maanantaina, lokakuuta 01, 2012

Helsingin Sanomat machiavellianistisen tiedottamisen mahtina - suomettumisen pitkän linjan taktikko


Helsingin Sanomat on ollut kuvottava vääristyneen tiedottamisen viemäri ja propagandaväline EU-lobbauksessa ja Irakin sodassa.

EU-rummutus ja valheet 90-luvulla on ollut järkyttävää sontaa ja Suomen sitomista pankkien diktatuuriin, joten kyllä tämä vertaismediameininki aina Hesarin runttauksen voittaa ja on pakottanut Hesaria muuttumaan.

Hesarin hallitus tietysti ihmettelee peläten sosiaalisen medialäpäisyn voimaa kulttuurin ja vallan murroksena eikä myönnä, että sen takia kolmen vuoden sisällä Hesari on pakotettu uutisoimaan asioista, joista se ei aikaisemmin uutisoinut :"Parantaako median murros tiedonvälityksen laatua?" Ei pidä myöskään unohtaa oikeistolaisten vittumaisuuksien ja kultturisodan huipentumaa, Guggenheim-hysteriaa Hesarissa ylikansallisen kontrollin puolesta.

Hesari myös sensuroi venäläisen ydinvoimalan räjähtämisen ja radioaktiivisen sasteen askeutumisen Suomeen. Suomlaiset eivät siis tienneet ottaa joditabletteja ajoissa Mauno Koiviston poliittisen sensuurin takia.

  N)


Nuoret eivät kykene käsittämään sitä, että Kekkosen ja Mauno Koiviston valta oli täydellisesti Helsingin Sanomien varassa. Ainoa julkinen areena.

Yleisradiossakin oli uskomaton radiohiljaisuus sensuroiduista näkökulmista vaikkakin siellä vasemmistolaiset pääsivät esille (vain) kulttuuriasioissa pikku radio-ohjelmissa. Suomalainen ainoa totuus ja tämän Totuuden mukainen kansa, ainakin eliitin ihailijat, pitkälle uskoivat Hesarin ainoaan totuuteen ja "eliitin työrauhaan",  jotta vältettäisiin eliitin pelottelema erimielisyys ja konfliktit.

 O)

Ongelmana vain on se, että demokratiaa ei ole ilman konflikteja.

 70-luvulla syntyi 1100 lakkoa, jotka mursivat virallisen totuuden valtiomuodosta - hyvinvointivaltio syntyi kapinasta. Tämä ei tietystikään ole Hesarin versio vaan Kekkonen oli hyvinvoinnin suur aurnkoinen isä.  

Kun despoottien palvelijat käyttävät humanismia ja konservartismia vain välineinä ja sanoina vallan pönkittämisessä.

Tarkkaile siis aina päämäärää, älä sanoja ja käsitteitä. Kokoomus on osoittanut kymmenen vuoden ajan, että humanististen käsitteiden kaappaaminen on tehokasta torjuntahyökkäystä ja lamaannuttamista.


  B)

Niinkuin Berlusconi turvautuu aina populismiin suojatakseen oman elitisminsä ja näkyvyytensä - kuin Kekkonen.

B kuuluu ihmisiin, jotka osaavat aina käyttää totuutta valheena ja harhauttaa kannattajiaan viihdetaiteilijan tavoin. Kuin Kekkonen. 
  •   Berlusconi: "Euro on suuri huijaus" - Uutiset - Talouselämä

" CIA:n ei-salaisiksi julistetuille asiakirjoille omistetuilla sivuilla törmäsin toiseenkin mielenkiintoiseen asiakirjaan, 13-sivuiseen analyysiin Prospects for Finland and Their Implications for the Other Scandinavian Countries (löytyy hakusanalla Kekkonen, aukeaa selaimeen). Tämä 16.5.1962 päivätty dokumentti poistettiin salauksesta jo marraskuussa 2003, mutta kun en ole tämän ajankohdan historiantutkimuksen asiantuntija, en tiedä, onko sitä meikäläisessä tutkimuksessa lähteenä käytetty.

Joka tapauksessa paperi sisältää hyvin mielenkiintoisen analyysin Kekkosen vallankäyttötavoista ja poliittisesta ajattelusta. Tämänkin asiakirjan kohdalla vaikuttaa siltä, että keskustiedustelupalvelu oli varsin hyvin informoitu ja sai tietoa joltain syvällä sisäpiireissä olevalta lähteeltä. Nopea suomennokseni asiakirjan Kekkosta käsittelevästä kappaleesta... "
Espanjassa osoitettiin tiistaina mieltä. Mielenosoittajien terveiset poliitikoille ja pankkiireille oli: ”Painukaa kaikki helvettiin.”


 "Ruhtinaan tulee välttää itseensä kohdistuvaa vihaa. Siitä huolimatta on hänelle edullista, jos kansa häntä pelkää."          Niccolò Machiavelli
 " antaa aikansa Firenzen uudelle hallitsijalle Lorenzo de Medicille omistamassaan Ruhtinas-teoksessaan realistisia neuvoja siitä, kuinka päästä valtaan, kuinka pysyä vallan kahvassa ja kuinka hallita kaihtamatta kovia tai julmiakaan keinoja.
Ajan virrassa teokseen ovat turvautuneet niin Napoleon kuin Kekkonen tai vaikka Kone-yhtiön pääomistaja Pekka Herlin. Mussolini piti Ruhtinasta valtiomiehen opaskirjana, filosofi Bertnard Russell gangsterien käsikirjana.
"Mielestäni Ruhtinas on yhä paras vallankäytön ohjekirja. Vaikka maailma on muuttunut dramaattisesti viidensadan vuoden aikana , niin monet Machiavellin ruhtinailta edellyttämät ominaisuudet pätevät aikamme machiavelleihin. Machiavellia ei kiinnostanut niinkään se, mikä on hyvää tai pahaa, vaan se mikä toimii. Oman kokemukseni perusteeella Machiavelli osui oikeaan osoittaessaan mitä vaaroja seuraa siitä, jos meitä hallitaan myyttien eikä todellisuuden perusteella."
 

Ei kommentteja: