lauantaina, toukokuuta 09, 2015

Sipilän harhautus ja Jouko Kajanojan itsepetos

Sipilän Teatraalinen harhautus, muka yritys keskusteluun.

Yhteiskuntasopimus-sanan väärinkäyttö veronkiertoterrorin jatkamisen perusteluun.
 
Mutta.

Miten Kajanojakin on harhautunut oikeiston valheisiin?
Uskoo ja toivoo Sipilän ja Niinistön puhuvan rehellisesti?

Jouko Kajanoja
 "Olen ihmeissäni. Fiksut ihmiset ihmettelevät Sipilän yhteiskuntasopimuksen kaatumista eikä kukaan näkemissäni tv-keskusteluissa ole sanonut, mistä kaatuminen johtui, vaikka minusta syy paistaa niin ilmiselvänä läpi, että ihmettelen, miten sitä voi olla näkemättä. EK:n pyrkimyksenä on supistaa hyvinvointivaltiota ja lisätä markkinoiden osuutta. Sipilän mukaan sopimuksen tarkoitus oli vähentää leikkauksia eli säilyttää vähän enemmän hyvinvointivaltiota. Tarkoitus oli EK:n pyrkimyksen vastainen. Niinpä EK:n intressinä oli kaataa hanke, ellei se saa menetystä korvaavia voittoja työntekijän aseman heikentämisessä. Asetelma oli tasapainoisen ratkaisun kannalta toivoton. Sipilä näki sen nopeasti ja lopetti yrityksen. Miksi Heinäluoma ei eilisessä A-studiossa tätä ymmärtänyt? Miksi yleensä fiksusti esiintynyt Niinistökään ei tätä sanonut?

Miksi Sipilä pani yrityksen liikkeelle,
koska täytyihän hänen ymmärtää neuvottelutilanteen toivottomuus? Kiusallinen selitys on se, että näin perusporvarihallitus sai lisää perusteita hyvinvointivaltion alasajolle."


Miten voi Kajanoja odottaa ultraoikeistolaiselta Sipilältä rehellistä ja järkevää käyttäytymistä ja luulla että Sipilä puhuisi aluksi rehellisesti "yhteiskuntasopimuksesta"?

Että Sipilä pyrkisi toimimaan EK:ta vastaan?


Missä eliitin kimppakivassa Kajanoja liihottaa?

Kaikki oikeiston talouspuhe on harhatusta, kaikki on vain eliitin ryöstöretkeä, valtion, ihmisoikeuksien ja tuottavuuden tuhoamista eliitin veronkierto-orgioissa.

Yhteiskuntasopimuksen tuhoamista siihen kierosti vedoten.

Sipilä luo retoriikalla harhaa "vastuu" ajattelusta kun samalla vapauttaa leiitin kaikesta vastuusta ja kansalaiset joutuvat maksamaan eliitin ryöstöretken vastoin kaikkia yhteiskuntasopimuksen periaatteita kasnsalaisyhteiskunnasta.

Demaritkaan eivät halua lopettaa eliitin 40 miljardin euron vuosittaisia verohelpotuksia ja veronkiertoa joten kuvio on aivan selvä. Elitismi on eduskunnan valinta valtion alasajon perusteeksi. Valtio ja sen tuoma ihmisarvo elintason jakamisena ei merkitse mitää globalisaation vaatimuksen ja valheen uskoneille.
.
Soinin kirkkaat valheet perussuomalaisten hyväksikäyttöön oikeistolaisten vedätyksessä

Yhteiskuntasopimuksen isähahmosta Thomas Hobbesista väitellyt poliittisen filosofian tutkija Mikko Jakonen pitää keskustan tapaa käyttää käsitettä omituisena. Yhteiskuntasopimus on modernin valtion perusta ja peruskäsite, jonka jokainen politiikan opiskelija oppii, mutta keskustalaiset eivät käytä käsitettä tässä mielessä.
– Perinteisesti yhteiskuntasopimus koskee jokaisen yksilön tasavertaista asemaa suhteessa valtioon, eikä suinkaan erilaisten työmarkkinaosapuolten kabinettisopimusta, Jakonen sanoo.


”Puhe yhteiskuntasopimuksesta osoittaa, että asiat ovat pahasti pielessä” 

Onko täällä palattu valtiota edeltävään sekasortoiseen luonnontilaan, kysyy tutkija.
Ei kommentteja: