* Lisäys hallitusjulistuksen jälkeen
+
"Olisi mielenkiintoista nähdä, olisivatko Keskusta ja Perussuomalaiset saaneet näin paljon kannatusta, jos käytännön politiikka olisi ollut tiedossa ennen vaaleja."
https://simosuominen.wordpress.com/2015/05/07/kaksi-viikkoa-vaaleista-ja-takit-kaantyvat-kuin-tuulettimet/
++
Asiantuntija: Vaalijulisteita saatetaan tarvita vielä tänä kesänä
::
Takinkääntäjä Soini.
Ottaa nyt Urpilaisen roolin ja naamarin keskustan narttuna ja euroterrorin takaajana - todennäköisesti.
Oikeistolainen hegemonia ja salainen ulkopolitiikka ostetaan tällä kertaa Soinin takinkäännöllä ja salaisilla soipmuksilla.
Ah demokratia. Epädemokratian salatut muodot demokratian seremoniavaalin jälkeen hyvä uskoisten äänestäjien huijaamisella.
Perussuomalaisten puolueväessä ja varsinkin äänestäjissä vaan voi heräättää aikamoista raivoa.
BruttoKansanTappio
- Sipilän BKT Riikka Söyring -
Vaalivoittajan Juha Sipilän johdolla tuleva hallitus näyttää valmistelevan suomalaisten elintason ja ostovoiman massiivista laskua. Mielenkiintoista on huomata, että Perussuomalaiset Timo Soinin johdolla ovat jo valmiita hyväksymään tuon elintason laskun, kun Sipilä samalla hakee kolmatta pyörää joko SDP:stä tai kokoomuksesta. SDP:n oletetaan taivuttelevan ay-liikkeen hyväksymään Sipilän ja työnantajien ehdotukset. Kaiken taustalla sanotaan olevan Suomen kilpailukyvyn.
Kaiken taustalla luurailee kuitenkin yhteisvaluutta euro, jonka Euroopan keskuspankki piti liian vahvana liian kauan, ja se pudotti Suomen viennin osuuden BKT:sta 40 prosentista 25 prosenttiin. Euro on jo kuitenkin alkuvuodesta heikentynyt 25% antaen viennille loistavaa vetoapua, jota yritykset eivät edes kiistä.
USA:ssa keskuspankki FED on pitänyt huolen elvytyksestä, koska sille kuuluu työllisyys mandaattiin. Tämä näkyy työttömyysluvuissa: euroalue 11,3% ja USA 5,3%.
Hartaasti toivon , etteivät SDP ja ay-liike suostu tähän suomalaisten elintason laskuun.
Miksi muuten kukaan ei puhu työllisyydestä mitään?
" Kreikan velkakriisissä uusi vaihe? Uutisen mukaan Kansainvälinen valuuttarahasto vaatii, että Kreikan eurooppalaiset velkojat realisoivat saatavistaan tappioita, tai IMF ei pysty jatkamaan Kreikan tukemista. IMF:n käsitys on, ettei Kreikalle mitään "primääriylijäämää" valtiontaloudessa ole tulossa (siis ylijäämää ennen velanhoitoa) vaan vajetta. Euromailla on tämän mukaan edessä saatavien alasajoa, kullakin osansa mukaan.
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/…/schulden-kris…/
" Otetaan nyt esimerkiksi tuo termi "yhteiskuntasopimus". Sana palautuu 1700-luvulle valistusfilosofi Rousseaun suuhun. Hän kirjoitti aiheesta kirjan.Enpä tiedä oliko yhteiskuntatieteitä opiskelleella Esko Aholla mielessään Rousseau kun hän edellisen laman aikoihin kyseistä termiä viljeli, enkä tiedä, viittaako Sipilä samaa sanaa nyt käyttäessään valistusfilosofiaan vai puoluetoveriinsa, mutta sen tiedän, etteivät nämä miehet ymmärrä talousliberalismiin historiallisesti sisäänrakentuneista ongelmista mitään.
http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194282-yhteiskuntasopimus-velka-ja-muuta-huuhaata
Heikki Patomäki
Ajan henkeä: Sipilä, yliopisto ja puolue
"Juha Sipilän ura Suomi-yrityksen johtajana alkaa vauhdikkaasti. Jo ennen kuin hän on edes pääministeri, hän iskee tiskiin kovan tarjouksen: joko työntekijät sitoutuvat luopumaan muun muassa nykyisistä lomista, irtisanomissuojasta ja työajoista ilmaiseksi tai tuleva hallitus leikkaa julkisista menoista vielä enemmän.
Kaikkiaan työttömyys tulee nousemaan reippaasti ja Suomen velanmaksukyky heikkenemään.
Tilikaudella 2014 Helsingin yliopisto on silti taas kerran tehnyt reilusti ylijäämää, tällä kertaa 34 miljoonaa euroa. Yliopistolla on myös merkittävä osakesalkku ja liiketoimintaa, jotka tuottavat tuloja. Kollegio on valtaa päättää hallituksen esityksen pohjalta tilikauden ylijäämän käytöstä tai alijäämän kattamisesta. Esitys on, että ”ylijäämä siirretään Helsingin yliopiston oman pääoman lisäykseksi”.
Vuodesta 2012 alkaen henkilötyövuosia on jo vähennetty 600, lisää lakkautuksia on tulossa ja monin paikoin toimintoja ollaan tosiasiassa ajamassa alas.
...
Yliopisto toimii samalla logiikalla kuin finansialisoituneet kapitalistiset yritykset: se tahkoaa tulosta ja kasaa (myös spekulatiivista) pääomaa samalla kun henkilöstöä vähennetään rajusti.
Tämä on lyhytnäköistä paitsi yliopiston niin koko Suomen tulevaisuuden kannalta.
Mikä voisi olla tärkeämpää kuin kilpailukyky? Ainoa pieni särö tässä kuvassa on, ettei maiden tai yliopistojen kilpailukyvyn tavoittelussa ole mitään järkeä.
Maa voi olla erittäin ”kilpailukykyinen”, mutta jäädä ilman investointeja ja taloudellista kasvua. Esimerkiksi vuosien 2013–2014 maailman talousfoorumin listalla Suomi oli jälleen kolmantena ja vuosien 2014–2015 listalla neljäntenä. Silti Suomessa ei ole ollut lainkaan BKT-kasvua vuoden 2007 jälkeen. Teollisuuden arvonlisäyksestä on hävinnyt kolmannes ja investoinnit ovat vakavassa lamassa.
Professori ampuu alas Sipilän 10 miljardin paketin
Pertti Haaparannan mukaan kestävyysvajelaskelmiin liittyy merkittäviä epävarmuustekijöitä.
Perussuomalaiset syövät sanansa
ja antavat kreikka-sahat Saksan pankkiireille.
Soinin kirkkaat valheet perussuomalaisten hyväksikätöön
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti