keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2017

Hallituksen feodalistinen verotuspolitiikka

Hallituksen feodalistinen verotuspolitiikka


Hallitus kieltäytyy leikkaamasta yritystuista. Eri kanavia pitkin n 14 miljardia, myös maataloustuki suurmaanomistajille on laskettava tähän.

Ja kieltäytyy puhumasta verohelpotuksista, jopa europuolue vasemmistoliitto kieltäytyy puhumasta verohelpotuksista, jotka ovat nytkin n 23 miljardia euroa.

Ja sitten on vielä veronkierto, sekä laiton että laillinen, joille on lisätty tuhansia pykäliä avuksi 27 vuoden aikana mm Mauri Pekkarisen vaatiminia. Yli 30 miljardia.  Kansanedustajien allekirjoittamina, puoluejohdon vaatimina, myös demarit kiihkeästi tuhoamassa pohjoismaista mallia.

Laskekaa, kuinka monta miljardia tuhoaa pohjoismaisen mallin eli yhteiskuntavastuun, joka on luonut mailman tehokkaimmat työntekijät useiden kansainvälisten tutkimusten mukaan.

Feodalismi tarkoittaa että alamaiset maksavat eliitin rikastumisen veroina, eliitti ei maksa veroja.

Massamedian keskiviikkokerho hoitaa harhautuksen "mediassa": yleisö ei tajua että suurin veronkiertäjä on rikas ja ulkomainen sijoittajakeinottelija. Kataisen hallituskin antoi Googlelle 100% verovapautuksen kun google päätti tuoda joka tapauksessa Suomeen Venäjän markkinoita varten kymmeniä tuhansia servereitä. Hallituksemme ovat totelleet New yorkin pörssiä ja keinottelijoita suomalaisten totaaliseksi tappioksi.

Kuinka mieletöntä on maksaa megatukia suurmaanomistajille ja samalla maksaa ulkomaisten ostajien puolesta tuotantokuluja - kun maatalustuen on tarkoitus antaa elanto maatalaousperheille eikä luoda rikkaille rahasampoa. Lipponen kielsi meppejä vaatimasta Suomelle kunnollisia maataloustukia vaikka Ranska, jonka kasvukausi on 4 kertaa hedelmällisempi, saa suhteessa 8 kertaa enemmän tukia.


Verotukien hurja summa: 23 miljardia euroa

   





Professori Matti Tuomala puhuu selkeästi 
varakkaiden sekä ylikansallisten yritysten verohelpotuksista ja toimivan valtion verotuksen linjauksista:

  1.  Vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa
     
    vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy.
  2. Tuloerot kasvavat Suomessa - Matti Tuomala:  Onko tuloerojen kasvu väistämätöntä?
  3. Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
  4. Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa ammottavaa aukkoa käytetään verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista.
  5. - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo.Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
  6.  Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan
    Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala.
  7. Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa
    "Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa"


















































..

Ei kommentteja: