tiistaina, syyskuuta 01, 2015

Kullervo Hamletin esikuvana ja Tolkien:in maailma"Kullervo is the origin story for Shakespeare's Hamlet - a young man whose uncle kills his father and on whom he wreaks a terrible vengeance," says Verlyn Flieger. 
"It is likely that Tolkien knew that Shakespeare had used this tale." 


Kullervo: Tolkien's fascination with Finland
 Koko moderni fantasiakirjallisuus pohjautuu suomalaiselle mytologialle,

    siis Euroopan vanhimmalle mytologialle ja vanhimmalle kielelle,

vaikkakin Lönnrotin Kalevala onkin tahallinen vääristelmä, rujosti karsittu ideologinen ivaelma harkitusti, jotta suomalaisten jumalat ja hengettäret tehtäisiin kuolevaisiksi satuhahmoiksi Lönnrotin paperilla.

  •  In 1955 Tolkien told the poet WH Auden that discovering Finnish had been like "entering a complete wine-cellar filled with bottles of an amazing wine of a kind and flavour never tasted before".
 
Tolkienin Sormusten Herrassa ydinskeemana
on tietäjien taistelu ja tämä on tietysti suoraan Kalevalasta. Tolkien lisäsi siihen zarahustralaisen/kristillisen hyvän pahan taistelun ja pelastusretkikunnan seikkailun. Lönnrot riisui suomalaisen kulttuurin seksuaalisuudesta ja shamanismista ja yritti puhdistaa tarinat niiden alkufunktiosta, loitsuista ja feminiinisen luonnon palvonnasta.

Sormus on tietysti SAMMON analogia.

  Punahilkka ja Kullervo?

Kivi leivässä on sama hylkäyksen skeemalataus kuin Punahilkassa sekä sama seksuaalinen Oidipuksen skeema ilmenee kummassakin: Kullervo menee sänkyyn siskonsa kanssa. Punahlikka menee myös äitihahmon kanssa sänkyyn ja suden suostuttelu kertoo tästä kielletystä latauksesta enemmän kuin ilmiselvästi. Psykoanalyyttisesti äidin  lähettämä tyttö metsässä suden armoilla on analogia loppukohtauksen insestiteemalle ja vanhempien pahuuden tutkielmalle. Eurooppalaiset sadut käsittelevät paljon selviämistä trauman kautta.Ihmiset eivät näytä tajuavan että uusin geenitutkimus on todistanut karjalalaiset vaaleat suomalaiset, "Nordic people", vanhimman eurooppalaisen kivikautisen ihmisen suoriksi perilliseksi 40000 vuoden suoralla isälinjalla eli kun luet antropoligien ja toimittajien  määritelmiä "pohjoiseurooppalaisista" tai "skandinaaveista" roduista kysymys on suomalaisista heimoista ja kulttuurilinjasta.  Ruotsi on 100% suomalainen vaalean geenilinjan perimäaineksen suhteen.

 Suomen kieli on vanhin eurooppalainen kieli ja kieli ei säily, ellei ole vahvaa kulttuurijatkumoa. 
Kaikki euroopan kuningashuoneet perustuvat suomalaisille heimokuningashuoneille ja demokraattiselle johtajakultille. Tästä on kiistämättömät ylpeät maininnat vanhoissa dokumenteissa, mutta suomenruotsalaisten kulttuuri-invaasion ja kulttuurihegemonian takia suomalaisten ikivanhasta kulttuurivallasta ja perinnöstä puhuminen on totaalisen tabu. Viikinkien demokratia ja naissotilaat ovat vain suomalaisen kulttuurin yksi jatkumo. 


Siksikö "ei ole olemassa suomalaista kulttuuria", kun ruotsalaiset niin tehokkaasti tuhosivat kaikki historiankirjoitukset ja kirjeet 1600-luvun lopussa? Tehokkaan ja neuroottisen kirkko-kulttuurikolonisaation takia ei voi olla suomalaista kulttuuriperintöä ja ihmisluonnetta vaan vain suomenruotsalaisten sadut sivistyksen tuomisesta "metsäläisille"? Pohjoismaat olivat suomalaista kulttuurialuetta vuoteen 300 saakka. Englantikin on ollut geneettisesti täysin suomalaisten heimojen aluetta ja shamaanikulttuuri identtistä pyhän puun -kulttia - suomalaista vientikulttuuria.

Tutkijat ovat ihmetelleet Stone Hengen yhdistelmää kuu-aurinko -kulttina mutta eivät tiedä että suomalaisessa kulttuurissa sekä kuu että aurinko ovat olleet feminiinisiä palvonnan kohteita. Maya-intiaanitkin ovat jatkaneet suomalaista shamanismia. Kiinasta on löydetty suomalaisten shamaanien punatukkaisia muumioita - pronssikaudella moni suomalaiskaupunki oli kuulusia punatukkaisista "viikingeistä". 
    
Suomesta on löydetty maailman parhaimman miekkateknologian miekat ja sitä museovirasto yrittää peitellä "ihmettelyllä", kun estää kaivaukset janakkalan viiden muun haudan avaamisessa. 

Maailman vanhin kalastusverkko äärimmäisen monimutkaisilla solmuilla on Suomesta, asbestiastia, pronssikauden suurimmat vallirakennelmat (suurinosa purettu kirkkofanaatikkojen toimesta pakanakulttuurin hävittmiseksi), ensimmäinen kattava satojen kilometrien viestintäjärjestelmä linnavuoret,  ehkä jopa maailman vanhin rautaveitsi, kivikauden hienoimmat rivitalot, vanhin olutmäski,  Euroopan vanhimmat astrologiset temppelit - luultavasti Stone Hengen esikuvina.  
  
  Mitä vielä tarvitset? 

Miettikää, mitä on tämän suomalaisen  kulttuurin organisoitu halveksuminen ja todisteiden mittasuhteiden ja  johtopäätösten sensuuri mediassa ja tiedemaailmassa. 
   
     


 

Finnish Nature 2015 J.A. ©© Arhi Kuittinen 2015 Finland

Muhka © Arhi Kuittinen 2015 FinlandMuhka © Arhi Kuittinen 2015 Finland1 kommentti:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Mukava törmätä suomalaiseen, joka ei häpeä omaa uhanalaista kulttuuriamme.