tiistaina, kesäkuuta 02, 2015

Porvarihallitus, originaali kauhu ja Exorcist-elokuva


Varmasti moni lukijoistani on lukenut opiskeluaikanaan elokuvan teoriaa tms mutta täytyy sanoa että yleinen kyky analysoida elokuvia, kulttuurista itseymmärryksen ja jäsennyksen prosessia dramaturgisina jännitteinä - ja ymmärtää elokuvan kieltä metaforisesti, symbolisesti tai elokuvan semanttisia tasojännitteitä suomalaisen elokuvaopetuksen jäljiltä on ihmisillä aika matala.

Esimerkkinä EXORCIST: kovin harva tajuaa että tämän elokuvan kauhun teho on siinä että uskonto ja usko ei pystykään vastustamaan tytön demonista possessiota, ei lainkaan. Magiaan viittaava uskonto on voimaton.

Kristinusko onkin turha, papit pelkääväät etupäässä omaa uskoaan, se on tämä pohjalla oleva shokkikauhu ja psykologinen paine tasojen välisenä paineena mihin kaikki elokuvan efektit tukeutuvat semanttisesti ja metaforisesti. Äidin taipumus hysteriaan mistä tahansa on se metafyysinen porvarin hysteerinen turvattomuus suuruudenhullun varmuuden uskonnon megalomaniana, joka kolkuttelee katsojan porvarihegemonian varmuuteen tuudittamaa tajuntaa. Äidin viimeinen turva on uskonto ja pappiskultti, joka vain paljastaakin hysterian ja porvarivalheen syvimmän olemuksen.

  Ulkoiset rakenteet eivät poista äidin sisäistä tyhjyyttä, johon tytär on eksynyt.

Katsoja joutuu miettimään elokuvan paineessa onko kaikki uskonnollinen alistuminen ja feikkaaminen ollut turhaa omassa elämässä, minkä takia he ovat alistuneet valheisiin, itsensä alistamiseen, häpeään, pelkoon, armonaneluun, yhteisön kontrolliin, vallankäyttöön, vanhempien uskonnolliseen hysteriaan, yhteisön suojelemiin pedofiileihin ja vihaan, pappien siunaamaan vietnamin sotaan, tekopyhille pokkurointiin.  II


The Original Horror Show


Kauhua Suomessa.

Kun yhteinen Suomi aijotaan kaataa. 

  • "Sipilän hallituksen suuren linjan määrittivät virkamiehet, poliitikoille jätettiin arvovalinnat."

Dogmaattisen eliitin korkea veisu.

Oikeistopuolueiden hallitusvaatimuksia esittävät  hallitusjunttalaiset ovat vedonnut aikaisemmissa puheissaan  kristinuskoon jotta valtio voisi hylätä köyhät ja nostaa rikkaat vapauteen yhteiskuntavastuusta - ja näin oikeisto on paljastanut kolonisaatiokulttuurinsa ja originaalin uskontonsa olemuksen, eliitin luoman kirkkouskonnon eliittiä varten, feodaaliuskonnon, joka kunnioittaa vain eliitin menestymistä ja vapauttamista muita ihmisiä sortamalla. 

Eliitti kahmii kaiken armon Jumalan siunaamina, jotta voisi perustella armottomuutensa.
 
Yleisestä sivistymättömyyttä Suomessa kertoo se, että weberin työhulluutta kuvaama ja jumalan siunauksesta kilpaileva uskonto nimitetään Suomessa väärin ja ylpeästi "luterilaiseksi työmoraaliksi", vaikka Weber puhuu vain kalvinisteista, Jumalan vihan protestanteista, jotka vain jyrkensivät Vatikaanin elitististä oppia eivätkä vapautuneet siitä. 

  Luther vihasi ylpeyttä työstä ja työn määrästä.
 
Menestys esitetään oikeiston triptyykissä todellistuneena Jumalan siunauksena, Jumalan kirouksen välttämisenä eikä valtion onnistuneena ja inhimillisenä yhteiskuntapolitiikkana.

Nyt olemme aidon kauhun lähteillä kun Suomen historia avaa taas kauhun arkkunsa ja elitisminsä kolonisaatokirkon ja lestadiolaisten lahkosuojelijoiden sakastista.

koko elokuva youtubessa
#horror #film #movie #religion #elokuva #kauhu #experience #christianity #illusion #deillusion
https://www.youtube.com/watch?v=-PiSOOIhaks

Ei kommentteja: