sunnuntaina, tammikuuta 29, 2012

Pekka Haavisto ei vastannut Nato-kysymyksiin

  •  Näihin kysymyksiin ei Pekan tai Uuden Suomen sensorin poliittinen pokka riittänyt
 ::

Presidentin ainoa virallinen tehtävä olisi toimia ulkopolitiikan tulkkina ja ylimpänä sotilaspoliitisena diplomaattina.

Suomi on mukana käymässä sotaa Afganistanissa, jossa mm. ISAF:in erikoisjoukot tekevät puhtaasti sotilaallisia taktisia hyökkäysiskuja vain amerikkalaisten kenraalien määräysvallassa.

Kolme kysymystä. Ulkopolitiikasta ja sisäpolitiikan historiasta.

Ensimmäinen kysymys.

Kuinka voitte YK:n rauhanturvaamisperiaatteilla tai muilla järkeen perustuvilla perusteilla pitää Afganistanin sotaa "rauhanturvaamisoperaationa"?

Olette puhuneet siitä tarpeellisen rauhanturvaamisoperaationa.

Siellä ei ollut sisällissotaa vaan muutama hassu ääriliikkeiden partioleiri, joita on ollut mm. Pakistanissa ja Saudi-Arabiassakin, jonne ei ole hyökätty Amerikan kauppapoliittissta syistä. Ns terrorismi on etupäässä rahoitettu Saudi-Arabiasta: miksi YK ei ole kehoittanut ISAF:ia hyökkäämään perustellusti juuri Saudi-Arabiaan?

Toinen kysymys.

Miksi suomalaisten sotilaiden tappamia ihmisiä ja lukumääriä ei kerrota suomalaisille, vaikka virallista sotaa ja sotasensuuria ei Suomen lain mukaan ole julistettu?

Suomalaiset veronmaksajathan kustantavat nyt afganistanilaisten tappamisen YK:n mandaatilla.

Aijotko mahdollisessa presidentin virassa julkaista menneet ja tulevat uhrilukumäärät reaaliajassa?


Kolmas kysymys.

Presidentti Halonen on pitänyt Mauno Koiviston ja Urho Kekkosen arkistot ja päiväkirjat täysin suljettuina, sillä ne ovat vain prseidentin käskyvallan alaisuudessa.

Aijotteko avata arkistot, sillä Suomen historiassa on ammottava aukko näiden arkistojen lukkojen takia?

Tarja Halonen on TV1:sen kirjaohjelmassa sanonut 2008 Kekkosen arkistosta, että "Meillä ei ole oikeutta tuomita esi-isiemme tekoja". Kysymys on kuitenkin kansalaisiin vaikuttamisen historiasta ja poliittisen vallan historiasta.

Ei kommentteja: