lauantaina, lokakuuta 20, 2012

Android Nokian ainoana ratkaisunaAndroid Nokian ainoana ratkaisuna
      - in English

Microsoft ilmoitti pari viikkoa sitten rikkovansa taas yhden Elopin lupauksista. MS tekee oman kännykän. Kaikki Elopin lupaukset on nyt siis rikottu. 

Asiantuntijat alkavat heräilemään suloisesta unesta jättiläisen karvaisessa kainalossa. Suomalaisilla on uskomaton alistuvan tsuhnan psyyke Amerikan ja Saksan suhteen, isojen poikien suhteen. Alistuva asenne ei vaan saa kunnioitusta isossa maailmassa. 

Microsoftin pelkkä koko oli monille hyvä peruste alistumiselle. Tämä kaikki Nokian oman hallituksensa sekä ylimmän johtonsa  täydellisen paniikin, epäpätevyyden, laiskuuden, luovuttamismielialan, uudistumisvastaisuuden, reaaliteettien torjumisen, asiakkaiden hylkäämisen,  helpon ratkaisun ja yhtiön sairaan status-keskeisen psykopatologian takia.

Liikemaailman todelliset lait kulkevat vain niin, että isompi tuhoaa pienemmän, jolla ei ole omaa linjaa. Microsoft alisti ylistämällä Nokian hallituksen ja neutralisoi kilpailijansa brutaalisti oman brändinsä heikennetyksi nartuksi. Vanha kikka.


Nyt uudessa tietokoneiden Windows 8 -käyttöjärjestelmässä kiteytyy sama katastrofaalinen mieleentilan umpikujaprosessi kuin Nokialla ja Phone Windows 8:n vakavasti vajaa ohjelmatilanne, lähtö nollasta.

Windows on JATKUVASTI niin kaukana takana Applen johdonmukaisesta ekosysteemistä että nähtävästi Microsoft romahtaa omaan poukkoilevaan mahdottomuuteensa ja myriaadisuuteensa käyttäjän avuttomuutta korostaessaan  (kuten ennustin 1997 äimistyneille IT-ammattilaisille, joille monimutkainen ja epvakaa Windows oli elämän tarkoitus ja runsas rahan lähde IT-tukitoimintana).
Tietokoneiden laajempi Windows 8 -brändi julkaistaan kohta ja se on totaalinen susi ja sen imagoromahdus tae Elopin brändiin kiinnitetyn Nokian hajoamiselle.

Jos Nokia ei heitä Elopia vihdoinkin ulos Troijan hevosena ja ota Androidia toiseksi käyttöjärjestelmäksi. Vielä on jos. Hyvin ohut pelastuslanka. Jos se tehdään, se täytyy tehdä varmaankin sopimusrikkomuksen kautta, niin typeriä sopimuksia Nokian pelokas hallitus on varmasti sopinut.

Tämä on kreikkalainen tragedia.
Puhdas ja klassinen. Valtaa keränneet peittävät ja torjuvat omia tekojaan, valintojaan ja sukunsa kirouksia ja aiheuttavat vieläkin suurempaa tuhoa.
Suomalaiset Nokia-asiantuntijat eivät ole mukamas nähneet Microsoftin järjestelmällistä soluttautumista, sotastrategiaa, hajottamisen ja Nokian kassan hyväksikäytön taktiikkaa MS-brändin pumppaamisessa, siis selvää vallankaappausta.
Kaikki on tapahtunut avoimesti mutta kaikki itsetuhoinen on mahdollista sille, joka vain uskoo. 

Kekkosen luoma usko pelastavaan despoottiin on nähtävissä tässäkin Elop-tragediassa ratkaisujen psykologisena tekijänä ja kulttuurisena perintötaakkana.

Ylimielisen ja elitistisen Niinistön valinta presidentiksi on samaa suomalaista kuningas- ja tsaarikeisari-fantasiaa, jota kolonisaatiovallat onnistuivat tänne junttaamaan 1000 vuoden ajan. Haavistokiihko oli aivan samaa fantasiaa jalosta despootista.

Suurin ja röyhkein valehtelija kelpaa suomalaisille kuninkaaksi monessa firmassakin.
Suomalaisen yritysmaailman tuho jatkuu ja se johtuu epäpätevistä johtajista, joiden elämää johdattaa vain oman statuksen pönkittäminen ja toisten tuhosta nauttiminen.


Olemme nyt psykopaattien unelmamaa, psykopaattien peli optioista ja kultaisista kädenpuristuksista tukahduttaa tämän maan. Meille myyty yrityskulttuurin irvikuva ja eliitin peli ei ole kapitalismia vaan firmojen alasajoa.

Voit aikaisemmista kirjoituksistani lukea, kuinka analysoin Nokian yrityskulttuurin hierarkista psykopatologiaa ja miksi olen ollut jo kuusi vuotta täsmällisesti oikeassa Nokian umpikujasta ja sen yrityskulttuurin itsetuhoisuudesta. Ehkä ainoana Suomessa ensimmäisistä itsetuhon merkeistä lähtien.  
1. Sun Tzu said:18. All warfare is based on deception.

19. Hence, when able to attack, we must seem unable;
when using our forces, we must seem inactive; when we
are near, we must make the enemy believe we are far away;
when far away, we must make him believe we are near.
Therefore, if the enemy is at ease,
be able to exhaust him;

if the enemy is well fed,
be able to starve him;

if the enemy is settled,
be able to move him;
appear at places where he
must rush to defend,
and rush to places
where he least expects. The art of war is
of vital importance
to the State.

2. It is a matter of life and death,
a road either to safety or to ruin.
Hence it is a subject of inquiry
which can on no account be neglected.

Tämäkin on ratkaisu:

  • "Pitäisikö Nokian harkita kokonaan luopumista älypuhelimista?"

Toki, mutta pelokas ja lannistunut. Voisi sanoa että Microsoftin sanelema. Nyt on hyvä lanseerata Microsoftin oma puhelin, Elop on onnistunut tehtävässään.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/pitaisiko+nokian+harkita+kokonaan+luopumista+alypuhelimista/a848748
Ihmettelyä ja keskustelua mobiiliblogissa:

 http://www.mobiiliblogi.com/2012/10/19/stephen-elop-microsoftin-windows-phone-puhelin-kiihdyttaisi-ekosysteemia/Ei kommentteja: