Monet naureskelevat että ei ole olemassakaan kapitalismia eli pääoman diktatuuria.
Aditya Chakrabortty: Billions of pounds of British public money has gone to business, with Disney getting £170m. UK GUARDIAN
Totisesti on ja Suomessa vankasti nimenomaan keskustankin pönkittämänä 23 miljardia verohelpotuksia vuosittain jotta eliitti rikastuisi valtion hajottamisella ja ihmisten pahoinvoinnilla.
Pienet yrittäjät j ayksityiset eivät saa verohelpotuksia. Sijoittajat saavat toimia siis syöpäläisinä, jotka keräävät yhteiskunnan voitot ja resurssit kohti totaalista yhteiskunnan romahdusta, feodaaliorjataloutta.
Suomessa on paljon pahempi veronkiertokorruptio kuin Englannissa suhteessa väkilukuun. TTIP olisi totaalinen demokratian hajottamisvaihe.
Valtio on organistoitunut yhteiskunta, jossa enemmistö suojautuu vähemmistöeliitin terroria ja kartelleja vastaan. Sitä on demokratia, ei eliitin rikastumisen korruptiokoneisto, jossa valtion omaisuus annetaan Wahlroosin suvulle - kuten tapahtui 90-luvun korruptiovallankaappauksessa.
- Suomessa ja muissa Pohjoismaissa tuloerot ovat lisääntyneet, koska yhteiskunta rakentuu nykyisin uusien hierarkioiden ja kontrollimekanismien pohjalle, väitetään tuoreessa väitöstutkimuksessa.
- Johannes Kananen sanoo Helsingin yliopistoon tekemässään väitöksessä, että yksilönvapauden idea ei ole olllut oleellinen lähtökohta 1980- ja 1990-lukujen taitteen murrokselle – toisin kuin annetaan ymmärtää. US
Suomalaiset on vaivutettu taas tyhmyyteen ja reagoimattomuuteen. Eliitin ihailuun eliitin terroroin alla, keskiaikaiseentyyliin.
- Verotukien hurja summa: 23 miljardia euroa
Verotuksen kautta jaettavat erilaiset tuet ovat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n mukaan kasvaneet nopeasti neljän vuoden aikana.
Prof Tuomala
# (Suomessa) ylimmän 1 %:n tuloista oli pääomatuloa 62 % vuonna 2007 ja 14 % vuonna 1990. Vastaava luku Iso-Britanniassa ja USA:ssa on noin 15 %. Kevyen pääomaverotuksen seurauksena keskimääräinen vero jopa pienenee ylimmissä tuloissa tulojen kasvaessa eli suurissa veroissa tulo on regressiivistä.[1]
# Viimeisen 15 vuoden aikana yrittäjien keskuudessa tuloerot ovat kasvaneet voimakkaammin kuin missään muussa sosioekonomisessa ryhmässä.[1]
http://www.sosiaalifoorumi.fi/.../04/SSF2012Lehti-FINAL.pdf
Yleiset tuloveron alennukset melko tehottomia
keinoja työllisyyden lisäämisessä
- Professori Matti Tuomala varakkaiden helpotuksista ja toimivan valtion verotuksesta
- Tuloerot kasvavat Suomessa -Matti Tuomala: Onko tuloerojen kasvu väistämätöntä?
- Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
- Vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy.
- Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa ammottavaa aukkoa käytetään verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista
- - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo.Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
- Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan - Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala.
- Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa - "Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa"
Aikoinaan pengoin näitä yhden lehtijutun yhteydessä. Törkeimmissäkin tapauksissa asianosaiset olivat itse hämmentyneitä, että asiasta kyselin - koska aivan normaali käytäntö. SDP-kaveri esitti, että ei mitään kummallista, että rahanjaosta ovat päättämässä myös rahaa saavat tahot, koska ammattiyhdistystoiminnassakin saman pöydän ääressä ovat työnantajien ja -tekijöiden edustajat.
Minä aika hiljaiseksi. Kirjoitin, että kun USA:ssa puhutaan sotateollisesta kompleksista, Suomessa voisi puhua päihdeyhdistyksellisestä simpleksistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti