maanantaina, lokakuuta 01, 2012

Mannerheim-elokuva kokoomuksen kaappaaman Yleisradion poliittisena operaationaJos nyt analysoidaan ihan rehellisesti kokoomuksen kaappaamaa Yleisradiota ja tätä köyhää skandaali-halpistuotantoa.

Ensin. Katsokaa Ylen hallitusta kuinka kokoomuspitoinen sekä muuten täysin oikeistolainen se on.

Tämä Mannerheim-farssi-lyhäri on julkisuuskipeää provohäröilyä ja kokoomus-Ylen mainostoimistolta (totta) tilaamaa tarkoitushakuista julkisuuslypsämistä konfliktin luomiseksi.


Toiseksi ja ennenkaikkea.
Kokoomus haluaa kipeästi että perussuomalaiset provosoituvat sekä vauhkoontuvat ja "tottumuksesta" syyttävät "vasemmistolaisia" ja valtion mediayhtiötä.

Tämä on ovelaa mediataktiikkaa ja puhdasta harhautuspolitiikkaa. Samantyyppistä kuin 1989 alussa, kun kansa täytyi sada tuntemaan syyllisyyttä kokoomuksen pankkiirien keinottelun tuottamasta lamakatastrofista.Kokoomuksen silmissä perussuomalaiset on oikeistolainen kilpailija mutta kokoomus haluaa nähdä perussuomalaisten enenkaikkea jatkavan rähinäpuolueen ja vanhan alkuperäisen 20 - 50-luvun sotahullun kokoomuksen imagoa julkisuudessa.

Kokoomukselle kelpaa EU-meppi Soinin antama EU-tuki oikeistolaisessa kielenkäytössä mutta ennenkaikkea perussuomalaisten aiheuttama pahennus porvarisuomalaisten keskuudesa lisää kokoomuksen suoraa uutta tukea demareiden piilo-oikeistolaisilta jäseniltä.

Kokoomus voi tämän tuoreimman mediapaheksunnan tsunamin keskellä leikkiä Suomen virallisinta viileää oikeistopuoluetta ja esiintyä oikeiston "asiallisena" ja "porvarillisena" vaihtoehtona kaiken hykerrytävän turhan provosoitumisen keskellä.

Ja tämä kaikki-ei mikään ei liity mitenkään Suomen historian selvittämiseen ja ankeisiin fantasioihin Suomen "vapauttamisen" väärästä historiasta. Monimutkaista? Kyllä.


Kaikki 1918-mielikuvat, joita kokoomus on pumpannut 90-vuotta ovat historiallisesti vääristeltyjä propagandakikkoja.

Niillä ei ole mitään tekemistä suomalaisuuden, itsenäisyyden, hyvinvoinnin ja itsetunnon kanssa. Kokoomuksen suuren rahan suomenruotsalaiset porvariperustajat halusivat liittää Suomen 1918 Saksan osaksi ja hylätä itsenäisen Suomen. Työläiset taistelivat itsenäisen ja suomalaisen kansan Suomen puolesta suomenruotsalaisia rahasukuja vastaan.

Mutta nyt kokoomus on taas keksinyt luomalleen Mannerheim-propagandalle uutta käyttöä aika eri tavalla mutta silti samoin porvaripäämäärin rahaeliitin vallan pönkittämiseksi.

Kun saksalaistamisunelma kaatui, kokoomus loi tyylikkäästä palkkasotilaasta Mannerheim-unelman julmasta ja kaikkivaltiaasta isähahmosta. Se oli brutaali unelma ja pelote köyhille työläisille.
Se peittää äärioikeistolaisen Suomen historianosan sopivana fantasiana.

Nyt taas erilaisena - mediakikkana ja provokaationostatuksena.
Mannerheim aina porvarillisen moralismin  kärkenä.

Poliittisen provo-operaation ohella kokoomys-Yle voi halveksia ja sabotoida vasemmiston ja humanistien yhteiskuntakriittistä mediakulttuuria ja Yleisradion perustarkoitusta tekemällä todella heikon pilkka-näennäis draamatuotannon ja mainostaa sitä isolla rahalla. Kunhan rahaa palaa oikeistolaisessa häsellyksessä kaikkeen muuhun kuin aitoon kulttuurimme ja ihmiskuvamme tarkasteluun ja analyysiin taiteen avulla. 

Ei kommentteja: