keskiviikkona, syyskuuta 14, 2016

Homosodan ydin: valtion kirkkolaki rikkoo uskonnonvapautta vrt faktavapaa A-studio talk homoliitot

* päivitys

Taas A-studiossa fundamentalistinen pappi valehtelee kirkkohistoriasta. Räikeää. Hän esittää taas että tämäon aina olle perinne. Ei ole. Kirkko ei ole välittänyt aluksi avioliitoista vaan on pitänyt heteroavioliittoa pahana, syntisenä ja munkkien homostelua parempana ilman "saastaista naista". 

Ja liberaali naispappi on väärässä:
ei kirkko ole jäsenet, se ei ole demokratia.
Jäsenet eivät pääse valitsemaan pappejaan vaan kirkkoherrojenkin vaalit on täysin tuomiokapitulien ohjailtavissa ja rajattavissa ilman demokratiaa.

Kirkko on teokratia eikä kirkkoa ole erotettu valtiosta.

Journalistit voisivat vähitellen lopettaa valehtelun kirkon elitistisestä olemuksesta.

Valtionkirkko suostuu vihkimään esim islamilaisen parin joten uskonto ja sen dogma ei ole ev-kut kirkon avioliittorituaalin ehto. Avioliitto ei ole sakramentti vaikka papit puhuvat sen liittyvän "kirkon tehtävään". 

http://yle.fi/uutiset/oikeusoppinut_kirkolla_kolme_mahdollisuutta_sukupuolineutraalin_avioliittolain_edessa/9171023  
Kirkon aktiivinen teologinen linja ja kirkkolaki näyttää unohtuvan toimittajilta ja varsinkin päätoimittajilta: ev-lut kirkko ei ole protestanttinen vaikka niin piispat ja toimittajat julkisuuskuvassa väittävät.

Ei noudateta mitään a) protestantismin periaatteista ja b) päämääristä. 

Ei ole yleistä pappeutta eikä kirkon erottamista valtiosta. Nämä ovat selkeitä faktatodisteita että valtionkirkkoa ei kirkkolaissa pidetä protestanttisena millään tasolla.
 
Kirkkolaki on valtiolakina 100% epäprotestanttinen Vatikaanin ruhtinassopimus.

Valtio on nyt kirkon lobbaaja. Koulujen uskonnonopetus ei ole tietopohjaista sivistystä vaan uskontokunan määräämää ja sensuroimaa propagandaa, lain sanamuoto on muutettuna nyt "Lapsella on oikeus oman uskontonsa opetukseen" eli halpamaisesti sanamuodolla kätketty tunnustuksellinen opetus, josta päätoimittajat valehtelevat yleissivistävänä.

Valtiokin on kirkkolain myötä kirkkovaltio: tämän lain mukaan eduskunta suojelee valtionkirkon linjaa, etuja ja piispojen politiikkaa, jonka kirkolliskokous on allekirjoittanut ja sen jälkeen eduskunta - ilman eduskunnan suostumusta kirkolliskokous ei voi tehdä mitään kirkon toiminnan lakimuutoksia. 

Kirkolliskokouksen päätökset EIVÄT tule voimaan ilman eduskunnan allekirjoitusta. Kirkkovaltio. 

Homojen apartheid-kohtelu on ollut kirkossa voimassa aina kuninkaan ja sitten  valtion allekirjoittamana.
Karmein seuraamus on nyt lestadiolaisten ihmisoikeusrikkomusten siunaaminen kirkkolailla: lestadiolaiset pakottavat naiset seksiin ilman ehkäisyä ja ilman naisen valintaa kieltäytyä seksistä.
Lestadiolaiset saavat vaatia ja uhkailla vapaasti naisia oikeusjärjestelmän ulkopuolella. Saarnajien vaatimukset ovat selvästi rikoslain rikoksen täyttävää systemaattista toimintaa rikookseen yllyttämisenä ja kiristyksenä. 

Tämä on kirkon siunaama metodi ja käytäntö.

Kirkkolaki on poikkeuksellisen vahva juridinen takaus uskonnonvapautta vastaan: valtio ajamassa pappiskultin asiaa valtion toiminnan osana lailla sitoen. Kouluissa ei ole uskonnonvapautta, oppilaat eivät saa itse valita vapautta tunnustuksellisesta uskonnosta vaan poliisi pakottaa lapsen uskonnontunnille jos vanhemmat eivät häntä vapauta eli erota kirkosta. Koettakaahan herätä tosimaailmaan päätoimittajien tukeman propagandan takaa.

Hallitus ja eduskunta on jo määrännyt uuden pakkoveron yksityisille ihmisille ja myös ateisteille, n 100  miljoonaa euro valtionkirkolle suoraan yksityishenkilöiden lompakosta. Tämä rikkoo vakavasti perustuslain uskonnonvapauslakia.
 Ruotsin opettajajärjestön johtajalta.
 
  Tässä lyhyt tiivistelmä:
Uskontoon kuulumisen tulee perustua yksilön aktiiviseen valintaan. Siksi lapselle pitää taata vapaus uskonnollisesta painostuksesta kodin ulkopuolella eli koulussa. Koulun tulee taata perusedellytykset sille, että lapsi voi arvioida kriittisesti eri elämänvalintojaan.Vastakkain ovat lasten ja vanhempien oikeudet. Silloin on asetettava etusijalle lapsen oikeus omien käsityksen muodostamiseen, joka tarkoittaa vapautta poliittisesta ja uskonnosta indoktrinaatiosta. Vanhempien halun lapsen tunnustukselliseen kouluopetukseen pitää puolestaan väistyä.
Uskonnollisilla kouluilla on traagisten yksilöllisten seurausten lisäksi myös laajempia yhteiskunnallisia vaikutuksia: Mahdollisuus valita lapselle koulu uskonnollisen vakaumuksen perusteella on johtanut entistä suurempaan eriarvoistumiseen ja yhteiskunnan jakautumiseen.
P.s. Indoktrinaatio tarkoittaa opettamista, jossa oppilas asetetaan opetuksen kohteeksi, johon annetut opetussisällöt vain siirretään. Voidaan puhua myös manipulatiivisesta opetuksesta. Indoktrinatiivinen opetus on oppilaan tarkoituksellista alaikäisenä pitämistä. Oppilas ei missään vaiheessa nouse tasolle, jossa hän voisi itsenäisesti arvioida opetussisältöjen pätevyyttä. Indoktrinaatiossa opetus on autoritaarista, opetussisältö ikään kuin tungetaan oppilaan päähän, opetuksessa käytetään hyväksi jonkinlaista uhkaa ja vapaa keskustelu kielletään.
   

Lärarnas riksförbund: Barnens rätt måste gå före föräldrarnas. De religiösa friskolor vi har i dag sätter inte barnens rättigheter i centrum.
DN.SE


Kai Sadinmaa

Kirkko – täysillä seinään!

Kirkon epätoivo, hämmennys ja hukassaolo tuli esiin tällä viikolla kun Suomen papit kokoontuivat synodaalikokouksiinsa omien piispojensa johdolla. Tämän epätoivon puki sanoiksi Kuopion piispa Jari Jolkkonen synodaalikirjoituksessaan:
Todellinen kirkko on löydettävissä ainoastaan näkyvän kirkon kautta, ei koskaan sen ohi. Suomessa kirkosta eroamisen tekee kipeäksi juuri se, että hengellisesti arvioituna se merkitsee eroa pelastavien armovälineiden yhteydestä ja jättäytymistä omaan varaan.


Kun tähän Jolkkosen harhaoppiin lisätään Mikkelin piispa Seppo Häkkisen uhkailu (erottamisella) hiippakuntansa papeille jos he vihkivät homopareja niin luterilainen kirkko on ajamassa nyt täysillä seinään. Kirkko ei voi enää esittää mitään, vaan sen lahkomainen ydin paljastuu. Toki se voi näytellä jotain, niin kuin kirkko Helsingissä tekee. Helsingin synodaalikokouksessa lakaistiin koko tasa-arvoinen avioliittokysymys maton alle. Siitä kiellettiin kategorisesti keskustelemasta. Haluttiin luoda illuusio sovusta, rauhasta, yhtenäisestä kirkosta, edes kahdeksi päiväksi. Viinikin maistui iltajuhlissa paremmalta kun homokysymys ei ollut tunnelmaa pilaamassa. Kirkko Helsingissä peittää epätoivonsa ja hämmennyksensä näyttelemällä dynaamista ja nuorekasta, nostamalla keulakuvikseen tv:stä tuttuja narsistisia hubbabubba-pappeja, joiden ainoa evankeliumi on he itse ja heidän loputon narsisminsa. Sisällöllä ei niin väliä, kunhan on nastaa ja kivaa. Nämä tyhjänmyyjät kärjessä kirkko Helsingissä järjestää dynaamisia kärkihankkeita, toinen toisensa perään, kuten nyt uusin LutherPlus-hanke. Kirkon toivot kokoontuvat nyt Agricolan kirkossa ja tykittävät siellä uutta ja innovatiivista innovaatiopitchiä, keynote speakerin johtamana, synnyttävät upeita visioita yli-innovaatioaktivistin ja Business Angelsin brainstormatessa yhdessä Kallion himasen ja muiden kokoomuspappien kanssa. Ja koko tämän innovaatio-osaamis-luovuus-talkshown siunaa läsnäolollaan, kukas muu kuin meidän rakas Irja-piispamme, tuo taivaallinen project manager, superkärkihankekoodinaattori, executive leader. Jes! Mahtavaa! Upeaa! Nyt kyllä pysähtyy kirkosta eroaminen ja kansa ryntää takaisin kirkkoon ettei ovista ja ikkunoista meinaa mahtua. 

Ei kommentteja: