lauantaina, elokuuta 01, 2009

Perussuomalaisen kiehuntaa - kapinamielialaa Soinin viileässä varjossa

No tätä olen odottanutkin.

Perssuomalaisten sairaalloinen ryhmäkuri yhden suuren johtajan lobbaamiseksi ja vaihtoehtojen dumppaamiseksi on ollut ällistyttävän oidipaalipelkoinen ilmiö, sillä sen joukkionhan piti olla joukko vihaisia, vapaita, tasa-arvoisia ja pettyneitä lauantaimakkaran purijoita.

Tässä nyt sitten "entisen" soinilaisen blogissa ("Jussi Halla-ahon ja Timo Soinin kritiikkiä") on käsittääkseni ensimmäisiä avoimia perussuomalaisia kapinayrityksiä - mutta joukkosuggestio ja uskollisuuskultti Soinin messiasliikkeessä taitaakin nyt olla sen verran kirkollista dogmitasoa, muiden puolueiden malliin, että tämä kapina onkin jo bannattu ryhmän omalta foorumilta alle aikayksikön.

Aatepropaganda loi perussuomalaisten valkoisista perusarvoista elämää suurempaa lähiöfantasiaa uutena poliittisena voimana, "puolue ilman ideologiaa, vain aatteen ja arvojen voimalla" - mutta nyt tilalla onkin vain puoluekuri ja mediavarovaisuus, mitä perinteisin yhtenäisyysheristely ja dissaushyssyttely voiman keskittämisen hierarkiana, vallan hybriksenä.

"Kaikki yhden puolesta". "Älkää antako valtaa puoluetta hajottaville voimille".

On vaikea uskoa, ettei perussuomalaisista eli soinilaisista erkaannu kohta jyrkempi ja kärkevämpi, uusi "suomalaisuuden" puolue - tämän nykyisen pohjoiskorealaisen ja sokean henkilökultin paineen alta.

Mutta Suomi onkin alfaurosten politiikkaa, ihmisten on niin vaikea uskoa politiikkaan ilman "alaisten" ehdottoman alistumisen tuoman uskollisuuden varmuutta ja nöyriä rakkaudenosoituksia, kaivatun isähahmon valtaromantiikkaa häpäisyjen pelon dynamiikan alla.

Nöyryyden ja alistumisen kautta saatua kelpaavuuden tyydytystä ja kiitollista ryhmähenkeä ei näytä mikään muu maallinen korvaavan tässä kovien perhearvojen Suomessa.

Mannerheim ja Kekkonen jatkoivat ylväästi vain satojen vuosien kuningaskulttia, se on suomalaisilla veressä se alistuminen ja virkamiesaatelisten mielisteleminen, Jumalan rukoileminen.

Uskollisen palvelijan onni. Kun johtajasta tulee Aate.

Kuninkaan, Jumalan tai Puolueen puolesta, varsinkin jumalallisen kuninkaan, joka niin ihanan viraalisesti ja joviaalisesti pitää vallan kuin vallanpitäjän pitää. Kuin Jumala tai se oman elämän puuttuva isäkokemus, jota ei voi kuin pelätä.


Markku Heikkinen - Haastava heinäkuu: Mistä tuntee konservatiivisen nuoren?

Pikkuvanhuudesta ja uuskonservatiivisuudesta keskustelevat Kainuun aatelisen seurassa körttinuori Simo Kantele, aseistakieltäytyjä Michael Laakasuo, ja perussuomalainen nuori Heikki Tamminen Salosta. YLE Areena audio..

3 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Huomautan, että en ole koskaan ollut Perussuomalaisen puolueen jäsen. En siis ole mikään entinen soinilainen, koska en ole koskaan kuulunut Soinin puolueeseen. En ole koskaan varsinaisesti kannattanut Soinia. Toivottavasti korjaat kirjoitustasi tältä osin, jotta lukijoille ei synny väärinkäsityksiä.

Olen kuitenkin juuri sitä mieltä, että Soinin henkilökultti on pilannut Perussuomalaisen puolueen. Se olisi voinut olla parempi puolue, jos se ei olisi yhden narsistisen hullun faniklubi.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Väitätkö, että et ole koskaan puhunut Soinin puolesta tai kehunut häntä?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Väitän. Olen aina inhonnut Soinia. Viime kunnallisvaalien alla kirjoitin näin:

Timo Soini on epäonnistunut persujen puheenjohtajana, koska hän ei ole nostanut maahanmuuttopolitiikkaa puolueen keskeiseksi teemaksi. Soini päinvastoin jatkuvasti vähättelee maahanmuuttopolitiikan merkitystä ja korostaa mm. 90-luvulla konkurssin tehneiden yrittäjien velkojen mitätöinnin kaltaisia aivan marginaalisia aiheita, hokee typeriä fraaseja ja puhuu surullisena marmattaen, itku kurkussa vaikertelevalla äänellä.

Persujen puheenjohtajaksi pitäisi saada joku Sampo Terhon kaltainen tyyppi, joka osaa keskittyä olennaiseen ja analysoida maahanmuuttopolitiikan keskeisiä kysymyksiä erittäin pätevästi.

Soini on kiinnostuneempi löpisemään rasismin vastustamisesta kuin nykyisen maahanmuuttopolitiikan ongelmista. MTV3:n vaalitentissä Soinin maahanmuuttopoliittiset mielipiteet eivät mitenkään poikenneet kenenkään muun puheenjohtajan mielipiteistä. Kaikki olivat sataprosenttisesti yhtä mieltä maahanmuuttajien sosioekonomisen integroimisen tarpeesta. Soini ei nostanut esille yhtäkään ongelmaa nykyisin vallitsevassa aivan fanaattisessa monikulttuurisuusideologiassa. Soini on epäpätevä ihminen, joka on täysin pudonnut kelkasta. Soini joko ei tajua nykyisestä maahanmuuttopoliitikasta ja meneillään olevista demografisista trendeistä yhtään mitään tai sitten hänellä vain ei ole munaa sanoa näistä asioista yhtään mitään. Soini on itkeskelevä kastraattilaulaja.


Halla-ahon vieraskirja,
25. lokakuuta 2008 18:24:41

http://www.halla-aho.com/scripta/guestbook/3511.html