sunnuntaina, elokuuta 02, 2009

Apple Mac ja Flash-playerin uusimman turvaversion asennus tehtävä itse

Aikaisemmin Macceihin ei itse voinut asentaa välittömästi uusinta ja paikattua Flash-playeria nettiselainten plug iniksi - mutta nyt se on tehtävä itse, jotta saa uusimmat Adoben turvapäivitykset hoidettua. Apple on kovin laiska päivittämään koneesi tärkeitä Flash-päivityksiä. Monet video- ja musiikkisivustot eivät toimi ilman yleisintä flash-lisäosaa.
1)
Testaa huviksesi mikä versio koneellasi on ja ...

2)
Asenna helposti uusin Flash (voit asentaa ilman testaamista heti Mac/Win/Linux) - tärkeää tietoturvan kannalta omaehtoisesti MacBookeissa ja muissa Maceissä.

Windowseissa Adoben tuotteiden pitäisi periaatteessa päivittää itse itsensä mutta eipä joka koneella niin tapahdu - asenna itse uusin versio. Tuore Acrobat Pdf Reader on myös tärkeä nyt päivittää.

b) Huom. Latauksen jälkeen asennus - pelkkä lataus ei nyt riitä
c) katso latauksen aloituksessa minne Flash-asennusohjelma latautuu koneellasi
d) Sammuta selaimesi ennen uuden ladatun Flashin asennusta (kaksoisklikkaus vaivattomasti ladattuun Flash-asennustiedostoon)

PS. Olethan päivittänyt Firefoxisi itse versioon 3.5?

3)
Yleinen Flip for Mac-videolaajennus macceihin ei myöskään päivitä itseään automaattisesti ( vaikka pitäisi) - esim MTV3 videosivut Katsomo.fi yms - toimivat nyt tämän kautta ainakin Mac Firefox 3.5 -selaimessa.

Katsomo.fi-video käynnistyy Macillä kaksoisklikkaamalla videoruudun keskeltä !


4)
Raskaammat multimediataide-sivustot ja mm lasten CD-romput vaativat myös Shockwaven asennuksen. Tai uudemman AIR-multimedia plug-inin.

5)
Adobella on myös erittäin kätevä Buzzword-flash-tekstinkäsittelysivu tekstiprojektien ja minitaittojen ryhmätyötyöskentelyyn - useampi henkilö voi yhtä aikaa tarkastella ja muokata tekstiä reaaliajassa ilman erillistä ohjelmaa. Suomenkielinen sanatarkistus. Tosi kätsy muokkaustyökalu, erinomaimainen listausten muokkaus - tekee myös PDF:nä printtivarmaa visuaalista taittoa:


Adobe free Word Processor

BUZZWORD
tekstinkäsittely

Collaborate with any number of coauthors. Write, edit, and comment on documents with only the people you choose. Control access levels and track edits by contributor.


.

1 kommentti:

KirsiM kirjoitti...

Ja kiitos jälleen kerran kaikista hyödyllisistä tiedoista ja muistutuksista. Tosiaan: syystä tai toisesta koneen päivitykset eivät olleet ajan tasalla.