sunnuntaina, marraskuuta 16, 2014

Kirkko psykologian väärinkäyttäjänä

Psykologiaa ja retoriikkaa, kirkon monet keinot "perinteenä". Perinnetähän ei tarvitse perustella, siksi se on niin fasistisen mainio juttu. 

     Lisäys

  Kirkon imagokielenkäyttö, imagoa siistivä retoriikka:

Pakkopulla ei ole itsestäänselvä juttu vaan ulkoisen paineen ns perinteen aiheuttama pakottava sopeutuma jotta et erotu etkä saa osaksesi paheksuntaa. Paheksunnan välttelyä ei voi sanoa itsestäänselväksi jutuksi.

Jutussa kaikenlisäksi puhutaan räikeän harhauttavasti väärästä suhteuttavasta yleisestä suhdeluvusta - äänestys oli alle kuudesosan äänestysoikeutettujen jäsenmäärästä
 
  
Mikä on tämä "perinne"

jota poliittiset, sanelevat, sivistymättömät "kristityt" ja kokoomus-keskusta lobbausryhmät kiihkoilevat demokratian yli?http://suketus.blogspot.fi/.../jouni-tilli-suomen-pyha... :

" Taas kiinnostava näkökulma sotahistoriaan.

Kiinnostaisi kyllä miten rivimiehet ovat pappien puheet kokeneet, epäilemättä vasemmistolaiseen ajatteluun kallellaan olevissa puheet eivät ole ainakaan nostaneet taistelutahtoa. Ja tuo että sotaonnen kääntyminen johtui kotirintaman moraalittomuuksista, huh… 

- suketus.blogspot.com|Henkilöltä SuketusKuulisittepä näiden professorien luentoja  
  • "Psykologia ei ole enää teologian vastustaja"- KRL


kuinka Vatikaanin teologiaa, pappiskulttia ja Vanhan testamentin joukkomurhaajia yhdistetään nyt kätevästi ja ymmärtävästi "psykologiaan", jonka kirkko Suomessakin manasi helvetin syvimpään onkaloon vielä 80-luvulla ja yhä kieltää jyrkästi mm. "homokysymyksen" käsittelyssä.

Pseudotiedettä tieteen, uskontotieteen, kansallisen "kristillisen kirkkoidentiteetin" ja humanismin käsitteitä brutaalisti väärinkäyttäen.  

Kirkon dogmatiikkaa ja vallanhimoa ei haasteta vaan puhutaan vain "sielunhoidollisesta ulottuvuudesta" valtastruktuurin ja Vatikaaniin kallistuvan magiauskon tukena.

    Valtamagian uusi retoriikka.

Miten monin tavoin voidaankaan taantumuksen, alistamisen, vallan ja hierarkian teologiaa naamioida sekä kirkon historiaa kieltää luomalla uusia "perinteen" tulkintoja. Ei uusi viini pysy vanhassa leilissä, sano. Katsokaa kuinka kirkko kiihkeästi syleilee keskustapuoluetta ja lestadiolaisia viidesläisten kalvinistien ohessa. Kirkko on tärkeä osa strategiaa oikesitolaisen valtarakennelman: elitismin ylläpidossa. "Meillä on yhteys Jumalaan". Voitte vain alistua.    

On hyvin surullista ja vaarallista, että yliopistoilla ei ole mitään laatuvaatimuksia teologisille tiedekunnalle, vaikkakin mm. eksegetiikka on ollut korkealaatuista kulttuuritutkimusta.

 Teologiassa saadaan nyt keksiä kaikenlaisia satuja Vatikaanin teologian tärkeydestä ja inhimillisyydestä ihmiskunnalle - mikä kaikki on vain valetta ja meikkausta. 


Kirkon päätehtävä on levittää katteetonta luottamusta ja alistumista, teuraalle vietävän lampaan alistumisen eetosta kansalaisille. "Kaikki on hyvin"

Kidutetun ruumiskuvaston, kursifiksi-Jeesuksen avulla mässäily ja suggerointi pappiskultin tukena on sairasta uskonnollisuutta. Vallankäytön teologiaa, mitään muuta kuin Vatikaanin/Mars-sodanjumalan jatketta, valtionkirkon pappiskultin teologia valtion vallankättäjien saumattomana tukijana - demokratiaa, tiedostamista, solidaarisuutta ja poliittista avoimuutta vastaan. 

Kirkkohallitus on viime vuosina korostanut kuinka ev-lut kirkon teologiaa on sovitettva "ekumenialla" lähemmäs Vatikaania. Toimittajat leikkivät sokeaa ja kuuroa kirkon valtateologian suhteen.

Vatikaanin pappiskultti on suora jatkumo sumerilaisesta kenraali-paavi brändi-temppelikultista. Jossa myös jaettiin ehtoollista ja kerrottin tarinoita vetten päällä kävelevistä jumalista.

Avioliittoneuvonta kirkolla sentään on aika tervejärkistä ja uskonnosta irrotettua. 
  IIOn aivan eri asia hyväksyä yksilön elämän jäsentämistavat kuin hyväksyä uskonnollisen instituution vallankäyttötavat ja historian vääristäminen
 
  • Ihminen kokee häpeää kahdesta asiasta: seksistä ja Jumalasta    - ESS
Taas uskonnonvapautta rajoitetaan radikaalisti - oikeisto tekee kaikensa konservatiivisen systeemin vahvistamiseksi ja sivistyksen tuhoamiseksi. Valtionuskontoja vain vahvistetaan - vastusta tätä ja ota yhteyttä kansanedustajiisi ja kulttuurivaikuttajiin. 

  • Opetus- ja kulttuuriministeriö on esittänyt uskonnonopetuksen uudistamista siten, että jatkossa peruskouluissa ja lukioissa muita kuin evankelis-luterilaista ja ortodoksista uskontoa opetetaan vasta vähintään 10 oppilaan ryhmäkoolla nykyisen kolmen oppilaan sijaan. 
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/25481-lakiesitys-syrjii-uskonnollisia-vahemmistoja

Vielä vaaleista


  • Listan sitoutumaton ehdokas Voitto "Vote" Välimäki otti ja paineli valtavalla äänimäärällä srk-valtuustoon (210). Hän näet kuuluu Cannonball MC -moottoripyöräjengiin, mikä on ollut julkisuudessa taajaan rankkojen rikosten kautta sekä Välimäki on takavuosina tuomittu useista raskaista rikoksista...

    Vainaja ja veijari - sananen Seinäjoen seurakuntavaaleista

 
Ihmiset inhoavat kirkkoa (psykohistoriassa 900 vuoden brutaali pakkouskonto taustalla) mutta ihmiset koettavat hakea normi-hyväksyntää kelvatakseen yleiselle hegemonialle "kunnon kansalaisesta kristittynä" - kirkon jäsenyys on statusasema oikeistolaisessa yhteiskuntajärjestelmässä. Et halua olla erilainen ja monessa yhteisössä sinua katsotaan liian erilaiseksi ja pelottavaksi "erottautujaksi" jos et kuulu kirkkoon. Eli neutraalia ei ole perverssin suomalaisessa yhteiskuntanäkemyksessä olla kuulumatta kirkkoon vaan kuulua kirkkoon ilman mitään henkoht uskoa kirkon dogmaan. Korkeakirkollinen jetset haluaa vimmaisesti ja taktisesti pitää vaalit mahdollisimman passiivisena, epäselvänä ja konservatiivisena.

III

Teologinen kokonaiskuva, jota valtionuskonto torjuu vihaisesti juutalaisen, roomalaisen ja sumerilaisen eliitti-temppelikultin kopiona.
 

 Jeesus-tarina
* päivitetty

on kudottu useammasta saarnaajasta,

jeesusliike oli usean roomalaisten ja temppelin tappaman 100 opettajan kramppimainen jälkiliike, tarpeettomasti henkisestä vapautumisesta ja antiuskonnollisuudesta degeneroitunut taantunut uskonnollinen kramppi. Tekstiperinteen ja ritualismin kieltäneet jeesukset liitettiin takaisin pappiskultin näkemykseen ritualisesta alistumisesta ja taikauskosta. Joshua-nimike on koosteprojektio, voimaannuttaja, Pelastaja, todellisen identiteetin eli vastaidentiteetin muodostumisen hurmos eliitin tarjoamaa alamaisidentiteettiä vastaan, juutalaisten sisäisen korruption paljastaja, jossa Temppeli roomalaisia palvelemassa, ilmiantamassa instituution suojaksi paikallisen vanhan "ala"kulttuurin shamaaneja, identiteetin ja tiedostamisen liikkeen opettajia. "Jeesus"-linja, temppelinvastainen rintama, "buddhalaisuudestakin" (buddhalaisuuden historia on hämärä) vaikutteita korostaa omaa identiteettiä eli uskoa, omaa kognitiivista hahmotustapaa ilman perinnetulkintaa ja rituaalialamaisuutta vastoin sumerilaista temppelikulttia, eliittijuutalaisuutta vastaan. Markuksen horinoissa näkyy selvä kuva ei-moosesjuutalaisesta, mylvivästä, suggestiivisesta mutta vapaan assosiaation vastakulttuuri-shamaanista, joka puhuu totuudesta ja meditatiivisesta, psykedeelisestä itsensä tuntemisesta, mystisestä totuusidentiteetistä, uskosta ohi pappien ja eliitin hegemonian epäjuutalaisesti, antijuutalaisen identiteetin universaalina luojana kapinoivilla kalastajille, jotka lopettivat kalastuksen kun roomalaiset nostivat veroasteen 80%. Jeesukset käyttivät puheissaan kansanmystiikkaa, temppelin ulkopuolista legendateologiaa, joten mitään fundamentalistista otetta ei retorisessa tekstien uudelleentulkinnassa ole nähtävissä. Evankeliumi oli yläkäsitteiden vallankumousta, perinteiden tuhoamista intuitiivisen vapauden ja ihmisyyden protestanttinen löytöretki magiaa vastaan. Jeesuksen heitot suggestioparantumisissa korostavatkin uskoa ilmen magiaa ja Johanneksen tekstiin jäänyt uskontofilosofia "Te olette jumalia" rikkoo totaalisesti moosespsykopatian Molokin mukaisesta ihmisten syöjästä ja magiaritualismista. Ihmisiä eivät pelasta loitsukoodit vaan tietoisuuden shamanistinen vapautuminen, ruumiin omat parantumismekanismit, biospiritualismi irti stressistä, ahneen temppelin kylvämästä riittämättömyyden suggestiosta ja pappien häpeäansasta. Teologi-eksegeetit haluavat jostain syystä ohittaa jeesus-kudoksen ja vallankumouksen temppelisivistyksen ulkopuoliset layerit, tasot, antijuutalaisuuden, antihegemonian, antitottelevaisuuden.2 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Brutal Reality:

--Helsingissä ja Espoossa seurakuntavaalit voitti liberaalit, muualla konservatiivit
-Ilkka Ahtokivi

Seurakuntavaalien tulos osoittaa, että Helsingissä voittivat liberaalit, mutta muualla Suomessa konservatiivit ovat enemmistössä.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/seurakuntavaalit_liberaalit_konservatiivit-27940Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...Teologinen kokonaiskuva, jota valtionuskonto torjuu vihaisesti juutalaisen, roomalaisen ja sumerilaisen eliitti-temppelikultin kopiona.

Jeesus-tarina
on kudottu useammasta saarnaajasta,

jeesusliike oli usean roomalaisten ja temppelin tappaman 100 opettajan kramppimainen jälkiliike, tarpeettomasti henkisestä vapautumisesta ja antiuskonnollisuudesta degeneroitunut taantunut uskonnollinen kramppi.

Tekstiperinteen ja ritualismin kieltäneet jeesukset liitettiin takaisin pappiskultin näkemykseen ritualisesta alistumisesta ja taikauskosta. Joshua-nimike on koosteprojektio, voimaannuttaja, Pelastaja, todellisen ident…iteetin eli vastaidentiteetin muodostumisen hurmos eliitin tarjoamaa alamaisidentiteettiä vastaan, juutalaisten sisäisen korruption paljastaja, jossa Temppeli roomalaisia palvelemassa, ilmiantamassa instituution suojaksi paikallisen vanhan "ala"kulttuurin shamaaneja, identiteetin ja tiedostamisen liikkeen opettajia. "Jeesus"-linja, temppelinvastainen rintama, "buddhalaisuudestakin" (buddhalaisuuden historia on hämärä) vaikutteita korostaa omaa identiteettiä eli uskoa, omaa kognitiivista hahmotustapaa ilman perinnetulkintaa ja rituaalialamaisuutta vastoin sumerilaista temppelikulttia, eliittijuutalaisuutta vastaan.
Markuksen horinoissa näkyy selvä kuva ei-moosesjuutalaisesta, mylvivästä, suggestiivisesta mutta vapaan assosiaation vastakulttuuri-shamaanista, joka puhuu totuudesta ja meditatiivisesta, psykedeelisestä itsensä tuntemisesta, mystisestä totuusidentiteetistä, uskosta ohi pappien ja eliitin hegemonian epäjuutalaisesti, antijuutalaisen identiteetin universaalina luojana kapinoivilla kalastajille, jotka lopettivat kalastuksen kun roomalaiset nostivat veroasteen 80%.

Jeesukset käyttivät puheissaan kansanmystiikkaa, temppelin ulkopuolista legendateologiaa, joten mitään fundamentalistista otetta ei retorisessa tekstien uudelleentulkinnassa ole nähtävissä.
Evankeliumi oli yläkäsitteiden vallankumousta, perinteiden tuhoamista intuitiivisen vapauden ja ihmisyyden protestanttinen löytöretki magiaa vastaan. Jeesuksen heitot suggestioparantumisissa korostavatkin uskoa ilmen magiaa ja Johanneksen tekstiin jäänyt uskontofilosofia "Te olette jumalia" rikkoo totaalisesti moosespsykopatian Molokin mukaisesta ihmisten syöjästä ja magiaritualismista.
Ihmisiä eivät pelasta tottelevaisuuden ja alistumisen loitsukoodit vaan tietoisuuden shamanistinen vapautuminen, ruumiin omat parantumismekanismit, biospiritualismi irti stressistä, ahneen temppelin kylvämästä riittämättömyyden suggestiosta ja pappien häpeäansasta. Teologi-eksegeetit haluavat jostain syystä ohittaa jeesus-kudoksen ja vallankumouksen temppelisivistyksen ulkopuoliset layerit, tasot, antijuutalaisuuden, antihegemonian, antitottelevaisuuden.