keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2016

VOIMAn piilo-oikeistolainen tuki fasismin historialle


Kirja Voima-arvostelu Tuomas Rantanen:


Täytyy oikein hämmästellä kuinka Voima nojautuu sivistymättömyyteen ja sensuuriin tukeakseen viher-oikeistolaista maailmankuvaa kirja-arvostelussa. 
 
Aito Kritiikkiä kirjalle: 
Mikko Niskasaari - Kyllä se mielenkiintoinen kirja on, mutta aika vähäiseksi varsinainen uusi tieto jää. Toki tiedon kokoamisellakin on arvonsa, ja sitähän tämä kirja paljolti tekee ja se on sen ansio. Plus kiintoisia huomioita miksi ei kuitenkaan kaappausta tullut ym. Kritisoin pääosin kahta asiaa. 1) Fasismin taustapirut, rahoittajat jäävät yhä edelleen vain maininnoille. Lapuan liikettä rahoittaneen "ryhmä Waldenin" jäsenet sentään luetellaan, mutta muutoin lähinnä huvitellaan "Kalkki-Petterillä, jonka touhut ovat yleisesti tutut. Eli: mikä oli fasististen liikkeiden merkitys suomalaisen suurpääoman strategiassa ja taktiikassa, se jää levälleen. 2) Poliisien, syyttäjien ja tuomareiden osuus Lapuan liikkeen (ym) rikosten painamisessa villaisella jää aivan viitteeksi. Kuitenkin juuri se osoitti fasismin tunkeutuneen syvälle valtioruumiin eräisiin osiin. Tämä on paljon vakavampaa kuin jotkut esoteeriset pöhköt, joista toki on viihdyttävää lukea (varsinkin kun kolmikko on erinomaisia kirjoittajia), mutta jotka useimmat eivät yhteensäkään olleet yhtä vaarallisia kuin jo yksin esim EK:n päällikkö Esko Riekki, notorinen roisto. Ja fasisti. --


Arhi Kuittinen - Valitettavasti keskusasia puuttuu eli suomenruotsalaisen eliitin antama rahoitus fasisteille sisällissodassa ja sen jälkeen mm. terrori-iskuina Neuvostoliittoon sekä tietysti natsien kanssa liiton tekeminen lukuisilla kontakteilla.  

Minua ihmetyttää Voima-toimituksen oikeistolainen maailmankuva eli uskotaan yhä koulussa opetettu historiankirjoitus, jonka suomenruotsalaisten ohjaama oikeisto ja virkamiesten tunnustama VKTS-salaliitto on muokannut.

  


  


  

  


  

  


  

  


  

  


  
Ei kommentteja: