sunnuntaina, elokuuta 16, 2009

Taskuun HD-videokameratKumma, miten vähän Suomessa on kommunikoivaa Youtube-videobloggausta, podcastingiä. Pidetäänkö omalla pärställä esiintymistä jotenkin narsistisena brassailuna?

Ovatko Suomessa vain vähiten itsekritiikkiä omaavat wannabe-julkkikset vallanneet ja profiililtaan pilanneet tämän tulevaisuuden ormaatin? Videobloggaushan olisi siitä kätevää, että sitä voisi kuunnella muun puuhailun ohessa eikä lukea jurnuttaa pelkkää tekstiä. Kaikissa sosiopsykologisissa testeissä video tai vain puhe on paljon tehokkaampi ja intensiivisempi väline kuin teksti. Monet iPodit ja Philipsin & Sonyn wlan Walkmanit osaavat ladata ilman tietokonetta videoita halutuilta Youtube-tileiltä taskuun kuunneltavaksi suoraan ja automaattisesti.

Testattu tasku-HD-videokamera...


Ei autofocusta, ei zoomia - mutta kohtuullinen stereomikki hyvään äänitykseen. Laajakuvahko linssi helpompaan lähikuvaukseen lähiäänellä, omaan turinaan Youtube-monologiin tai haastatteluun. Suosittelen lisäksi pienen pöytätelineen ostamista 20-30 cm, jota voisi nojata omille rinnuksille käsivarakuvauksen aikana.


Uusi musta hevonen voi jyrätä muut, tsekkaamisen arvoinen:
Sony MHS-PM1
Valokuvat ja videot siirtyvät internetiin sekä Windows että myös Mac OSX 10.5+ -koneista.

Kiinteäpolttovälinen, 270 astetta kiertyvä objektiivi kääntyy kokonaan ympäri, joten kuvaaja näkee itsensä kuvatessaan videota tai valokuvia. Kamera tallentaa 5 megapikselin valokuvia ja teräväpiirtoista HD MPEG4-formaatin videokuvaa.
Koska valo- ja videokuvaukseen on suoraan omat näppäimensä, asetuksia ei tarvitse muutella esimerkiksi valikoista. Automatiikan lisäksi käytössä on neljä aiheohjelmaa - urheilu, maisema, alhainen valo ja taustavalo.

Sony MHS-PM1 tulee kauppoihin lokakuun puolivälissä - noin hintaan 200 euroa.


Paras mutta hinnakas tasku-HD


HD Pocket Camcorders
- PC WorldPocket HD camcorders CNet

Testissä pari mini-hd-kameraa


Teräväpiirtoa minikoossa - Iltalehti IL-Digi otti selvää,
millaista jälkeä teräväpiirtokännykkä ja pieni teräväpiirtokamera
saavat aikaan
. 16.8.2009Din storfilm tagen
med minikameraKamerassa on tärkeintä laadun kannalta seuraavat lisäominaisuudet tässä järjestyksessä: herkkä stereoääni, autofocus, optinen kuvanvakain, ulkoisen mikin mic input, kääntyvä näyttö, manuaalisäädöt tai valotuksen lukitukset. Optinen Zoom valinnan ja tarpeen mukaan. Monoääni vie fiiliksestä paljon pois.
Hieman isommat kamerat, kevyitä kuitenkin:


Halpa täysikäyttöinen HD-kamera, 8 Gt muistikorteille, hyvällä stereomikillä, kääntyvällä näytöllä:


Toshiba Camileo H10 stereo


HD-video tarkkuudeltaan ja mpeg4-koodekiltaan - mutta ei mitenkään kuvan sävyissä voita alla mainittavaa Panasonicia. tosi edullinen poistomyynnissä n. 140 e.Uudempi versio 230 e, toimii 32 Gt korteille, parempi objektiivi, hyvällä stereomikillä, kääntyvällä näytöllä:
Toshiba Camileo H20 stereo


Ehkä paras HD-kamera tässä hintaluokassa mutta vain 70 e halvempi Panasonicin sävykkäämpää SD-kameraa.Helpoin
Panasonic SD
Suositeltavin perusvideokamera, ei HD vaan normaalilla SD-videotarkkuudella, muistikortti-videokamera erittäin hyvällä stereomikrofonilla. Huima zoom, jossa selkeänä etuna optinen kuvanvakain, nopea tarkennus ja erinomaisen kuvanlaadun parannusprosessointi, kirkkaiden kuva-alueiden dynaaminen palautus - sävykäs kamera, hyvät ihonvärit, laaja tonaliteetti!

Panasonic SDR-S26

erinomainen ostos varmaksi muistikortti-videokameraksi. Ei HD-kamera tarkkuudeltaan, lähes taskukamera isomman takin taskuun. Siis hyvä videokamera perusdokumentointiin ja liiankin erinomainen YOUTUBE-tuotantoon. Lähes professionaali vaikkapa opetusvideoiden tekoon ja haastatteluihin. Optinen kuvanvakain! Ilmiömäisen varma tarkennus. Itseään kuvaava näkee videokuvan kääntyvältä screeniltä. Huonoa: Ei ulkoista mikkiliitäntää. * Jimm's PC 300 e.Huom. HD-tarkkuuskamerat eivät siis takaa kuvan laatua sävyjen ja kohinan suhteen, muista se.

Tallennettuja mpeg2-tiedostoja Panasonicilta ei tarvitse muuntaa enää kun poltat ja järjestelet videotiedostot tavalliselle DVD:lle, joka pyörii joka DVD-soittimessa. Toki tiedostot täytyy luetteloida DVD-standardille sopiviin lisätiedostoihin.
Kannattaa käyttää kaikissa kameroissa aina laadultaan "Class 6" SDHC muistikortteja.


Laajakulmalinssit Panasoniciin (0,3x on laajin)Törkeen rivon näköinen tuulisuoja
kameran omalle alamikille.

Vado-halpistasku-videokamera

-ei HD, ohut, 2 Gt omaa muistia

- 50 e

Kalliimmat, aidot HD-kamerat:

Vertailussa uusimmat teräväpiirtovideokamerat MikroBitti


Kotikuvauksen terävin kärki


Teräväpiirtokameroiden markkinat alkavat kypsyä,
ja kilpailuun liittyy uusia valmistajia. Nauhattomat full hd -kamerat.

Suosikkini paremman tason

semipro-kamera Panasonic FULL HD

Apple video editor
free iMovie
(new Macs, two different versions!)Pro-videoeditointi Final Cut Studio Mac
(200 e tai 2000 e versiot)

Adobe Premiere Pro CS4 4.2 is now available

The free Adobe Premiere Pro CS4 4.2 update provides support for Panasonic's AVC-Intra format, which augments Adobe's existing support of tapeless cameras such as RED, Sony XDCAM EX and HD, Panasonic P2, and AVCHD, providing users with the industry's most efficient workflow without transcoding or rewrapping.


Microsoft Finally Gets
the Video Editor Finally Right


-free HD Movie Maker,  Windows 7
 
 
 
Huom. Hieman aikaisempi Vistalle tarkoitettu Movie Maker toimii XPssäkin
-kunhan ensin sen asentaa jollekin Vistalle
-kopioi ohjelmakansio CDlle
-kopioi XP-koneen ohjelmakansion sisälle omana kansionaan
.

Ei kommentteja: