keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Nyrkkiä hellempi rakkaus - ii :: isojen kiusaajien paratiisi


* uusittu lisäyksin

- Tasapainottomat lapset aiheuttavat riitaa ja epäsopua myös aviopuolisoiden välille. Tämä heijastuu lopulta myös korkeina avioerolukuina, Kouvolan vt. seurakuntapastori Erkki O. Auranen opettaa; Kun lasten ruumiillinen kuritus kiellettiin, suomalaisten perhe-elämä meni aivan retuperälle.Pahuus nousee lapsista...
kun sana transferenssi ei kuulu sivistykseen.
Kun käsittelemättömät traumat käsitellään väkivallan ja voiman hurmiossa heikon uhrin kautta. Kun väkivalta laitetaan kiertämään.

Vaikka piispa Huotari onkin asiasta erimieltä alaisensa kanssa, silti kirkko sallii yhä lainvastaisen toiminnan yllyttämisen, kunhan "opetus" noudattaa kirkon perinteitä niin väkivallassa kuin tasa-arvolain rikkomuksissa. Periaatteessa ei sallita mutta käytännössä...

Kirkko on aina ollut kaksoisstandardilaitos. Papit ovat saarnanneet lainkuulijaisuudesta mutta vuoteen 1998 saakka lain mukaan poliisi ei saanut sakottaa suoraan pappeja tavallisista rikkomuksista.

Kirkossa on aina monimuotoisesti mielenkiintoinen kaksoisstandardi hengellisen ja maallisen lain suhteen. Ehkä hieman väärinkäsitetty/väärinkäytetty Lutherin oppi kaksoisregimenttiopista. Syntikäsitettäkin on yritetty mediatietoisten piispojen toimesta siivota julkisuudelta piiloon mutta kas vain jos piispa yksityiselämässään käyttää lainsuomaa vapautta niin hysteerinen syntisen polttoleimaaminen aloitetaan pontevasti ja tuhoisasti muiden piispojen toimesta. Mikään ei niin piispoja herätä ja järkytä kuin oman kulissipythyyden kyseenalaistaminen. Ei hyvinvointiyhteiskunnan alasajo, ei lasten väkivlatainen pahoinpitely, ei, vaan hovijuorut ja hovimoraliteetit.


Henkinen väkivalta seurakunnissa
(YLE Radio Peili to 2.12.2004

Kuuntele koko ohjelma - realaudio

Seurakuntien työpaikoissa tehdyssä kyselyssä lähes 80 % ilmoitti joutuneensa joskus kiusaamisen tai ahdistelun kohteeksi. Kiusaajana on joko esimies tai työtoveri. Millaista henkinen väkivalta on, miksi sitä on eniten juuri seurakunnissa ja mitä voitaisiin tehdä sen poistamiseksi?

Kirkko on jo vuosikymmeniä ollut psyykkisen hyvinvoinnin työpaikkavertailussa aivan alinta pahoinvoinnin kastia. Rahaa käytetään rakennuksiin ja sijoitussalkkuihin, felliniläisittäin jopa piispojen jalokiviupotettuihin sauvoihin, ei työntekijöiden pätevää koulutukseen, seulomiseen tai työnohjaukseen. Piispat eivät käsitä, että ammatti, jossa Jumalan sanaa voi käyttää aseena ja jossa ihmiset asettavat hurjia odotuksia , on ammatti, jossa pitäisi olla tiukka seula ja karsinta. Ei psyykkisesti ongelmallisia ihmisiä voi antaa reuhata muiden ihmisten mielenterveyden kustannuksella. Papin virka ei voi olla jumalan asettama vaan jatkuvasti kyseenalaistettava ja testattava. Sielunhoitajasta tulee helposti sieluntuhoaja.

Kirkko on niin kauan kiusaamislaitos, kun piispat eivät ota vastuuta ammattitaidottomien persoonallisuushäiriöisten tekemisistä. Isojen kiusaajien paratiisi.

Aika tunnettu keino papille päästä seurakunnassa rippikouluvastuusta on lasten pieni halailu ja kähmintä, joista seuraamuksina on vain papin vapautuminen kesälomaa tärvelevästä rippikouluvastuusta ja ennen kaikkea kirkkoherran puhuttelu lähenneltyjen lapsien vanhemmille, jossa kirkkoherra opettaa henkistä armoa ja anteeksiantoa, ettei asiaa ikinä viedä maalliselle syyttäjälle saakka.

Mutta jos pappi haisee oluelle seurakunnan tilaisuudessa, on kirkkoherran armoton vastuu erottaa syntinen pappi sangen vilkkaasti. Jos piispa toimii henkilökohtaisessa suhde-elämässään lain suojaamalla puolella, ovat ihmisiä moraalisesti korkeammat piispat sallittuja kiusaamaan ja painostamaan julkisesti moraalisen vihan voimalla työkumppaninsa eroamaan "vapaaehtoisesti".


Monkeys that are abused as infants develop a specific brain change that makes them more likely to mistreat their own offspring, a new study shows.

Pahoinpitely muuttaa lapsen aivoja
Lapsen pahoinpitely voi aiheuttaa serotoniiniaineenvaihdunnassa muutoksia, jotka jatkavat pahoinpitelyjen ketjua sukupolvesta toiseen. Tämän paljastaa Chicagon yliopiston apinatutkimus.
Mikäli reesusapinaäiti suhtautui hyvin kielteisesti poikaseensa ja kohteli tätä kaltoin, apinavauvan aivot tuottivat vähemmän serotoniinia. Serotoniinin puute liittyy ahdistukseen, masennukseen ja aggressioon niin apinoissa kuin ihmisissä.
>> Nyrkkiä hellempi rakkaus - i - pelastakaa aikuiset syyllisyydeltä


>> Lapsi kiittää lyöjäänsä -kolmannes hyväksyy lasten kurittamisen

>> Lapsiin kohdistuneiden raiskausrikosten tutkimus epätasaista


Ei kommentteja: