tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Kvanttihyppy


" A University of Utah physicist took a step toward developing a quantum computer by showing it is feasible to read data stored in the form of the magnetic spins of phosphorus atoms."

Tämä on ehkä eniten tulevaisuuttamme muuttava keksintö osana uutta kvanttitietokonekehitystä. Vielä kymmenen vuotta sitten moni ihminen uhosi ettei aijo ikinä koskea typerään tietokoneeseen ja nyt jo puhelimessa on tietokone ja hakusivut. Muistan vieläkin kuinka ensimmäinen GSM-Nokiani sai ihmiset paheksumaan turhamaisuuttani - samat ihmiset ovat nyt Communicator-friikkejä.

Kvanttitietokone tulee nähtävästi olemaan järjettömän nopea. Sama ero nykyisiin murmuttajiin kuin härkävankkureilla ja suihkulentokoneella. Se tulee mahdollistamaan simulaatioita, jotka taas antavat mahdollisuuden mm virtuaaliselle järjelle.

Itse en usko tietoisuuden olevan mahdollista tietokoneelle mutta ainakin ihmisten tietoisuus tulee muuttumaan oman "älykkään", keskustelukykyisen simulaatiotutorin avustuksella järkyttävästi. Ihmisten tietokoneista tulee simulaationa ja taskupäätteiden, PDA:n välityksellä ihmisten profiileja ja filttereitä maailman suhteen, suunnittelijoita, sihteereitä, ura-agentteja - apuminä, joka auttaa mm valheenpaljastuksessa ja toisten psykologisessa profiloinnissa.

Sosiaalinen todellisuutemme tulee muuttumaan radikaalisti, jos elintasomme ja kulttuurimme vielä jatkaa etenemistään.

Ihmiset tulevat suunnittelemaan omat lapsensa geneettisesti ensin tietokoneellaan parannellen omia geenejään laskemalla simulaatioita niiden kombinaatioista. "Kehitystä" ei voi estää tässä kapitalistisessa ahneuden kulttuurissa. Rahasta ja teknologiasta tulee rotuopin tae.Valitettavasti.

Second Life


.

Ei kommentteja: