maanantaina, syyskuuta 01, 2014

Leikkauksia ei tarvita eikä kestävyysvajetta ole

- Nosto 2011 -

Leikkauksia ei tarvita
kun äänestät oikein. Suomi on varakas mutta varakkuus on ohjattu niille, jotka eivät hyvän elintason kannalta enää tarvitsisi rahaa.Oikeiston esittämiä yleisen hyvinvoinnin leikkauksia ei siis tarvita kun katsotaan budjettia tarkemmin. Hyvinvointia voidaan sen sijaan lisätä reilusti ja hyvin helposti ja elintasoa jakaa inhimillisesti, jotta Suomi olisi toimintakykyisten ihmisten maa. Nyt maa rampautetaan ahneuden ja eriarvoisuuden politiikalla.

Mitkä ovat perusteeni?

1.
Hyvä veli -Suomi.
Harmaa talous
vie neljänneksen valtion budjetista.

Kokoomus ja keskusta ovat ministereineen vieneet tarkastajilta, poliiseilta ja oikeuslaitoksilta kaikin tavoin resursseja tutkia  harmaata taloutta. Keskisuuriltä yrityksiltä (eli aika isoilta miljoonaluoka yrityksiltä) otettiin pois velvoite suorittaa tilintarkastus ulkoisella firmalla Mauri Pekkarisen hämärällä lainmuutoksella.

Rahan piilotus ja veronkierto on nyt helpompaa kuin koskaan. Tarkoituksella.
Harmaan talouden poistamisen lisäksi on katsottava budetissa liikkuvan rahan suuntaa. Ilman tavallisen kansalaisen verotuksen nostamista. Alle 3000 e tienaavien elintasoa ja koulutuksen rahoittamista olisi helppo järjestää arvovalinnoilla budjettipainotuksissa.

2.
Budjettivaje on luotu tahallisesti poliittiseksi aseeksi, jotta oikeistolainen valtion hysteerinen ja pelotteleva alasajo onnistuisi röyhkeällä tavalla, harkitun ideologisesti "järkevyyteen" vedoten. Verotusta on kevennetty teollisuudelta ja sijoittajilta - ja kansan elintaso on nyt 1970-luvun tasolla.
Velkaa on otettu, vaikka sitä ei olisi tarvinnut ottaa; Valtiolla on myöskin 25 miljardia sijoituksia, jotka eivät ole lailla sidottu mihinkään valtion suunnitelmataloudessa. Ne ovat milloin tahansa käytettävissä.

3.
Kokoomus ja keskusta estää verotusta ja suo rajatulle  kannattajiensa  elinkeinoryhmille 17 miljardia verohelpotuksia. Joka vuosi ohitetaan siis verolakia 17 miljardia. Teollisuudessa, ylikansallisessa yrityskulttuurissa, Maa- ja metsätaloudessa elinkeino on rahakasta, kun osaat lypsää tukia puolueesi junailemilla lypsytavoilla.

4.
Elinkeinotukiakin on kokoomuksen ja keskustan puskemana omille puolueen kannattajien rajatuille aloille noin 15 miljardia etupäässä suuryrityksille ja teollisuudelle - ja Katainen kehtaa puhua vapaasta yrittämisestä?
Hyvinkin härskisti voittoa tekevät yritykset saavat siis veronmaksajilta huikeita elinkeinotukia. Ja maksavat osinkotuloja ulkomaille, siis yksityisiltä henkilöiltä verotetulla tuella.

5.
Pääomaverotuksen kevyt veroparatiisimeininki on aivan käsittämätöntä kokoomuksen tuhlaavaa veropolitiikkaa. Eivät rikkaat tarvitse lisää rahaa vaan köyhät.
Pörssin valvonta on annettu kaiken lisäksi pois poliisilta. Poliisin tutkijat ihmettelevät kun 2010 ei löytynyt edes yhtään epäiltävää pörssitoimijaa. Poliisin toiminta pörssikontrollissa on siis estetty Kataisen ja Pekkarisen toimesta.

6.
Köyhien parempi elintaso varmistaa rahan kapitalistisen kiertämisen. Rikkaat tunkevat rahansa ulkomaisiin sijoituksiin, köyhin 50% suomalaisista taas käyttää lähes kaikki rahansa kulutukseen ja elintasoon. Eli suomalaiseen talouteen ja veronkiertoon!

Oikeaa kapitalismia on elintason jakaminen progressiivisesti.

Elintason jakaminen luo terveitä nuoria ja hyvää työvoimaa.
Kestävyysrajaa ei ole, on vain poliittista korruptiota laillisesti.
Kaikessa on kyse valinnasta.

Valtion tarkoitus on luoda hyvinvointia kansalaisille. Inhimillistä elämää ja solidaarisuutta ilman pelkoa. Tämä on ideologinen kysymys, onko valtio yksilön palvelija vai tehdäänkö yksilöstä suuryritysten palvelija.

Perustuslain mukaan valtio on vastuussa yksilön hyvinvoinnista. Kansalainen ei ole asiakas vaan valtion tärkein omaisuus.

Sosiaalidemokraatit eivät uskalla käydä toisten vanhojen isojen sisäpiiripuolueiden kimppuun hyvinvointiyhteiskunnan puoesta. SDP on hylännyt yksilön puolesta taistelevan identiteetin ja on oikeistolainen puolue tunnustamatta Lipposen hirvittäviä hallituskausien jälkiä, joilla hyvinvointiyhteiskuntaa purettiin ilman mitään ymmärrystä ja empatiaa.

Poliittinen eliitti tottelee EK:n (uusliberalismin keskus, isokenkäisten sisäpiiri eli Elinkeinoelämän keskusliitto) käskyjä ja sen päämääränä on uusliberaalisti lisätä suomalaisten elintasokuilua ja luoda siitä kuilupelote stressikapitalismille, suuryritysten leikkikentäksi pelokkaille työntekijöille.

Vanhanen allekirjoitti vapaaehtoisesti Suomelle EU:n kokreimmat jäsenmaksut, mikä on järjetöntä veronmaksajan kannalta mutta edistää hyvin poliittisen eliitin ja EK-eliitin yksityistä uraa EU:n aatelisbyrokraattien seurassa.


Äänestätkö oikein?
Vai oikein väärin?

Äänestä vasemmistoliittoa, niin saat selkärankaa. Valtio takaisin kansalaisille. Yksinkertaista. Harmaa talous kuriin ja pimeä politiikka valoon.


II

Visualisointi Suomen poliittisesta vaalikentästä

Vaalikartta
http://www.loitto.com/tilastot/hsvaalikone11/kartta/

Mutta. Siis vaalipuheiden perusteella.
RKP:n ja vihreiden porvarillis-poliittisten sidosten primääri lojaliteetti-käyttäytymistä vastoin henk.koht. arvolib-mielikuva-asenteita ei tuossa taulukossa näytetä.

SDP on ehkä arvoitus, ovatko he oikeasti katumapäällä ja suuntaamassa takaisin aitoon vasemmistoon yksilön perustuslaillisen hyvinvoinnnin puolesta vai eivät. Riippuu varmasti siitä, keitä valitaan budjetin painotusta valitsemaan. Ei oikein usko riitä heidän tyylillisesti jatkuvan porvariasenteensa taakse näkemiseen.
Vihreiden poliittisen eliitin lymyäminen kokoomuksen kainalossa ja kiitollisuuden ostaminen kokoomuksen mukana äänestämisessä, useimmissa asioissa, on vakava seikka.
 • Harmaa talous

 • Keskusta Mauri Pekkarinen haluaa teollisuudelle lisää verovapauksia!
 • Ekonomien mielestä EK on talouden jarru
Ekonomiliiton neuvottelujohtajan Sture Fjäderin mukaan EK tyrmää kaiken yhteistyön.

 • Kuinka valtion omaisuus ja edullinen peruspalvelutoiminta tuhottiin
 • Köyhien verotaakka

 • Suomalaislapsia nyt köyhyysrajan alapuolella yhtä paljon kuin 70-luvulla


 • Suomalainen yhteiskunta on eriytynyt sosiaaliluokkien ja ammattien mukaan, kertoo Työterveyslaitoksen tutkimus - Iltalehti
 • Hae

 • Järkeä
+


PS.

SDP:n mietovasemmisto on ollut sangen lamaantunutta ja ideologiansa hylänneenä, kun uskoi myös pörssi-EU:n pyyhkivän pois kaikki taloudelliset ongelmat ja köyhyyden. 

Aatteellinen rintama ja usko ihmisarvon varmistamiseen verotuksella mureni liberalistisen valtion "tehopuheen", valtion alasajopropagandan ja Lipposen järkiporvari-imagon edessä ja nyt kun olisi tilaisuus, aktiivisia on todella vähän - ja vähän vielä häpeillen puhumaan ideologisesti mitään kokonaisnäkemystä, ehkä jotakin ihmisoikeuksista mutta ei uskallusta käydä ideologisesti suoraan asiaan luokkaerojen esilletuomiseksi.

Kokoomus keskittyi huomiotaloudella ja nihilismillä ("ei mitään vast.asetteluja niille jotka haluavat kuulua menestyjiin") painokkaasti kerjäämään uusien kohderyhmien positivistista teflon-porvaritoive-elämää mutta valheilla ja savijaloilla ei kauas juosta edes Suomessa. Valtio vuotaa hyvätuloisille kun muu Suomi riutuu. Tasa-paino puuttuu täysin.

Perussuomalaiset ovat ottaneet luokkaeron hämmentyneen vihan voimavaraksi ilman rehellistä politiikkaa ja vasemmiston mielikuvaongelmia Suomen oikeistohenkisissä politiikan lokerolatauksissa - nationalistista unelmointia maukkaana täkynä ja haamujen kaltaisia toiveperusarvoja ilman mitään teoriaa ja seuraamuksien perusteluja.

Vihreät.
No comments... no on viheroikeistosta jotakin sanottava, sillä he ovat osa kokoomuksen käsittämätöntä imagopesua ja mediakikkailua vihreine kokoomusleijonineen.
Vihreiden mitätön viheriöinti asettaa  sekundaarisia asioita vakavien poliittisten hyvinvointi/pahoinvointiasioiden ja ihmisoikeusongelmien edelle ja nuoret luulevat voivansa olla "ylpeän neutraaleja ja epäpoliittisia" kun vain vähän kannattavat vihreitä ja sallivat sitten samalla kuitenkin oikeistolaisen eetoksen ja kokoomuksen törkyteollisen politiikan käsittämättä mitään poliittisista valinnoista ja linjauksista - varsinkaan niiden vaikutuksista yhteiskuntaan. Vihreät antavat nuorille suloisen harhan olla punertavia vaikka ovatkin kokoomuksen leimasinpuolueen kannattajia.
Vihreiden energia- ja saasteverotukset ovat tekopyhyyttä. Kaikki teollisuus mikä täällä estetään, siirtyy moninkerroin enemmän saastuttavaan Kiinaan. Tämä on tämänhetken globalisaatiota. Vain tullirangaistuksilla saadaan Kiina ja muu miljonäärien tekotaivas kuriin. Teknologia-asetuksilla saasteita voidaan hillitä reilusti.::
 •  Professori Matti Tuomala:
 1. Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
 2. vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy.
 3. Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa ammottavaa aukkoa käytetään verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista.
 4. - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo. Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
 5.  Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan
  Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala.
 6. Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa
  "Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa"Ja vasemmistolittokin tuki sitten hallituksessa kokoomuksen veroprogression purkamisen jatkamista:

2011

PLATON-klubilla     Miten pelastaa demokratia

Aiheesta keskustelemassa Outi Alanko-Kahiluoto, Heikki Patomäki, Hanna Kuusela, Thomas Wallgren, vetäjänä Tuomas Rantanen - Klo 18 - Tiistaina hehkuvaa ajan henkeä nappaamassa - Titanic kultakalamaljassa. * 12. huhtikuuta 2011

* Keskustelun pohjana pamfletti Puolueiden kriisi:  Tuoreita ajatuksia demokratian pelastamiseksi. Pamfletti siitä, miten puolueet ovat taantuneet teknokraattisiksi ääntenkeruuautomaateiksi, joiden politiikan sisältö henkilöidään mediajulkisuudesta eläviin johtajiin. Kirjassa pohditaan, miten politiikka palautetaan puolueiden asialistalle. Into kustannus yhteistyössä Attacin ja sivistysliittojen kanssa.

* Äänestyspaikat Eduskuntavaalit 2011 Vaalit Puolueet Vaalikone, Äänestäminen  Ennakkoäänestys Vaalimainokset.

  2 kommenttia:

  Anonyymi kirjoitti...

  ASIAA! Et ole ehdokkaana, miksi et? Äänestäisin ja aika nopeesti!

  Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

  2014

  RKP: "Valtion talous saatava tasapainoon"

  Veroprogression eli hyvinvointivaltion tuhoajat vaativat nyt tasapainoa?

  Tietysti vaatimalla köyhemmän puoliskon köyhdyttämistä, kurjistamista ja alipalkkaamista, veronkierron helpottamista vauraille, harmaan talouden lisäämistä tahallisella lain monimutkaistamisella porsaanreijillä - ja 10 miljardin tuhlaamista uuteen nato-hävittäjään.

  Verohelpotuksia on 23 miljardia vuosittain ja suuri osa siitä menee rikastuttamiseen mm. keskustan suurmaanomistajille, sijoittajille ja ylikansallisille yrityksille.

  Kun valtio voisi käyttää sen valtionyhtiöihin työllistämisen ja vakauden tuottamiseen.

  YLE:kin ajetaan nyt jopa oikeisto-Hesarin alaisuuteen.

  Elämme eliitin luokkasodan huikeaa vyörytystä.


  http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/rkp_ekr_kannanotto_budjesitys-24516