Muinaisessa Kreikassa byrokratia oli minimissä. Kansankokoukseen kokoontui 60000 miestä 6-8 krt vuodessa, virkamiehet nimitettiin toteuttamaan päätökset suoralla äänestyksellä asioista, rikkaille oli veroprogressio ja jälkikäteen oikeudenkäynnissä päätettiin, onko virkamies toteuttanut kansan tahdon. Jos ei, hänen omaisuutensa takavarikoitiin.
Nyt voisimme ottaa digitaalisen kreikan taas käyttöön. Suora demokratia, hyvin helposti.
Preussi kehitti byrokratian vallan taiteeksi, salaiseksi eliitin vallaksi. Aseeksi.
Juhlapuheet olivat siis toista kuin vallankäyttö.
Byrokratian jatkeena oli valtava salainen soluttautuminen oppositioryhmiin samalla sabotaasiperiaatteella kuin byrokratia tukahduttaa muutoksen ajajat - samalla tavalla sotilasjuntan rahaeliitti jatkoi valtaansa Kreikassa viakka näkyvä sotilasjuntta lakkautettiin näytösluonteisesti.
- Suuryrityksiltä kaikki verohelpotukset pois. 23 miljardia joka vuosi verohelpotuksia kokoomuksen ja keskustan tehtailemina ja sitten raivovat kun "vaje". Uskomatonta uusliberalismia, "yhteiskuntaa ei ole" mutta pankkeja rahoitetan verorahoista!
Suomi on siis preussilaisen virastokulttuurin jatkaja ja ainoa maa Euroopassa jonka "eduskunnan" pääsihteerinä on salaisen poliisin johtaja. Maan tapa on vakavaa vallan piilottamista ja demokratian mitätöimistä vrt kokoomuksen Stubbin ja Niinistön puheet ettei Nato ole kansalaisten asia.
Ja uuteen mahdolliseen SoTe-malliin saadaan hurja herrahissi, poliittisia johtajia ja päälliköitä upotettua satoja. Demokratian tuhoa, eurokorruption mallia. Paikallinen demokratia varsinkin tuhotaan ja luultavasti yksityislääkäriasemia autetaan lamauttamalla kansallinen terveydenhuolto . Jopa oikeistolaiset kauhistuvat
"Byrokratia paisuu järkyttävästi
Näin keinottelueetos ns "vahva markka" ja lama 1989 lahjottiin uusliberalismiin :
- Keskustalle jättituet elinkeinoelämältä vuonna 1987.
Eliiti pyrkii aina elitismiin. Rahat kasautuvat nyt lakien avulla eliitille.
Meillä on edessä diktatuuri tai euroeliitin nujertaminen.
- Mari Tuomaalan ay-terveiset Namibiasta:
"Älkää pitäkö mitään itsestäänselvänä"
"Tuomaalaa suorastaan hävetti kertoa suurien vaikeuksien kanssa kamppaileville namibialaisille ay-tovereilleen suomalaisten välinpitämättömyydestä järjestäytymistä kohtaan".
- Professori Matti Tuomala varakkaiden helpotuksista ja toimivan valtion verotuksesta
:
- Tuloerot kasvavat Suomessa - Matti Tuomala:
Onko tuloerojen kasvu väistämätöntä?
- Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
- Vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy.
- Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa ammottavaa aukkoa käytetään verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista.
- - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo. Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
- Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan
Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala. - Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa
"Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa"
Silloinen vallassa ollut talouspapisto on nyt ymmällään kun heidän joukostaan on noussut luopio eli taloustieteilijä Thomas Piketty (Capital in the 21st Century, 2014), joka todistaa aivan päin vastoin, että eriarvoisuus on lisääntynyt ja luokkayhteiskunta on tullut takaisin. Hänen todistusketjunsa ei lähde teoreettisista laskukaavoista vaan empiirisestä ja varsin mittavasta tilastomateriaaliista. Tuotannon hedelmät ovat kasautuneet kaikkialla lähinnä yhdelle prosentille rikkaimmista ja tavallisen kansalaisen ostovoima ja valtioiden verotulot ovat olleet jatkuvassa laskusuunnassa
- Graafit kertovat:
Pelastaisiko protektionismi Suomen?
2017
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti