torstaina, marraskuuta 23, 2006

Rikollisuutta suosiva politiikka

Onko huumepolitiikka epäloogista?

Onko tutkimuksia, joiden mukaan huumeiden vapauttaminen lisäisi huumeiden käyttöä?

Nottinghamshire´n poliisipäällikön mukaan itse huumeenkäyttäjiä ei ainakaan voi estää:
"Police chief says give heroin to addicts"
Ja että huumepolitiikka lisää rikollisuutta ja väkivaltaa.


Monet sosiologit eivät uskalla puhua julkisesti omaa mielipidettään huumepolitiikan järjettömyydestä, koska huumeet on demonisoitu poliittiseksi tabuksi.
Moni lääkäri tietää sen, kuinka vakava myrkky viina on. Liuotin. Paljon pahempi ja aggressiivista käyttyäytymistä murhiin alustavampi aine kuin miedot huumeet kuten mharihuana. Paljon pahempi.

Ties kuinka monta kertaa olen joutunut todistamaan supersympaattisten kaverieni humalapsykoosia ja saatanallisen riskialtista käyttäytymistä viinahuuruissa. Hengenvaarallista humalaa.

Itsestäänselvä totuus terapeuteille ja hoitoalan ihmisille on että huumeet ovat usein itselääkintää, koska muusta avusta ei ole tietoa, tai muuhun ei ole varaa. Huumeittenkäyttäjälle huumeet ovat elämänkorvike, koska eivät tiedä tai usko keskusteluterapian voimaan menneisyyden selvittämisessä. terapiat ovat kallita ja hankalia KELA:n politiikan takia: terapeuttia ei KELA:n mielestä saisi vaihtaa, vaikka siakas tuntisi olonsa epämukavaksi itselleen oudon ihmisen kanssa. Terapia ei ikinä onnistu, ellei asiakas tunne luottamusta terapeutti akohtaan. Vain poliitikot voivat avat huumeongelman suurimman solmun: tukea terapiakulttuuria ekstensiivisesti. Yhteiskunta työtnää suoraan viemäriin ihmisiä, joille ei tarjota ilmaista apua. Suomella ei olisi varaa tiputtaa ihmisiä työkyvyttömiksi - kysymys on myös teho ajattelusta ja sijoituksesta tereydenhuollon määrärahoissa.

Sosiologit ovat jo pitkään pohtineet (ainakin jenkeissä ja briteissä), että länsimainen yhteiskunta ei voi sietää huumeita, jotka luovat onnellisuuden olon ja lisäävät ihmisten kriittisyyttä kilpailukapitalismia kohtaan.

Onko huumepolitiikkamme vain ideologista?

Ja kun kristillisiä ihanteita poliittisesti vaaditaan niin unohdetaan että Jeesuskin käytti ajantqavan mukaan huumaavia ainesosia parannusrasvoissaan ja pyhissä kekseissä juhlapyhinä.


Huumepolitiikkamme luo organisoidulle mafialle loistavan syyn organisoitua ja huumesammon, rahapajan ja luo huumetta hinkuaville yksilöille väistämättä rikollisen uran. Suomessakin tapahtuu useita murhia vain huumeiden hinnan ja sen laittoman statuksen takia. Ja ties kuinka monta kuolee myrkyllisiin ja tai yli-annoksiin.

Teoriani ja mielipiteeni asiasta on selkeä: ne, jotka käyttävät huumeita, käyttävät. Heroiini on niin häpeän leimaama aine, että sitä eivät käytä ne, jotka eivät halua sitä. Hesassa huumeita saa tuosta vain. Ei lainsäädäntö estä käyttäjiä mutta ohjaa sitäkin vankemmin varkaaksi ja huoraksi hintatason takia.

Ettekö ole ennen nähneet huumehuoraa? Vain elokuvissa? Tehkää Kalliossa lauantaiaamuna kävely ja katsokaa joitakin kohtaamianne epätoivon kovettamia kasvoja.

Ei kommentteja: