tiistaina, tammikuuta 17, 2012

Psykiatri haluaa Breivikille Clockwork Orange'n


1)

  MOT-ohjelmassa A. Breivikin isät puhumassa Breivikin ideologiasta ja luonteesta. (Myöhemmin Areenalla)
2)
Lisäksi Norjasta kuuluu  hyvin outo väite ammattitaitoiselta psykiatrilta, ikäänkuin alleviivaamaan ensimmäisen oudon skitsofreniadiagnoosin pätemättömyyttä:
Eli tästä voi lukea sen, että nyt lääkitystä ei anneta, koska normaalien kriteerien mukaan oireita ei ole psykoosilääkkeiden tarpeeseen eikä mitään aitoa skitsofrenia-arviota olekaan olemassa.
Olemme nyt astumassa  Clockwork Orange -elokuvaan.

Nyt psykiatri puhuu poikkeuksellisesta toimenpiteestä juridiikan ja lääketieteen ohi, kemiallisesta pelotteesta ja rankaisusta henkilön karakteeria muuttamaan tarkoitettavalla psykoosilääkityksestä, mikä on meille tuttu Neuvostoliitosta ja  ei-lääketieteellisestä lääkityksellä rankaisemisesta Euroopassa mm. Suomessa, Englannissa ja Ruotsissa.

Moderniin psykiatriaan ei kuulu todella vahvojen ja aivojen toimintaa radikaalisti muuttavien lääkkeiden antaminen "varmuuden vuoksi" tai nujertamaan ihmistä "juridisesti" tai "moraalisesti".

Psykoosilääkkeitä annetaan vain akuuttiin tai selvästi psykoosiin toistuvasti altistuvalle ihmiselle.

Masennuslääkkeet ovat nyt vaikutukseltaa kevyemmässä sarjassa ja niistä Amnesty international on moittinut Suomea, koska moni lääkäri ja KELAn asiantuntijalääkärit ovat painostaneet ja pakottaneet ihmisiä masennuslääkitykseen terapiatuen ehtona.
Vaikka masennuslääkitys ei ole lääketieteellisesti verbaalisen terapian ehto.


Psykopaatti
on  ihminen, joka useinmiten tekee moraalista poikkeavat tekonsa ilman psykoosia eikä siis sillä tavalla ole psykoosilääkityksen tarpeessa lääketieteellisesti. Psykoosi-, bipolaareille ja skitsofrenispotilaille annetaan yleensä samoja vahvoja psykoosilääkkeitä, monille koko loppuelämäkseen säännöllisenä lääkityksenä.
Breivikille tehtiin jo toinen pikadiagnoosi.

Psykopatia on luonnehäiriö ja empatiakyvyttömyyden luokitus, joka poikkeaa selvästi psykoosi- ja skitsofrenispotilaista.
Sosiopaatti on sosiaalisesti kyvykäs ja taktisesti oivaltava psykopaatti, joka nousee usein johtajaksi status- ja vallanhimonsa kautta. Psykopaatti osaa määrittää itsensä vain ulkoapäin status-välineiden kautta. Sadistinen toiminnan päämäärä toisen vahingoittamiseksi ja lannistamiseksi tuottaa psykopaatille vallantunnetta oman emotionaalisesti hajonneen omakuvan "korvikkeeksi". Itse en usko, että miehiä on naisia enempää  psykopaattien joukossa. Jotkut psykiatrit uskaltavat sanoa että suomalaisista aikuisista 20 % on psykopaatteja. Virallinen arvio on 1-2 %.
Jotkut psykopaatit järkyttyvät tekojensa seuraamuksista ja vapaaehtoisesti aloittavat psykooslääkityksen hillitäkseen jatkuvaa maniaansa, vihaa ja sadistisia yllykkeitä.

Suomi on kirkkaasti Euroopan psykoosilääkityksen kärkimaa. Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa psykoosilääke (Zyprexa) on myydyin kaikista lääkkeistä. Vanhuksille annetuista psykoosilääkityksistä ja hyvin puutteellisista diagnooseista on ollut keskustelua mutta käytäntö vanhusten turruttamiseksi Suomessa ei ole lakannut.

Suomalaisten ylilääkitseminen  psykoosilääkkeillä on pitkälle poliittinen valinta: budjettivaroja ei haluta laittaa verbaaliseen, psykodynaamiseen terapiaan.

Lääkevalvontakeskus ei pidä ääntä Suomen  ei-lääketieteellisestä lääkityskäytännöstä, mikä on vakava ongelma. Tällä käytännöllä lasketaan vanhustenhoitokuluja, kun vanhuksia pakotetaan kemiallisesti pysymään sängyssä eikä heidän depressiotaan ja käytöshäiriöitä hoideta muuten.

 • Tuore esimerkki viranomaisten mielivallasta Suomessa, eli hampunviljelijä Timo Haaran pakkolääkintä. Radio Rock haastatteli miestä puhelimitse Turun Psykiatrisesta vankisairaalasta:
http://www.youtube.com/watch?v=CSkeL5am-Ok


Ongelmana on se, että Suomessahan on valtavan paljon valtionsalaisuuksia eli selvittämättömiä valtion tekemiä rikoksia. Lähtien aina sisällissodan oikeistolaisten suorittamista joukkomurhista, joihin poliisi ja upseerit osallistui lainvastaisesti.
Epälääketieteellinen lääkitys rankaisuna "huonosta käytöksestä" tms on yksi osa tästä laittomuuden historiasta ja on kirjallisuutta, jotka käsittelevät mielenterveyspotilaiden kohtelua ja 30-luvun vasemmistolaisten pakkolääkitystä.
Vielä 60-luvulla joutui ihmisiä SUOPOn kuljettamina suoraan suljetulle osastolle vahvaan psykoosilääkitykseen viikoiksi tai loppuelämäkseen poliittisten mielipiteiden tai suuryritysten rikosten paljastajina.
Olen jutellut tämän tosielämässä kokeneiden ihmisten kanssa.
Yksikään ei uskalla puhua julkisesti.
Nythän on yksi blogikirjoittaja ollut suljetulla osastolla kesällä, vaikka mielestään ei ole mielenvikainen vaan joutui pakkohoitoon saatuaan huumaavaa ainetta ruotsinlaivalla juomaansa - en tiedä hänen kohtalostaan.


Jos psykoosilääkitystä käytetään rankaisuun, se pitäisi juridisesti ja lääketieteellisesti ensin hyväksyä julkisesti keskustellen - mutta tällä hetkellä se ei ole moraalisesti, "periaatteessa hyväksyttyä" eikä todellakaan laillista toimintaa. Vaikka sitä tapahtuu valvonnan heikennyksen takia, kokoomuksen lanseeraman "tehostamistoimenpiteiden" takia.

Breivikiä hallitsevat vain kalterit kuten useata muuta äärimmäistä sadistista psykopaattia.
Useimpia psykopaatteja vain täytyy väistää ja työntää kauemmaksi omasta elämästään tai vastustaa tiukalla määrätietoisuudella,  ehdottomilla säännöillä ja selväjärkisyydellä, jos joutuu työpaikalla psykopaatin kanssa tekemisiin.  Laki ei heihin tavallisesti pääse käsiksi millään tavoin.


Ruotsalaisessa pitkäaikaisessa seurantatutkimuksessa kaikki patologiset koulukiusaajat diagnostisoitiin aikuisena psykopaateiksi ja heidän väkivaltainen tai emotionaalisesti kylmä kasvatuksensa lapsuudessa oli selkeä syy heidän psyykkiseen hajoamiseensa.

 • Merja Urponen pitää selvänä, että tragedioiden taustalla on mielenterveysongelmia ja masennusta. Urponen syyttää alasajettua terveydenhuoltojärjestelmää siitä, ettei tällaisia sairauksia hoideta. itsekin masennusta sairastava kustannustoimittaja Merja Urponen kokosi satojen potilaskohtaamisten innoittamana kirjan Sairauteni nimi on masennus. - Uusi Suomi


 • Vauvojen pahoinpitely on luultua yleisempää
Vauvoihin kohdistuva vakava väkivalta on selvästi yleisempää kuin mitä viralliset tilastot antavat ymmärtää. Asia käy ilmi Ensi- ja turvakotien liiton tekemästä puhelinkyselystä. YLE


 • Suurin osa mielenterveysongelmista jää edelleen hoitamatta.  Joka seitsemännellä nuorella on mielenterveysongelmia. Itsemurha-ajatuksia on 10-20 prosentilla nuorista. Nuorten ongelmien yleisyyttä selvitettiin tänään pidetyssä Mielenterveysseuran seminaarissa. - IS


 • Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan parhaillaan
mielenterveyshoidon supistamista entisestään
Mielenterveyspotilaiden omaisjärjestöt ovat huolissaan suunnitelmista vähentää psykiatrista sairaalahoitoa entisestään. Järjestön mielestä sairaalapaikkojen vähentäminen ilman kriisiytyneen avohoidon radikaalia kehittämistä asettaa omaiset kestämättömään tilanteeseen. IS


 • Työuupumus
ei voi Suomessa olla Kelan korvaaman sairasloman syy, koska työuupumusta ei ole hyväksytty sairaudeksi Kelan tautiluokituksessa. Monet lääkärit pitävät ongelmana sitä, että työuupumusta ei voi kirjata sairasloman syyksi, vaikka se usein on ensisijainen ja pääasiallinen työkyvyttömyyden syy. - MTV3 • Masennuslääkkeiden käyttö lisääntynyt roimasti YLE


 • Suomi on samalla ainoa maa maailmassa, jossa psykoosilääke (Zyprexa) on myydyin lääkkeistä. Se kertoo ensinnäkin sukupolvien selvittämättömistä ongemista.


 • Neuroleptien eli psykoosilääkkeiden käyttö riistäytyy Suomessa käsiin. Lapsille ja vanhuksille syötetään psyykelääkkeitä jotka aiheuttavat jopa pysyviä sivuvaikutuksia. Aika järkyttävää tekstiä. Tiede.fi

WHO the hell...

 • Suomi on Länsi-Euroopan väkivaltaisin maa. - HS


Suomessa paljastui tiistaina kaksi vakavaa perhetragediaa.

Porvoolaisesta omakotitalosta löytyivät kuolleina poliisimies ja hänen vaimonsa. Poliisin mukaan tapauksessa oli kyse yhteisesti suunnitellusta itsemurhasta. Illalla paljastui, että nelihenkisen perheen vanhemmat löytyivät kuolleena asunnosta Helsingin Herttoniemenrannasta. IL


 • Yhä useampi nuori
on kokenut fyysistä uhkaa. Lisäksi tytöistä yli kymmenen prosenttia ja pojista viisi prosenttia kertoi olleensa vastentahtoisesti yhdynnässä. - MTV3


 • Nuorten mielenterveysasenteet tiukkenivat

Alan ammattilaisten mielestä mielenterveyspalvelut eivät nykyisellään tue kuntoutumista riittävästi. Potilaita juoksutetaan kolmen kuukauden välein kontrollikäynneillä, mutta varsinaista hoitoa he eivät useinkaan saa. - HS


 • Seksuaalisesti hyväksikäyttävät nuoret
eivät yleensä kadu tekoaan HS


 • Silminnäkijä: Älä lyö
 Keskimäärin yksi lapsi joutuu joka päivä pitkäaikaiseen sairaalahoitoon, koska omat vanhemmat ovat pahoinpidelleet häntä. Äiti lyö useammin kuin isä. Toimittaja Juha Portaankorva.
 • Valkoinen raivo

Opettajien opittu avuttomuus kiusaajan edessä - Suomen Kuvalehti

2 kommenttia:

injuredgrass kirjoitti...

Jännää, että tilastot näyttävät suunnilleen joka toisen käyttävän psykoosi- tai mielialalääkkeitä. Itseni täytyi käydä kuuntelemassa turhaa lässynläätä viisi vuotta hyvin katkonaisesti, ennen kuin sain mitään lääkitystä - joka on oikeasti auttanut. Mielenkiintoinen teksti.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Tietysti lääkkeiden tarve on eri asia kuin lääkkeiden turha viranomaiskäyttö kansalaisten turruttamisessa.