tiistaina, toukokuuta 26, 2015

Toimi Kankaanniemi ja retorinen masturbaatio vastuuvapaudesta

Röyhkeällä kaiken käänteistävällä Retoriikalla itsesäälin tekopyhä itsearmahdus, moralisti vapauttaa itsensä julistamastaan kristillisestä ihmiskuvasta. Poliitikot luovat itsesäälillä ja viihteellisellä röyhkeydellä harhautuksen kuin olisivat muuttuneet armollisiksi ihmiskunnan rakastajiksi kun antavat itselleen vapautuksen moraalista jota ovat hampaat kirskuen ulvoneet uskonsa ja näytelmänsä mustavalkoisena linnakkeena. Perhearvoilla ei olekaan väliä kun moralisti vapauttaa itsensä vastuusta syyttäessään eliitin harrastusten paljastajia. Suomalaiset lamautuvat röyhkeyden edessä kirkkoherrojen ja aateliston satojen vuosien terrorin ehdollistamana.

"Nujerrus ja armo. Paluu."


http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195782-nujerrus-ja-armo-paluu


Yksinkertaisella diskurssianalyysillä

  voit kysyä mihin tarkoitukseen Kankaanniemi käyttää nujerrus -sanaa?

Tietysti osoittaakseen olevansa hyökkäyksen kohde ja siis uhri, vapaa vastuusta luodessaan retorisesti hyökkäysnäkymää uhridiskurssille.

Kankaanniemi esittää ainoaksi ongelmaksi hyökkäyksen eikä omaa toimintaansa oman uskonnollisen auktoriteettipuheensa ja auktoriteettivaatimustensa vastaiseksi.

Toinen taso diskurssissa eli taktisesti ohjaavassa puhetavassa on armo palkintona hyökkäyksen kestävälle Kankaanniemelle. Hän onkin nyt sankari, tämä tapahtuma onkin koettelemus - jonka Toimi voittaa toisin kuin Job - ja hänen roolinsa hulivilina onkin nyt hänen sankaritekonsa -- eikä 20 vuoden valeperformanssi oikeistolaisen moralismin julistajana ja uskonnon käyttämisestä poliittisena panssarina.
 
 Ei kommentteja: