lauantaina, elokuuta 01, 2009

Kannettava tietokone lapsiperheille X200 Lenovo kostee läppäri

- päivitetty -

Jos Macin helppouteen ja virusvapauteen ei ole tarvetta niin Lenovon kannettavissa on lapsiperheystävälliset mallit, esim Thinkpad X200: roiskekestävämpi kannettava - 10 tuntia akkuaikaa. Ei valitettavasti kosketuslevyä vaan minijoystick hiiren korvaajaksi. Ei Hdmi-liitäntää X200:ssa (Maceille saa Hdmi-liitinpiuhat extrana) mutta muuten erittäin laadukas peli tulevalle uudelle käyttikselle, Windows 7:lle. Sisältää koko kovalevyn salauksen - Maceissä dokumenttikansion saa toki salattua.

- lue tämän läppärin omat ohjeet kuitenkin tarkasti, kuinka on toimittava nesteen roiskahdettua kannettavalle. Panasonicin armeijamallit ovat sitten aivan törkeen kosteuskestäviä, takuulla ilman kosteusvahinkoja mutta rutkasti kalliimpia.
X200:een saa tietääkseni myöhemmin 20 e päivityksellä sitten Windows 7:än? Jenkeistä roudaamalla tämän mallin saisi huimasti halvemmalla.


Toisaalta
vahinkoharmia vähentämään on markkinoilla nyt tosi halpoja, jopa isommalla näytöllä voimallisia malleja, hyvin lähelle X200:sen tehoja saatavilla: 


Halpaa. Kieltämättä tämä eMachine  vs. 900 e Macci on nyt kyllä hankala väittelyn aihe taviskäyttäjien kanssa.

Halpis-eMachine pyörittää netin HD-videotiedostoja, taitto-ohjelmia, Photoshoppia, Gimppia ja videoeditointia suhteellisen kevyesti. Hajonneen laitteen akun voi käyttää sitten uuteen samaan laitteeseen lisäakuksi, jos vanha hukkuu mehuun kovalevyn voi kuitenkin käyttää backup-kovalevyksi usb kotelon avulla.

Jos odotat Win 7 julkaisuun saakka, sitten saat luultavasti tähänkin laitteeseen vikkelän 7 käyttiksen samalla hintaa. Samalla saisit täysin uusitun ja monipuolisen SD/HD videoeditointiohjelman, Movie Makerin windowsille. Officeakaan ei tarvitse ostaa kun on ilmainen OpenOffice 3 - vaihtoehtoisella word ja presentaatio-ohjelmallakin. Parhaimman ja sujuviman presentaatio-ohjelman saat kuitenkin vain Macille iWork-ohjelmistossa.


Kevyt kirjoituskone: Asus Eee PC 1101HA. Pitkä akkukesto - 10-13 h ilman wlan-käyttöä, kirjoitus- ja nettikäyttöön uudella näppiksellä. Kaikki videot eivät tällä pyöri nykimättä. Ei CD-asemaa.

Kannettava win pelikone & 3D-grafiikkakone:
ASUS X71SL 17.1 - tai MacBook Pro 15/17
- toimivat myös ulkoisen BluRay aseman kanssa. Luultavasti sisäisen BluRayn voi myöhemmin vaihtaa koneeseen.

Uusi leijuva MSI X340

- edullinen kevyt hyvällä näytönohjaimella


Muistathan,
että kannettavat tuulettavat itsensä nykyään koskettimiston kautta, joten näppäimistöä ei saa peittää millään paperilla, kissalla tai muovilla, koskaan. Kannettavia ei kannata sammuttaa tai nukahduttaa sulkemalla suoraan näyttöä alas vaan virtakytkimen kautta ja jättää hengähtämään pariksi minuutiksi ennen annen sulkemista. Käyttöikä kasvaa, kun piirit eivät joudu hautumaan lämmössä ilman tuuletusta.

Vanhojen kannettavin suurin hidaste on usein vanha virheitä kelaava kovalevy. Yli neljä vuotta vanha kannettavan kovalevy voi olla 4 kertaa nykyisiä hitaampi. Muistathan defragmentoida kannettava kovalevyn kerran kuussa? Käytä wintoosissa MyDefrag. Macit hoitelevat itse itseään.


Toshibalta tulee
kannettaville nyt uusi, nopea ja viileä kovalevy.

Vielä ei ole tietoa, toimiiko MacBookeissa, MacBook Pro-malleissa ei moni kovis toimi. Suosittelen vaihtokovalevyiksi Samsungin tai Toshiban kovalevyjä. Samsungit toimivat Macbookeissa (periaatteessa).


Kosketusherkkä näyttö Tablet X200-versiossa on lapsille kans kiva kallis lelu - mutta kannattaa ostaa avuksi 500 kpln puhdistusnesteliinapaketti vierelle.

Toinen uudempi kosketeltava Lenovo - ThinkPad T400s Multitouch Screen


Macinkin saa tablettina
, kosketusnäytöllisenä kannettavana.

True, Axiotron mod. Kohtuullisen roiskekestävä! Tässä mallissa on vain muistettava nestevahingon jälkeen heti kallistaa laite itseensä päin, ei kallistella sivuttain.

Näppäimistöksi kelpaa mikä tahansa USB- tai langaton BlueTooth-näppis ( Vain jos säteily-yliherkkyys ei vaivaa sinua).

Kuukauden Mac-vihje:

Hyvin laaja kirjo "ei-Mac" scannereita (HP, Nikon yms) toimiikin nyt Macillä seuraavalla ohjelmalla: Hamrick Software's VueScan (http://hamrick.com) - korvaa myös kenkkuilevat skanneriajurit. Maksaa mutta voi olla sen arvoinen. Skanneri kaapista ulos. Maksullinen Snow Leopard päivitys voi lopettaa Applen ajuri-tuen monelle skannerille - en suosittele vielä!


Ilmainen virusskannaus Macille: iAntivirus


Blu Ray kannettavat ovat myös nyt vyörymässä markkinoille, joten kannattaa harkita kannettavan kokonaiskivaa tarvetta viihteeseen.

Periaatteessa päivittämätön Mac OSX 10.5 asentuu X200 laitteeseen myös Windowsin rinnalle (voi vaatia sdram-muistipalikoiden vaihtamisen mac-standardille sopivaksi 2 Gt 40e) mutta vain expertin avutuksella.Lisäturvallisuutta windowsille NetBrute for free - tarkista onko verkkoturvallisuudessa löysiä aukkoja.


Ja Unohda kalliit maksulliset virustutkaohjelmat
- käytä ilmaisia virustarkistuksia ja järkeä.

Et siis tarvitse tietokonetta hidastavaa aktiivista torjuntaa kunhan
a) ainakin yksi palomuuri on toiminnassa (vaikkapa windowsin oma) ja b) teet virustarkistuksia esim kerran kuukaudessa - ja

c) olet varovainen, käytät NoScript ohjelmaa Firefoxissa ja annat script-luvat vain luotettaville sivuille. Et avaa linkkejä oudoista sähköosteista!

d) poista windowsin toiminnasta vaarallinen Messenger ja wintoosan kaikki etäkäyttöominaisuudet!1 Parhaat ilmaiset virusohjelmat PC (ei Mac)

eli
Voit käyttää yhtäaikaa tarkistuksiin näitä kolmea (ilman aktiivista suojausta eli hidastavaa ja konetta kuumentavaa jatkuvaa tarkistusta) ja tunnet olevasi turvassa:


Avira AntiVir Personal

  • Operating System: Windows 2000,Windows XP,Windows Vista
Avira AntiVir's excellent malware detection, disinfection, and scan speed earned this app the top spot in our recent ranking of free antivirus software. In AV-Test.org tests, AntiVir's 98.9 percent overall malware detection rate was the best among the software on our chart.

Read more and download this software » AVG Anti-Virus Free Edition

  • Operating System: Windows 2000,Windows XP,Windows Vista
Antivirus program AVG 8.5 Free offers solid features and a polished interface. AVG detected 95.8 percent of AV-Test.org's malware zoo of about half a million Trojan horses, worms, spyware, and other nasties, earning it third place in our rankings of free antivirus software.ja suomalainen
free online virusscanner:

http://www.f-secure.com
"Jokainen Trend Micron tutkimasta sadasta yrityksestä ja
organisaatiosta on joutunut haittakoodin saastutattamaksi"


LogMeIn

"Sitten Krop muisti, että oli asentanut Toshibaansa LogMeIn-nimisen etäkäyttösovelluksen kokeiluversion. LogMeInin avulla käyttäjä pääsee kirjautumaan toisen tietokoneen työpöydälle. Yhteydenotto varastettuun läppäriin saattaisi olla laiha lohtu, mutta se oli Kropin ainoa vaihtoehto.

ilmainen virusskannaus Macille


iAntivirus

.

Ei kommentteja: