torstaina, elokuuta 06, 2009

Hacker 2.0 - biohakkeri naapurissa


Jos näitä uteliaita biohakkereita on Suomessa, pysyvät he hipihiljaa, sillä lainsäädäntö on Suomessa tiukahko, varsinkin varsinaisten instituutioiden ulkopuolella.

videohaastattelu:
Bio-Hackers


Totuus on kuitenkin se, että biotekniikka, jota nyt kehitellään isolla rahalla, sallii parin vuoden viiveellä uskomattoman halpaa ja ällistyttävän sovellettavaa bioluutiota jokapojan keittiökomerossa. Biohakkeri voi tehdä omasta ruumiistaankin koetehtaan. Joukkotuhoaseiden valmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Pandoran lipas on aika kontrolloimattomasti avattu eikä biomahdollisuuksia kumpaankin suuntaan voi enää sulkea pois.

Silmien värin voisi jokainen halukas vaihtaa vaivattomasti pikageenimuuntelun mahdollistavilla täsmälääkkeillä mutta natsien kuuluisimman tohtorin sadististen sirkustemppujen takia tätä biokikkailua ei tulla sallimaan, jotta bioteknologia-ala ei saisi jo symbolisen tahriintunutta perintöä alkumetreillä harteilleen. Eivätkä ihmiset huomaisi, että siirtogeeni-muuntelu tarkoittaa todellakin muuntelua.

Kansanterveyslaitoshan on hiljaisella äänellä (aikaisemmin) julistanut, että suomalaiset "kansantaudit" eli puhtaan sisäsiittisuuden perinnölliset sairausalttiudet aijotaan vielä hoitaa pois kartalta eli kansan geneettiset ongelmat puhdistetaan pois 20 vuoden aikana. Kansan geneettinen rotukirjopesu, uudella bioetiikaalla hyväksytetty rodunjalostus ja geenirasitteiden karsinta on siis tiedossa. Terveydenhuolto suunnitellaan siis geeniterapian ja mutanttikansan varaan. Se ole enää lääkitystä vaan muokkaamista.

Saatko enää mitään vakuutusta tai työtä ilman geneettisten täsmälääkkeiden käyttämistä 20 vuoden päästä? Kun evoluutio hylätään, tilalle asetetaan biolutio, biologisesti määritetty kehittäminen.

n. vuonna 2002 Leena Palotie pyysi YLE:n haastattelussa, että tutkijoiden päämääriä ja moraalia ei mediassa spekuloitaisi ja "turha" bioeettinen pohdinta jätettäisiin vain alan rahoitetuille asiantuntijoille - "sillä eihän suomalainen tiedemies halua pahaa".

Etelä-Afrikassa oli 20 vuotta sitten valtion rahottama projekti viruksista, jotka iskisivät vain tummaihoisiin ihmisiin. Sotaoikeustuomioistuinta Haagiin ei siitä perustettu eikä ketään ei ole tuomittu.


Biotechnology and ethics - BBC


Futurologia and Ethics of genetics - Guardian

Gene discoveries highlight dangers facing society


Scientists have prevented epilepsy caused by a faulty gene
from being passed down the generations in mice.Designer babies to wipe out diseases approved"Genetically modified humans are
already here (and doing fine)"bioturva.org


Europe's secret plan to
boost GM crop production


Gm-soija lisää poikaskuolleisuutta

Iso-Britannian hallituksen alaisen Food Standards Agencyn neuvoa-antava komitea on perehtynyt tohtori Irina Ermikovan tutkimuksiin, joissa hän havaitsi gm-soijalla ruokituissa rotissa lisääntyneen poikaskuolleisuuden. Komitean lausunto on luettavissa osoitteessa

http://food.gov.uk/multimedia/pdfs/acnfpgmsoya.pdf
Genetics and Society


2000. Glowing transgenic bunny made for "art"
Artist Eduardo Kac publicizes the creation of Alba,
a rabbit genetically engineered to be fluorescent as a work of art


Bonding with robots


Gene Therapy: Is Death
an Acceptable Risk?
YoUTUBE:
The Faster Than Light (FTL)
Newsfeeds

were spoof news broadcasts from 150 years in the future,

broadcast on the Sci Fi Channel in the 1990sTaiwan breeds green-glowing pigs

Cloned cat sparks genetics debate

GloFish - a mutant joy

A fluorescent mouse family

Your kids may glow


2040

A flashteaser by Arhi Kuittinen

How To Cook an Egg
with Mobile Phones
.

Ei kommentteja: