lauantaina, joulukuuta 03, 2016

Breivik oli sittenkin täydessä ymmärryksessä


* nosto  

     Muistatteko Breivikin? Palataan ajassa taaksepäin 2012 huhtikuuhun nyt imatran tapauksen kuohuissa:


     ::


Oma arvioni blogikirjoituksessani on ollut siis oikea tämän toisen riippumattoman tutkimuksen mukaan.

  • ”Oslo. Anders Behring Breivik oli täydessä ymmärryksessä surmatessaan 77 ihmistä Norjassa. Edellinen mielentilatutkimus totesi hänet syyntakeettomaksi”.  - Helsingin Sanomat


Tämä teko, sen taustat ja nyt valtion poliisin ahkerat toilailut on iso kimppu, jota on vaikea selittää. Ei sen vuoksi, etteivätkö syyt ja tapahtumat olisi yksinkertaisia mutta kysymys on suuresta asiasta, jota nöyrät ja tottelevaisuuteen taipuvaiset suomalaisetkaan eivät uskalla ajatella.

Haluamme uskoa, että valtio ja ministerit haluavat ”meidän” parastamme.

    Mikä on ”me”?

Eliitti vapaaehtoisesti  luomassa meidän kaikkien hyvää?
Tämä on ensimmäinen kysymys, jota useimmat eivät uskalla edes kysyä.

Olemme vieläkin Kekkosen luoman yhtenäiskulttuurin uinuttamia ja nauramme natsikortille, aivan kuin äärioikeistolaisuus olisi jäänyt historiaan uuden järkevän aikakauden myötä.   Kun Kekkonen joutui taipumaan vasemmiston hyvinvointivaltioon teollisuustalousjenginsä kanssa (Suomi oli Euroopan teollisin tusinabanaanivaltio) ja on yhä suhteellisesti saastuttavin Euroopan teollisuusmaista), Kekkonen ymmärsi kaapata kehityksen omaksi ansiokseen kirkollista yhtenäiskulttuuri-ideaa kehittäen.

Yhteiskunta on aina taistelun tila.

 Silti useimmat suomalaiset eivät haluaisi olla minkään ideologian kannattajia, koska ”talouspolitiikka” ja ”järkiratkaisut” ovat ne, jotka maata vievät eteenpäin.

Eivät vie.

 Olet aina jonkin ideologian kannattaja.
Olet aina poliittinen, passiivisenakin.

Jokaisella ratkaisulla on taustamotiivi ja päämäärä, joka liittyy ideologiaan ja ihmiskuvaan.

Politiikka on ideologioiden politiikkaa vaikka olemme kuinka uinahtaneet oikeistolaiseen ”lama”-surinaan ”tehostamisesta” ja ”ei muita mahdollisuuksia”, ”kieltäkää vastakkainasettelut” -diskurssiin eli puhetapaan.

Voimme ymmärtää tapaus Breivikiä oman kulttuurimme kautta - jos tahdomme.

30-vuotinen sota, miekkalähetys ja kirkon paikallisen kulttuurin tuhoamisprojekti sekä vahvasti seksuaalikielteinen syntikulttuuri psykologisen nöyrtymisen äärimmäisenä merkkinä näkyy vieläkin suoraan suomalaisten  depressioahdistuksessa, apaattisuudessa, puhumattomuudessa, häpeäkonflikteissa, alkoholipakoisuudessa, erilaisuuden  obsessiivisessa vihaamisessa ja itsemurhissa. 

Vastuu on toki vain meillä nyt (poliittisessa tiedostamisessa ja toimintaa ohjaavissa johtopäätöksissä) ja tässä, totta, ja ruotsalaiset ovat voineet harjoittaa 300 vuotta kohteliasta tapakulttuuriaan ilman Ruotsia itseään murjovaa sotaa, runoilla omaa omahyväistä itsetuntoaan ja historiapakoaan sivistyksen majakkana.

Paitsi nyt, kun ikiaikainen fasistinen aateliskulttuuri taas nostaa päätään laman voimalla mm. rahoittamalla Ruotsissa Euroopan parhaiten organisoitunutta ja hiljaisinta äärioikeistoa.

Siitähän  ei tietystikään Suomessa ole uutisoitu.

Stieg Larssoniakaan ei uskottu vaan poliisi tahallaan kielsi äärioikeistofaktat niin Ruotsissa, Norjassa kuin Suomessa.

Stieg Larsson oli uhkailtu mies tutkiessaan oikeistokulttuurin syövereitä ja rahoittajia - mutta silti hänelle ei tehty kuolinsyytutkimusta eikä myrkkyseulaa äkillisen kuoleman jälkeen.

Poliisi on järjestelmällisesti estänyt äärioikeiston perinteen tulemista esille vähättelemällä äärioikeistoa pohjoismaissa.

Breivik oli norjan poliisin seurannassa mutta poliisi hävitti hänen seurantatietonsa joko ennen katastrofia tai juuri sen jälkeen.

Tämä on tendenssi, syvä historiallinen tendenssi kokonaisuutena. Poliisijohto esti puhelimitse poliisin iskujoukon rynnäköimisen saarelle helikopterilla vaikka iskujoukko oli  harjoitellut ja sopinut  aivan samaa skenaariota Norjassa 8 kk ennen Breivikin mättöä.


Pahaa pelkään, että tässä Norjan oudossa  näytelmässä pahan rooli eli hulluuden demagogi esitetään "hyvän" kulttuurin uhkana vaikka on perinteisen kulttuurin tuote.

Siksi poliisi asetti ”entisen”  poliisin  psykiatriksi esittämään Breivikiä täysin kajahtaneeksi harhojen mieheksi ilman mitään ideologista perustelua ja kulttuurisia viitteitä.

Ranskassa poliisi teloitti ideologisen joukkomurhaajan. Operaatio oli selvä teloitus ja ongelman pyyhkiminen poliitikkojen ongelmalistalta.
Ideologinen vastustaja  ja terrori on aina poliitikoille hyvin ongelmallinen ilmiö. Se voisi vaatia ideologisia vastatoimenpiteitä, omaa ideologista selkeyttä ja itsekritiikkiä käytännön naivien poliittisen sumutuksen ja  poliisitoimenpiteiden lisäksi.


Breivik toteutti pohjimmiltaan kristillisen kirkon hallinnoiman fantasiakulttuurin perinteiset kliseet ja ilmestyskirjan fantasiat viimeisestä tuomiosta.

Kun kirkko perustettiin, se perustettin keisarin käskylle ja fantasialle kansojen totaaliselle hallitsemiselle myös mielen manipuloinnin kautta. Nuori paimen-Jeesuspoika kiellettiin kristillisistä maalausteemoista ja Jeesus esitettiin Pantokraattorina, omnipotenttina sotilaskuninkaana roomalainen keihäs kädessä ja sotilaiden Mithrakultin  sädekehä pään ympärillä.

Länsimainen fasismi oli syntynyt.

Yksikään institutionaalinen, ”moderni” fasismi ei ole pärjännyt ilman kirkon tukea.

Modernisi fasismiksi voimme kutsua sitä innon ja ideologian täydellisyyttä, joka saa kansan janoamaan verta ja uusia vihollisia johtajiensa vallanhimoa ylisten. Ei tarvitse avata kuin virsikirja, niin löydämme verta janoavan uhrijumalan ja kuningas-Jeesuksen.

”Wollt Ihr den totalen Krieg”?

Kulttuurinen fasismimme on sisäänrakennettu kuin mosaiikki.

Läheltä katsottuna näet vain mitättömiä ja naurettavia paloja mutta kun katsot kauempaa, kuva hallitsee paloja.

Elitisöityneen junttavasemmiston ja Urpilaisen ylistämä Lipponenkin juoksi kuolaten siunaamaan Bushin Irakin sodan, jossa on uhrattu miljoona kuollutta ihmistä ja miljoonia henkisesti vammautettuja ihmisiä voimannäytön, asekokeilujen ja öljykapitalismin tähden.

Breivik vihaa hyvinvointivaltion periaatetta, jossa heikollakin on ihmisoikeudet ja oikeudet toteuttaa perustarpeensa valtion suojeluksessa. B oppi lapsena vihaamaan heikkoutta ja omia heikkoja piirteitä sekavassa perhekaaoksessa. Voima ja kauneus oli hänelle ainoa ihmisarvo.


 Elimme vähän aikaa todelllisessa vasemmiston ajamassa hyvinvointivaltio-utopiassa (jota kirkko voimakkaasti vastusti), saavutimme ällistyttävää tasapainoa ja luottamusta hyvin nopeasti - ja nyt suunta on pois hyvinvointivaltiosta.

Mitään ei tapahdu vahingossa.

Oikeisto on Suomessa  tuhoamassa SDP:n avustuksella humanistien ja vasemmistolaisuuden luomaa suomalaisuutta, meidän hyvinvointiyhteiskuntamallia, joka 70-luvulla luotiin tuhannella lakolla kokoomusta ja keskustaa vastaan - ja nyt sitten Suomessa on OECD-maiden ankarin ja maanisin tuloerojen kasvu käynnissä.
Jos olette yhtään parin viimeisen vuoden aikana lukeneet uutisista, kuinka Suomi on rankattu ällistytävän korkealle hyvinvointivertailussa niin kaikki tämä on seurausta pelkästään vasemmiston hyvinvointiyhteiskuntamallista, jossa valtio vastaa yksilön hyvinvoinnista perustuslain mukaan.
Mutta kohta se on tuhottu epäuskoisten kansalaisten uskoessaan kouristuksenomaisesti  maan tavan mukaan johtajiensa ”hyväntahtoisuuteen” ja rikkaiden turhamaista statusrikastumista köyhien kustannuksella (alipalkatut ovat rikkaiden kulta) ei estä mikään, kun hyväuskoiset köyhät  wannabeetkin uskottelevat olevansa menestyjiä ja ajavat vain eliitin  verohelpotuksia ja feodaaliyhteiskuntaa heikon valtion kautta kokoomuksen röyhkeässä yhteiskuntamallissa.
Kapitalismia Ruotsin kapitalistinen sosialismi ei koskaan estänyt mutta rahan ja omaisuuden kasautuminen on kuitenkin tuhoisaa niin taloudelle kuin yhteiskunnalle. Tärkeintä ei ole rikkaiden estoton rikastuminen vaan hyvinvoinnin ja kulutuksen jakaminen ja lasten toimintakyvyn takaaminen toimintakykyisiksi kansalaisiksi.


Pohjoismaisen valtiokirkkomallin tilanne on hyvin outo: se ylläpitää ja suojelee hyvin väkivaltaista patriarkaalisen dominanssin ja uhrihurmoksen uskonnollisia fantasioita (mm. pyhä Henki raiskaa Marian) vaikka näennäisesti nyt julistaa olevansa vapauttavan rakkauden eturintamassa - kaapatessaan epätoivoisesti vlistuksen humanismilta imagoa, vapauden "julistuksen" - kuitenkin ilman humanistista vapautta dogmeista.


Jos haluamme, voimme helposti todeta Suomessa näkyvän perusjuonteen poliisin oikeistolaisessa ideologiassa, että suomalainenkin poliisi on ihmeellisellä tavalla vaahdonnut  kettutytöistä uhkana viimeiset 20 vuotta.

Nyt tietysti  poliisi oikeistosympatioineen  on taktisesti hiljempää vasemmistohysteriastaan mutta äärioikeiston vaahtoava fobia vasemmistolaisuutta vastaan on kuitenkin saatu isketty osaksi nykyistä mielikuva- ja pintakulttuuriamme. On cool olla menestynyt ja väitää, ettei ole ideologiaa voitonmarssilla.

Syväkulttuurimme seisoo vieläkin äärioikeiston hirvittävän julmuuden reunalla.

Sisällissodassa vasemmistojohtajat kielsivät jyrkästi kaikki sukukostot, murhat eli ”teloitukset”. Sota oli julistettu köyhyyttä, porvarien järkyttävää ahneutta ja nälkäkuolemaa vastaan oikeilla aseilla. 

Äärioikeistolaiset suomenruotsalaiset ”upseerit” (90% lainavastaisen palkka-armeijan eli suojeluskunnan johtajista oli rikkaiden suomenruotsalaisten sukujen poikia) sen sijaan kannustivat organisoituun joukkomurhaan palkattuja nuoria miehiä.
Kirkkokaan ei lähettänyt vanhoja kokeneita pappeja siunaamaan teloituskomppaneita paikan päälle vaan vastavalmistuneita teologeja uhattiin pappisviran menettämisellä ja kirkon kirouksella, jos he eivät mene suojeluskunnan palvelukseen puhdistusten ajaksi.

Perussuomalaisten sisällä toimivien äärioikeistolainen virnuilu on ollut nyt hyvin helppoa ja suosittua yhdestä selkeästä syystä: historiaa on meille vääristelty.

Sisällissodan syttymisen taustoista, suojeluskunnan varustautumisesta on valehdeltu ja Mannerheimin viattomuudesta jopa kolmessa sodassa on valehdeltu silmät ja korvat tukkoon. 

Sen ansiosta eliitti jopa valitsi pitkäaikaisimmaksi presidetiksi äärioikeistolaisen pyövelin ja Valpon ammattikiduttajan. Urkin.

Breivik on pientä sen rinnalla kuinka Suomessa tehtiin kansanmurha ja kuinka se peitettiin.

Yhä vieläkin valtio, kunnat ja kaupungit kieltävät joukkohautojen rikosoikeudellisen avaamisen sotarikosten selvittämiseksi.

Vaikka murha ei koskaan vanhene.

Historian vääristely asettaa historian toistamaan itseään.

Norjassakin natsit saivat jatkaa virkamiehinä ja poliiseina sodan jälkeen ja luoda salaisen veljespiirin ”tuttujen joukon” ja sitä kautta otollisen maaperän Breivikille riemuita kirkon ja äärioikeiston perinteiden puhtaana edustajana nuorten, homojen ja vasemmistolaisten tappajana. Aivan kuten Suomessa 1918 kunnialliset kansalaiset järjestivät organisoidut verbakkanaalit, joissa tapettiin yli 30 tuhatta (SUPOn uusi historiakirja) suomalaista ilman lakia ja oikeutta.

Maalaanko piruja seinille?

Ei, maalaan Breivikin suomalaiset sielunkumppanit seinälle Breivikin seuraksi.
Poliisi yrittää uutta shokkitaktiikkaa kun "entinen poliisi" psykiatrina ja väärä diagnoosi ei mennyt läpi Norjan lääkärikunnalle.

  • "Utöyan saarelta selvinneet istuvat Breivikin vieressä. Oikeudenkäynnin istumajärjestystä pidetään järkyttävänä, kertoo Expressen."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012040515418596_ul.shtml  • Kristillinen perinne Breivikin toiminnan taustalla

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89967-breivik-norjan-kansa...

Norjassa Afganistan-kohu:
  • "Sota on parempaa kuin seksi"
Kansakunnan terve sotilasaines

Ei kommentteja: