torstaina, huhtikuuta 02, 2015

Kesäpäiväntasaus - suomalainen muinaishistoria ja jätinkirkot


Kesäpäiväntasaus.Tiesitkö, että Suomessa on Euroopan vanhimmat astronomiset temppelit, rituaaliset kivirakennelmat?

Vanhemmat kuin Stone Henge.
Mind blowing.


Pohjanmaan kivirakennelmat 


"Paikoitellen täältäpäin Pohjanmaata on löydetty asbestia sisältävää keramiikkaa, joka viittaa siihen, että asukkailla mahdollisesti oli jo tekniikkaa, jolla käsitellä metallia..." 


Hesarin otsikko on vanhentunut; rakennelmat ovat 100% varmuudella astronomiaa. Soittaako joku Encyclopedia Britannicaan, sillä suomalaiset tutkijat eivät kehtaa pröystäillä.

Myös Karjalasta on löytynyt yksi jätinkirkko.

Pattijoki"Pohjanmaan jätinkirkot
ovat Pohjois-Euroopan suurimpia kivikautisia monumentteja.

Käynnistyneessä arkeoastronomisessa projektissa on mitattu niiden suuntaukset suhteessa tärkeisiin aurinkopäiviin.
Valtaosassa suurimmista jätinkirkoissa havaittiin merkitseviä aurinkosuuntauksia."


Arkeoastronomia apuna
jätinkirkkotutkimuksessa
PDF

Ovatko saamelaiset  vai joku muu euroheimokulttuuri rakennelmien takana?
Geneettiset esi-isämme kuitenkin omaksuivat varhaisemmalta kulttuurilta shamanistisen ihmiskuvan, kielen ja maailmankuvan.

Mielenkiintoisinta ja erityisintä on se, että 70% rakennelmissa on erilaiset kombinaatiot näistä neljästä tasauspäivän käytöstä eri yhdistelminä. Eli eri strategisella ja harkitulla painotustavalla pyhitettyjä astronomisia paikkoja.


Uskomattominta on museoviraston viranomaisten nykyasenne, joka on perua kirkon vihasta muinaispakanarakennelmia kohtaan. Pari vuotta sitten joku maanviljelijä jyräsi taas yhden jätinkirkon osittain traktorilla - näitä ei ole suojeltu!


70-luvulla tuhottiin ainutlaatuisen upea "jätinkirkon" kiviportti ja päiväntasaustähtäin "kristittyjen" kirkonmiesten ja seurakunta-aktiivien toimesta (ettei mm. paikallinen nuoriso ja turistit kokisi paikkaa mystisenä), jonka ikä on voinut olla käsittämätön. Tuhansia vuosia kunnioituksesta pystyssä ja sitten kirkkopolitiikka iskee.  Kipeätä. Lähes käsittämätöntä kristillisen kulttuurin hybristä ja halveksuntaa perintönä, jopa non-verbaalisena, "määrittelemättömänä" asenteena ja pelkona.  Todellinen uhka kirkon esittämille mielekkyyden perusteille: koulussa meille on opetettu, että Ruotsi "antoi" meille sivistyksen. Ruotsi ja kirkko tuhosivat alkuperäisen sivistyksen päämäärätietoisesti. On vieläkin ankara tabu että Suomessa on ollut korkeaa sivistystä ennen Ruotsin verotusta ja  "armollista sivistystä" ei-kristityille.

 
Kesäpäiväntasauksessa poltettiin hamppurovioita
ja kutsuttiin esi-isien henkiä sekä niityn laitamilla tehtiin tiheästi hedelmällisyysrituaaleja. Siksi hamppu ja sen kukka on kiivaasti kielletty kirkolle ja eliitille ja sen moralistiselle kontrollille vaarallisena status-päihteenä.


"miksi ne pystytettiin mahdollisimman näkyviksi: kivien hedelmällisyyttä lisäävä potenssi koetettiin nostaa mahdollisimman suureksi ja mahdollisimman kauas vaikuttavaksi."
  
  • Kreikkalaiset opettivat, että APOLLO matkusti joka kesä pohjolan, kun aurinko ei laske yölläkään ja osallistui pohjoisten tietäjien niittyrituaaleihin metsän keskellä.   • Suomalaisen kulttuurin Odin-myyttikin voi olla jopa Vatikaanin  kristus-myytin ja Egyptiläisten Osiris/Mithra-myyttien pohjalla.

    Ns Viikinki-kulttuuri nousi täysin suomalaisesta kulttuurista: sotajoukon demokratia ja naissotilaat ovat slekeästi vanhojen suomimainintojen kultainen lanka, joista myös viikinkikultturi oli ihmetelty.

    Suomalaiset talot nimettiin talonpäätyyn riimukirjoituksin 1400-luvulle saakka kunnes kirkko kielsi ne rangaistuksen kovan uhalla. Merkittäviä todisteita. Ruotsalaiset Vatikaanin krikonmiehet luultavasti tuhosivat suomaliset riimukivet koska niitä ei löydy vaikka päätykirjoitus kertoo pyhästä jatkumosta ja nimimagiasta viikinkikulttuurille siirrettynä.
Mysteerejä riittää Pohjolassa.

Turkukaan ei todellakaan ole Suomen vanhin kaupunki; Käkisalmi on n. 6000 vuotta vanha kauppapaikkakaupunki ja linnoitus sekä luultavasti raudantakomisen keksimisen kehto - vanhin rautaveitsi on löydetty 100 km itään Käkisalmesta, joka on järvimalmin rikkain kehto maailmassa: Sampo.

Opetettiinko tätä koulussa?


Eikä mielenkiintoinen fakta-aines pakanakulttuurin muinaisesta voimallisuudesta  tähän lopu:
‎"Ennen viikinkiaikaa, 400-700 -luvuilla, Suomi oli suhteellisen vahva ja itsenäinen esim. asetekniikassa ja koruissa. Lisäksi Suomesta näyttää olleen suorat ja melko kiinteät yhteydet Baltiaan ja Keski-Eurooppaan, Skandinavian ohi, ja tietysti myös idän sukulaiskansoihin. Liian vähälle huomiolle on jäänyt se, miksi viikingit eivät vallanneet Suomea, vaikka he vaikuttivat ja terrorisoivat melkein koko Euroopassa ja tosiasiallisesti hallitsivat myös Venäjän jokireittejä..."
Suomalaiset islantilaisten saagoissa

‎"Luultavasti jätinkirkot ovat samaa perua kuin Euroopan rannikkoalueilla löytyvät megaliittirakennelmat, joista Stonehenge on kuuluisin. Vaikutushan kulki pitkin vesireittejä. Suomessa ne ovat peräisin myöhäiseltä kivikaudelta eli n 3000 – 2000 e.Kr. Viimeisin on hylätty joskus 1500 e.Kr."  http://filosofiklubi.blogspot.com/2011/09/tanaan-perjantaina-taivaallinen.html
Pohdittavaa matematiikkaa ja rituaaliastronomiaa:

Aurinkovuosi on 365.242 199 päivää.


Kuuvuosi on 354.367 päivää.

Näiden kahden välinen ero on 10.87519 vrk.
... Kuun kausi eli kuukausi on 29.53059 vrk
29.53059/10.87519 = 2.7154091 ts. sama kuin megaliittijaardin ja jalkamitan välinen ero.
Tämä 10.875 tavallisesti pyöristetään 11vrk ja muistetaan Ridderstadin laskelmasta että Raahen jätinkastellin keskiportti oli ja on suunnattu 11 päivää ennen kevätpäiväntasausta.

On Raahen jätinkastellin sitten tehneet ketkä tahansa, he ovat tunteneet nämä asiat."
> Observatorio ja Auringon Temppeli Saksassa:

Goseckin maakehä
Suomessa jätinkirkot ovat olleet sekä vanhemman kuunpalvonnan että auringonpalvonnan rituaalipaikkoja - kuten Stone Henge. Suomalaisugrilaisilla on kuitenkin  ainutlaatuinen uskonnollinen erityispiirre: sekä kuu että aurinko on nähty feminiinisenä. Tämä on hyvin merkittävä ja harvinainen erityispiirre.

Suomalais-ugrilainen shamanismi on samaa perua kuin maya-intiaanien shamanismi. Shamaani hakee vastauksia yhteisön ongelmiin ja oikeat parantavat yrttiratkaisut transsissa yhteisön tukemana ja rumpujen tahdissa kohtaamansa sielueläimen avulla.Suomalaisilla on ollut paljon kaupattavaa


terva, maailman kestävin hamppu (purjeet, köydet, erityisellä tavalla huumaavat siemenet - viranomaiset ja papit tuhosivat 1978 suomalaisen hampun sukupuuttoon), moninaiset erityisen tuuheat turkikset Euroopan kylmimpien talvien takia, tammitukit, pähkinät (kivikauden pähkinäpensaat Suomessa), kuivatut marjat, olut (maailman vanhin marja-vilja-olutsekamäski on löydetty nimenomaan Suomesta! Toiseksi vanhin on Egyptistä), yrtit ja yrttijuomat suomalaisen + saamelaisen tuhansien vuosien lääketietouden mukaan (mm. norjalaiset ovat aina kutsuneet suomalaisia finnoiksi, noidiksi - suomalais-ugrilainen "noita" taas tarkoittaa parantajaa), myöhemmin rauta-aseet ja osittain jalostettu malmi mm. Käkisalmen järvimalmin ansiosta. 

Viime vuonna agrikulturaalisen arkeologian erityistutkimus viljanviljelystä paljasti, että Suomessa laaja viljely aloitettiin hyvin myöhään - vastentahtoisesti (pakolla ja Jumalan kirouksen uhalla Ruotsin verovilja-aitaksi) verrattuna muuhun Eurooppaan.

Ei ollut tarvetta. Lehmätkin laidunsivat itsenäisenä rotuna metsissä ihan omin avuin ja ryhmätyöhön tottuneina sarvin ja hampain susia pelkäämättä.
Tämä kuva.


 Onko se klisee?

Iso osa esi-isiämme on elänyt matriarkaatissa. Upeimmat statushaudat pronssikaudelta ovat vain naisten valtaa osoittavia hautoja. 

Agricola säilytti meille samalla ainutlaatuisen kuvan suomalaisista hippiyhteisöistä, joissa ei avioliittoa, lasten perisyntiä, seksuaalista syntiä, syyllisyyttä tai stressiä tunnettu.

Seksuaalisuus oli kuin hengittämistä tai syömistä, mm. hedelmällisyysrituaaleihin miellettyä juhlintaa, ei synnintuntoon tai kelpaavuuden ehtoihin sidottua häpeäkulttuuria.


  • Alkuperäinen kesän ehtoollinen  


"Ja kuin kevätkylvö kylvettiin,
silloin Ukon malja juotiin.
Siihen haettiin Ukon vakka,
niin juopui piika että akka.
Sitte paljo häpiää siellä tehtiin,
kuin sekä kuultiin että nähtiin".
Metsäkoneen jyräämä jätinkirkko 

- bravo, museovirastoHaku

http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/portti/default.aspx


valitse "Tarkka haku" otsikon alta muinaisjäännösrekisteri
valitse tyypiksi kivirakenteet
valitse alatyypiksi jätinkirkot
paina "hae"
 Rekisterissä on 36 kohdetta, mutta niitä pitäisi olla yli 40. Esim Limingan kaikki kuusi jätinkirkkoa puuttuvat tuosta listasta. Lisäksi Ruotsin puolelta on vastikään löytynyt yksi.Video jätinkirkon vallistaNebran kiekon astronomiset funktiot näyttävät
olleen aivan samat, kuin Goseckin maakehällä.
Meri-Rastilan mahdollinen jätinkirkko

- tarkkaan valittuja kokokiviä tuskin luonto on järjestänyt
Shamaanimme pukeutuivat naisiksi, kuten kaikki
suomalais-ugrilaiset shamaanit, rituaalien ajaksi. 
Nainen on symbolisesti elämän lähde, elämää luova 
ja rajoja ylittävä jumalatar.Köyritär


PAAVIN BULLA - PAAVI KIROAA SUOMALAISET vuonna 1171:
Ei kommentteja: