sunnuntaina, syyskuuta 14, 2014

Ruotsidemokraattien takia oikeistolaiset tulevat tukemaan vasemmistokoalitiota

* Lisäys
 
100 000 pakolaista Ruotsiin tänä vuonna - miten vaikuttaa poliittiseen ilmapiiriin


Ruotsin politiikkaan hurjat
jännitteet - mutta lopputulos on seuraava:  ajaa vanhan oikeiston tukemaan vasemmistoa. Vasemmistokoalitio  yli +5% voitto oikeistokoalitiosta.

Ruotsidemokraatit muodostuivat vanhan oikeiston imago-taakaksi - Ja vasemmiston voitoksi hallitusvallan aikana?

Joutuiko Soini nyt kuolettavaan ansaan hämätessään kaikkia joka suuntaan - Soinin uusin lausunto 15.9. 

Eli:
 Ruotsidemokraattien imagoleimautumisen takia maltilliset oikeistolaiset tulevat äänestämään vasemmistokoalition mukaisesti monissa asioissa.


II

Vihreät ovat Ruotsissa sentään aika vasemmalla, aivan jotain muuta kuin kokoomuksen teepussi Suomessa.

III

Feministipuolue on aika äärimmäisen vasemmistolainen hippipuolue ja aika vahva äänimäärältään.

 Outo puolue, yllättävä. Nopeana mielikuvana vaikuttaa oikeistolaiselta trollilta, pelotepuolueelta leimaamaan vasemmistoa järjettömäksi fantasiavaatimuksilla ja lobbaamaan myös suuryritysten kaipaama halpatyövoimaa ja yhteiskunnan hajottamista. Hyvin outo, ehkä vain sittenkin hyväuskoisten feministien idealistinen tai markkinointi-provokaatio, koska tietävät että eivät voi saada hippiaikeita läpi. Mutta silti something fishy.

Ja kuinka vasemmistoa vasemmisto nyt on? Onko porvari-Palmen salaiset kabinetit vielä voimassa?
 
 IV

Soini on pulassa
kun poliittinen onanointi keskeytetään Stubbin kuva kädessä
Perussuomalaisten skitsofrenia paukkuu nyt kuin pakkasyö.

Puoluehan lysähtää jos eliittihissiin takertunutta Soinia ei heitetä pois. Tämä siis analyysinä ilman mitään kantaa puolueen linjaan.

Sweden Takes a Left Turn After 8 Years of Rightist Rule


http://www.nytimes.com/2014/09/15/world/europe/sweden-takes-a-left-turn-after-8-years-of-rightist-rule.html?smid=tw-share


V

Suomessa tilanne on aivan erilainen ja vasemmiston äänestäjien kannalta toivoton. Tällä hetkellä. 

Täällä demarit ovat vain kulissi eliitin luokkasodassa kansaa vastaan. Suomen upottaja eurokaaokseen ja velkasuohon pankkien tukemisessa Urpilaisen verisissä käsissä.  
 
Demarit ovat kakkoskokoomus ja eurokaaoksen pystyttäjiä, sillä SDP-valevasemmisto luotiin CIA:n rahalla 1949 lähtien vasemmiston  vastapainoksi turvaamaan EU:hun liityminen ja dollaritaloutta pönkittävien pankkiirien salaliiton ja vallankaappauksen tukeminen.  Suomen omavaraisuutta on tuhottu harkitusti ja järjestelmällisesti.  

SDP ei ole koskaan selvittänyt korruptiostaan vieraanvallan agenttien hallinnoimana koulutuskeskuksena uusliberalismiin.  Lipponenkin koulutettiin Amerikassa tarkoituksella myyräksi, talousterroristiksi, kokoomuksen ylpeydeksi, CIA-SDP:n junttaajaksi.
   

Vasemmistoliitonkin eliitti on lähtenyt konttaamaan kokoomuksen ja RKP:n perässä eliitin urahississä ilman mitään ymmärrystä vasemmistolaisesta talouspolitiikasta ja veroprogressiosta pörssieliitin taloussotaa vastaan. Arhinmäki on jatkanut puolueen sabotointia ja kuohintaa edellisen kokoomuspankkiirien myyrän työn jatkajana. Arhinmäki on muokannut puoluetta ja sen tukahduttavaa hierarkiaa demarien jalanjäljissä kohti eliitin käsikirjoittamaa "konsensusta" ja nyt lisännyt vielä Suomen taloudelle tuhoisaa oikeistolaista venäjävihaa Suomen alistamiseksi uusliberalismin sotataloudelle taloussodassa.
 
Vasemmisto on lapsellisen hyväuskoista oikeiston myyrien alaisuudessa, valheellinen retoriikka toimii kun ideologian päämääristä ja oikeiston vastustamisesta puhuminen kielletäään puolueissa.     
 


Talouseliittimme johti suomalaiset lampaat harhaan valheilla euroon pois Ruotsin omaehtoiselta tieltä. Tietysti Pörssieliitille Suomen itsenäisyys on myrkkyä jos se estää eurohuijauksen laajaa ryöstöretkeä ja pankkien tukemista verorahoilla.

 


V


  "Erotaan pian eurosta".

Näin sanomalehti Kaleva otsikoi 14.9 paperilehden artikkelinsa Ajatuspaja Liberan uudesta tutkimusjohtajasta Anders Ekholmista. Huvudstadsbladet on julkaissut saman haastattelun myös verkkolehdessään otsikolla ”Inte för sent att lämnä euron”.
Ekholmilla on selkeä ratkaisu siihen, kuinka Suomi saadaan jaloilleen vuosia jatkuneesta talouskriisistä:

- Kannatan, että eroaisimme eurosta mahdollisimman nopeasti.

Toisena keinona hän näkee sen, että Saksa saataisiin suostumaan EKP:n massiiviseen setelirahoitukseen, jolloin euron arvo laskisi. Tämä taas helpottaisi myös Suomen tilannetta.

Ekholmin mielestä ero eurosta olisi tasapuolisin tapa palauttaa kilpailukyky.

Nyt kadonnutta kilpailukykyä yritetään kuroa sisäisellä devalvaatiolla.

Ekholmin mielestä sisäinen devalvaatio on epäoikeudenmukainen, koska siitä kärsii vain osa ihmisistä. Ulkoinen devalvaatio tekee kipeää tasapuolisesti, koska kaikkien ostovoima laskee.

- Nyt osa väestöstä devalvoi 100 % eli menettää työpaikkansa ja suuren osan ostovoimastaan. Osalla mikään ei muutu.

Ekholm puhuukin työttömyysdevalvaatiosta, joka on epätasapuolisuuden lisäksi myös tehoton ja hidas tapa kohentaa taloutta. Ekholmin näkemyksen mukaan tuloerojen kasvaminen ei ole oleellinen kysymys, vaan se, miten pienituloiset tulevat toimeen.
- Kilpailukykyä voidaan lisätä joko lisäämällä tuottavuutta tai vähentämällä kustannuksia. Tuottavuuden lisääntyminen ei tapahdu hetkessä, se voi kestää muutamasta vuodesta vuosikymmeniin.

Täytyy siis alentaa kustannuksia, mikä käytännössä merkitsee irtisanomisia. Tämä varmasti lisää kilpailukykyä, mutta ongelmana on, ettei BKT kasva.
Eurokriittiset äänet lisääntyvät muutenkin julkisuudessa jälleen.
http://hbl.fi/nyheter/2014-09-13/655626/inte-sent-att-lamna-euron
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/soini-haluaa-eurosta-kansanaanestyksen/675704/Ruotsin vaalit Sweden Sverige Valet 2014 Socialdemokraterna

  

2 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Tekopyhyys luo nyt outoa asemasotaa

Ruotsissa ei ole rehellistä keskustelua maahanmuutosta. Kun Ruotsi rahtasi maahansa työntekijöitä se tapahtui pelkästään itsekkäistä syistä ja Ruotsin jumalattomasta rikkaudesta jonka se oli saanut likaisilla ja laittomilla tavoilla sodan aikana tukiessaan natsi-Saksn sotaponnisteluja ja vaurastui mm. keskitysleireillä tuhottujen ihmisten omaisuudella. Tästä nousi teollisuus ja tarve halpatyövoimalle. Nyt maahanmuutto ei rikastuta Ruotsia eikä Suomea vaan köyhdyttää.

Faktoja ei saisi vääristää keskustelussa - kun maahanmuutto esitetään yleishyödyllisenä ja maaailmanpelastamisena.

Nyt on vaaarana se,

että valtapuolueet puhisevat ja pullistuvat vain moralismilla mielikuvataistelussa

kun samalla sallivat ylikansallisten yhtiöiden tuhota valtion perustoimintaa ja oikeistoeliitin ja -median ajaa hysterialla ja toisenlaisella moralismilla Natoa Suomeen ja Ruotsiin.

Nato-puheessa sallitaan rotuviha Venäjää vastaan kun muussa keskustelussa "suvaitsevaisuus"-puhe on tekopyhää yhteiskunnan profiilin nostamista "maailmanpelastajana".

Kaikista kurjin fakta:

Köyhimmät ihmiset maksavat nyt maahantuonnin elintason ja töiden laskussa, eivät hyvin toimeentulevat.

Ei Helsinki ole lisännyt asuntotuotantoa kun maahanmuutto on lisääntynyt.Marja Konttila kirjoitti...

Arhi Kuittinen kirjoitti:
"
Feministipuolue on aika äärimmäisen vasemmistolainen hippipuolue ja aika vahva äänimäärältään.

Outo puolue, yllättävä. Nopeana mielikuvana vaikuttaa oikeistolaiselta trollilta, pelotepuolueelta leimaamaan vasemmistoa järjettömäksi fantasiavaatimuksilla ja lobbaamaan myös suuryritysten kaipaama halpatyövoimaa ja yhteiskunnan hajottamista. Hyvin outo, ehkä vain sittenkin hyväuskoisten feministien idealistinen tai markkinointi-provokaatio, koska tietävät että eivät voi saada hippiaikeita läpi. Mutta silti something fishy.

Ja kuinka vasemmistoa vasemmisto nyt on? Onko porvari-Palmen salaiset kabinetit vielä voimassa? "

Puolueen johdossa oleva Gudrun Schyman vei aikanaan Vasemmistopuolueen (aikaisempi nimi Vasemmistopuolue Kommunistit) historian suuriimpaan vaalivoittoon. Vaikka kannatankin nykyistä vasemmistopuoluetta, toivon feministeistä yhtä vaihtoehtoa protestipuolueeksi Sverigedemokraattien sijasta.

Puolue sai Europarlamentiin edustajan, joka saisi pitää vaalilupauksensa: Romanien asia on hoidettava yhdessä:

"Jag kommer att kämpa för romerna - tills ni lyssnar"
Soraya Post (F!): Dags att romerna erkänns och får ta plats i EU:s gemenskap
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/eu/article18528172.ab