tiistaina, lokakuuta 30, 2012

Ääntenlaskennan haamuäänet ja lain systemaattinen ohittaminen kuntapolitiikassa

Vaaliruhtinas Hänen Korkeutensa
Kekkosen Kuolematon
Poikkeuslain Henki


Kauas pilvet karkaavat - ja äänestäjät.

Miten on mahdollista että äänestysprosentti nytkähti ihan vasta loppuvaiheessa 57,2:stä hämäävästi tasan +1 %  58,2:een  - vaikka ääntenmäärän laskenta on ollut jo äänestyspaikalla tapahtunut erillinen toimenpide? Tämä kuulostaa taas haamuäänien ujuttamiselta "tarpeen vaatiessa".

Kuka toimittaja edes huomasi tätä ja etsii äänestyspaikkalähteet nousuluvuille? Kuinkahan paljon lakia rikotaan taas ääntenlaskennan epätäsmällisyyksissä tänään?  Viime kerrallakin lakia rikottiin roimasti.   (kts MOT-linkki) Perinteisesti. Ettei tule liikaa muutoksia ja harmia suurpuolueille ja kunnanisien kaverien bisneksille.
Miten on mahdollista, että vaalitoimenpiteet ovat usein puolueaktiivien hallussa monessa kunnassa - eikä arvalla valituilla asukkailla?
  Siksi.

Demokratiaa ei ole koskaan ollutkaan Suomessa käytössä.

Kun tieto ei ole vapaata eikä valvonta avoimen puolueetonta, ei ole toivoakaan demokratiasta. Ministerit saavat salata verovaroilla tehtyjä tilastoja, lausuntoja ja tutkimuksia ja he kutsuvat tätä demokratiaksi?
Salainen "Valmistelutyö" on konsensus-despotismin ja vallan käytön ydin Suomessa. Kiitos, Maanisä Kekkonen, vaihtoehdottomuuden konsensusvallasta ja demokratian mitätöimisestä.

Ja vielä kysytään
miksi ihmiset ovat pessimistejä eivätkä äänestä.
Kuka ihan tosissaan luulee, että Suomessa ei ole korruptiota ja salaliittoja?
Eduskunnassa ja monessa kunnassa tärkein vallankäytön tapa eliitille on ns. puoluekuri. Sitä ei ole perustuslaissa, se on eliitin perintö porvaridiktatuurin ajalta.

Vaikka kuinka haluaisit tuntea olosi turvalliseksi,
 • niin Suomi ei ole demokraattinen maan virkamiesten laajan ja laittoman salailuvallan takia - jonka poliitikot tietysti sallivat vallan taktiikkana - vaikka julkisesti paheksuvat ja voivottelevat.

    "Voi kauheeta kun en mä voi mitään noille virkamiehille kun ne tekee mitä ne tahtoo enkä mä tunne lakia, mä olen vain poliitikko, en mä kehtaa haasta oikeuteen mun kavereita, joo, on ne mun kavereita"
Hylätkää suomalainen ylpeys ja lapsellinen hyväuskoisuus suomalaisuudesta.
Valtaa himoitsevat myös kaappaavat valtaa. Kaikin keinoin. 

Kokoomuksen todellinen kannatusprosentti koko kansalta on vain 12,7.
  Säälittävää.
Taasko SDP, keskusta ja vihreät alistuvat kunnissakin kokoomuksen "enemmistöpuolue" -vaatimuksiin  eivätkä tee liittoja kokoomusta vastaan?
Onko keskusta vielä kova oikeistolainen puolue? Perussuomalaiset? Vihreät asuntopulaa lisäämässä?  Puolueiden luonne vaihtelee rajusti eri kunnissa.

Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen salailu ja tiedon väärentäminen valtiovarainministeriön kanssa Suomen antamista tukiaisista ja "takuusopimuksista" saksalaisille pankeille Kreikan kautta on vuosisadan huijaus. Mutta ei se äänestäjiä pahemmin häiritse. Mutta äänestämättömät puhuvat hiljaisella ja passivisella voimalla, koska vallattomina eivät muuta koe voivansa tehdä konsensus-Suomessa. 
Kunnon kansalainen luottaa johtajiinsa ja saa luottamuksestaan hyvän mielen kuin lapsi Kekkosen aikaan. Eihän lapsen tarvitse tietää mitä aikuiset puuhastelevat.
Voisimme taas katsoa Ruotsiin, kuinka politiikka siellä kehittyy ja kuinka puhutaan päämäärien saavuttamsiesta eikä esteistä.

 Valtapuolueiden johdolla median valitsema sanoma on sama, kuin valtapuolueiden:

  toimittajat kysyvät hyödyttömiä ja poliitikot vastaavat hyödyttömiä  ja ympäripyöreitä ja kieltäytyvät antamasta selviä sitoumuksia tai linjauksia ja väistävät ottamasta mitään vastuuta - kukaan ei tiedä mitä äänestää valtapuoluelle annetussa äänessä. 

Tämä ei ole demokratiaa vaan harhautustaktiikoita. Vallan suojelua demokraattiselta vastuulta.

Kaikki on harkitun epäselvää ja hämmentävää ja passivoivaa.

   " Kuntavaalit:
 • Syylliset palkittu, syyttömät rangaistu.
 Suurin häviäjä ei kuitenkaan ollut Juttu Urpilaisen Sdp, vaikka sillekin tulos oli katastrofi.
SDP on edelleen alamäessä, jolle ei loppua näy.
Kokoomuksen valtuustoryhmissä tapahtui suurta uudistumista, mutta demareilla uudistus jäi Turun Aimo Massisen varaan. Ei hän vielä ole edes 70-kymppinen, joten aikaa siis vielä on.

Demareitakin enemmän näissä vaaleissa kärsi demokratia.
Äänestysprosentti oli katastrofaalisen alhainen. Erityisesti kaupunkikeskuksissa äänestettiin huonosti... " http://jarmovirmavirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122927-kuntavaalit-syyll...


    Todistetut lainrikkomukset  - kertovat vaalien tavoista
    ja valheista, määrä ja laajuus onkin sitten mysteeri

            MOT:

 •   "Punakynällä luvut kohdalleen
   Tarkastuslaskenta tehdään ajan kanssa vaalien jälkeisellä viikolla. Sekään ei poistanut ongelmia vaan joissain tapauksissa loi niitä jopa lisää. Viralliseen vaalitulokseen onkin kirjattu mitä ilmeisimmin varsin runsaasti haamuäänestäjien ääniä."
                  MOT - Haamuäänet


 • " Viranomaiset salaavat yhä useammin
  yhteiskunnallisesti merkittäviä asiakirjoja,


  sanoo Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää. Hänen mukaansa julkisuuslain hyvät periaatteet on unohdettu. Muun muassa Suomen ja Kreikan vakuussopimuksen salaamiselle ei ole lainmukaisia perusteita. "

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/03/oikeusoppinut_arvostelee_



   Eliitin lakeijat
   Toimittajat auttoivat taas pitämään vaikeat asiat piilossa:
 • Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm pitää käsittämättömänä, ettei sunnuntain kuntavaaleissa ole keskusteltu juuri lainkaan asumisen hinnasta. Pääkaupunkiseudun asuntopula olisi mahdollista ratkaista Holmin mukaan helposti: kaavoittamalla ja rakentamalla lisää maata asumiskäyttöön.

         
  http://www.uusisuomi.fi/raha/


  II

Äänestysprosentin lasku on aivan tarkkaan harkittu ja toivottu poliittinen agenda, poliittisen kulttuurin tendenssi:
Äänijumbo-Vantaallakin salataan paljon ehdotusten ja päätösten valmisteluja. Sekä varsinkin päätösten seuraamuksia mm. lastensuojelussa ja grynderien maakaupoissa.

Tiedon salaaminen passivoi aina ja suurpuolueet tietävät tämän.
 Tieto on valtaa.

Vantaa on gryndereiden "suunnittelema". Poliitikot ovat olleet itse grydereitä tai gryndereiden palkkaamia, kelohonkasaunoissa juotettuja ja naitettuja torpedoja ja siksi Vantaa on niin jumalattoman ruma.

Nyt kun asukkaita on vähätelty ja dissattu tarpeeksi ja poliitikot kehuvat itseään kilpaa, niin ei synny 70-luvun kapinaa vaan vain pessimismiä ja oman elämän taistelua työpaikoilla omasta olemassaolosta.  Vielä.

Sosiaalityöntekijöitä on kielletty erottamisen uhalla kertomasta sosiaalityön sodasta köyhiä kohtaan ja lain vaatimusten väistelyä ihmisten kohtelussa. Avun pyytäjien torjuminen ja vähättely on nyt sosiaalityötä. Ihmisiä huumataan lääketehtaiden ohjeiden mukaan eikä auteta. Suomi tekee joka vuosi maailmanennästyksen psykoosilääkkeiden väärinkäytössä. 
Alkoholistit heitetään kuolemaan lyhyen hoitojakson jälkeen, vaikka lyhyt hoito tiedetään hyödyttömäksi.

Siksi salataan niin pirusti jopa tilastofaktojakin asukkailta. Tai tilastot rajataan niin että niiden viesti vääristyy poliitikoille edulliseksi vastuun västelyksi.

Kaupunkien tiedotus on aina tahallaan niin sekavaa ja puutteellista - Se on politiikkaa. Se on taktiikkaa.

Poliitikoille politiikka on vain taktiikkaa, harhautusta ja salaisia sopimuksia.


  III

      Tiivistettynä

Jos poliitikot eivät toteuta demokratiaa ja virkamiehet salaamalla halveksivat demokratiaa niin totta kai suomalainen kansa tulee vihaiseksi ja jättää äänestämättä valehtelijoita.

1000 vuotta kolonisaatiovallan alaisena suomalaisten ainoa vaikutuskeino on ollut mököttää ja jupista hiljaa perkeleitä pyöveleiden ja pappien vahtiessa kuninkaan kunniaa, verotusta ja lääniä.

Tilanne on nyt sama.

Eliitti puskee valtion rahoja europankeille sekä ajaa europolitiikkana epädemokraattista alistumista liittovaltiolle valtion tuhoamisena
- ja kaikki on mukamas normaalisti.

Seuraavassa vaiheessa on sitten käytössä epädemokraattisen vaikuttamisen muodot myös kansan toimesta.

Historia toistaa itseään.

Älkää olko sokeita.
Älkää.

Ajan oikeistolainen henki ei ole kevyt ja poliitikkojen valheet ovat raskaita.





 • " Siis kelvotonta virkamiestyötä virkavastuulla saa tehdä, jos on kiire!

  Vaali-päivän käytännöt antavat myös teoreettisen mahdollisuuden vaalivilpin tekemiseen. Sujauttaako joku itse tekemiään vaalilippuja laskennan kaaoksessa pinon pohjalle? Vai nappaako vastustajan äänisaaliista liiat pois? Näyttöä ei tästä ole – pohdiskelu on ehkä enemmänkin akateemista. Joka tapauksessa se kertoo siitä, että suomalainen vaaliäänestäminen perustuu pitkälti luottamukseen – siihen yhteiseen lapsenuskoon." YLE BLOGIT

                                            #kuntavaalit




 • Kansaa pidetään yhä pimennossa  | Pääkirjoitukset | Kaleva.fi

  Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää
  sanoo Kalevan haastattelussa (24.9.), ettei julkisuusperiaate toteudu kaikissa kunnissa.Asiakirjoja salaillaan virheellisin perustein eikä salauspäätöksiäkään perustella.

  Julkisuuslaki on varsin yksiselitteinen. Sen mukaan asiakirjat ovat julkisia, ellei niiden salaamisesta ole laissa erikseen säädetty. Lain tulkinta vaihtelee valtavasti.



Turun tauti on levinnyt koko Suomeen.

 • Turun sanomat uutisoi 28.8, miten Turun kaupunki on salannut julkisuuslain vastaisesti satoja asiakirjojaan. Juttua lukiessani mietin, että onko julkisuuslaki todella tuntematon laki niin Turussa kuin Salossakin? Tilanne on nimittäin aivan samanlainen täällä Salossa.





Ja  rahojemme uusi kohde, valtiomme ja kuntien alasajon syy kokoomuksen ja eurovirkamiesten vaatimuksesta:


 Yhteinen euroidentiteetti?
Suomi maksajana ja omaehtoisena valtion tuhoajana. 



      Kun kansa herää poliittiseksi,
      on jo myöhäistä

      Raha ja valta on silloin annettu pois liittovaltion
      pankeille hyvän asian tähden: eurooppalaisen identiteetin tähden

Kiitos, Katainen, "Muistakaa tämä luku"ja "Kreikalle lainaaminen antaa Suomelle mahdollisuuden tienata".




 +
Kommentti Suomen alasajosta:

" Kuntavaalien kilpalaulanta, vanha ohjelmaformaatti jälleen kerran. Kunnallisvaalit olisivat olleet todellinen vedenjakaja
parlamentaarisen demokratian muuttamiseen kansalaisia tasapuolisestipalvelevaksi edustuslaitokseksi.

Tulos oli kuitenkin samanlainen
median siivittämä kilpalaulanta kuin aikaisemminkin, ja jossa
voittajina olivat omien sanojensa mukaan jokainen vanha perinteinen puolue. Edes "puolijytky" ei tarjonnut selkeää uutta poliittista linjausta eikä uudistusohjelmaa. Poliittinen ohjelma päivänpolttaviinjulkisten palvelujen ja kuntauudistuksen kysymyksiin puuttui myös hallituspuolueilta, luultavasti taktisista syistä.
Myös ei ole odotettavissa poliittisesti jähmettyneen ja
korruptoituneen suomalaisen yhteiskunnan hallitsevien
hyväveliverkostojen suhmurointien purkamista, ja perinteisen sinänsä aikanaan hyvin perustellun yhteiskunnallisen kolmikannan uudelleenarviointia.

Meillä ei ole enää selkeätä työmarkkinapoliittisten etujärjetöjen neuvotteluosapuolia.

Samoin yhteiskunnallista merkitystä omaavat työeläke- ja vakuutuslaitokset pelaavat omia rahapelejään vailla yhteiskunnallista kontrollia.

Perinteisesti neutraalit etujärjestöt ovat liittyneet rahapeleihin, ja emme tiedä emmekä ole varmoja mihin lakisääteiset palkkaan sidotut maksumme menevät.  Valtio ja virkamiehistö ovat myös kansaa vastaan.

Valtionvarainministeriö on jo vuosia kuristanut kuntia, vaikka kunnat (pienetkin) ovat omalla sitkeydellään ja kansalaisten
yhteistyöllä selvinneet vaikeistakin kunnallisista lähipalvelutehtävistään.

Nykyiset suurkunnat ja automaattinen väestöpohjaan (20 000) perustuva kuntakoko eivät ole ratkaisu kuntalaisten tasapuoliseen palvelemiseen peruspalvelujen osalta. Hallituksen pääpuolueiden kosmeettinen
keskustelu sekä ulkoistamisesta että kuntauudsituksesta osoittaa ettäpoliittisen eliitti on jo erkaantunut kansalaisia palvelevasta perustehtävästään.

Näyttää siltä että perimmäisten kysymysten äärelle ja suomalaisen yhteiskunnan todellisiin kipupisteisiin ei ole vielä päästy Vaalikeskustelun sanataiteiluilla ja takstisilla kikkailuilla yms.

Vaaliviihteellä sekoitetaan kansalaisten ajattelua.

Nykysuomen kunnalliselämän ongelmien ydintä ei huomaa höttön alta. Tai sitten on kysymys tyhmyydesta (puolueiden valinta), henkisestä laiskuudesta (kyllä joku kuitenkin asiat hoitaa), välinpitämättömyydestä (äänestysprosentti) tai ahneudesta (kuvitelmat jatkuvasta keskiluokkaisesta vaurastumisesta).

Kuntatalouden tasolla pyritään myös käyttämään neutraalia
kielenkäyttöä palvelujen tuottamisesta ja tilaamisesta.
Kolmeasataa peruskuntaa pystyisivät hoitamaan ensiasteen sosiaali-, terveys- ja koulutusvelvotteet. Ja niin on tapahtunutkin pienissä kunnissa jopa talkoilla ja omatoimisesti eräissä saaristokunnissa.

Mutta jos palvelujen tuottaja on kunnan ulkopuolella niin ei kontrollia kuntalaisten rahojen käytöstä enää ole. Ja on pidettävä mielessä että kuntalaisilla on oikeus veronmaksajina saada lakisääteiset peruspalvelut.

Minne kuntalaisten rahat sitten katoavat ulkoistuksen myötä?

Kuntien julkiset palvelut ulkoistetaan näin kansainvälisille markkinoille ja voitot päätyvät
kansainvälisten suuryrityksien kautta veroparatiiseihin.
Palveluntarjoaja-yritysten sisäiset tulonsiirrot yli
valtakunnanrajojen estävät myös rahojen verottamisen. Yritys voi Suomessa toimia koko ajan tappiolla, vaikka voitot kääritään konsernijärjestelyjen myötä muualla
Suomi ei koskaan aikaisemmin ollut näin vauras.
Siis jatkuvasti toistetut puheet kestävyysvajeesta ja rahoituskriisistä ei kokonaiskuvan kannalta
pidä paikkaansa.

Kyseessä on siis taistelu rahavirtojen kulusta ja siitä ketkä virtoja ohjailevat.

Kyseessä on hyvinvointiyhteiskunnan tasaisten
tulovirtojen jakamisperiaateiden muuttamisesta. Tuloksena on
eriarvoisuuteen johtava kilpailuyhteiskunta, jossa vain vahvimmat menestyvät. Sosiaali-darwinistinen agenda...
Jos rahat ja pääomat, perinteiset rahasammot, so perusteollisuus vielä pysyisivät Suomessa niin siitä hyötyisivät kotimaiset pienyritykset alihankintaketjuina ja työllisyys pysyisi vakaana. Edes keskiluokka vaurastuisi vaikka maailma kaatuisi muualla.
Enää ei ole kuitenkaan patruunakapitalisteja jotka hoitavat
paikkakuntiensa työväen kohtuullisen hyvinvoinnin kasvuun, lasten koulutuksen ja jopa suomalaisten hiihtomenestyksen
Kaipolan Vireen tähtien avulla. On vain raaka finanssikapitalismi, jossa ahneuden ilosanomaa julistetaan talouselämän huipulta käsin oikein paimenkirjeiden (kirjojen) muodossa. Ja sitten valtaosa kaikesta edes jollakin tavoin mitattavissa olevasta kansallisista rahavirroista on kansainvälisesti ohjatun finanssimarkkinoiden,
pärssikeinottelun ja globaalisti toimivien jättifirmojen hallinnassa.
90 prosenttia pelattavasta rahasta on vielä lisäksi virtuaalista, futuureja, johdannaisia ym.
Kun tähän finanssikapitalismin peliin on vähitellen globaalisti liitetty ruoka, vesi ja ilma, ollaan totaalisessa rahatalouden maailmanlaajuisessa uhkapelissä. Häviäjät eli tavallinen kansa maksaa pelurien tappiot ja pelivelat, niinkuin nyt Eurokriisin yhteydessä on
nähty ja Suomessakin 90-luvulla. Vieläkään ei tarkkaan tiedetä ketkä tai kuka tai mitkä pankit ja yritykset maailman omistavat ja meitä pyörittävät. Kysymyksessä ei ole salaliitto, koska rahamaailmalla ei ole yhteistä ohjelmaa. On vain päämäärätön uhkapeli, mikä tuhoaa maailman ympäristöä ja ihmisiä. Ja kehitys kulkee kriisistä kriisiin niinkauan kunnes luonto tekee mahdottomaksi ihmmisen ahneuden.

Suomessa vallitsee myös yleinen arvotyhjiö,
mikä seuraa rahatalouden yleistä arvojen ja moraalin puuttumista. Päämäärätön rahan valta ja ahneus hallitsee koko yhteiskuntaelämäämme ja on saavuttamassa viimeisetkin suojassa olleet sopukat. Arvojen ja tavoitteiden
puuttuminen on nähtävissä konkreettisesti hallinnollisen ja
talouselämän eliitin puheenvuoroissa. "Emme voi puuttua
pörssiyhtiöiden toimintaan" entisen pääministerin suulla sanottuna.

Vaikka yhtiössä olisi vielä valtion omistusta, ja vaikka kokonaisen maakunnan tärkein teollisuuspaikkakunta ajettaisi näin alas. Samoin
nykyhallituksen ministeri toivoo Suomeen ulkomaista sijoitustoimintaa
ja toivoo maamme houkutuskyvyn lisääntyvän. Ja uutisista voi seurata loppumatonta ketjua teollisuuspaikkakuntien alasajosta ja ammattitaitoisen työvoiman jotumisesta työttömäksi ja maamme resurssien päätymistä ulkomaisiin käsiin. Kaikki on kaupan ja myynnissä parhaiten maksavalle. Siinäpä arvopohjaa kerrakseen. Isiemme hetkeksi pysäyttämä jatkosodan rintama on murtunut jo kauas Saimaan kannaksen ohi...
Valtion löperöä elinkeinopolitiikka on vaikea ymmärtää. Sen tuloksena on maamme
kansallisomaisuuden, maiden ja metsien luisuminen ulkomaiseen
omistukseen.
Varsinkin kaivostoiminnan löyhä yhteiskunnan kontrolli
on käsittämätöntä. Valtiolla olisi ollut jo 80-luvulta lähtien
mahdollisuus puuttua elinkeinopolitiikkaan ja maamme
perusteolliusuuden aseman turvaamiseen. Mutta kaikki sodanjälkeinen talkoilla luotu kansallisvaranto ja valtion omistama teollisuus ja
elinkeinotoiminta pantiin myyntiin.
Tuloksen näemme nyt.
Joka uutisissa tapetaan maaseutuyhdyskuntia
yritysten siirtyessä voitontavottelun ja ulkomaisten omistajien
päätösten mukaisesti maastamme pois. PK- yritysten alihankintaketjut
katkeavat myös ja koko yritystoiminnan järjestelmä on romahtamassa.
Tätä prosessia tukevat avoimesti elinkeinopoliikastamme päättävät
poliitikot ja etujärjestöt.

Siis kuntauudistusta toteutetaan näin kaikkein julmimmalla tavalla,
viemällä kansalaisilta, ammatillisisesti taitavilta, koulutetuilta ja täysin työkykyisilta kansalaisilta työpaikat. Tämä aiheuttaa pakkomuuttoa keskuksiin ja täysin keinotekoista asuntopulaa ruuhka-alueilla ja muita siitä seuraavia yhteiskunnallisia ongelmia.
Vastaavasti jää maaseudulle rappeutumaan tyhjilleen jääneitä
yhdyskuntia ja infrastruktuuria vaille käyttöä.
Ehkä tämä onkin tarkoitus vallanpitäjillä.
Luodaan keinotekoista 20000 asukkaan kuntamallia ja yhdyskuntia, joihin kaikki maaseudulta
pakkomuutetut sitten sijoitetaan. Maaseutu-Suomi tyhjennetään
asukkaista, metsät kuoritaan hakkeeksi, maaperä kaivetaan , ja parhaat rantatontit myydään vaurastuneelle koti- ja ulkomaiselle eliitille. Loppu menee matkailuun ja tällöin "erämaaelämyksiä" kyllä riittää tyhjentyneessä Suomessa. Katvealueista tulee hyviä ja turvallisia lepuutus-varastoalueita jopa kaukoidästä käsin johdetulle
transito-tavaraliikenteelle.
Ja sitten kuka tätä maata puolustaa enää, kun paikalliset yhdyskunnat ovat tyhjentyneet ja
maa autioitunut.
Ruuhka-Suomi kyllä tulee toimeen, koska viiden miljoonan kansalaisen populaatio on niin pieni, että sen kontrolloitu hallinta "isoveljiltä ja siskoilta" (lue poliitikoilta) onnistuu hyvin. Ja talosuselämä pyörii itsestään ulkomailta johdettuna taloudellisen voitontavottelun pelikenttänä. Siis rahaa Suomessa on, mutta väärissä osoitteissa.

Terveisiä arktisesta painajaisesta,
T.L."






Jopa Tuomas Enbuske Hesarin Blogissa turhautuneena ja vihaisena kuin minä ja muut aidot vasemmistolaiset:
" Politiikka on peliä. Ja surullisinta on, että puoluejohtajat ja politiikan toimittajat kuvaavat sitä sellaisena ihan avoimesti.
Ei ole mitään ihmeellistä siinä, että 40 prosenttia suomalaisista keksi sunnuntaiksi jotain parempaakin tekemistä kuin poliitikkojen keinotekoisen valtapelin pönkittämisen."
http://www.hs.fi/kotimaa/%C3%84%C3%A4nestysprosent...






Pitkä perintö poliitikkojen unelmana:

Ei kommentteja: