keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Nato pyytää Suomen mukaan nopean toiminnan joukkoihin

No niin.

"Suomi pääsisi halutessaan mukaan Naton nopean toiminnan joukkoihin. Nato on päättänyt kutsua rauhankumppanimaat tietyin ehdoin NRF-joukkojen harjoituksiin ja operaatioihin." -HS
Isojen poikien leikkeihin. Kovat piipussa.
Pitkän tauon jälkeen.
Kun ois rahaa niin löisin vetoa että sinne ollaan menossa pikapikaa mukaan pikaiskuja harrastamaan - pikaisesti Afganistaniin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ihan vain pikavisiitille.
Suomessa hallitus ja presidentti ovat linjanneet, että Suomi on valmis osallistumaan NRF-joukkojen harjoituksiin. Joukkojen osallistumisesta valmiustilaan ei sen sijaan ole päätetty.
Jos Suomi päättäisi osallistua valmiustilaan, suomalaisten sotilaiden lähettämisestä jokaiseen operaatioon päätettäisiin vielä erikseen.
Tätä se on se Vanhasen paheksuva ja loukkaantuva puhe että Nato ei ole ajankohtainen.
Seuraava puhe lienee:

"...vaikkaa meillä onkin iskujoukko ja noudatamme Naton strategisia oppeja niiin... eihän tämä nyt tarkoita sitä, että olisimme Natossa. Ei ole vieläkään ajankohtaista puhua Nato-jäsenyydestä..."

* Ja Lipponen, vanha NATO-vastainen, NATO-allerginen hysteerikko ja keskustelun tukahduttaja, on sopivan hetken tullen (aktiiviuransa jälkeen) kääntänyt nopean toiminnan esmerkkinä takkiaan kertaheitolla ja puhuu nyt laskelmoiden muiden aktiivipoliitikkojen puolesta, kun ei ole uran kannalta poliittista uhkaa enää joutua kansalaisten poliittisen reaktion kohteeksi:
"Minä toivon, että tässä ei olisi Nato-allergiaa", Lipponen sanoi.

Ei kommentteja: