi. Oikeuden mukaan euroedustaja Hannu Takkula ei voi olla Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen, sillä hänellä on puolisonsa kanssa yhteinen koti Turussa.”
27.5. 2002 Ilta-Sanomat julkaisi uutisen, jossa kerrottiin kulttuuriministeri Lindénin myöntäneen valtionapua golfkentälle, jossa hän perheineen oli osakkaana. Lindén ilmoitti erostaan yllättäen eduskunnan kyselytunnilla torstaina 30.5. Hän myönsi virheensä ja kertoi, ettei ollut tajunnut, että golfosake katsotaan sijoitukseksi, ennen kuin luki asiasta Ilta-Sanomista. Jo ennen eroamispäätöstä tutkimuksensa aloittanut oikeuskansleri Paavo Nikula antoi Lindénille huomautuksen virheellisestä menettelystä 12. kesäkuuta.
Kansanedustaja Merikukka Forsius sai Matti Vanhasen järjestämänä KMS-vaalirahaa ja tunnettiin muutoinkin tiiviistä yhteydenpidosta Vanhaseen. Asuu Vihdissä, jonne haluttiin Vanhasen tuella Ideapark. Loikkasi Vihreistä Kokoomukseen, josta seurasi kiista vaalirahoituksesta.
Kansanedustaja Eero Lehti on epäiltynä ympäristörikoksesta, joka liittyy ruoppaustöihin hänen omistamallaan kiinteistöllä Hiittisten kylässä Dragsfjärdin saaristossa. (…) Tapausta tutkitaan epäiltynä ympäristön turmelemisena ja vesilain luparikkomuksena. Eero Lehti (kok) on tuomittu ennakkoperintälain rikkomisesta ja sosiaaliturvamaksujen laiminlyönnistä. Rikoksen katsottiin tapahtuneen 1984–1986. – Olin jossain yrityksessä hallituksen jäsenenä ja kirjanpitäjä jätti maksut hoitamatta, Lehti selittää.
Esitutkinnan jälkeen Helsingin kihlakunnan syyttäjä päätti syyttää kansanedustaja Harri Jaskaria yhdestä laittomasta uhkauksesta, josta Tampereen käräjäoikeus tuomitsi Jaskarin 26.3.2007 55 päiväsakkoon. Jaskari itse kiisti uhanneensa. Hän ei kuitenkaan aio valittaa päätöksestä, koska ei usko mahdollisuuksiinsa saada muutosta tuomioon.
Kansanedustaja Lauri Oinonen on edistänyt vaalirahoituskohusta tunnetuksi tulleen liikemies Arto Merisalon liiketoimia, jotka osoittautuivat myöhemmin huijaukseksi, kertoo MTV3.fi:n uutiset.
Kansanedustaja Paula Sihto Ilmajoelta ja kansanedustajaehdokas Lasse Hautala Kauhajoelta ovat jääneet kiinni valehtelusta. Molemmat ilmoittivat Pohjalaisen haastattelussa 16.5., etteivät ole saaneet Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä vaalitukea ennen viime eduskuntavaaleja. Yhdistyksen puheenjohtaja, asianajaja Pekka Lind julkisti täydellisen listan tuen saajista. Siitä käy ilmi, että Lasse Hautala sai 10 000 euroa ja Paula Sihto 5 000 euroa.
Kansanedustaja Toni Halme on oma lukunsa.
19. joulukuuta 2003 valtakunnansyyttäjä päätti nostaa syytteen Martti Mannista vastaan virkasalaisuuden rikkomisesta ja Anneli Jäätteenmäkeä vastaan yllytyksestä ja avunannosta virkasalaisuuden rikkomiseen. Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä 19. maaliskuuta 2004 Jäätteenmäki kuitenkin todettiin syyttömäksi. Manniselle tuomittiin 80 päiväsakkoa. Valtionsyyttäjä Jarmo Äijälä oli vaatinut molemmille sakkorangaistusta, pitäen Mannisen toimintaa vakavampana.
Kansanedustaja Tanja Karpela: Rattijuopumus vuonna 1993 - “Tanja sanoi olleensa pakkotilanteessa, koska joutui pakenemaan väkivaltaisesti käyttäytynyttä miesystäväänsä Totti Karpelaa. Veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin 1,07 promillea ja hänet tuomittiin 75 päiväsakkoon.
Tammikuussa 2001 Yleisradion MOT-ohjelma paljasti, että kansanedustaja Pentti Tiusanen oli 1974–1977 opiskellessaan Itä-Saksassa vakoillut maan salaiselle poliisille Stasille laatimalla toisista opiskelijoista ja itäsaksalaisesta tyttöystävästään mainelausuntoja.
Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kansanedustaja Rosa Meriläiseen kohdistetun huumerikossyytteen. Meriläistä syytettiin huumausaineen käyttörikoksesta, kun hän oli itse kertonut pilven poltosta Image-lehden ja MTV3:n uutisten haastattelussa. Käräjäoikeuden mukaan ne eivät kuitenkaan riittäneet näytöksi, kun Meriläinen oli kiistänyt huumeiden käytön niin poliisikuulusteluissa kuin oikeudessakin.
Entisen SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Ulf Sundqvistin huikea rötöslista vankeusrangaistuksineen ja korvauksineen on oma kappaleensa.
Kansanedustaja Antero Kekkonen on tuomittu rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta 60 päiväsakkoon eli maksamaan 3660 euroa ja ajokieltoon joulukuun loppuun asti.
MTK:n puheenjohtajana ollessaan kansanedustaja, ulkoministeri Heikki Haavisto tuomittiin 29.6.1991 liikenteen vaarantamisesta, ruumiinvamman tuottamisesta ja liikennepaosta 72 000 markan sakkoon. Tästä syystä hänen kelpoisuutensa ministeriksi kyseenalaistettiin laajasti.
Kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström kertoi keskiviikkona olleensa kuulusteluissa maastohiihdon dopingjupakassa. Kansanedustajan mukaan häntä epäillään väärien tietojen antamisesta asianomistajana ja merkityksellisten seikkojen salaamisesta Suomen Tietotoimiston taannoisen dopingjutun esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä. Epäillyt rikosnimikkeet ovat väärä ilmianto ja törkeä petos. Entinen huippuhiihtäjä kertoi kiistäneensä kaikki epäilyt aiheettomina.
Kansanedustaja Jussi Halla-ahoa epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 27. maaliskuuta 2009 apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella nostaa syytteen Halla-ahoa vastaan Helsingin käräjäoikeudessa. Tämän katsottiin blogikirjoituksessaan "Muutama täky Illmanin Mikalle" syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, koska hän oli 3. kesäkuuta 2008 ”laatinut ja internetissä toimittanut yleisön saataville kirjoituksen, jossa islam ja sen pyhät instituutiot yhdistettiin pedofiliaan ja jossa esitettiin, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre”. Syyskuussa 2009 Halla-aho tuomittiin 30 päiväsakkoon uskonrauhan rikkomisesta blogitekstinsä perusteella.
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pelasti kansanedustaja Mauri Pekkarisen mahdollisesti jopa valtakunnanoikeudelta lahjusrikkomuksesta. Jupakka liittyi Suomi-Soffan lähes 900 000 euron avustukseen, jonka vastineeksi Pekkarisen epäiltiin saaneen rahaa vaalityöhönsä tekemillään taulukaupoilla.
Kansanedustaja Mikko Alatalo sai 30 vuotta sitten sakot lievästä huumausainerikoksesta.
Rainer Erlund valittiin kansanedustajaksi vuonna 1999. Hovioikeus katsoi Erlundin syyllistyneen kotirauhan häirinnän lisäksi lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykseen ja korotti tuomion 45 päivän ehdolliseksi vankeudeksi maaliskuussa 2000. Erlundia painostettiin eroamaan eduskunnasta, mutta hän ei suostunut eroamaan. Erlundilla oli aikaisempi tuomio lapsen vapaudenriiston yrityksestä vuodelta 1983.
Jari Vilen, joka toimi mm. ministerinä, muistetaan siitä, että hän plagioi pro gradu-työhönsä pitkiä tekstejä toiselta tutkijalta ilman lähdeviittausta. Herra palkittiin Unkarin suurlähettilään vakanssilla.
Perussuomalaisten Matti Putkonen on tuomittu raiskaaja. Putkonen tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 10 000 markan sakkoihin helmikuussa 1990. Raiskaus tapahtui Kuhmossa vuonna 1988. Raastuvanoikeus vapautti Putkosen, mutta hovioikeus tuomitsi, ja korkein oikeus vahvisti hovioikeuden tuomion. Putkonen ei suostunut eroamaan silloisesta tehtävästään maaliiton liittotoimikunnan puheenjohtajana, mutta jäi puolen vuoden virkavapaalle.


Ilkka Kanerva tuomittiin ehdolliseen vankeuteen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja hänet erotettiin ulkoministerinvirasta "asiattomasta Johanna Tukiaisen ahdistelusta". Kanerva on pitänyt yhteyttä paitsi Novan Arto Merisaloon ja Tukiaiseen, tiettävästi myös joihinkin moottoripyöräjengiläisiin, jotka vierailivat Kanervan kohutuilla syntymäpäivillä.

Sampsa Katajaa (varapuheenjohtaja, kansanedustaja) epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta esitutkinta venynee vaalien yli. Näihin tapauksiin liittyy pahamaineinen Nova Group, jolta Jyrki Katainen kielsi (valheellisesti) Kokoomuksen saaneen vaalitukea.



Pääministeri Jyrki Kataisen asiakirjaväärennökset todettiin tapahtuneiksi, mutta valtionsyyttäjä jätti nostamatta asiassa syytteitä.



Eliitin suojelemat eliitin palveluksessa



























Ei kommentteja: