Sumea logiikka, fuzzy logic ryömii vähitellen iPadiin ja iPhonesiin.
Se mistä minä ja moni muu on puhunut 20 vuotta. Ohjelmistokehitys on järkyttävästi jäljessä siitä mitä se pitäisi olla käyttäjäkokemuksena. Insinöörit ja merkonomit pelkäävät humanisteja ja sitä, että nämä oikeutetusti ottaisivat ohjelmistokehityksen ja vuorovaikutuksen tavoitteet haltuunsa.
Ohjelmistokehitys on vajaaälyistä itsekkään valtataistelun takia. Ihmiskunta tuhoaa itsensä ahneuteen, klaanitaisteluun, elitismiin ja pikkumaisuuteen monin tavoin.
Asennevammaisuudessa on aina kysymys johtajien valtataistelusta.
- Uusin Applen Mac OSX on kauhistuttava huonossa laadussaan, hitausdessaan ja kömpelyydessään lähellä windowsia varsinkin jos omistat yli puolitoistavuottavanhan macin. Tahallista kooditerroria uuden macin ostattamiseksi ? iOS laitteiden vakoiluominaisuudet ja viranomaisten kontrolliominaisuudet mm kameran mykistäminen ovat totaalinen irvikuva applen alkuperäisestä vapauden metaforasta.
Jobs ei ollut visionääri vaan tuhosi satoja luovia visionäärejä työntekijöitä pihiydellään ja itsekkyydellään ja käytti heitä hyväkseen ottaen itselleen hyödyt. Ikonit ja hiiren Jobs vain varasti.
Myös Jobsin takia kehitys on ollut hidasta ja toimittajat eivät kertoneet, että iPhone pyöri täysin Nokian insinöörien innovaatioilla.
Nokia ei tuhonnut itseään suuruuteen vaan elitismiin,
Nokian johtajat keskittyivät kerjäämään sisäpiirikiitosta pörssieliitiltä ja neutralisoivat Nokian uhkana pois markkinoilta, jotta eivät kilpailisi suurten poikien ja amerikkalaisten pörssiyhtiöiden kanssa. Nokian johtajat keskittyivät oman statuksensa nostamiseen amerikkalaisen pörssikulttuurin ehdoilla, eivätkä siis aidosti kilpailleet ja haastaneet amerikkalaisia, olleet ylpeitä suomalaisesta insinööritaidosta ja näin estivät puhelimien kehittämisen kaikin tavoin selvien kehityslinjojen ja suomalaisten innovaatioiden mukaisesti.
Nokiassa varsinkin estettiin humanistien korvaamaton panos inhimillisen teknologian vuorovaikutteisuuden kehittämisessä.
Amerikassa Nokia ei myynyt lainkaan sillä amerikkalaiset kuluttajat huomasivat monta vaikeaa epäkohtaa insinöörimäisissä nokialaisissa eikä vähintään uusien puhelinmallien avuton keskeneräisyys ja huono asiakaspalvelu auttanut asiaa.
Minusta on itsestäänselvää, että Ollila alusta saakka ei halunnut kilpailla Amerikassa lainkaan ja ärsyttää amerikkalaista pörssieliittiä ja toimi siten harkitun itsetuhoisasti. Ollilan valinnat olivat harkittua tyhmyyttä ja itsesabotaasia, niin järjestelmällistä se on ollut.
Ja amerikkalainen pörssieliitit palkitsikin Ollilan hyvin korkealla asemalla omiensa joukossa vaikka Nokian menestymättömyys Amerikassa ei antanut hänelle minkäänlaisia kannuksia olla kunnioitetu bisnesjohtaja.
Kari Kairamo puhui jo alusta asti nuorisokulttuurista, mediakulttuurista ja vuorovaikutuksen helpottamisesta teknologialla yksilön tarpeiden mukaan ja hänet tuhottiin täysin rahoittajien toimesta visionäärinä. Kairamo oli rakentamassa sosiaalista mediaa 20 vuotta "etuajassa". Nokian johtajat vastustivat jopa kännyköiden designia ja tietoteknologian kehitystä viimeiseen saakka kuten Vatikaani vastustaa ihmisen vapautta ja edistystä. Kunpa ihmiset tietäisivät mitä on tapahtunut amerikkalaisen talouden kolonisaatiossa Suomessa alamaisuutena ja hyväuskoisuutena amerikkalaisille lobbareille.
Katso tagista aikaisemmat NOkia-analyysini ja Elopin ohjelmoitu tehtävä viimeiseen amerikkalaiseen saneluun.
Apple avasi ohjelmointikielensä kaikille: "Teemme jotain todella suurta"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti