lauantaina, tammikuuta 03, 2015

Ruotsin hallitus ei kaadukaan - suhmuroinnin aste kova sosiaalidemokraateilla

Onko todellakin niin suhmuroinnin aste korkealla, että Ruotsin demarit ovat sopineet vanhan oikeiston kanssa
  • - "Hei me nyt sanotaan vaan että hallitus hajotetaan demarijohtajen uskottavuuden ja uudistussumutuksen puolesta, luodaan vähän muutoskimallusta - mutta kuukauden päästä sitten taas ollaan kimpassa no problemo oikeiston ehdoilla"


Miten voi olla mahdollista näin vastakkaiset tulkinnat - siksi koska kabinettipeli on yllättävää demarien jyrkkien lupaus-sanojen jälkeen. 
 
Jyrkät sanat olivat taas harhautus - nostamaan demariäänestäjien itsetuntoa ja sitten tikkari vaan pois suusta ja oikeisto sai läpi veroprogression estämisen  kun demariäänestäjät vieläkin maistelevat tikkarin makua. 
 
Demariäänestäjät olivat joulukuussa vajonneet hallituksen hajottamisen ylpeästä linjasta muutoksen ja uuden rohkean linjan onnelliseen jul-lahja-ekstaasiin, luottamuksen ja tyytyväisyyden mielikuva jää vieläkin päälle vähintääänkin lamaantuneena hämmennyksenä, typertyneinä uudesta sopimuksesta -  vaikka vanha oikeisto maltillinen kokoomus sai kiristettyä demareita ja estettyä rapautetun verojärjestelmän palauutamisen ja veronkierron jatkamisen. 

Hyvin ristiriitaisia nopeita tulkintoja tilanteesta... kyykyttääkö demarit vasemmistoa vai ei.
Vastakkaiset tulkinnat pitäis saada keskustelutilanteeseen mediassa ja nopeasti, se olisi YLE n tehtävä.


     
    ja päinvastainen tulkinta


 Pääministeri, sosialidemokraattien Stefan Löfven ja suurimman oppositiopuolueen, maltillisen kokoomuksen pian aloittava uusi puheenjohtaja Anna Kinberg Batra olivat lauantaina mukana esittelemässä hallitussopimusta.

Yllätyksellinen hallitussopu takaa sen, että sosialidemokraattien on tehtävä lähivuosien budjetit.... vanhan oikeiston linjausten mukaisesti

 

Ei kommentteja: