sunnuntaina, tammikuuta 29, 2012

Pohjolan Saudi-Arabia tulee jyräämään naapureitaan


Pohjolan Saudi-Arabia tulee jyräämään naapureitaan
Pohjolan Saudi-Arabia tulee jyräämään naapureitaan monella saralla öljyn voitelemana.
Missä on neuvottelukunta, joka aktiivisesti neuvottelisi norjalaisten kanssa yhteisestä pohjoismaisesta hyvinoinvoinnista ja biseksestä öljymiljardien turvin?

Suomalaista tietotaitoa ja norjalaista löysää rahaa. Miten bioteknologia ynnä muu innomeininki ei saa Norjasta nyhdettyä rahoitusta? Miksi suomalaiset eivät osaa uhota ja hivellä?

Meren liikehdinnästäkin on tehty suomalaisia patentteja liike-energian tuotantoon. Onko Norjan rahoitusta maailman energiatilanteen parantamiseksi vaadittu sillä norjalaisila on sama prosessi kun ruotsalaisilla: hyvinvointi alkaa rasittamaan skandinaavista omaatuntoa ja siihen tarjottava eettinen helpottaminen olisi erittäin hyvä tuote. 

Tämä eettisen innovaatiorahoituksen esittäminen kokonaisuutena olisi iso ja eettinen bisnes monelle suomalaisfirmalle Norjaan päin.
Eikö sitä vain älytä?

Nokian menestyshän ei ollut Nokian menestystä vaan hullujen suomalaisten insinöörien ideahyppyjä ja testattuja innovaatioita, joita Nokian johto aina ensin vastusti. Nokian oikea menestyshistoria on todella outo vanhoillisen johdon ja innovaatiosankareiden kädenvääntö. Lopulta ehkä vain kateellisuuden takia nuoria älykkäitä kohtaan Nokian kokoomusjuppijohto onnistui tuhoamaan Nokian johtajien eliittioptioidensa turvin. Nokiahan rääkkäsi nuoria insinöörejä surkealla palkalla alusta saakka.  

Huonekaluteollisuus on karmein esimerkki suoamalaisista hukatuista mahdollisuuksista. On jääty kiljumaan Alvar Aallosta ja uudet nuoret designerit on hylätty tylysti median tukiessa törkää propagandaa Suomen hyvästä design-maineesta maailmalla: sitä ei ole. Jopa nuorille suunnatut tukirahat korruptoitiin räikeästi lähes kokonaan muistaakseni vuonna 2006  huonekaluteollisuudenteollisuuden sisäpiirisiirroille. 


Suomalainen innovaatio voi olla myös humoristista. Ja vakavaa. Yhtä aikaa.


Sisällöntuotanto pitäisi olla Suomen päävientituote.
Silti rahat tuhllaantuvat esimerkiksi tavattoman vanhanaikaiseen ja epäajanmukaiseen oopperaan, johon upotetaan tukirahoja yli 70 milj e joka vuosi.
Luovuutta ei Suomessa rahoiteta vaan eliittiin nostettu taiteilija saa toistaa omia teoksiaa kymmeniä kertoja ja saa luksusapurahat uudistumattomuudestaan.
Yhteiskuntakritiikki, ajankohtaisuus ja nopea luova uusiutuminen on pahin synti suomalaisessa kokoomusvirkamiesten valvomassa kulttuurielämässä.
Olen taas kullut karmeita tarinoita kokoomusvirkamiesten valvomista "entisistä" valtion yrityksistä, joissa innovaatio ja tutkimukseen panostaminen on jäädytetty, vaikka tulokset olivat olleet huippuluokkaa innovaatiotoiminnassa mm. kasvinjalostuslaitoksissa.
Voi Suomea.
Guggenheimin hysteerinen lobbaaminen on vain jatkoa kokoomuksen epäuskolle suomalaista omavaraisuutta ja luomisvoimaa kohtaan. Nokian luovuttaminen Microsoftin Troijan hevoselle on suurin show tästä eliitin pelkurimaisesta luovuttamiseetoksesta.

- PDF  


Mihin Jyrki Käteisen rahan viljely ja kiitollisuuden kerjääminen eurovirkamiehiltä vie meidät, jos autettava velkaporsas kulkee kohti romahdusta?

Kokoomuksen innovaatio: pakotetaan Suomi polvilleen lahjoittamalla rahat pois, jotta EU-liittovaltio toteutuisi pankkien hallinnassa.
  • Ulkolinja: Krisis - Kreikan tuska

http://areena.yle.fi/video/1327529968595Ei kommentteja: