sunnuntaina, marraskuuta 16, 2014

Vihdoinkin poliittista satiiria jossa on politiikkaa - Putin Putous   Kelpaa.

  • Kari Ketonen eläytyi macho-Putiniksi - Putous "Stubb" ja "Niinistö" vain vikisivät   IL 


Kunhan on edes jotakin satiiria. Jossa on selvä poliittinen juonne ja tunnustus parodialle avoimena poliittisena jännitteenä. Prosessia eikä vain valtamedian junttahysteriaa. 


Vaikka tämä onkin lapsellisen asenteellinen foobisuudessaan  ja metasanomana semanttisessa asetelmassa on se, että stubbilaiset eivät olisi aggressiivisia ja sotaa sekä Amerikan kauppasotaa edistäviä entiteettejä.
 
Surkeeta on vaan se että tässäkin satiirissakin on faktat vedetty härän pyllystä. Eihän Putin pommita Ukrainaa vaan CIA:n Kiovan nukkehallitushan se siellä on pommittanut tykeillä tuhansia ukrainalaisia ihmisiä kuoliaaksi.  
 
Poliittista satiiria tarvitaan mutta myös analyysiä ja itsekritiikkiä. Nyt Putouksen tuottajat ohjailivat surkastuneen itsekritiikin "hiirien vikinänä" suorastaan vaatimaan aggressiivisempaa Stubbia. Mutta loppukaneetti oli sentään äärioikeistolaista eliittiämme ja sen impotenssiraivoa osuvasti piikittävä.

Tämä satiiri avasi hiukan kansallisia emotionaalisia lukkoja tässä saatanallisessa konsensuksen illuusiossa, jossa äänestettävät pompottavat äänestäjiä ja kenraalit allekirjoittavat pimeitä sopimuksia vallankaappauksena, salaisen ulkopolitiikan myrkkynä demokratialle.

Suomalaisen satiirin ongelma on epäpoliittisuus ja pelkurimaisuus pää matalana kuin juoksuhaudassa eliitin suojaksi. Sketsiviihde keskittyy vain rasistiseen hahmoilla irvailuun ilman mitään analyysiä yhteiskunnan, tietouisuutta uudesta historian tutkimuksesta ja eliitin tilasta. Viihde keskittyy tuotantopäällikoiden rautaisella ohjauksella olemaan poliittisesti vaaratonta ja hegemoniaa haastamatonta kansanomaisten hahmojen itsepilkkaa ja irvailua eliitin helpotukseksi. Säälittävää kulttuurista itsemurhaa alamaisten pelokkaana kyykistymisenä ilman toivoa avoimen demokratian rohkeasta vallan ja vuoropuhelun osoittamisesta itsekorjaavana mekanismina.  
   subtitles in English

Poliittinen ilmapiirimme on niin kalpea, avuton ja pelokas. Edes pieni viilto tähän kokoomuslandiaan, selvä.ILTIME lehden äänestyksessä Putin saa hurjasti ääniä

http://time.com/3562201/time-person-of-the-year-poll-results/


1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...TIME lehden äänestyksessä Putin saa hurjasti ääniä

http://time.com/3562201/time-person-of-the-year-poll-results/