maanantaina, joulukuuta 05, 2016

YLE:n sensuuri ja Sipilän sukurakkaus


Sipilä salasi sukulaistensa ja poikansa supertuottoisan bisneksen Talvivaarassa ja sitten vaatii sensuuria sillä perustella että sukulaiset ovat hänelle läheisiä ja tärkeitä... miettikää tätä logiikkaa.

Vieläkään eduskunta ei ole hajottanut hallitusta. 

Korruptio on politiikan korkein motiivi Suomessa. Hyvä veli.Iltalehti markkinoi nyt Sipilää lupsakkana. 

Kuka on pitänyt Sipilää lupsakkana?"Nämä kaivokset näyttävät olevan perheyrityksiä Outokumpufamily, Terrafamily,Kevitsafamily, Kittiläfamily... mitenkähän on asian laita, kun aletaan katsomaan miten johtohenkilöt ovat suhteessa poliittiisiin päättäjiin ja ovatko kenties sukua keskenään? Mielenkiintoista tämä sukututkimus."


-4:45

75 453 näyttökertaa
"Jos Yleisradio loppuu, niin mitäs sitte!" Analyytikkomme Jussi Sippola taustoitti syyskuussa pääministerin ja Yleisradion hankalaa suhdetta.4.12.2016


SUOMI 100


Talouspuheen ensisijaisuus on yhteiskunnan sisäisen sabotaashi. Se on ironista aatelisväkivaltaa.

Yhteiskunta, joka on pakotettu sietämään jäsentensä välistä liiallista epäoikeudenmukaisuutta on sabotaashin kohteena. Kysymys on ironisesta aatelisväkivallasta.

Kunnianhimo on ihmisen pienuuden ja alhaisuuden merkki. Ne jotka voidaan ostaa moraalittomiin ja omaa itseä ja omaa kansaa tuhoaviin tekoihin rautaristeillä, palkinnoilla ja kunniamerkeillä ovat ihmiskunnan alin kasti.

Kirkko, joka huutaa naapurivihaa on kolonnialismin työkalu ja yhteiskunnan sisäinen aatelissabotaashi. Jumalan pohtimisella, mystiikalla tai uskonnollisella tunteella ei ole mitään tekemistä kirkon kanssa. Uskonasioiden ON OLTAVA yksityisiä ja valtiosta erotettuja. Vain sillä tavalla muslimit voidaa PAKOTTAA yhteisiin pelisääntöihin.

Aatelisväkivalta on kolonnialismia. Aateliset ovat vieraan vallan palvelijoita. Aateliset jatkavat kyseenalaistamatonta työtään sukupolvesta toiseen. He ovat aluksi korkein ihmisrotu, mutta heistä tulee vähitellen alin ihmisrotu sokean ihmiskunnian (Platonilla Thymos, Freudilla Thanatos) palvomisensa seurauksena.

Kapitalistit ovat kolonnialismin hyödyllisiä idiootteja.
 
Älkää ymmärtäkö väärin. En tarkoita, ettei talous sinänsä olisi tärkeä asia ja kuuluisi tärkeimpien asioiden joukkoon. Sanon vain, että se ei yleensä ole kaikista tärkein asia ja että se on aina sopimuskysymys. Paitsi silloin kun kolonnialistimiehittäjä alkaa kauppasodalla ja Tukholmasta huutamalla torpedoimaan alistamiensa kauppasuhteita, talous muuttuu diplomatian tärkeimmäksi keinoksi yhteiskuntaa kahtiajakavaa aatelissabotaashia vastaan.


Juha Sipilä: Koen kysymyksen loukkaavaksi

Vastavalkea julkaisee Uuden Suomen blogiosastosta sensuroidun Jukka Niemisen kirjoituksen.
Tekijä Jukka Nieminen - Jukka Niemisen saatesanat

Kaikkiaan olen kirjoittanut Uuden Suomen blogiin yli 150 kirjoitusta ja ollut hetkellisesti luetuimpia kirjoittajia,  ja kommenttejakin on tullut väliin sata ja ylikin.

Virkistävää keskustelua olen ainakin herättänyt. Sitten yllättäen allekirjoittaneen kirjoitus poistettiin ja annettiin kirjoituskielto eli banni, joka mahdollisesti on elinikäistä laatua. Kirjoitus käsitteli pääministeri Sipilän kytköksiä sukulaisiinsa jo liikemiesajoiltaan, ja kun seuraavana päivänä uutisotsikot hehkuttivat miten Sipilä on yrittänyt saada YLE:ä vaikenemaan Talvivaara-kytköksistään, joissa jälleen seikkailee hänen sukulaisiaan, alkoi nähdä asioiden yhteydet. Kenen päätöksellä allaoleva kirjoitus poistettiin, oliko se jonkun matalamielisen kiusantekoa vai tuliko pyyntö Keskustan puoluetoimistosta?

En yhtään ihmettelisi vaikka poistopyyntöä ja sitä seurannutta kirjoituskieltoa olisi vaatinut pääministeri Sipilän avustaja. Bannauksen syyt olivat sen verran epämääräiset että kun pyysin niihin toimitukselta tarkennusta, he eivät ole katsoneet millään muotoa aiheelliseksi jatkaa keskustelua kanssani.

Joka tapauksessa kun kerran tavallisen maallikkokirjoittajan sensurointi on sen arvoinen, että se tehdään valtakunnan tärkeimmän miehen maineen varjelemiseksi, on syytä  julkaista se sananvapauden nimissä muuallakin. Olen ottanut vapauden muokata alkuperäistekstiä iskevämmäksi ja lisätä niihin myöhemmin löydettyjä faktoja. Alkuperäinen, Uuden Suomen poistama kirjoitus löytyy täältä.
Sensuroitu kirjoitus

(alkuperäinen otsikko: Koen kysymyksen loukkaavaksi)

Sipilä on toki tullut miljonääriksi jo paljon aiemmin, ja ensikosketus sukulaistensa suosimisen eli nepotismin saloihin tapahtui jo kauan sitten. Tiettävästi tämä tapahtui silloin kun Juha Sipilän Fortel Communications Oy nurkkavaltasi pääomasijoitusyhtiö Arctos Capitalin ja Sipilä nousi sen hallitukseen.

Suurten omistajien joukkoon nousi myös Sipilän serkun, Heikki Niskakankaan Kapitum Oy ja rinnan sukulaismiehen kanssa oltiin hyvässä yhteistyössä. Vuonna 1998 Arctosin kurssi alkoi salaperäisesti nousta koska jotkut ostivat reippaasti yhtiötä; näistä Heikki Niskakangas etunenässä. 26. elokuuta Arctos ja Conventum ilmoittivat fuusioituvansa täyden palvelun investointipankiksi

Rahoitustarkastus kiinnostui asiasta; mistä jotkut etukäteen tiesivät ostaa reippaasti Arctosin osakkeita juuri ennen fuusiota? Rahoitustarkastukselle Niskakangas sanoi lähes viattoman karitsan lailla että sisäpiiritietoa ei liikkunut hänen ja hallituksen jäsenen Sipilän välillä, eikä hän saanut Sipilältä mitään etukäteistietoa fuusiosta. Sipilä sanoi tietenkin samaa. Korkeintaan koki kysymyksen loukkaavana, jos joku olisi kysynyt.

Tarinaan muuten kuuluu jatko, että Niskakangas ”unohti” ilmoittaa keinottelusta saamansa voitot verottajalle, mutta oikeus ei kyennyt näyttämään että tapaus olisi ollut tahallinen.

Sittemminhän samainen Niskakangas on toiminut Juha Sipilän arvopaperihoitajana ja avustajana, ja kehittänyt tälle ”vakuutuskuori”mallin, jossa Sipilän jättiomaisuus on verottajalta kokonaan suojassa.

Juha Sipilää on tietenkin epäilty muulloinkin sisäpiirikaupoista. JOT Automation reteili kaupoillaan saadakseen osakekurssinsa nousuun, mutta sen hallituksessa istunut Sipilä samanaikaisesti myi kiireesti osakkeitaan pois ennen tulosvaroitusta, jonka sisältö ei luonnollisestikaan niin reteältä näyttänyt. Tässä kohtaa Sipilä sanoikin jo klassiseksi muodostuvan lauseen että pitää kysymystä sisäpiirikaupoista loukkaavana. Huonoon tolaan joutuneen yrityksen osti Sipilä uudelleen Elektrobit-yrityksen  kautta, ja historia toisti siiinäkin jälleen itseään. Aamupäivällä Sipilä myi jälleen osakkeensa ja jo iltapäivällä ilmoitettiin rajuista yt-saneerauksista. Kysymystä näiden kahden tapahtuman yhteydestä toisiinsa Sipilä piti luonnollisesti loukkaavana.

Green Rock oli se bisnes josta Sipilä tuli kuuluisaksi. Tämä firmahan liittyi olennaisesti taannoiseen jätevesikaivojupakkaan, joka sai kansalta kiukkuista palautetta, ja jota politiikot kuitenkin ajoivat läpi, koska Green Rock lobbasi sitä niin vahvasti – sehän näitä kaivoja valmistikin. Sipilä luonnollisesti tienasi näilla kaivoilla mittavat summat.

Sipilä on ollut haluton puhumaan roolistaan yhtiössä koska asiaan liittyy myös poliittinen puoli. Ehdottomasti hän on kieltänyt että hänen sukulaisillaan olisi mitään kytköksiä yhtiöön. Kuitenkin Green Rock Oy:n hallituksessa oli (3.10.2014 Kaupparekisteri) jäsen nimeltä Markku Juhani Sipilä. Kysyttäessä tältä Sipilältä onko hän sukua sukunimikaimalleen Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle, tämä läiskäisi toimittajalle ns. luurin korvaan. Nykyiseltä pääministeriltä tuskin kannattaa asiaa kysyä – hän kokisi sen loukkaavaksi.

Sipilä myi kaikki Green Rockin osakkeet tultuaan Keskustan puheenjohtajaksi. Ostajia osakkeille oli varmasti, koska jätevesiasetus oli valmisteluissa jo pitkällä, ja yhtiön tuotekehittely myös. Heti päästyään osakekannastaan eroon asetus jäädytettiin – ilmeisesti ikiajoiksi – ja yhtiön tuote todettiin  ala-arvoiseksi Suomen kaltaisessa ilmastossa. Ostajat huomasivat ostaneensa arvottoman yhtiön osakkeita ja Green Rock jättikin pian konkurssihakemuksensa. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä oli sen sijaan varoissaan –  ja ilmeisesti myös tämä Green Rockin hallituksessa istunut salaperäinen Markku Sipilä.

Tämä on ollut hyvä tietää taustoista kun puhutaan Talvivaarasta. Kun Sipilä nimitti Olli Rehnin ministeriksi, hänen päätehtävänään oli lähinnä Talvivaaran alasajo; asia kuitenkin mutkistui. Lähtökohtahan on että Talvivaara ei ole muuta kuin mittava mutakuoppa ja ympäristötuholainen mutta kun pääministeri Sipilän sukulaiset pääsivät kaivosfirman alihankkijoiksi, tahti muuttui. Sata milliä löytyi heti. Luonnollisesti episodi on junailtu niin monen välikäden kautta, että jääviys voi olla vaikea toteennäyttää, ja lausunnoissaan Sipilä itse vastaa jo kliseisesti että kokee kysymykset loukkaaviksi. Talvivaaran mutaprunnin tehtävä tätä nykyä onkin, että sinne pumpataan veronmaksajien rahoja jotka toisesta päästä päätyvät mm. Sipilän sukulaisten taskuihin. Kuten aina.

Aika näyttää jääkö pääministeri Sipilän sukulaisten tuotot puoleen miljoonaan, vai onko se vasta alkua?

Myös politiikka on ollut Sipilälle hyvä bisnes. Myönnetään että hän hallitsee julkisuuskuvansa, on karismaattisen oloinen ja varmasti vakuuttanut väkeä Keskustan tupailloissa.Todennäköisin syy rakettimaiselle nousulle lienee kuitenkin mittavat lahjoitukset Keskustapuolueen tilille, joilla hän on ostanut tietään ylöspäin. Pääministerinä hän lienee eräs huonoimpia, johon verraten Jyrki Katainenkin vaikuttaa aikaansaavalta energiapakkaukselta.

Eikä Sipilää sanottavasti maan asiat kiinnostakaan, vaan rahavirtojen ohjaaminen hyväveli–verkolleen ja tottakai sukulaistensa firmoille. Siellä ne häntä sitten odottavat pääministeripestin päätyttyä, kaikki ne eläkeläisiltä revityt roposet, joita hän surutta kauhoo täyttääkseen sukulaistensa taskut, ja lopulta omansa. Sen hän on peittänyt ovelalla retoriikalla. Julkisuuteen hän heittää aina jotakin älytöntä ”poistetaanpa kaikki työttömyyskorvaukset ja minimipalkat jotta kaikki kuolee nälkään” – heitot aiheuttavat sen verran kovaa kuohuntaa että samaan aikaan voi rahavirtoja rauhassa ohjailla.

Jukka Nieminen

Päätoimittajan kommentti

Pääministeri Juha Sipilän epäilty syntilista yrittäjätoiminnassaan on pitkä.

Syntilista on siinä mielessä osuva ilmaisu, että vanhoillislestadiolaisuuden viitekehyksessä (Juha Sipilä rauhansanalaisena sen porstuassa) toimivana tämän yrittäjäkunnan moraali- ja oikeusajattelua ohjaa lahkon oma ”sharia-laki”. Sen mukaan oikeusrikkomukset katsotaan synneiksi, joita lahko käsittelee sisällään ja lahkolaissaarnaaja antaa tarvittaessa synnit anteeksi. Asia on sillä käsitelty; maallista oikeutta niillä ei tule vaivata.

Suurin julkisuudessa näkynyt vääntöhän on tapahtunut lahkolaisinsestin osalta, jossa vanhoillislestadiolaisen liikkeen johto on varsin hitaasti myöntynyt toimintatapaan ilmoittaa insestirikokset poliisille. Sama salailu ja hitaus pätee edelleenkin konkurssi- ja muiden talousrikosten osalta.

Näiden Juha Sipilän yrittäjätoiminnassaan tapahtuneiden asioiden penkominen on jäänyt pitkälti toimittajien ja muiden asianharrastajien aktiivisuuden varaan. Pääministerikaudellaan hän on tältäkin osin saanut pääosin olla rauhassa.

Toimittajien sijasta näiden kysymysten esittäjinä olisi kuulunut olla talousrikostutkijat, joille muka-loukkaantuminen ei olisi riittänyt.

Vielä on todettava, että Juha Sipilän mielenhallinta ei vastaa korkean asemansa vaatimuksia. Tätähän osoittaa vakuuttavasti hänen sähköpostiselkkauksensa Ylen kanssa. Tähän tapahtumien journalistiseen puoleen Vastavalkea tarttui jo Tapio Kuosman artikkelissa. Vastavalkea palaa myöhemmin tarkemmin asiaan.

Tauno O. Mehtälä

Lähteet

Iltalehti (11.11.2013): Sipilä loukkaantui bisneskysymyksistä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111117701481_uu.shtml

Suomen Uutiset (30.3.2015): Miksi Sipilä vaikenee paskalakibisneksestään? https://www.suomenuutiset.fi/miksi-sipila-vaikenee-paskalakibisneksestaan/
       © Vastavalkea


Propagandamedia and controlled sense;

Hypernormalization Adam Curtis


  • -- Tässä dokumenttissa on paljon puutteita ja vääriä tulkintoja - havaitsetko ne? Ohjaaja on niellyt liikaa CIA-median syy-seuraussuhteita. 


 

Ei kommentteja: