lauantaina, marraskuuta 01, 2014

Tämä maailma ei riitäTämä maailma ei riitä.

Ihmisen aktiivinen olemus, "oleminen", ilmenee vain "toisen maailman" kautta. Mainosten brändimaailma ja statuseliitin ihailu korostavat passiivista olemista, ulkokohtaista kilpailua ilman henkistä kehitystä, statusorjuutta eliitin määrittelyn kohteena (valtionkirkko, brändit) ilman luovaa ja empaatista ihmistä.

Kun status antaa varmuuden, olet sokean olemisen eli korruption ytimessä.

Mielikuvitus, kulttuuri, samaistuminen erilaisiin, psykoanalyyttisesti yhteisön torjuman traumatodellisuuden (eli traumahistorian torjumisen) tiedostaminen yms. Usko olemiseen (arvo)päämäärinä ja usko merkityksiin ilman varmaa ulkopuolista sanelijaa (jumalana vaikkapa poliittisesti ohjattu media ja aatelisten luoma venäjäviha identiteetin korkeimpana valheena) - sanelijasta vapaa oleminen on aktiivista olemista ja on eksistoivan ihmisen välttämätön prosessi.

Tiede ei kerro inhimillisistä päämääristä, hyvä renki mutta huono isäntä ideologisen tulevaisuuden valinnassa; tiedehän voi tutkimusasetelmien valinnoilla kehottaa äärimmäiseen totalitarismiin ja median väärentämiseen "ihmisten rahouttelemiseksi".

Natsi-aika ja nyt imperialistinen dollari-euroterroriaika eli pörssi-ideologia todistavat että koulutettu teknoihminen voi palvoa tuhoa Systeemin seuraamuksille sokeana kun henkinen surkastuminen alistetaan statuskamppailulle ilman humanistista ihmisen kehityksen arvopäämääriä. Tiedostaminen on aina toinen maailma, taustamaailma, merkityksen maailma. Uskonto pappiskeskeisenä instituutiona ja fasismi antavat instituutiolta luvan ihmiselle luopua ajattelusta ja valinnasta alistua ylpeästi hegemonian varmuuteen ja hurmaavaan totaliteettiin ilman omaa vastuuta ja omaa tuntoa. Ilman tiedostamisen sisäistä painetta nähdä manipulaation kulttuuri raha-aateliston ja eliitin palveluksessa.


Toisen maailman paine. Hyvä kuvaus ihmisten kaipuusta, harmi, että kataarien eksistentiaalista ja modernia filosofiaa, ns kristittyä buddhalaisuutta,
 ei esitellä elokuvassa:

Richard Stanley:

THE OTHERWORLD

a.k.a. L’Autre Mond Ranska 2013 * 87 min. All Rights Entertainment

http://www.nightvisions.info/?page_id=4383

Toisaalla varjomaailmamaterialismin ideologinen harhautus, halun harhautus ja kuluttamisen sokeus
Eliitti rakastaa vaaratonta taidetta, joka ei käynnistä todellisia kulttuuriprosesseja tiedostamisessa. Oopperallekin juntataan muilta taiteilta 70 milj e vuosittain aivan kuin ooppera olisi henkisen kehityksen huipentuma - huikeasti tärkeämpi kirjallisuus on jätetty korisemaan oopperan jalkoihin ja eliitille turvallisen ja merkityksettömän korkeataiteen poliittiseksi uhriksi.

  • Erkkojen säätiöltä kaikkien aikojen lahjoitus uudelle tanssikeskukselle Helsinkiin

15 miljoonalla eurolla tuetaan tanssitaiteen omaa tilaa Kaapelitehtaalle HS  • Vainajille illallinen saunaan
    kekri on suomalainen Halloween

Vainajien henkien koettiin olevan läsnä suomalaisessa kekrin vietossa, samoin kuin anglosaksisessa Hallow'een-juhlassa.

Ei kommentteja: