torstaina, tammikuuta 26, 2012

Väärän kuninkaan päivä eli presidentinvaalit unelmana


Väärän kuninkaan päivä eli presidentinvaalit unelmana
Väärän kuninkaan päivä eli presidentinvaalit unelmana
Väärän kuninkaan päivä eli presidentinvaalit unelmana
Olemme kaikki kohta yhden maanisän lapsia
Olemme kaikki kohta yhden maanisän lapsia
Väärän kuninkaan päivä eli presidentinvaalit unelmana

Valitettavasti presidentinvaalit ovat saaneet nyt enimmäkseen aikaan vain kansalaisten fantasiointia ja harhaa demokraattisen vallan luonteesta.

Ihmisten pettymys demokraattiseen systeemiin eli kansanedustajien johdonmukaisuuteen polittisessa linjassaan kanavoituu nyt kierosti ja epärealistisesti väärän kuninkaan päivään.
Suora vaalitapa kiihottaa. Mutta miksi ei vaadita pääministerin todellisen vallan valintaan suoraa vaalia?

Mistä tämä intoilu presidentistä?

Todellisen vallan hautuumaalla eli eduskunnassa on se todellinen epädemokratian paise, jonka vuoksi ihmiset nyt intoilevat väärän kuninkaan vaaleissa.

Politiikkaa on käytännössä suljettu valiokuntien ovien ja erityisesti ylhäältä ohjaillun valiokuntaryhmäkurin vaatimusten taakse jo 20 vuotta maustettuna salaisilla ja ahtaan vaativilla valikoitujen virkamiesten lausunnoilla, jotka valitaan ministerien toimesta etukäteen ministereitä kovistelevan, kabinettivaltaaa ohjailevan EK:n eli  Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan.

Kuka ne ovet nyt avaisi edes eduskunnan kansanedustajille?

Miksi kansanedustajat ovat luovuttaneet valtansa abstraktiolle nimeltä "ryhmäkuri"?

Laissa selvästi sanotaan, että kansanedustajilla on valta.
Nyt se on ministereillä, tietoa laittomasti panttaavilla  virkamiehillä ja puolueiden ryhmänjohtajilla. Kulissien takan kyyhötävän taloudellista valtaa ohjailevan eliitin karusellilla. Päätöksiä runtataan puolueen kabinettijohdon toimesta ja heidän vaativa aseensa on puoluekuri, jota ei ole perustuslaissa mainittu  lainkaan.

Ihmiset eivät siis saa sitä mitä he äänestävät kansanedustajassa, vaikka laki niin lupaa.

Ministerivalta ja eduskuntaryhmien johtajien valta on päämäärätietoisesti ajettu poliittisen kulttuurin salatuksi ytimeksi ja virkamiehet ovat ryhmittyneet tämän vallankaappauksen tukijoiksi mm. salaamalla tietoa kansanedustajilta.

On täysin käsittämätöntä, että veronmaksajien rahoilla tehdyt kartoitukset, asiantuntijalausunnot ja tilastotiedot voidaan salata vain ministerien ja valiokuntien käyttöön. Ideologinen keskustelu valtion toiminnan päämääristä on kielletty kun rajusti rajatut ja väritetyt "tosiasiat" kokoomuksen ohjailemilta virkamiehiltä isketään kansanedustajien ja varsinkin valiokuntien päähän.
Tieto on valtaa.

Tiedon kätkeminen ja vääristelevä esitystapa vielä suurempaa valtaa.

Kysymys on ihan selvästä vallankaappauksesta ja ihmiset kyllä tietävät että poliittinen valta on siirretty pienelle EK-myönteiselle eliitille. Eduskunnan tilan nimi nykyisin  on   painostus eikä parlamentaarinen edustajille jaettu valta läpinäkyvässä demokratiassa.

Ihmisten tieto kanavoituu vain ahdistukseen ja nyt hetkellisesti toivon fantasiaan, jonka post-Kekkosen presidentinvaalit sallivat taas unenomaisena hetkenä uneksia kaikkivaltiaasta isä-äidistä, joka hoitaa kaiken kuntoon.

Tieto on valtaa ja "tietoyhteiskunnan" aikana virkamiesvalta on muuttunut yhä salaisemmaksi.

Kun puhutaan oikeistolaisten unelmasta eli vyön kiristämisestä yksityisihmisten verotuksessa sekä  koulutuksen, kulttuurin ja  terveydenhuollon alasajamisessa, julkisessa "asiakeskustelussa" unohdetaan täysin, että verotus on valtion suurin valta. Joustavaa valtaa ja täysin eduskunnan ohjailtavissa myös takaisin progressiiviseen verotukseen (joka toi meille 80-luvun Ruotsin kaltaisen elintason huikealla nopeudella).

Nyt murennetussa verotussysteemissä valtio vuotaa 23 miljardia euroa verohelpotuksiin pääasiassa kokoomuksen suuryrityksille ja keskusta suurmaataloudelle luoden systeemin, jossa yletön ylikansalisten yhtiöiden rikastuminen tapahtuu veronmaksajien rahojen luovuttamisella. Valtion päätehtävä perustuslaissa on yksilöiden suojelu suuryhtiöitä ja kurjuutta vastaan. Eduskunta ei noudata tätä periaatetta salliessaan suunnattomat verohelpotukset varsinaisen verolain ohi poikkeusasetuksilla.

Mauno Koivisto lupasi avata demokratian mutta tekikin Kekkosen valtaoikeuksilla yhä salaisemman kabinetti-Suomen ja painostukseen perustuvan virkamieseduskunnan oman pankkiirivaltansa pönkittämiseksi.

Presidentti Tarja Halonen on lisännyt epädemokratiaa ja tosiaan salannut Mauno Koivistonkin toilailut ja uuden diktatuurin rakentamisen vaiheet eduskunnan muokkaamisessa kun Tarja ei suostunut julkaisemaan Koiviston ja Kekkosen päiväkirjoja.


Emme voi ymmärtää demokratian tilaa jos emme ymmärrä vallankäytön historiaa Suomessa.

Miksi tämä kansa käpertyy poliittiseen passiivisuuteen ja hyväuskoisuuteen eikä vaadi puolueita avoimeen demokratiaan ja avoimeen valiokuntien valmisteluun, jotta ministerien lakiesitykset eduskunnalle eivät ilmestyisi pimeydestä kuin monotonisen vaativa kirous, jonka edessä kansanedustajat vain nyyhkien vapisevat ryhmänjohtajan ruoskan alla.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aikooko Sauli (tai Pekka) presidenttinä lakkauttaa järjestöjä? Ainakin Halosen aikaan Suomalaisuuden Liiton hallituksessa todella kuulimme tämmöisestä aikeesta lakkauttaa liittomme!

Suomi = diktatuuri.

Paavo Lipposen viha Jussi Niinistöön johtuu tämän taustasta Suomalaisuuden Liitossa.

I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court (käräjäoikeus) was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!