sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2017

Eliitin luokkasota - robotisaatio
Kapitalisti ei kysy mitä yhteiskunnalle tehdään? Mitä ihmiskuvalle tehdään? Mitä ahneudelle tehdään? Miksi kasvava yltäkylläisyys ei tue vapautta ja olemista ja henkistä kehitystä, hyvää oloa ja psykologiseen kehitykseen motivoitumista - vaan veri valuen rikkaiden insestisukujen hampaiden välistä huudetaan roskasakki, roskasakki. Koska elitismi puhuu vain rikastumisesta, muilta pois ottamisesta Jumalana jonka kirkko siunaa hihitellen. "Emme voi olla Suomen puolella" "Ei ole Suomea" 

Pohjoismainen malli ja valtion robotit olisi yksinkertainen ratkaisu.

   Paluu edistykseen.

Valtio elintason takaajana, ei rikkaiden sodan ja fasismin puolustajana.

Kuinka korkeasti koulutetut eivät katso historiaa kuinka eliitin julmuus nousee eliitin ahneudesta eikä sillä ole mitään rajaa elleivät ihmiset nouse eliittiä vastaan valtiomallilla ja inhimillisyydellä, hyvinvoinnilla, jaetulla elämällä, veroprogressiolla, omalla valuutalla eli omalla suunnalla, demokratialla, ei harvainvallalla jota nyt peloteltu, sokea eduskunta palvoo elitisminä.

Viljan tuonti voidaan kieltää, hampun kasvattaminen rakennusmateriaaliksi ja vaatteiksi voidaan velvoittaa ja luoda yhteisillä valtionyhtiöillä -- kapitalismi ei ole talouden pohja, omavaraisuus on järkevin pohja markkinataploudelle, omaa talousaluetta voi puolustaa jos niin haluaa: globalisaatio on valhe, Kiinalla ja Intialla on valtavat suojatullit joiden avulla ne kasvavat. Miksi pankkien pitäisi olla vapaita talousterroriin ja kansalaiset velvoitetaan maksamaan rikkaiden rikastuminen keinottelulla pankki-bailouteilla -- rikkaat rikastuvat velella ja velka jätetään kansalaisille?  Media pakottaa mielikuvaa että eliitti on  kansalaisten yläpuolella ja saavat jumalina viedä rahat veroparatiiseihin.
  • Valtamedian nostamat puhuvat päät ohittavat sen kuinka hyvin Suomi nousi ennätyksellisesti maailmassa 1960-1989 valtionyhtiöillä - kunnes pankkiirien keinottelu mursaksi talouden ja rikkaiden keinottelu pelastettiin tvallisten ihmisten omaisuudella 

Orjille pakotetaan unelmaa että he voivat ihailla eliittiä ja olla kuin eliitit kunhan antavat vallan eliitille.

Massamedia luo satua, jossa eliitti omistaa rahan. Ei. Raha on vain sopimus. Omaisuuden kertyminen on alkanut varkaudella ja murhilla, omaisuuden kertyminen ei ole moraalinen tapahtuma eikä ihmiskunnan suuri tavoite. Aito Moraali on vastuu ihmisyydestä.

Eliitti hihkuu nyt sotaa ja venäjävihaa keskiaikaisena ratkaisuna. Vanhat kovat keinot tyytyväisen kansan murskaamiseksi.

Keskustelu pohjoismaisen mallin palauttamisesta estetään monentason hysterialla. Perussuomalaiset ovat olleet paha valevasemmisto joka mukamas välittää köyhistä mutta takaa hallituksessa mielipuolisen eliitin veronkierron.

Eliitti kailottaa kovaäänisesti ettei ole yhteiskuntaa. Eliitti kieltä enemmistön valinnat politiikaksi. Ihmisten huijaaminen on Suomessa helppoa, suomalaiset ievät millään tajua että poliitikot valehtelevat harkitusti vaalityössään.

Rahat pois köyhiltä aseisiin - aivan kuin Suomi pystyisi leikkimään suurvaltaa. Eliitin suuruudenhulluus nousee taas ja Suomesta tehdään taas kolonisaatio-orjavaltiota kansalaisia halveksien ja väestönsiirron korvikehulluudella korvataan ja estetään vastuu kansalaisista ja omasta yhteiskuntakehityksestä - nyt eliitin globlisaatioterroria puolustaen ja levittäen.

  • Erno Linnola  "Tietääköhän Karhinen itse miten Suomen reaalitalouden koko on jämähtänyt 1990-luvun tasolle ja miten näennäinen bkt-kasvu on lähinnä unelmahötöä jota rahoitettu lisävelalla?"
Suomessa pitäisi keskustella työpaikkojen häviämisestä, sanoo OP:n pääjohtaja. OP pohtii, mitä tehdä työntekijöille, joiden työ häviää alta.
YLE.FI

.Pasi Pulkkinen
  • - Se suuri julkilausuttu tavoite yhteiskuntafilosofeilla onkin että elämälle välttämätön työ tehdään koneilla ja robotiikalla. Valitettavasti yhteisöllisiä rakenteita ja instituutioita ei ole kehitetty siihen suuntaan ollenkaan. Elämme edelleen järjestelmässä, joka tuntuu pyrkivän pikemminkin luokkayhteiskuntaan kuin tasa-arvoon ja hyvinvointiin. Kaikki ei tunnu ajattelevan, että ihmiset ovat tasa-arvoisia, jos jotain arvoa halutaan laskea.
Hannu Ikonen 
100 VUOTIAAN SUOMEN VALINTA
Ns. itsenäisyytemme vuosisataisella kynnyksellä joudumme kysymään, onko Suomen tie asettua eurooppalaisen liittovaltion pohjoisimmaksi ”maakunnaksi”, Lapin kaltaiseksi raaka-aineita tuottavaksi periferiaksi. Toinen vaihtoehto on Englannin tavoin lähteä hakemaan Norjan, Islannin tai Sveitsin kaltaista todellista itsenäisyyttä. Valinta on meidän, satavuotisen itsenäisyyden ansio.
Euroopan yhdentymisen etujen valheellista kuvaa ylläpidetään koko median ja taloudellisen- sekä poliittisen eliitin voimin. Sama ”kolmikanta” ylläpitää myös NATO-suhdettamme ja Venäjä-vastaista ilmapiiriä. Kansalaisille välittyvä kuva erilaisista yhdentymisien kehityksistä ovat monimutkaisia ja vaikeasti seurattavia alan ammattilaisillekin. Selvää on kuitenkin, että kaikki yhdentyminen kaventaa itsenäisyyttämme, päätösvaltaamme, kykyämme luoda itsenäisesti hyvinvointia ja tasa-arvoa.
Uus- tai jälkikeynesiläisissä teorioissaan lukuisat suomalaiset ja kansainvälisetkin tutkijat ovat irrottaneet talouden kansallisesta konteksista, joka oli perinteisen keynesiläisyyden, breton woodsilaisuuden, jopa Marshall-avun lähtökohta. Kaksi nobelistia, Krugman ja Stigliz ovat kirjoituksissaan lähentyneet perinteistä keynesiläisyyttä, joista Krugman on selkeästi esittänyt Suomelle palaamista omaan valuuttaan. Kysymys on Suomessa vaikea koska tutkijat ovat lähtökohtaisesti puolueiden kautta sitoutuneet euroon, jota heidän ”jälkikeynesiläisissä” konteksteissa kansainvälistetään ja pyritään unohtamaan keynesiläinen, kansallinen lähtökohta ja hyvinvoinnin rahoituksen edellytykset.
Euro on kansamme mielissä saanut yksinkertaiset, mutta samalla mystiset ulottuvuudet. ”Mielissä” euro yksinkertaistuu käyttövaluutaksi, siksi sen kannatus on mielipidemittauksissa suurta. Mielissä mystisiksi euron ulottuvuudet muuttuvat kun puhutaan velkavastuista, EKP:n harjoittamasta vakauspolitiikasta tai ulkomaan kaupasta. Tämän päivän ”käyttövaluuttaa” on pankkikortti, euroa ei käyttövaluuttana tarvitse – kokemukseni mukaan – missään Euroopan maassa. Tanska ja Ruotsi halusivat turvata itsenäisellä talouspolitiikalla, omilla valuutoillaan ulkomaan kauppansa, mutta mikä merkittävintä, turvata kelluvalla valuutalla kyvyn tuottaa hyvinvointia yhteisvastuullisesti, ei pelkästään säästäen vähempiosaisilta, ”sisäisesti devalvoiden”.
Juhlavuonna on tärkeää miettiä, minkälaisen sisällön me tulevaisuuden itsenäisyydelle haluamme vai annammeko muiden ”miettiä ja haluta” puolestamme Brysselissä, Washingtonissa tai Naton päämajassa. Näissä mainituissa paikoissa vaikutetaan jo lainsäädäntöömme ja nämä ”mainitut paikat” ovat elinkeinoelämän eriarvoistavan, piittamattoman lobbauksen- pahimmillaan lahjonnan, korruption kohteina. EU on etääntynyt yhä kauemmaksi lupaamastaan ”läheisyysperiaatteesta”, joka on jäänyt kunkin kansakunnan itse toteutettavaksi vaikka todellisuus kulkee toiseen, ”etäännyttämisperiaatteen” suuntaan. Itsenäisen kansan ”läheisyysperiaate”, tehdä päätökset paikallisesti, toimii parhaiten korruptiota vastaan ja luo uuden läheisyysmoraalin poliittiseen päätöksentekoon.
Hannu Ikonen
Vastavalkea ry vpj
Maailman kaaos on pörssioligarkkien geopolitiikkaa
 
Pohjoismainen malli hyvinvointivaltio talouspolitiikka kansantalous pörssi kapitalismi umpikuja työllistäminen työllistämiskokeilu köyhyys tulonsiirto tuloerot sosiologia verotus robotisaatio robottivero
.

1 kommentti:

Marja Konttila kirjoitti...

Ei tarvitse katsoa kuin Ruotsiin asti, ja todeta että SoTe-uudistus on pahasta. Asuinkunnassani Solnassa Tukholman liepeillä Polkhemsgården-skandaali toi julkisuuteen monikansallisen Carema Care-yhtiäön laiminlyönnit ja sai aikaan uuden lain Lex Sarah. Hiljattain eräs sairaanhoitaja bloggasi, että hän ambulanssissa kysellessään vapaita sairaalapaikkoja välttää kertomasta, että kyydissä on monisairas vanhus. Koska niitä ei silloin löydy.

Itse koen laboratoriokokeiden vähentyneen ja vastaanottoaja lyhentyneen omilla käynneilläni, kuvittelen sen johtuvan kustannussyitä.
Monissa paikoissa hoitohenkilökunta on katkeamispisteessä, mikä lisää hoitovirheiden riskiä.

Många fall av vanvård i äldrevården
http://www.svt.se/nyheter/manga-fall-av-vanvard-i-aldrevarden

Lex Sarah Suomeen
http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193231-lex-sarah-suomeen
(En kannata perussuomalaisia, halusin vain löytää infoa kyseisestä laista)