torstaina, maaliskuuta 02, 2017

Olof Palmen murhan takana luultavasti äärioikeistolaiset poliisit

Tuore paljastus
Suomalainen media puhuu ehkä ensimmäisen kerran vahvoista epäilyistä että Olof Palmen murhan takana oli äärioikeistolaisten poliisien suora salaliitto  
Saksalaisen valtion televisioyhtiö DW:n dokumentti käsitteli tätä jo 3 vuotta sitten - dokumentti, mitä eivät muiden eurooppaisten maiden televisioyhtiöt ole halunneet ottaa ohjelmistoon:

  • Olof Palme Political Murders

    - The forbidden trail 2/4 Video

                                                                         

 3/4 Video  • Olof Palme Political Murders
    - The forbidden trail - 4/4


Myös tuore lausunto ilmiantajasta:Sekä Norjan että Ruotsin poliisissa on paljon natsisukujen jälkeläisiä poliiseina.

Suojelupoliisi Supon historia ja nimitysketju nousee myös fasistisesta salamurhaajien menneisyydestä, suojeluskunnan terrorista ja yhteistyöstä natsien SS-tuhoamisjoukkojen kanssa jatkosodan aikana. Kaikki arkistopaperit on tiettävästi poltettu - vain yksi jäi jäljelle ja paljasti jatkosodan laajan yhteistyön sotavankien tuhoamisessa SS-ryhmien ehdoilla.     Palmenkin murhan takana oli rasistinen viha "muukalaispolitiikkaa" kohtaan.

           Vakavasti vajaa rasismin historian katsaus

Rasismi on ollut Suomessa valtion ja kuninkaan virkamiesten rasismia.

Suomessa rasismin alkuperä on ruotsalaisessa aateliskulttuurissa, sen kolonisaatioasenteissa ja kirkon kulttuurirasismissa, alkuperäiskulttuurin tuhoamisprojektissa eli yhtenäiskulttuurissa mm. lain ankarien rangaistusten kautta. Vielä 1978 oli laitonta harrastaa kansanparannusta mm. hierontaa hyvin ankarien tuomioiden uhalla.

Ei pidä unohtaa, että saksalaiset omaksuivat ruotsalaisten aatelisten kirjoittamat rasistiset ja systemaattisen pseudotieteelliset rotuteoriat 1910-luvulla.

Tuskin tässä YLE:n ohjelmassa manitaan sitäkään että valtion poliisi VALPO/SUPO auttoi suoraan SS-miehiä teloittamaan sotavangeista mm. juutalaisia. Tämänkin tuoreen historiantutkimuksen tuloksen media on onnistunut hennosti häivyttämään ihmisten tietoisuuden ohi.

Eurooppa ja uusviha
Ivan Ikić

Barbarians (Варвари)

Serbia, Montenegro, Slovenia, Bosnia ja Hertsegovina 2014

Elämä harmaassa pikkukaupungissa Belgradin lähistöllä on levotonta. Ehdonalaistuomiota kärsivä teini-ikäinen Luka hakee paikkaansa, mutta joutuu vastakkain niin perheensä, kavereidensa, kuin tyttöystävänsäkin kanssa. Äiti on pimittänyt tietoja isästä, ystävät vieroksuvat aggressiivista miehenalkua, ja salainen tyttöystävä on mieluummin futistähden kanssa. Barbarians on leikkaus nuorten Serbien rosoiseen maailmaan, jossa pojat keskittyvät paikallisen jalkapalloseuran kannattamiseen ja tytöt lähettämään seksikkäitä selfieitä Facebookissa. Nuoret aikuiset kantavat mukanaan historian painolastia ja pyristelevät kohti epävarmaa tulevaisuutta tässä koskettavassa draamassa.

Ohjaus: Ivan Ikić
Käsikirjoitus: Ivan Ikić
Näyttelijät: Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi
Tuotanto: Milan Stojanović / SENSE

http://www.espoocine.fi/2014/fi/ohjelmisto/elokuvat/barbariansDocpoint-dokumenttielokuvafestivaalin elokuva vihan valtiosta:
Israelin salaisen palvelun Shin Betin tehtäväksi on määritelty maan puolustaminen terrorismia vastaan. Dokumentaristi Dror Morehin elokuvassa kuusi palvelun entistä päämiestä kertoo ensi kertaa julkisesti näkemyksensä palestiinalaisalueiden miehityksestä. Dokumenttielokuva kattaa tapahtumat kuuden päivän sodasta aina tähän päivään ja miehittämättömien lentokoneiden käyttöön. Rakentuu kuva raskaan sarjan portinvartijoista sekä korkeimman asteen päätöksenteosta, jossa kaikki tapahtuu välikäsien kautta.
Israelin turvallisuusjohtajien näkökulmien valottamisesta huolimatta moraalin punnitseminen jää katsojalle. The Gatekeepers voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon vuosittaisessa LA Film Critics Association -gaalassa.  
 

Ei kommentteja: