perjantaina, tammikuuta 16, 2015

Miksi Sveitsi hylkäsi euron - euron murentuminen aidossa vauhdissa

- päivitetty - updated


  Miksi Sveitsille tuli kiire?
  
Eikö ole selvää että euron romahtamista ja mm Ukrainan sodan laajenemista eurojuntan politiikkana pelätään kilpikonnasveitsissä.

Katsokaa nyt Euroopan historiaa - historiaa ollaan taas toistamassa sotataloutena, lebensraumina "Ukraina on liitettävä Saks... EU:hun" ja sodan lietsomisena. Katsokaa kokonaiskuvaa 200 vuoden ajalta ja euroa Saksan markkana.

Katsokaa nyt taloussotaa Venäjää kohtaan, jonka ainoa tarkoitus on peittää eurojuntan epäonnistunut ideologia. 

Bloomberg:

Mayhem Erupts on Trading Floors After Swiss Central Bank Removes Cap on Franc


Tanskahan ja Ruotsi ovat myös vain vapaaehtoisesti myötäilemässä euroa.

Suomella olisi viimeiset hetket tehdä hyvä irtantuminen eurosta ja luoda vakauden mielikuvaa sijoittajille.


Suomalaiset talousasiantuntijat ovat hiljaa.

Sveitsi siis suojelee omaa valuuttaansa reippaalla irrottautumisella eurosta, ei edes yrittänyt myydä ja vaihtaa euroja pois vaan oman valuutan arvon kasvattaminen myös mielikuvana oli tärkeintä. Islanti ja Sveitsi ovat nyt tehneet totaalisen vallankumouksen London Cityä vastaan. Euro on kuningattaren johtaman vastuuttoman ja verottoman London Cityn väline. Teitä on harhautettu ankarasti. Saksakin on tehnyt talouspumppausta euron avulla mutta Lontoon pörssi on tehnyt kymmenien tuhansien mijlardien Libor-huijauksia euron vakauden kulisseissa. Get real.
About credibility

“The biggest bubble out there is central bank credibility. … When that bubble pops, all hell will break loose again, and there you really just want to be in cash.”
— Gerard Minack (former chief strategist at Morgan Stanley),Financial Review, 12 January 2015.

" Don’t the Swiss want a strong currency?

Nobody running a major nation wants a strong currency (details here). There are people who do want a macho currency policy, and even some who want a a gold-based currency (a bad idea for reasons described here). They loudly warn of doom, as they have for generations. They are kept away from the national controls in America and elsewhere.

  " My power proceeds from my reputation.”
— Napoleon’s diary entry on 30 December 1802. It could equally as well been written by the Wizard of Oz. Reputation (credibility) is among the most fleeting kinds of power.

http://fabiusmaximus.com/2015/01/16/central-bank-monetary-currency-policy-76532/

" Sveitsin keskuspankki laski myös ohjauskoronsa -0,75 prosenttiin. Tämä herättää kysymyksen siitä, kuinka kauas alle nollan keskuspankki voi painaa korkoja ennen kuin tallettajat alkavat siirtää rahojaan käteiseen.

Sveitsi on tässä kuitenkin erikoisasemassa, koska valtaosa talletuksista on ulkomaisten käsissä. He eivät voi noin vaan käydä lähimmässä pankkikonttorissa ja nostaa rahansa käteiseksi. Heille myös negatiivinen korko ei ole niin järkyttävä, kun he tarkastelevat sijoituksensa arvoa omassa valuutassaan. Eilinen frangin vahvistuminen kompensoi monen vuoden pienen negatiivisen koron.

http://www.marketnoze.com/uutiset/ajankohtaista/sveitsi-turvasataman-oudot-ongelmat.html    Vastine Saksan kauppasotaan
The Icelandic Revolution: 

Why Didn’t I Hear About It?Saksa, Saksa, Saksa
Kuuntelin eilen illalla maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Erkki Liikasta, joka puhui sisäisen devalvaation puolesta. Kyseinen sanapari "sisäinen devalvaatio" on nimeltä mainitsematon mantra kaikelle sille, joka pitää sisällään EU:n nykyisen talouspolitiikan: alasajoa, alentamista, kilpailuttamista ja poisottoa. Se on siis palkkojen ja eläkkeiden alentamista, sosiaaliturvan ja julkisten palvelujen heikentämistä, työttömyyden hyväksymistä sekä yhtäältä ongelmamaiden köyhien maastamuuttoa työn perässä ja toisaalta Suomen tapaisten omillaan toimeen tulleiden maiden investointihaluttomien rikkaiden maastamuuttoa verojensa kiertämiseksi.
Se, että rikkaat vievät Suomen tuloerojen synnyn näkökulmasta olennaisen tärkeät osingot ja myyntivoitotot veroparatiiseihin, oli Erkille vain moraalis-eettinen kysymys, jolla ei ole talouspoliittista ulottuvuutta. 
Liikasen resepti Suomen rakennemuutosten tarpeesta oli enemmän suostuttelua EU:n ja EKP:n deflaatiokonseptin sisäänajamiseksi Suomeen kuin konkretiaa. Mieleen jäivät hänen keskeisinä vaatimuksinaan taksihintojen, apteekkilääkkeiden ja rautatielippujen kilpailuttaminen. Niillä saadaan hänen mukaansa Suomen vienti nousuun? 
Ilma oli tässä 600 hyväosaisen maanpuolustuseliittikansalaisen tilaisuudessa sakeana sisäisen devalvaation hyväksymisen pakkoa; köyhiä ollaan valmiita kyykyttämään - mutta vasta vaalien jälkeen. Emu-jäsenyys ei tarjoa meille muuta vaihtoehtoa kuin sisäisen devalvaation pakkotoimet.
Euroopan keskuspankki, jossa Erkki Liikanen edustaa Suomea ilman, että hänen tarvitsee kertoa kenellekään Suomen nimissä lausumiaan kannanottoja, on epädemokraattisesti hallinnoitu neuvottomuuskeskittymä. Se panee toimeen Saksan talouspolitiikkaa niillekin maille, joille se ei sovi. Niihin maihin kuuluu Suomi.

Bloomberg 2015

* lisäys

Krugman

 " Then, in 2011,

 the Swiss National Bank tried a psychological tactic.

“The current massive overvaluation of the Swiss franc,” it declared, “poses an acute threat to the Swiss economy and carries the risk of a deflationary development.” And it therefore announced that it would set a minimum value for the euro — 1.2 Swiss francs — and that to enforce this minimum it was “prepared to buy foreign currency in unlimited quantities.” What the bank clearly hoped was that by drawing this line in the sand it would limit the number of euros it actually had to buy.
And for three years it worked. But on Thursday the Swiss suddenly gave up. We don’t know exactly why; nobody I know believes the official explanation, that it’s a response to a weakening euro. But it seems likely that a fresh wave of safe-haven money was making the effort to keep the franc down too expensive.

http://www.nytimes.com/2015/01/16/opinion/paul-krugman-francs-fear-and-folly.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur&bicmp=AD&bicmlukp=WT.mc_id&bicmst=1409232722000&bicmet=1419773522000&_r=0


Vahva euro tekosyynä hyvinvointivaltion alasajoon. 

 Eliittiutopian romahtaminen - mihin?

 Onko eliitti jo sopinut sotilasvallankaappauksesta naurettavan terrorismin kulissin verukkeella?

  • Väyrynen: Jatkuvan kasvun ajatukselle perustuva talous on kestämätön ajatus


- Paavo Väyrynen nosti vahvasti esiin kestävän kehityksen ja oikeudenmukaisuuden vaalijuhlassa Hämeenlinnassa sunnuntai-iltana.

EXTRAEi ole taloudellista terroria ilman sotillallista terroria ja salaliittoja: pankkiirit, kenraalit ja massamedian omistajat.

Perjantaina Der Baader Meinhof Komplex/Saksa-Ranska-Tsekki 2008


Todellisuus on hurjempi kuin elokuva.

Viihdepainotteiset historiaelokuvat vääristävät ihmisten poliittista ymmärrystä aika tavalla. Tausta-asetelmana Saksa antoi silloin sotarikollisten natsien jäädä virkamiehiksi ja poliiseiksi - mikä on johtanut nyt taas Saksan uuteen lebensraum-politiikkaan Ukrainan vallankaappauksessa ja sotakiihkoilussa. Meinhof oli jotenkuten tietoinen tästä natsien sodanjälkeisestä salaliitoista Saksan valtion ja median kontrolloinnissa sekä Naton Gladio murha-aallosta - natsivirkamiehistä ei saanut kirjoittaa - ja näki Saksan todellisen tilanteen miehitettynä maana ilman demokratiaa. Baader taas oli luultavasti Naton natsiupseerien (siis aitojen Naton palkkaamien operation Gladio -natsien) lahjoma psykopaatti seksuaalihurjastelija, joka teki mitä vaan mistä maksettiin. Vankilakuolemat olivat murhia, joita riippumaton taho ei tutkinut; Saksa kielsi tutkimukset.
Guiliano Amato, Eurooppa konventin varapresidentti.

      La Stampa – lehdelle 2000:

 " Tämän takia näen tärkeäksi, että hiljalleen pala palalta rikotaan kansallinen suvereniteetti ja varotaan liian nopeita nationaalien tarpeiden siirtoja liittovaltion tarpeiksi……..

 Ja miksi me emme voisi mennä takaisin renkien aikaan ? Keskiajalla meillä oli rikkaampi ihmisyys ja identiteettien monimuotoisuus, joka voisi olla esikuvamme. Keskiaika oli kaunis.“


https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/16/historia-opettaa-ymmartamaan-tata-hetkea/Kreikka.

Syntyykö valtioiden vallankumous kaikesta vastuusta vapautettuja  pankkiruhtinaita vastaan?

http://hannasarkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184778-syriza-tuo-toivoa

Vasemmiston tulisi hyvin selvästi painottaa, että veronkierto oli Kreikan ainoa ongelma, EU:n sallima veronkierto lahjuksena eliitille, jotta Kreikka sataisiin laittomalla kirjanpidolla liitettyä EU:hun ja Saksan pankkien laina-ansaan.

3 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Kauppasodalla Euroopan henkeä?

Imperilaistisen perinnön henkeä?


Mikko Elo

Monet ovat ihmetelleet, miten on mahdollista, että öljyn hinta on laskenut noin 60% muutamassa kuukaudessa, eikä öjyntuottajajärjestö Opec ole ryhtynyt toimenpiteisiin tuotannon rajoittamiseksi. Opecin suurin öljyn tuottaja on Saudi-Arabia-Arabia, joka yhteistyössä USA:n ja Kanadan kanssa työskentelee muiden ölyntuottajien, erityisesti Venäjän, saamiseksi polvilleen. Jopa Norja on jo varoittanut tilanteesta, vaikka Norja kyllä kestää paineen, mutta esim. Nigeria, Venezuela j…a monet muut eivät kestä.
Saudi-Arabia on nyt USA:n lähin liittolainen Venäjän saamiseksi polvilleen, mutta Venäjällä kuten Norjallakin on rahastot, joiden avulla nämä maat ehkä sittenkin selviävät pienemmin vaurioin.
USA maksaa kuitenkin kovin hinnan "demokraattisen" Saudi-Arabia-Arbian yhteistyöstä. Muualla maailmassa, ei kuitenkaan Suomessa, on kovin sanoin tuomittu saudi-arabialaisen bloggarin Raif Badawin saaman tuomion, eli 1000 ruoskan iskua ja 10 Vuoden vankilatuomio. Ensimmäiset 50 ruoskan iskua Badawille annettiin viime viikolla. USa ei ole tuominnut Badawin tuomiota. Badawin "rikos" on vaatimus sananvapaudesta.Saudi-Arabian edustaja oli viime sunnuntaina marssimassa sananvapauden puolesta.


Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Guiliano Amato, Eurooppa konventin varapresidentti.

La Stampa – lehdelle 2000:

" Tämän takia näen tärkeäksi, että hiljalleen pala palalta rikotaan kansallinen suvereniteetti ja varotaan liian nopeita nationaalien tarpeiden siirtoja liittovaltion tarpeiksi……..

Ja miksi me emme voisi mennä takaisin renkien aikaan ? Keskiajalla meillä oli rikkaampi ihmisyys ja identiteettien monimuotoisuus, joka voisi olla esikuvamme. Keskiaika oli kaunis.“


https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/16/historia-opettaa-ymmartamaan-tata-hetkea/

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

" Then, in 2011,

the Swiss National Bank tried a psychological tactic.

“The current massive overvaluation of the Swiss franc,” it declared, “poses an acute threat to the Swiss economy and carries the risk of a deflationary development.” And it therefore announced that it would set a minimum value for the euro — 1.2 Swiss francs — and that to enforce this minimum it was “prepared to buy foreign currency in unlimited quantities.” What the bank clearly hoped was that by drawing this line in the sand it would limit the number of euros it actually had to buy.
And for three years it worked. But on Thursday the Swiss suddenly gave up. We don’t know exactly why; nobody I know believes the official explanation, that it’s a response to a weakening euro. But it seems likely that a fresh wave of safe-haven money was making the effort to keep the franc down too expensive.

http://www.nytimes.com/2015/01/16/opinion/paul-krugman-francs-fear-and-folly.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur&bicmp=AD&bicmlukp=WT.mc_id&bicmst=1409232722000&bicmet=1419773522000&_r=0