keskiviikkona, syyskuuta 24, 2014

Torjunnan psykoanalyysi - politiikan traumavoima


- päivitetty II -


Torjuntaa on kahdenlaista:

   on passiivista ja aktiivista.

 Passiivinenkin on aivotoiminnan tasolla aktiivista eli aivoprosessit "yliminän algoritmilla" pitävät tietoa poissa tietoisuudelta eli egolta. Mutta tätä kutsutaan passiiviseksi koska se näennäisesti on rajaavaa "unohdusta", tietoisuuden rajaamista,  mutta traumatorjunta, tiedontorjunta ja kokemustorjunta vaikuttaa vähintäänkin rajaavasti persoonallisuuteen ja tunteiden/emootioiden aktivoitumiseen ja sammumiseen perversoivasti.  Yliminän tehtävä on tehdä ihmisestä sosiaalisesti hyväksytty, kelpaava. Se ilmenee rehellisenä moraalina, ohjaavana häpeänä tai sensuroivana itsepetoksena.

Aktiivinen torjunta on projektiota. Projektiivisesti patologinen ego heijastaa (torjutun) viha-emootion ja kauhun muihin henkilöihin kuin esim. manipulatiiviseen äitiin tai raiskaavaan isään. Kun ihminen torjuu muistoina ja emootioina oman kelpaamattomuutensa lapsuudestaan niin sitä vahvemmin syntyy halveksunnan projektio "eriliaisia" ihmisiä kohtaan, toiseutta kohtaan. 

Paha siirretään pois oman elämän keskushenkilöiltä ja jopa oman yhteiskunnan historiasta.  Torjunta näennäisesti poistaa emotionaalista taakkaa mutta myös siirtää sitä ja vahvistaa sitä mm. fasismiksi ja koulukiusaamis-sadismiksi.
 
Fasismi on aktiivista projektiota, trauman kanavoimista aktiivisesti poispäin, (ei vain piilottamista/naamioimista sisäänpäin), sen konvertoimista ja muuntamista sadismiksi. Ihmiset ilahtuvat kun saavat fasistisessa vihassa kohteeksi syyttömät syntipukit oman saastaisen suvun patoutuneiden vihantunteiden kohteeksi - eikä silloin tarvitse selvittää suvun uhkaa, toistuvaa väkivaltaa ja traumataakkaa. Ihminen kokee pääsevänsä irti saastaisesta menneisyydestä ja suvun sekä puolueen teatteri lavastetaan vihan projisoimisen avulla. 
Faktuaalisesti Saksan natsipuolueen eri ryhmät tappelivat kiihkeästi keskenään jatkuvasti ennen sotaa mutta sota vapautti fasistisen projektion totaalisesti. Patologiset heimoprojektit ja monet puolueet tarvitsevat aiheetonta masinoitua vihaa ja sadismia oman epäinhimillisen psykologisen mekanisminsa jatkamiseksi. 
Viha tuntuu silloin fasistisen puhdistavalta kun torjutun vihan ja torjutun trauman ahdistus saadaankin vapauttaa syyttömään kohteeseen. (Ei saa sekoittaa aidon ja aiheellisen vihan prosessia patologisen vihan projektioon)


II
Venäjäviha on Suomessa vahvasti suomenruotsalaisen eliitin ja kokoomuslaisten ylläpitämää kulttuurimanipulaatiota joilloin voidaan olla käsittelemättä oma historia,  suomalaisen traumakulttuurin ydin eli ruotsalaisen kolonisaation väkivalta ja eliitin sadismi, tahalliset nälkävuodet eli suomalaisten massatappaminen vaikka ruotsalaisten hallinnoimat viljasiilot olivat täynnä.
    • Talvisodan turhuus eliitin sitoutumisena natsi-Saksaan on vaikea käsitellä koska eliitti on romantisoinut talvisodan "kansan urheudeksi" jotta eliitin syyllisyys järkyttävään sotaan olisi mahdotonta käsitellä. 30 vuotinen sota suomalaisten depresion ja kaikkien traumojen suurimmaksi tekijäksi on myös romantisoitu ja tulkittu vain tapporetkestä rikastuneen eliitin näkökulmasta. Kärsimyksen traumavoimaa käytetään historian tiedon ja eliitin ideologisen fasismin menneisyyden vääristelyssä eli propagandassa estämään kärsimyksen syiden oivaltamista ja tietämistä. 

    Helsingin Sanomat tuoreeltaan suorasanaisesti kielsi suomalaisten fasismin ja Hitlerin kannattajien vastuun koska olivat tietämättömiä ja innostuneita 
     "Onko kyse täysin samasta asiasta kuin nykyihmisen facebook-viesti, jossa hän fanittaa vaikkapa jotakuta urheilijaa tai poptähteä? Ja jos on, onko mitään hyötyä todeta muutaman sukupolven takaisten suomalaisten Hitler-fanitusta kamalaksi ja hirveäksi?.."   -- kts HS kirja-arvostelu 

Torjunnan psykoanalyysi - politiikan traumavoima
 
Projektiot ovat vahvaa poliittista valuuttaa.
Ihmisten traumat saaliseläimiä. 

Sokeus historialle lataa pienen eliitin poliittista valtaa voimakkaammin mitä enemmän historiaa vääristellään.

Nyt Suomessa jopa vasemmistoeliitti on kyvyttömyydessään ja ahneudessaan antautunut aktiivisen-passiivisesti historian kaapanneelle oikeistolle koska eksynyt ja sivistymätön vasemmistoeliitti ihailee oikeistoeliitin sumeilematonta traumavaltaa ja sen voimaa suomalaisen traumapaineen hallinnassa - historian vääristelyn ja hallinnan kautta.  


III


Filosofisesti poliittisen projektion mekanismi

Vihollinen ei ole halveksittu vaan vihattu.

Intensiivisen, "puhdistavan", tehostetun ja politisoidun vihan kautta eliitti voi rakentaa kansalle ohjatun uuden identiteetin, silloin kansa ei näe omaa alistumistaan eliitille vaan kokee ylpeyttä ohjatun vihan kautta. Vihollinen on eliitin kunnioitettu ystävä.


IV


Stubbin psykoosi

Kognitiivinen vänrikki- eli keinotsemppipsykologia kiertää ja kieltää psykopatologian ja psykopatian. Siksi psykoanalyysi on ainoa ajanhengen analyysitapa ja -keino. Kogn.psykologia keskittyy vain suoritustehon parantamiseen ja on psykopaattien suunnittelemalle koulujärjestelmälle ja hierarkiakiipeämisen puoluekurille näkymätön suuri siunaaja.


- Finnsanity / Psykoanalyysi

Arhi Kuittinen ohjaaja kirjoittaja kouluttaja terapeutti


1 kommentti:

Pantalone kirjoitti...

No kumpaa torjuntaa nähdäksesi feministien täydellinen kuurosokeus muslimityttöjen ympärileikkauksista suomessa on?