tiistaina, syyskuuta 02, 2014

Jatkosodan ihannointi oikeiston identiteettinä

     

Jatkosodan ihannointi oikeiston identiteettinäNato-uhoa markkinoidaan historian väärentämisellä iltapäivälehtien ja Hesarin väärennetyn sotanostalgian vyöryssä. Pillit ja urut vinkuvat pyhää sotaa valtamediassa ja nostalgiaa Hitlerin sotakumppanina "suurhyökkäyksessä".

    Jatkosodan nostalgialla Natoon?

 • "Onko kyse täysin samasta asiasta kuin nykyihmisen facebook-viesti, jossa hän fanittaa vaikkapa jotakuta urheilijaa tai poptähteä? Ja jos on, onko mitään hyötyä todeta muutaman sukupolven takaisten suomalaisten Hitler-fanitusta kamalaksi ja hirveäksi?.." -HS Olli Sinivaara

Kuinka suloista historian väärentäminen voikaan olla? Lohduttavaa. Rohkaisevaa. Harhauttavaa. Taas hämmentävän vähättelevä artikkeli vastuusta vapauttava Helsingin Sanomien projekti:

Kirja-arvosetelu:  Luvattu maa. Suur-Suomen unelma ja unohdus, toimittaja-tutkija Olli Sinivaara myöntää mutta ylläolevalla lainauksella kieltää: 
 • "On hämmentävää tajuta, miten elävää todellisuutta unelma Suur-Suomesta 1930-luvun ja jatkosodan alun ajan ihmisille oli. Ei tietenkään kaikille, mutta kyllä Luvatun maan lähteiden perusteella valloitussota Neuvostoliittoon nautti laajempaa kannatusta kuin on haluttu muistaa...   - HS
   

Miten tämä arvostelu-artikkeli on pohjimmiltaan propagandaa:

 a)

Helsingin sanomat osaa tässäkin arviossa tunnollisesti väärentää ja "etäännyttä" kaiken historiasta. Loistavaa semanttista harhauttamista ja emotionaalista suostuttelua pois poliittisesta analyysistä, pois historiasta, pois ideologian tunnistamisesta, pitkällä perinteellä. Kirjoittaja selvästi "kieltäytyy" uskomasta että isoisät olivat fasisteja ja ilmoittaa tämän hyvän mielen torjuntamekanismin varsin tyytyväisenä tyydyttäväksi ratkaisuksi. Väittäen nostalgisesti että suomalainen ei voinut olla fasisti. Oli vain "hyväuskoinen unelma" suursuomesta.  Hyväuskoisuuteen, suomalaisuuteen yms lapsellisesti vedoten. Torjuntaa,  oikeistolaista hegemoniaa.  Nostalgisena mielikuvana.  Hitler vitsinä, sen ajan muotivillityksenä, natsikortti läppä läppä.  

 b)

Tässä Hesarin krija-arvostelussa vaitetään, että eliitin fasismista ei puhuttu sodan jälkeen itsestään. Se ei ole totta. Eliitti, mediaoligarkit ja virkamiehet kielsivät eliitin fasismista puhumisen.  Omakustanteissa sentään siitä saattoi puhua sillä Suomi sai 1945 ensimmäisen kerran laajan ilmaisuvapauden - paitsi oikeiston omistamissa lähes kaikissa lehdissä ja kustantamoissa.
Käytännössä julkisuudessa eliitin fasismi vaijettiin kuoliaaksi aktiivisella sensuurilla ja pelottelulla "Et saa enää työtä jos puhut suuta suuremmalla".

Eliitin ikuinen romanttinen fasismi ja vallanhimo aidon analyysin ulkopuolella.

 
   
HS Arvio: kirjat Sari Näre & Jenni Kirves (toim.): Luvattu maa Johnny Kniga. 407 s.

Emotionaalista informaatiosotaa historiaa väärentämällä.

 Jatkosotaa markkinoidaan yhä "itsenäisyydellä" ja urhoollisuudella 


- Kesällä 1940 ulkoministeri Rolf Witting esitti Saksan Helsingin-suurlähettiläälle Wipert von Blücherille, että Ryti tekisi neuvottelumatkan Berliiniin Hitlerin luo aiheenaan Suomen muuttaminen Suur-Saksaan liitettäväksi protektoraatiksi...Historian väärentäminen on taas oikeiston sama keino luoda sotamielialaa ja eliitin rajoittamatonta valtaa mm. Kiovan natsipuolueiden rahoittamiseksi ja kouluttamiseksi ja nyt varsinkin Ukrainalaisten siviilien pommittamiseksi. Amerikan sodat esitetään mediassa välttämättöminä - aivan samoilla argumenteilla kuten HItler korosti ikuista rauhaa sotaisan Saksan suurimpana päämääränä.
"Ennakoivat sodat" ensimmäisenä doktriinina olivat natsien keksimä käsite ja jo Caesarin motiivina hieman eri sanoin Rooman sotataloudelle.

Karthago tuhottiin, koska se oli taloudellisen kasvun ja käsityöläisteknologian veturi vaurastuville eurooppalaisille. Euroopan kulttuuri tuhottiin kuten USA haluaa Euroopan lukemattomiin sotiin.

                                                      (*kts lopusta noottini Euroopan historiasta)


Nato teki ensimmäiset kymmenet terrori-iskut

II maailmansodan jälkeen tappaen satoja eurooppalaisia siviilejä ja vain pari prosenttia suomalaisista tietää tämän oikeistoeliitin Gladio-terrorin - "kommunistien" lavastamiseksi terroristeiksi. 


 YLE:n terrorismin historia-sarjassa
ei puhuta lainkaan Gladiosta sen laajuudessa.


Mm. Aldo Moron murha oli yksi Naton lavastettu tappo-operaatioista jotta keinotekoinen viha kommunismia vastaan luotaisiin mediassa.

Irakin uusin uutisointikin Saudien rahoittamista ISIS-terroristeista pyrkii tekemään Amerikasta maailman pelastajaa "uusilla toiveilla" kun Amerikka on maailman tuhoaja ja ja sotatalouden syöpä.  Amerikka siis tukee Saudeja, jotka tuottavat terroristeja ja Amerikka esiintyy pelastajana itse tuottamassaan terrorioopperassa.  WTC-tornien räjäytyksessäkin 95% lehdistön esittelemistä "lentokoneterroristeista" oli saudeja tai saudeissa asuneita. Ja sillä perusteltiin Afganistaniin ja Irakiin hyökkäys?
 
Omasta Historiastamme pyritään pyyhkimään suomalaisen oikeiston ja pankkiirien kannustamat aseelliset hyökkäykset Neuvostoliittoon mm. 1919-23 ja Mannerheimin hyökkäyssopimukset Neuvostoliiton tuhoamiseksi 1919 euroeliitin rahoituslupauksilla. "Heimosota"-nimeke on fasistien itsensä antama nimike fasistien sissisodalle - oikea olisi "Oikeiston rotusodat Neuvostoliiton alueilla pankkiirien rahoittamina eliitin tavoittelemien kaivoksien takia".

Kouluissa rotuoppia opetettiin avoimesti sisällissodan jälkeen

ja Suomella oli  suhteessa kansantuotteeseen suurimmat hyökkäysvoimat pommikoneilla ja tykistöllä ennen talvisotaa.
 
Armeija oli varusteltu hyökkäyssotaan Mannerheiminkin unelman mukaan, Pietarin valloittamiseen.
 

Jatkosota oli puhtaasti osa natsien ja Suomen oikeistoeliitin rotuopillista lebensraumsotaa ja euroaatelisten vuosisatojen fantasia Venäjän valloittamisesta - mutta iltapäivälehtemme myyvät sitä tunteikkaana sankarisotana. Selviämisenä. Se oli selviämistä oikeiston ideologisesta sotahulluudesta ja eliitin hellimistä viholliskuvista. Stalinin hyvää suhdetta Suomeen ei haluttu nähdä.   Nyt selkeä enemmistö englantilaisista tutkijoista näkee talvisodankin aivan turhana eliitin idoelogisena sotana. 

 Suomen poliitinen eliitti kieltäytyi liittoutuneiden sopimuksista, selvästä järjestä oman edun ajattelusta - ja valitsi natsit uskoen 30-luvun Saksan ihailuun ja rotufantasioihin Saksan maailmanvallasta ja yli-ihmisten voiman kulttuurista ali-ihmisten yli.  Arvo Ylppökin kuului natsilääkäreiden seuraan ja kävi Saksassa - luultavasti myös keskitysleireillä "laboratorioissa" - ja halusi Suomeen rotupuhtausopin mm. urheiluseuroihin.

Talvisodankin historia Helsingin sanomien omistajan Erkon junailemana eliitin  sotana on täysin väärennetty itsesäälisodaksi jotta ihmiset unohtaisivat eliittimme salaiset sopimukset natsien kanssa ja rotuopetukset kouluissa suursuomiuholla.

Kekkonenkin oli natsien palkkalistoilla ennen talvisotaa ja lähellä tulla valituksi Saksan natsiurheiluseuran johtajaksi Saksassa natsieliitin osaksi - mm. ideologisessa sodassa ruotsalaisten värväämiseksi rotuoppiin natsiurheiluseuran sääntökunnan ja rotuopin levittämisessä.
 
 • Eliitin keinoja: luodaan velvoittavia "ihanteita", jotka ottavat eliitin vallalta ja terrorilta vastuun pois ja luovat syyllisyyttä kansalaisille mahdottomien ja brutaalien "ihanteden" kautta (kuten valitonkirkon uskontomekanismissa):

 " Jyväskylän yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan suomalainen papisto maalasi jatkosodan aikaan retorisilla keinoilla kuvan pyhästä sodasta, joka lopulta hävittiin yksilön moraalin rappion vuoksi.


Kun Kekkonen nousi pääministeriksi, hän oli vastustanut rauhaa Neuvostoliiton kanssa uskoen Saksan ihmeaseisiin ja syylisti voimakkaasit Erkon avustuksella Helsingin sanomissa sotaveteraaneja, jotta kansa uskoisi sodan syyllisiski traumoista vapisevat veteraanit eivätkä fasistien ystäviä, eliittiä.
Kekkonen onnistui.   II

Nyt. Amerikan jatkosodat.

Jatkuvan sodan doktriinit ja suomenruotsalaisten RKP:n ikuinen natokiima aikaisemman suomenruotsalaisen eliitin natsikiiman uutena muotona.
  
 Amerikka ja Nato kouluttaa kymmeniätuhansia terroristeja ja mediamme pysyy hiljaa ISIS-terrorin amerikkalaisesta siunauksesta Saudien kautta. 

Valtamedia yrittää nyt muuntaa jatkosodan nimen ja käänteistää hyökkääjän ideologinen mieltämisen: "suurhyökkäys".  "Neuvostoliitto hyökkääjänä suurhyökkäyksessä"
- kuinka moni suomalainen tämän 70-vuotta jatkuneen propagandan takia ei edes tiedä, että Suomi aloitti jatkosodan natsien kanssa pommituksina? 

Ryti keksi jatkosota-sanan jo talvisodan aikana ja oli innostunut siitä - kuinka Suomi valtaa Neuvostoliiton Saksan kanssa lebensraumiksi. Siksi talvisotakin oli selkeä ideologinen valinta saksasta irtisanoutumisen kieltäytymisenä: uskottiin Saksan voimaan ja ideologiaan.


Suur. Suur-aate. Suurhyökkäys. Suur-Suomi. Suur-aate. IL & IS jatkosodan ikuisessa jatko-osassa. 
 
 
Jatkosodan ihannointi on petturuutta, sodan aloittajien ihannointia, fasisteja ihalevan eliitin propagandan uskomista. Hitler ei noussut, vaan hänet nostettin valtaan oikeistoeliitin ja teollisuuseliitin rahalla ja vaikutusvallalla; kaikki YLE:n vyöryttämät kymmenet natsidokumentit TEEMAlla vääristävät natsien valtaannousun historiaa sensuroimamalla eliitin kärikirjoituksen natsien valtaanostamisesta.  

      LINKIT
 
 • Erittäin mielenkiintoista on se, että iltapäivälehdet eivät nyt laita sotahurmoksensa nettiversioon paperiversioiden ideologisempaa ja hehkuttavampaa kielenkäyttöä.

  Iltapäivälehtien paperiversioiden fasistinen propaganda on suoraa jatkoa historiaa väristeleävlle jatkosodan propagandalle.

  Mutta vyörytys on valtavaa kummassakin mediassa.

  mm.  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288695099280.htmlja

Suomi esitetään uhriksi vaikka Erkon sota ja Suomen rauhan edun hylkääminen oli puhtaasti fasistien ideologista uskoa uuteen natsien tehovaltakuntaan, Germaniaan.  
ja


Suurhyökkäyssanalla ja itsesäälinyyhkinnällä unohdutetaan se, että Suomi aloitti jatkosodan hyökkäykset 100 natsipommikoneella ja sitoutui ennen Talvisotaa Saksaan ideologisesti vastoin Englanninkin neuvoja - ja sitten ihmetteli ja läheti valituskirjeitä Amerikkaan kun Englanti ja Amerikka lähettivät aseita Stalinille, Hitlerin ainoalle vastustajalle. Uhrien ihailu ei poista sotahistorian todellista ideologiaa.

Jatkosodassa palkkasotilas ja Tsaarin armeijan rintamakarkuri Mannerheim uhkasi tappaa jokaisen suomalaisen miehen, joka ei marssi Neuvostoliiton puolelle rajan yli Hitlerin barbarossa-hävityssotaan. 
Ja mikä onkaan nyt "nostalginen", rivo mielikuvan nostatus:

eliitille mieluisa uhri
      
"Poikaset pelastivat Suomen"  - IS 
Eliitin sotahurmoksen maksoivat suomalaiset verellään ja satojen tuhansien ihmisten traumoilla yhä tänäkin päivänä. Suomen virallinen ideologia ja kirkon fasistinen valinta, olkaa hyvä:


 •    " Näin ollen sotamme on aito ristiretki pakanoita

  ja Jumalan vihollisia vastaan,
  siksi me suomalaiset voimme huutaa
  ’Jumala tahtoo!’ Jumala tahtoo tehdä
  Suomen suureksi ja vapauttaa
  Karjalan painajaisesta, joka on
  vainonnut maatamme.”

 - Rovasti Rolf Tiivola 
Koti ja kasarmi -lehti heinäkuussa 1941

http://yle.fi/uutiset/jatkosota_-_havitty_pyha_sota/6321370

  
Suomalaisten tekemät julmuudet sota-aikana
ovat vielä tutkimatta, arvioi suomalaistutkija.
 • – Suomalaisten tekemät vankien ampumiset, ruumiiden häpäisyt, raiskaukset, marginalisoidut miehet ja poliittisten vankien kohtalo rintamalla ovat asioita, joita ei ole vielä tutkittu toisin kuin esimerkiksi Saksassa, sanoo naistutkimuksen emerita professori Kaija Heikkinen.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288560884137.html

Mannerheimin tappamat suomalaiset hyökkäyksestä kieltäytyneet sotilaat ovat isossa joukkohaudassa Lappeenrannan lentokentän metsänreunalla mutta armeija ja poliisi ym kieltävät alueen tutkimisen. 
 
Jatkosodan jatkopolitiikka sotilaiden syyllistämiseksi oli järkyttävää ja järjestelmällistä, politiikoille suuresti hyödyllistä:
 • - Suomi vieritti sotatraumat sotilaiden omaksi syyksi

  - psyykkinen haavoittuminen oli heikkoutta SK

Poliitikot (mm. Kekkonen) valitsivat eliitin "arvovallan" pelastamiseksi sotilaiden törkeän mustamaalaamisen -- ja nostivat sotilaat syntipukeiksi ja keskustelu talvisodan aloittamisen ja natsiliittolaisuuden poliittisesta sekä ideologisesta valintaprosessista kiellettiin.
Sotaa alustanut pitkällinen rotuoppiopetus ja siitä siinnyt julistus saksalaisista veriveljinä valtion toimesta kiellettiin myös täysin puheenaiheena.

  
Suomen hallituksen edustaja, mediasuvun ja Helsingin Sanomien ministeri Erkko kieltäytyi puolueettomuudesta vedoten mm. rotuoppiin, suomen "rodulliseen kohtaloon" "Saksan rinnalla".

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomi-vieritti-sotatraumat-sotilaiden-omaksi-syyksi-psyykkinen-haavoittuminen-oli-heikkoutta
   Saksa-mielisyyden ja muotifasismin alkusoittoja:

 • " Harvan suomalaisen valtiomiehen ura kestää kriittistä tarkastelua. Esimerkiksi voi ottaa J. K. Paasikiven. Hänen toimintansa vaikkapa vuoden 1918 kuningasseikkailussa oli maanpetoksellista.

  Suomea miehittäneet saksalaiset tekivät Paasikivelle tarjouksen, jonka hän hyväksyi. Saksalaiset lupasivat Suomelle Itä-Karjalan ja Paasikivelle kreivin arvon, jos hän suostuu siihen, että Suomesta tulee Saksan vasallivaltio, jota johtaa saksalainen kuningas.

Paasikivi oli siis ensimmäinen suur-Suomi-haihattelija

 • Kun lukee kansallisarkistossa Paasikiven julkaisemattomia päiväkirjoja 1920- ja 1930-luvuilta, näkee, että hän on useimmiten täysin pihalla asioista. Hän haluaa perustaa itsensä kaltaisista miehistä ylähuoneen, joka kaappaa eduskunnan vallan.

Suomenruotslainen kenraali aloitti aseiden laittoman salakuljetuksen Suomeen 1917. • "Tunnelma oli juhlallinen, kun tiesi lentävänsä avaruudessa maailmanhistorian ehkä ihmeellisimmän henkilön kanssa ja joka tapauksessa nykyajan kuuluisimman ihmisen ja suurimman neron seurassa...

  Hänellä oli suorastaan kauniit kasvot ja syvät tummansiniset, suurenpuoleiset silmät. Kasvojen väri oli erittäin terve."

Kenraali Paavo Talvela Hitleristä
 


  Nootti perusssivistyksestä:

Rooma ja Amerikka ja Euroopan valloitus.

    Historian alkeet Euroopasta: 
Rooma tuhosi kaikki eurooppalaiset kulttuurit paitsi Suomen heimojen ja heimokuninkaiden Euroopan vanhimman jatkuvan kulttuurin, mm islantilasten 30 kertaa saagoissa mainitseman "vanhimman" kulttuurin; vielä vuonna 300 nykyisten Tanska-Norja-Ruotsi-Suomi-Viro-Karjala olivat suomenkielisten heimojen aluetta uuden englantilaisen kielikartan mukaan

                   HS päivitetty 26.5.2014    Tämän tietää jokainen oikeistolainen sodan lumoama ja fasistien ylistäjä, suomalaiset piilofasistit historiaa kieltämässä -- "jatkosota oli vain erillissota..."


 

Suomesta koottiin välirauhan aikana vapaaehtoinen SS-pataljoona siteiden lujittamiseksi Saksan kanssa. Kun sotajoukko palasi maailmansodan itärintamalta kotimaahan kesäkuussa 1943, Suomi oli jo ottamassa etäisyyttä Kolmanteen valtakuntaan. Helsinkiin toivotun triumfin asemesta SS-miehille pidettiinkin matalamman profiilin juhlat Hangossa ja Tampereella. Niinpä Pyynikin kentällä kaikuivat 3.6.1943 Horst Wessel ja Mannerheimille osoitetut natsitervehdykset, joita marsalkka ei tosin ollut kuulemassa.


Huumekoukkuun jääneet sotilaat ovat vaiettua sotahistoriaa
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288414890207.html

Heroiini oli pula-ajan Suomen suosittu superlääke
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Heroiini+oli+pula-ajan+Suomen+suosittu+superl%C3%A4%C3%A4ke/1135244950759

Vaiettu salaisuus: Suomalaiset sotilaat koukuttuivat huumeisiin
http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/vaiettu-salaisuus--suomalaiset-sotilaat-koukuttuivat-huumeisiin/128328

Huumeiden historia Suomessa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Huumeiden_historia_Suomessa • Einsatzkommando Finnland


  Suomessa yksikön tehtävänä oli etsiä ideologiset ja rodulliset viholliset ja sellaisiksi katsotut henkilöt sotavankien keskuudesta ja surmata nämä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Einsatzkommando_Finnland


Kesällä 1940 ulkoministeri Rolf Witting esitti Saksan Helsingin-suurlähettiläälle Wipert von Blücherille, että Ryti tekisi neuvottelumatkan Berliiniin Hitlerin luo aiheenaan Suomen muuttaminen Suur-Saksaan liitettäväksi protektoraatiksi.
http://www.tiedonantaja.fi/2011-23-6/aika-lopettaa-valehtelu-jatkosodasta-
Valhe historiastamme jatkuu -      

     

4 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...


HS Arvio: Luvattu maa. Suur-Suomen unelma ja unohdus.
toimittaja/tutkija Olli Sinivaara:

"On hämmentävää tajuta, miten elävää todellisuutta unelma Suur-Suomesta 1930-luvun ja jatkosodan alun ajan ihmisille oli. Ei tietenkään kaikille, mutta kyllä Luvatun maan lähteiden perusteella valloitussota Neuvostoliittoon nautti laajempaa kannatusta kuin on haluttu muistaa... - HS

ja toimittajan ote muuttuu vain härskimmäksi vastuuttomuuden ylistämisessä:

"Onko kyse täysin samasta asiasta kuin nykyihmisen facebook-viesti, jossa hän fanittaa vaikkapa jotakuta urheilijaa tai poptähteä? Ja jos on, onko mitään hyötyä todeta muutaman sukupolven takaisten suomalaisten Hitler-fanitusta kamalaksi ja hirveäksi?.." -HSHelsingin sanomat osaa tässäkin arviossa tunnollisesti väärentää ja "etäännyttä" kaiken historiasta. Loistavaa semanttista harhauttamista ja emotionaalista suostuttelua pois poliittisesta analyysistä, pois historiasta, pois ideologian tunnistamisesta, pitkällä perinteellä. Kirjoittaja selvästi "kieltäytyy" uskomasta että isoisät olivat fasisteja ja ilmoittaa tämän hyvän mielen torjuntamekanismin varsin tyytyväisenä tyydyttäväksi ratkaisuksi. Väittäen nostalgisesti että suomalainen ei voinut olla fasisti. Oli vain "unelma" suursuomesta. Hyväuskoisuuteen, suomalaisuuteen yms lapsellisesti vedoten. Torjuntaa, torjuntaa, oikeistolaista hegemoniaa. Nostalgisena mielikuvana.

Eliitin ikuinen fasismi ja vallanhimo analyysin ulkopuolella.

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1401515532581?jako=ffceffba86f4124691035e571835e3bf&ref=tw-share


Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Markku Jokisipilän ja Janne Könösen tutkimuksen "Kolmannen valtakunnan vieraat" pointteja: Mannerheimin tiiviit suhteet kolmannen valtakunnan johtoon Göringin kautta.

" Kalle Kuittisen arvio kirjasta on ilmestynyt 21.5.2014. Sujuvasti ja osin vauhdikkaasti kirjoitettu teos ilmestyi jo viime vuonna ja käsittelee Suomea Hitlerin Saksan vaikutuspiirissä. Erityisesti tutkijat käyvät läpi lähdeaineiston valossa kulttuuri- ja sotilassuhteita. Ne ovatkin olleet yllättävän laajat. Saksahan oli suomalaisille opiskelupaikkana jo vuosisatoja ja sitä kautta syntyivät suhteet saksalaisiin kulttuurivaikuttajiin ja saksalaiseen musiikkiin, kirjallisuuteen ja taiteeseen. Sotilasyhteistyö taas syntyi jääkärivärväyksen kautta 1. maailmansodan aikana ja keväällä -18 saksalaisten osallistuminen Suomen sisällissotaan ratkaisijana vahvisti tämän yhteistyön.

Suomen saksalaismielisiä yhdisti Hitlerin kansallissosialistiseen Saksaan viha Neuvostoliittoa ja kommunismia kohtaan. Tutkijoiden mukaan saksalaismieliset kulttuuripiirit olivat ”käyttökelpoisia aaseja” Hitlerin politiikan edistämisessä. Sitä vastoin jääkäriupseerien eliitti työskenteli tietoisesti, tavoitteena sotilasyhteistyö Saksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan. Teoksesta käy myös hyvin selville Mannerheimin tiiviit suhteet kolmannen valtakunnan johtoon Göringin kautta.

Yhdessä Suomen johtavien jääkäriupseerien kanssa Mannerheimin toiminta vei tilanteeseen, joka johti talvisotaan ja liitossa Hitlerin kanssa valloitussotaan.
Tekijät pohtivat myös vaihtoehtoista mahdollisuutta kehitykselle 30-luvun lopulla. He tulevat vahvistaneeksi presidentti Kekkosen aikanaan esittämän arvion, että ”sotiin johti keskinäisen luottamuksen puute”. Neuvostoliitossa syystä seurattiin huolestuneena sotilasyhteistyön lisääntymistä 30-luvun aikana Hitlerin valtaan noustua ja siitä varoitettiin monin eri tavoin hyvin selväsanaisesti Suomen poliittista johtoa.

Tutkijat kysyvätkin ”eikö sitä ymmärretty, vai eikö siitä välitetty, mikä on vielä pahempaa”.


Ukrainan kriisin synnyttämässä, valtamedian lietsomassa Venäjän vastaisessa hysteriassa ja Nato-kortin aktiivisessa heiluttelussa tämä historian opetus olisi syytä muistaa.
Väkisin tulee mieleen tämän päivän tilanne. Suomen armeija osallistuu monin tavoin Naton harjoituksiin ja pelaa muun muassa useita sotapelejä Naton kanssa, mutta yhteistyö Venäjän armeijan kanssa on lopetettu.
Jokisipilän ja Könösen viime vuonna ilmestynyt kirja on valitettavasti ajankohtaisempi tänään, kuin ilmestyessään. Toivoisin, että kokoomuspoliitikot lukisivat sen ja pysähtyisivät miettimään, mihin Nato-intoilu voi johtaa. -- hannuketoharjuhttp://hannuketoharju.blogspot.fi/2014/06/historian-opetuksia.html

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

...Huumekoukkuun jääneet sotilaat ovat vaiettua sotahistoriaa

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288414890207.htmlHeroiini oli pula-ajan Suomen suosittu superlääke

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Heroiini+oli+pula-ajan+Suomen+suosittu+superl%C3%A4%C3%A4ke/1135244950759Vaiettu salaisuus: Suomalaiset sotilaat koukuttuivat huumeisiin

http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/vaiettu-salaisuus--suomalaiset-sotilaat-koukuttuivat-huumeisiin/128328Huumeiden historia Suomessa

http://fi.wikipedia.org/wiki/Huumeiden_historia_SuomessaArhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Talvisota oli Saksan puolesta Suomen aloittama sota.
Suomi ei irtaantunut Saksan aloittamasta lebensraum-ideologiasta ja suursota-ajattelusta - edes Englannin mieliksi ja Neuvostoliiton suojaksi saadakseen Neuvostoliitolta ja Amerikalta materiaaliapua
--"Silloinen puolustusministeri Niukkanen on kyllin rehellinen tunnustaakseen, että Suomen talvisota Neuvostoliittoa vastaan palveli Hitler-Saksan hyökkäyspolitiikan etuja. Hän huomauttaa, että Saksan taholta "kehotettiin Ruotsia antamaan Suomelle kaikkea mahdollista apua"

http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/talvisota.html